rafalg 04.09.2005 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 Kominke i obudowa wybrane! Dla "potomnych" zamieszczam krótkie podsumowanie moich poszukiwań 1. Co wbrałem: - wybrałem wkład Sparterm Ambiente (ze względu na duże przeszklenie) oraz obudowę rustykalną z elementami drewnianymi (belki "postarzanego" drewna) na dwóch poziomach. Wykonawca: Haginz z Żukowa 2. Z kogo wybierałem (wszędzie podawałem te same wymagania -wręcz to samo zdjęcie obudowy): 2.1. Interior (Reda, na przeciw kościoła) - tel: 678-83-22 - Duży wybór wkładów i obudów, termin realizacji do 3 m-cy w przód. - Generalnie są drodzy, chyba spłacają ten nowy salon w Redzie [wkład: 4900, obudowa +montaż: 8100]. - mimo wysokiej ceny wogóle nie są elastyczni na rabaty. - niczego nie robią sami, mają samych podwykonawców (może stąd te terminy realizacji). Robią na rynku chyba ok 10 lat. Najlepsze, że inne salony komnków są ich podwykonawcami, także tani być nie moga biorąc pod uwagę, że muszę też mieć swoją marżę. 2.2 Salon "Kur" Państwa Damps (ul. Morska w Gdyni, tel: 698-643-448) - Obudowy robią sami - Specjalizują się w wykonywaniu kominów z elementami kafli piecowych, robią/robili jako podwykonawca dla Interiora. Na rynku robią ponad 9 lat. - Rozmawialiśmy z Panią Damps. idać że zna się na rzeczy, zrobiła nam wycenę - bardzo atrakcyjna. Generalnie mieliśmy problem: czy wybrać ich czy Haginza. Różnica w cenie ok 500 PLN [Wkład: 4800, obudowa +montaż : 5998PLN) -Problem z terinem realizacji - początek grudnia. Może dlatego, że robią sami. 2.3 Kominki, obudowy 9 ul. Kadetów 1 (Tomasz Szalewski, tel: 888-24-42-63) - grupa młodych ludzi realizujaca usługi wykonania obudówkominka, - Widać, że niedawno zaczęli robić w interesie - Wycena wysoka, mówią że wszystko da się zrobić - ja niestety takim nie ufam [ wkład: 4900, obudowa + montaż: 8000] 2.4 Haginz - Żukowo, ul. Gdyńska 17 (Hubert Hinc, tel: 501 036 721) - Posiadają podwykonawców, ściśle z nimi współpracują, - Specjalizują się ( jak Kur z Morskiej) w kominkach z elementami kaflowymi, robia na rynku 9 lat. - Najlepsza oferta cenowa i termin realizacji [wkład: 4000, obudowa: 6000]. Termin realizacji ok 1,5 m-ca. Wszyscy z powyższej listy oprócz nr 2.3 byli polecani przez Was. Nie zdążyłem zlustrować wykonawcę Gosia@ oraz salonów z ul. Kartuskiej w Gdańsku. Podobno są dobrzy, ale niestety też się dobrze cenią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 05.09.2005 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 ralalg - dziekuje raz jeszcze na namiary na ekipy. Jestesmy po wstepnych rozmowach z p. Wandtke - rzeczywiscie wydaje sie miec duze doswiadczenie (tylko straszny gadula). Dla naszej chalupy - szacuje koszt fundamentow (stan zero) na : 5 tys robocizna + 10 materialy ( fundamenty - prostokat 12 x 8 + garaz)- Stan surowy otwarty : okolo 60 tys robocizna + material. Z tego co Pan W mowi to wybudowal pol Koleczkowa i Bojana - czy u Kogos z Was budowal ? Czy 5 tys - fundamenty (robocizna ) to jest ok ?Wszystko w cenie - swoje maszyny i wykop robia sami.. dzieki, pozdrawiam - Zoska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 05.09.2005 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Kominke i obudowa wybrane! Dla "potomnych" zamieszczam krótkie podsumowanie moich poszukiwań 1. Co wbrałem: - wybrałem wkład Sparterm Ambiente (ze względu na duże przeszklenie) oraz obudowę rustykalną z elementami drewnianymi (belki "postarzanego" drewna) na dwóch poziomach. Wykonawca: Haginz z Żukowa 2. Z kogo wybierałem (wszędzie podawałem te same wymagania -wręcz to samo zdjęcie obudowy): 2.1. Interior (Reda, na przeciw kościoła) - tel: 678-83-22 - Duży wybór wkładów i obudów, termin realizacji do 3 m-cy w przód. - Generalnie są drodzy, chyba spłacają ten nowy salon w Redzie [wkład: 4900, obudowa +montaż: 8100]. - mimo wysokiej ceny wogóle nie są elastyczni na rabaty. - niczego nie robią sami, mają samych podwykonawców (może stąd te terminy realizacji). Robią na rynku chyba ok 10 lat. Najlepsze, że inne salony komnków są ich podwykonawcami, także tani być nie moga biorąc pod uwagę, że muszę też mieć swoją marżę. 2.2 Salon "Kur" Państwa Damps (ul. Morska w Gdyni, tel: 698-643-448) - Obudowy robią sami - Specjalizują się w wykonywaniu kominów z elementami kafli piecowych, robią/robili jako podwykonawca dla Interiora. Na rynku robią ponad 9 lat. - Rozmawialiśmy z Panią Damps. idać że zna się na rzeczy, zrobiła nam wycenę - bardzo atrakcyjna. Generalnie mieliśmy problem: czy wybrać ich czy Haginza. Różnica w cenie ok 500 PLN [Wkład: 4800, obudowa +montaż : 5998PLN) -Problem z terinem realizacji - początek grudnia. Może dlatego, że robią sami. 2.3 Kominki, obudowy 9 ul. Kadetów 1 (Tomasz Szalewski, tel: 888-24-42-63) - grupa młodych ludzi realizujaca usługi wykonania obudówkominka, - Widać, że niedawno zaczęli robić w interesie - Wycena wysoka, mówią że wszystko da się zrobić - ja niestety takim nie ufam [ wkład: 4900, obudowa + montaż: 8000] 2.4 Haginz - Żukowo, ul. Gdyńska 17 (Hubert Hinc, tel: 501 036 721) - Posiadają podwykonawców, ściśle z nimi współpracują, - Specjalizują się ( jak Kur z Morskiej) w kominkach z elementami kaflowymi, robia na rynku 9 lat. - Najlepsza oferta cenowa i termin realizacji [wkład: 4000, obudowa: 6000]. Termin realizacji ok 1,5 m-ca. Wszyscy z powyższej listy oprócz nr 2.3 byli polecani przez Was. Nie zdążyłem zlustrować wykonawcę Gosia@ oraz salonów z ul. Kartuskiej w Gdańsku. Podobno są dobrzy, ale niestety też się dobrze cenią. Nie, nie, nie.Ratunku.Pan HInc ma SPRAWE W SAdzie I KUPE ZAWALONYCH ROBÓT.pLIZZZZ WSTRZYMAJS IE, TO cIE SKONTAKTUJE Z MOJA ZNAJOMA CO JEJ SPIEPRZYL 5 KOMINKÓW!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 05.09.2005 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 ralalg - dziekuje raz jeszcze na namiary na ekipy. Jestesmy po wstepnych rozmowach z p. Wandtke - rzeczywiscie wydaje sie miec duze doswiadczenie (tylko straszny gadula). Dla naszej chalupy - szacuje koszt fundamentow (stan zero) na : 5 tys robocizna + 10 materialy ( fundamenty - prostokat 12 x 8 + garaz)- Stan surowy otwarty : okolo 60 tys robocizna + material. Z tego co Pan W mowi to wybudowal pol Koleczkowa i Bojana - czy u Kogos z Was budowal ? Czy 5 tys - fundamenty (robocizna ) to jest ok ? Wszystko w cenie - swoje maszyny i wykop robia sami.. dzieki, pozdrawiam - ZoskahEJ, Ja dopiero wróciła, tak ze brne przez posty Ja miałam pana Wente, to ten?Wpadaj na wióra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 05.09.2005 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 joolakiedy jedziemy po krzaczory do Koscierzyny?Ja juz na miejscu.Dzisiaj walcze z kominiarzem, gazem, dekarzem, pradziarzem itdUfff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 05.09.2005 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 prostokat 12 x 8 + garaz - stan surowy otwarty : okolo 60 tys robocizna + material. Moim skromnym zdaniem koszt robocizny za stan surowy otwarty to duzo za duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 05.09.2005 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 joolakiedy jedziemy po krzaczory do Koscierzyny?Ja juz na miejscu.Dzisiaj walcze z kominiarzem, gazem, dekarzem, pradziarzem itdUfff I kogo wybrałaś do gazu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 05.09.2005 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 No właśnie nie Przykro mi Faceta polecałem z czystym sumieniem. Sprawdził się u mnie i u sąsiadów. Szkoda że zazgrzytało.juz pisalam, ze facet był przekonany ze budowa jest w okolicach Bojana Koleczkowa, tak sobie załozyl jak us lyszał ze Markus polecał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 05.09.2005 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 joolakiedy jedziemy po krzaczory do Koscierzyny?Ja juz na miejscu.Dzisiaj walcze z kominiarzem, gazem, dekarzem, pradziarzem itdUfff I kogo wybrałaś do gazu?Gaspol, podpisalam umowe jeszcze przed podwyzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 05.09.2005 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 prostokat 12 x 8 + garaz - stan surowy otwarty : okolo 60 tys robocizna + material. Moim skromnym zdaniem koszt robocizny za stan surowy otwarty to duzo za duzo tez mam takie wrazenie ja za całosc robocizny zapłaciłam 26000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 05.09.2005 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 prostokat 12 x 8 + garaz - stan surowy otwarty : okolo 60 tys robocizna + material. Moim skromnym zdaniem koszt robocizny za stan surowy otwarty to duzo za duzo Też mi się wydaje dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 05.09.2005 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 joolakiedy jedziemy po krzaczory do Koscierzyny?Ja juz na miejscu.Dzisiaj walcze z kominiarzem, gazem, dekarzem, pradziarzem itdUfff I kogo wybrałaś do gazu?Gaspol, podpisalam umowe jeszcze przed podwyzka Myślałam o wykonawcy ogrzewania a nie dostawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 05.09.2005 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Rafalagpisałam na szybko, bo az mnie ciarki przeszły jak usłyszałam o Hintzu od kominków.Moja architekt 'robiła" pole golfowe i wzieła go do 5 kominków.Nie dosc ze jej spieprzył wszystkie 5, to jeszcze nabrudził i jego pracownik ukradł komórke z placu budowy( Policja potwierdziła) zla opinie słyszałam od 2 osób na jego temat.Kolezanka jest z Sopotu, jak chcesz to Cie z nia skontaktuje, tylko do 9, bo jedzie na urlop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 05.09.2005 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 joolakiedy jedziemy po krzaczory do Koscierzyny?Ja juz na miejscu.Dzisiaj walcze z kominiarzem, gazem, dekarzem, pradziarzem itdUfff I kogo wybrałaś do gazu?Gaspol, podpisalam umowe jeszcze przed podwyzka Myślałam o wykonawcy ogrzewania a nie dostawcy A,aaa ja jeszcze zaspana jestem, bo w nocy wróciłam Mysle o Dietrichu, Junkersie czekam dzisiaj na oferte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 05.09.2005 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Byłam niedawno w Bojanie, chciałam pooglądać dachy i zlokalizować domki forumowiczów, ale coś mi słabo wyszło. Najpierw skręciłam w taką polną dróżkę przed kościołem a potem za kościołem. To tam macie swoje domki czy gdzieś indziej? Do Koleczkow nie dojechałam, bo oglądanie czegokolwiek z moim mężem uznałam za porażkę, nawet nie wysiadłam z samochodu, bo przecież dachy widać i bez tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 05.09.2005 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Gosia@ . jestem pod wrazeniem Twojego tempa Dzialki kupowalysmy mniej wiecej w tym samym czasie - a Ty to juz chyba mieszkasz ?? Ja dopiero w dziurze siedze Na jakie ogrzewanie sie zdecydowalas? kominek + elektryczne? A ten gont osikowy to juz mozna u Ciebie ogladac ? pozdrawiam ZoskaNie, jeszcze nie ale chyba niedługo zamieszkam, bo znowu miałam włamanie do kanciapy ekipy.Nic nie ukradli, ale gnoje pewie tylko czekaja.Zdecydowalam sie na gaz+ kominek z rozprowadzeniem.Ja mam obsesje, ze mi ciepłej wody przy elektrycznym do kapania zabraknie, ale to taki moj prywatny 'chopel"no czesto prad wyłaczaja Wpadnij do mnie 0608 508450 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 05.09.2005 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Byłam niedawno w Bojanie, chciałam pooglądać dachy i zlokalizować domki forumowiczów, ale coś mi słabo wyszło. Najpierw skręciłam w taką polną dróżkę przed kościołem a potem za kościołem. To tam macie swoje domki czy gdzieś indziej? Do Koleczkow nie dojechałam, bo oglądanie czegokolwiek z moim mężem uznałam za porażkę, nawet nie wysiadłam z samochodu, bo przecież dachy widać i bez tego No to do mojego dachu bys musiala wysiasc do mnie jedziesz do Koleczkowa, a potem jedziesz droga jak na Pustki Cisowskie, na koncu jest Stacja Wulkanizacyjna 24H przed stacja w prawo, polna droga 300 m, po prawej jest moj dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 05.09.2005 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Rafalagpisałam na szybko, bo az mnie ciarki przeszły jak usłyszałam o Hintzu od kominków.Moja architekt 'robiła" pole golfowe i wzieła go do 5 kominków.Nie dosc ze jej spieprzył wszystkie 5, to jeszcze nabrudził i jego pracownik ukradł komórke z placu budowy( Policja potwierdziła) zla opinie słyszałam od 2 osób na jego temat.Kolezanka jest z Sopotu, jak chcesz to Cie z nia skontaktuje, tylko do 9, bo jedzie na urlop No to mnie wystraszyłaś . Wiem, że ktoś na naszym forum polecał Haginza, był z niego zadowolony, stąd i mój wybór. Niestety dałem zaliczkę na kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 05.09.2005 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Rafalagpisałam na szybko, bo az mnie ciarki przeszły jak usłyszałam o Hintzu od kominków.Moja architekt 'robiła" pole golfowe i wzieła go do 5 kominków.Nie dosc ze jej spieprzył wszystkie 5, to jeszcze nabrudził i jego pracownik ukradł komórke z placu budowy( Policja potwierdziła) zla opinie słyszałam od 2 osób na jego temat.Kolezanka jest z Sopotu, jak chcesz to Cie z nia skontaktuje, tylko do 9, bo jedzie na urlop No to mnie wystraszyłaś . Wiem, że ktoś na naszym forum polecał Haginza, był z niego zadowolony, stąd i mój wybór. Niestety dałem zaliczkę na kominek. Polecali ale nie tego jest taki facet od wykonczeniówki od jooli o podobnym nazwisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 05.09.2005 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Rafalagpisałam na szybko, bo az mnie ciarki przeszły jak usłyszałam o Hintzu od kominków.Moja architekt 'robiła" pole golfowe i wzieła go do 5 kominków.Nie dosc ze jej spieprzył wszystkie 5, to jeszcze nabrudził i jego pracownik ukradł komórke z placu budowy( Policja potwierdziła) zla opinie słyszałam od 2 osób na jego temat.Kolezanka jest z Sopotu, jak chcesz to Cie z nia skontaktuje, tylko do 9, bo jedzie na urlop No to mnie wystraszyłaś . Wiem, że ktoś na naszym forum polecał Haginza, był z niego zadowolony, stąd i mój wybór. Niestety dałem zaliczkę na kominek. Polecali ale nie tego jest taki facet od wykonczeniówki od jooli o podobnym nazwisku Zdaje się że tego od kominków to Docent dawno temu polecał. On akurat był zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts