manifest 12.03.2003 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 Dzieki SEBO.myslałem o recznych przepustnicach ale z uwagi na lepsze sterowanie chyba skusze sie na siłowniki.Tylko jak u ciebie w razie czego z dostepem do kanałówi do siłowników (awaria, wymiana, czyszczenie) ?kanały pod podłogą masz pod scianami, czy jak leci i czy zakryte na amen ? a kratki chyba pod oknami ? Ta Czwarta rura znad kominka jest poprowadzona do wentylatora z termostatem, który gdy się włączy zaczyna tłoczyć powietrze do kanałów ...ale bezposrednio ? bez zadnego filtra ?W którym miejscu fizycznie masz połączoną tą rurę z systemem kanałów powietrznych?Pytam bo tego u Ciebie nie zrozumiałem? Fabian bedzie dumny z rodziców jak podrosniepozdrawiammanifest IVO - jesli masz za duzo kasy to faktycznie tempo budowy moze byc zbyt szybkie i mozna narobic wiele nieodwracalnych glupstwale jak zamierzacie to robic w miare naplywu gotowki (czytaj powoli) to spokojnie masz czas aby do kazdego etapu sie porzadnie przygotowac - juz szukajac materialow mozesz o wszystkopytac sie sprzedawców ale przed kupowaniem upewnij sie zawszena forum bo czasami moga wciskac jakies buble - glowa do gory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 13.03.2003 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2003 U nas problem bedzie polegal na tym, ze mamy tylko 2 - 2,5 miesiace czasu aby doprowadzic do stanu surowego, i pewnie dlatego nie unikniemy niektorych bledów... Ale faktycznie - wiedza na FORUM jest niezastąpiona, i to dzięki Wam :smile: Bazka i wymiana informacji na grupie dystrybucyjnej to świetny pomysł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek 13.03.2003 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2003 Docent Dzięki za odpowiedź. To dobrze, że są sposoby aby zablokować uciążliwych sąsiadów, jednak w pytaniu chodziło mi o istniejącą fabrykę Algidy, która już działa. Robiłeś rozeznanie w sprawach uciążliwości jej działania ? Tak przy okazji to byłem ostatnio właśnie w tych okolicach. Budujesz po stronie Algidy, czy po przeciwnej stronie drogi - bo nie zauważyłem tam w pobliżu żadnych zabudowań ? I jeszcze dołączam się do pytania Jacy. W jaki sposób załapałeś się na rozpatrywanie wniosku przez gminę i dlaczego inni już nie ? Pozdrawiam PS Prośba do wszystkich aby ciekawe i pożyteczne informacje np. polecani wykonawcy, ceny itp. dopisywać równiez do bazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi 14.03.2003 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 własnie mam to samo a w dodatku Jaca nie chce się zgłosic na gg!Jaca gdzie jesteś?pozdrówka weekendowe dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 14.03.2003 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 manifest - u nasz szybkość prac będzie uwarunkowana przede wszystkim dyspozycyjnością męża.. Pieniążków nie mamy za dużo - zbieramy na max, potem w razie czego jak zabraknie na stan surowy otwarty to mini kredyt z pracy, a na wykończenie, stolarkę, instalacje itd - kwota z sprzedaży mieszkania.. czas pokaże - a jak widać po zaangażowaniu i pracy kodiego - jest to możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 14.03.2003 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 manifest - u nasz szybkość prac będzie uwarunkowana przede wszystkim dyspozycyjnością męża.. Pieniążków nie mamy za dużo - zbieramy na max, potem w razie czego jak zabraknie na stan surowy otwarty to mini kredyt z pracy, a na wykończenie, stolarkę, instalacje itd - kwota z sprzedaży mieszkania.. czas pokaże - a jak widać po zaangażowaniu i pracy kodiego - jest to możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 14.03.2003 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 Ivo - oj jest, jest mozliwe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 16.03.2003 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2003 JACA, DOMEK - moja działka jest po lewej stronie za Algidą, nie zauważyłem, aby było tam głośno z powodu fabryki - bardziej chyba uciążliwe będą samoloty - chociaż tubylcy twierdzą, że ich wcale nie słychać. Jeśli chodzi o moje warunki zabudowy to będą rozpatrywane w trybie indywidualnym, ponieważ złożyłem wniosek do gminy 06.01.2003 r. czyli wcześniej niż inni i o 2 tyg za późno aby je dostać w normalnym terminie. Teraz tylko wypada czekać, aż gmina ogłosi przetarg i w uzgodnieni z urbanistą stworzy nowy miejscowy plan zagospodarowania - obiecują, że do końca maja powinienem mieć już warunki zabudowy. Może ktoś wie jakby można było trochę przyspieszyć całą procedurę - chętnie bym to uczynił, gdyż chciałbym jak najszybciej rozpocząć budowę? CZEKAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 17.03.2003 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2003 Pozdrawiam po weekendzie. Oj trochę sie narobiłę. Sobotę i niedzielę walczę ze schodami. Zresztą Domek /pozdrawiam Ciebie i żonkę/ był u mnie i widział tą robotę. Sporo pracy, nie sądziłem że tak długo to można robić. Z drugiej strony w pojedynkę to tak wałaśnie się robi. Schody sa trójzabiegowe i to wszystko wymierzyć i sprawić, aby stopnie były równe to trzeba cierpliwości. Inna sprawa jest taka, że mój kierownik mówi, że nie wybudowano jeszcze takich schodów żelbetowych, których nie trzeba by było poprawiać. Bardzo pocieszające. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek 17.03.2003 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2003 Witaj Kodi Dzięki za pozdrowienia. Jesteśmy (razem z żoną) pod wrażeniem twojej chłupki i wkładu pracy. A swoją drogą to cię kolega kierownik "pocieszył" z tymi schodami. Powiedz mu, żeby nie zapeszał bo jak źle wyjdzie to będzie musiał sam poprawiać . Pozdrawiam PS Nie było problemów z wyjazdem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 17.03.2003 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2003 Dzięki za miłe słowa, choć w porównaniu z innymi chałupkami ta moja jest skromniutka na maksa. Schody się robią i jak dobrze pójdzie to w niedzielę je zaleję. Z wyjazdem spoko. Lepiej niż w południe. Wyjeżdżałem ok. 18.00 i widać że słoneczko i wiaterek zrobiło swoje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaca_V40 17.03.2003 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2003 Hellou, przepraszam za moj niebyt w piatek - widze, ze bylem potrzebny Udalo mi sie wziac jeden dzien urlopu, wiec zalatwialismy z zonka na maksa. Bertrand (drzwi wew. i zew.), Stolarz - podlogi i schody, elektrycy, drewno kominkowe, itp. Oj dzieje sie - acha no i zakupki na roczek mlodszego synka... W Baninie jest cicho, Algidy nie slychac, a samoloty nie przeszkadzaja dopoki nie laduja na Twoim szajerku/szopie/ganku czy domu Jakby co to juz jestem dostepny (chodz wezme jeszcze urlop w czw i pt). Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 18.03.2003 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 Jaca ty masz tego urlopu tyle, że chyba by można obdarować całą grupę . jadę dzisiaj do siebie, po południu oczywiście. Pogoda taka, że żal siedzieć w biurze. Oh te lato. Sebo jak kominek? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaca_V40 18.03.2003 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 KODI - to zgadnij ile mi tego urlopu jeszcze zostalo Pozdrawiam - ale pogoda - zeby jeszcze cieplo bylo Jaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 18.03.2003 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 HejKominek super. Na górze utrzymuje się powyżej 20 stopni.Palę mokrym drzewem i szybę trzeba czyścić codziennie - czarna dziura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 19.03.2003 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2003 Sebo - jeśli Cię to interesuje to jest drewno do kupienia buk bądź dąb po 70zł/m3 + transport z Sopotu z leśniczówki. Nie jest pierwszej suchości, ale na przyszły sezon jak znalazł. Są to wałki 1m długości. Trzeba je sobie pociąć i porąbać. Jakie wchodzą odcinki do tarnawy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 19.03.2003 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2003 Witam,Kodi gratuluje dolaczenia do ELITY FORUMPozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 19.03.2003 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2003 a dziękuję, dziękuję. Liczę, że dołączysz. Jak to postępy u Ciebie. Jakieś przymiarki?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaca_V40 19.03.2003 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2003 SEBO - tez mam mokre drewno, i koszmarne problemy z paleniem. Niestety nie jestem na miejscu i trudno mi 'czuwac' nad ogniem. Jak nie napale na maksa - tak z godzinke - i nie zbierze sie wiecej zaru to dolozenie drewienka konczy sprawe Wlasciwie nie moge na tym drewnie zamknac doplywu powietrza i cieszyc sie energia z kominka. Zaznaczam, ze metodologie palenia mam w miare obcykana i przez tydzien/dwa wszystko dzialalo jak zloto - mialem dwuletnie drewno od tesciow. Teraz - makabra. Ponoc pomoc moze zastosowanie brykietow - kto wie gdzie kupic (wiem ze sa na pewno w Jotulu, bo mi polecali jako dopal wlasnie do niewysezonowanego drewna). Jakies pomysly? Pozdrawiam drewnianie - Jaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 19.03.2003 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2003 Witam,KODI jeszcze 20 razy tyle postow co do tej pory i wowczas spotkamy sie w ELICIE FORUM!!!. Co do budowy to caly czas na etapie rozpatrywania i wyboru projektu.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts