CMYK 14.09.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 cześć Cmyk ! Podaj proszę namiar na beton z gruszki za 150 zł za m3. Dzięki sorry ale to jest prywatny kontakt po duzej znajomosci to cena za gruche z pompa moja zona to mistrz w okazjach Pozdrawiam CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 14.09.2005 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 nie bylo mnie przez chwile, ale jestem diabelnie zalatany. dostalem w koncu pozwolenie na budowe dzisiaj zdejmowalem humus, podpisalem umowe z kierownikiem, dogadalem sie co do szczegolow z wykonawca, czekam na deski szalukowe, , stal, beton, bloczki. Oj duzo sie dzieje, czy tak caly czas ...?? Juz dzisiaj mialem przedsmak termonowosci budowlancow, dwie godziny czekalem na koparke, telefon nie odpowiadal - nie pojawila sie. Wrocilem do domu szukalem przez 2 godziny innej w koncu udalo sie. Jutro geodeta i przylaczyc wode. Tu pytanko gdzie sa tanie materialy do przylacza wodnego, moze jakies namiary. zasowy, wodomierze, zawory, itp. A i jeszcze jedno pytanko czy hydraulicy musza zglaszac przylaczanie do wodociagu??? GRATULACJE !!! No to macie jeden z gorszych etapów za sobą. Co do materiałów, to my kupujemy wszystko, lub prawie wszystko na miejscu, tj. w Tczewie. Przyłącza wodne i kanalizacyjne skończyli u nas robić w ubiegłym tygodniu, a robił je facet z z tutejszego ZWiK'u. Co do kwestii zgłoszenia tych przyłączy, to nie wiem, czy należy je zgłosić, ale mogę zapytać mojego majstra. Materiały (rury, licznik i inne) kupiliśmy w firmie Kwintex przy 30-go Stycznia ( "Kwintex" Hurtownia Materiałów Instalacyjnych, Tczew, ul. 30 Stycznia 31,tel. 5322076 ). W razie pytań jestem do dyspozycji. Pozdrawiam Alunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 14.09.2005 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 dzisiaj kibluje w pracy do pierwszej w nocy wiec bede mial czas troche posiedziec i mam pytanko czy szalunki kupuje sie czy mozna gdzies wypozyczyc lub tanio kupic a potem jak kupie do czegos sie zuzyje czy po prostu spalic. Do czego uzyliscie szalunków z fundamentow w pozniejszym okresie.PozdrawiamCMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 14.09.2005 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Szukam słupków do ogrodzenia, a konkretnie do furtki: przekrój kwadrat o długości ścianki 8cm oraz wysokości słupka 2,5m Gdzie takowy dostanę? Potrzebuję raptem 2 sztuki. Ja dzisiaj byłam w Metaltechu w Rumi, tam maja słupki i ogrodzeie w dobrej cenie I na kawusie nie wpadłaś? a Ty gdzies tam po drodze????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 14.09.2005 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Szukam słupków do ogrodzenia, a konkretnie do furtki: przekrój kwadrat o długości ścianki 8cm oraz wysokości słupka 2,5m Gdzie takowy dostanę? Potrzebuję raptem 2 sztuki. Ja dzisiaj byłam w Metaltechu w Rumi, tam maja słupki i ogrodzeie w dobrej cenie I na kawusie nie wpadłaś? a Ty gdzies tam po drodze????? No dyć przeca! Jak staniesz przy Toyocie ,a znudzą sie juz fury to sie odwracasz i widzisz wejście do mnie... a w środku pytac o rurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 14.09.2005 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 MAŁY - Ty mi nie mów że przesiadujesz w sekcji ogrzewania podłogowego mojej "ulubionej" firmy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 14.09.2005 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 dzisiaj kibluje w pracy do pierwszej w nocy wiec bede mial czas troche posiedziec i mam pytanko czy szalunki kupuje sie czy mozna gdzies wypozyczyc lub tanio kupic a potem jak kupie do czegos sie zuzyje czy po prostu spalic. Do czego uzyliscie szalunków z fundamentow w pozniejszym okresie. Pozdrawiam CMyKdo zrobienia murków oporowych w ogrodzie do zrobienia rusztowan niektórzy sprzedaja w anonsach.Rozejrzyj sie warto kupic uzywane.Marta nasza miała jeszcze nie dawno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 14.09.2005 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 dzieki za info wlasnie mnie zwolnili z czuwania wiec moge sobie juz jechac ulica pusta wiec rowerkiem do Pruszcza w 30 minut dojadę; poszukam w anonsach lub zagadam z majstrem moze bedzie mial jakis namiar wlasnie konczy jeden dom zaczyna drugi (aby cos wpisac w dziennik to dom dla siebie a nie ma czasu wybudowac jak to w przyslowiu szewc bez butów chodzi)Dobranocps moje dziewczyny pewnie juz chrapiąCMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeziorko 15.09.2005 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 z samego ranka spiesze, zeby sie pochwalic naszymi nowymi "dokonaniami" - juz niedlugo bedzie gdzie parkowac http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=43643&q=Rancho&k=3 milego dnia zycze wszystkim! Jeziorko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulcia 15.09.2005 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Witam wszystkich z "grupy trójmiejskiej"Poloneza czas zacząć! Będę budować w Gdańsku, w dzielnicy Łostowice.Jestem na etapie warunków przyłączy mediów i całej papierkologii.No i oczywiście spędzam długie godziny buszując po forum i czuję jak z każdym kolejnym postem staję się cooooraz "mądrzejsza".Mój mąż mówi, że ze mną to już nie można normalnie porozmawiać, tylko ciągle materiały budowlane, uzbrojenie, wylewki itp.No ale musi przez to przejść, nie ma rady. Będziemy budować "dom w groszku" 127p.u. /Jeszcze nie wiem jak się wkleja to go nie pokażę/.Projekt mam od kilku dni, no i wiecie co robię?!Pozdrawiam i łączę się z Wami i Waszymi budowami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 15.09.2005 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 cześć Cmyk ! Podaj proszę namiar na beton z gruszki za 150 zł za m3. Dzięki Chyba za B12 w takiej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 15.09.2005 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Szukam słupków do ogrodzenia, a konkretnie do furtki: przekrój kwadrat o długości ścianki 8cm oraz wysokości słupka 2,5m Gdzie takowy dostanę? Potrzebuję raptem 2 sztuki. Raczej w Metalzbycie lub innych podobnych firmach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 15.09.2005 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Teoretycznie to włączniki od zapalania światła powinny być na wysokości 1,4 m a puszki z gniazdkami na wysokości 0,3m ale teoria teorią i na jakiej wysokości Wy zrobiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 15.09.2005 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 MAŁY - Ty mi nie mów że przesiadujesz w sekcji ogrzewania podłogowego mojej "ulubionej" firmy ??? Jeszcze w tym budynku ,a nowy się już buduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 15.09.2005 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Hej !Mieszkańcy Gdańska szukam ulicy Jaśminowy Stok,koło Kalinowej,podobno tam zbudowane są c33 z muratora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 15.09.2005 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Ulcia- powodzenia na placu boju(budowy) niech moc będzie z Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 15.09.2005 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Teoretycznie to włączniki od zapalania światła powinny być na wysokości 1,4 m a puszki z gniazdkami na wysokości 0,3m ale teoria teorią i na jakiej wysokości Wy zrobiliście? Gniazda 0,3m, wyłączniki 1,3m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 15.09.2005 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Słuchajcie, szukam gliny, tzn ziemi gliniastej, czy jak to tam sie zwie.Nie wiecie skad ja moge wziac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 15.09.2005 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Gosia,rozejrzyj się gdzie poszerzają ulice,oni muszą wywieżć ziemię nie robi im różnicy gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 15.09.2005 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Teoretycznie to włączniki od zapalania światła powinny być na wysokości 1,4 m a puszki z gniazdkami na wysokości 0,3m ale teoria teorią i na jakiej wysokości Wy zrobiliście? Wyłączniki światła najlepiej jak są na wysokości łokcia lub klamki (co czesto na jedno wychodzi) - nawet jesli masz ręce zajęte np. herbatą czy czymkolwiek innym to korzystasz bez problemu. Tak mam od lat w kolejnych mieszkaniach, i juz nigdy wyzej nie zrobie. Natomiast gniazda to chyba zalezy do czego. (Pomijam kuchnie, gdzie wszystkie są nad blatem). Jeśli do wpiecia czegoś prawie na stałe, to mogą być tak nisko, ale np. to gniazdo, do którego najczęściej wtykasz odkurzacz, albo ładujesz komórke - to lepiej tak, zeby sie nie schylac. Niektóre mam zespolone w jednej ramce pod wlącznikiem światla (kuchnia, lazienka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts