Sigi 18.09.2005 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2005 Witam, mam działkę w Gościcinie i projekt D09b Wariant III. Czy ktoś z Grupy Trójmiejskiej buduje lub może już zbudował taki dom? Szukam namiaru na dobrą Firmę i Dostawców. Pozdrawiam z Wejherowa( narazie). Witaj . W którym miejscu masz działkę? Mały z Gościcina Pozdrawiam. Moja działka położona jest niedaleko pętli autobusowej (do niej ok.10 min piechotą) w okolicach drogi na Robakowo, na samym końcu. Sigi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 18.09.2005 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2005 Dzięki za podpowiedź. A jak zrozumiałbyś coś takiego. Dostaję warunki przyłączenia, w których jest napisane: - rodzaj połączenia: tymczasowe /grupa VI/ - warunki możliwe do realizacji po odbiorze i uruchomieniu sieci rozdzielczej nn 0,4kv. Linia tymczasowa pozostaje na majątku i w eksploatacji jej inwestora, po zakończeniu budowy linię tymczasową z demontować - termin realizacji : 2 tyg. od uruchomienia projektowanego złącza kablowego - planowana ilość pobieranej mocy: 1000 kWh/rok Czy to znaczy, że muszę sobie sama zbudować to projektowane złącze kablowe? Czy do tego potrzebny jest transformator? Przepraszam, ale nie zajmuje się projektowaniem instalacji i sieci elektrycznych i sam nie wiele z tego rozumiem. Kiedy mam taki problem zatrudniam branżystę elektryka i on mi wszystko wyjaśnia. Oto namiary na projektantów elektryków: Marcin Burzyński 602653895 Formela Andrzej 602 765 355 Szypowicz Andrzej 501 713 602 Może któryś z nich będzie na tyle miły, że obejrzy Twoje warunki i wytłumaczy Ci co noe oznaczają. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 19.09.2005 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Ja płaciłam za styropian 25 zł, a za tynk 11 zł będe płaciła bo jeszcze go nie mam, z tym ze te dwie prace wykonywały rożne osoby a hurtem może taniej, właśnie ma dziś wejśc tynkarz po przesuwaniu terminu, mam nadzieje ze się pojawią, a nie tak jak poprzedni, bo sił juz na nich nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 19.09.2005 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Witam, mam działkę w Gościcinie i projekt D09b Wariant III. Czy ktoś z Grupy Trójmiejskiej buduje lub może już zbudował taki dom? Szukam namiaru na dobrą Firmę i Dostawców. Pozdrawiam z Wejherowa( narazie). Witaj . W którym miejscu masz działkę? Mały z Gościcina Pozdrawiam. Moja działka położona jest niedaleko pętli autobusowej (do niej ok.10 min piechotą) w okolicach drogi na Robakowo, na samym końcu. Sigi Czyli jadąc asfaltem zawsze przejeżdżasz koło mnie. Naprzeciw "plastików". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulcia 19.09.2005 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 FranciszkuDzięki. Chyba przesadziłam z tymi szczegółowymi pytaniami. Sorry.Skorzystam z pomocy elektryków. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grody 19.09.2005 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Witam z Banina,Co do gazu to sprawa jest nierozwiązywalna.U mnie jest to samo. Najpierw byłem u nich w kwietni i kazali mi zrobić instalację wew. a teraz jak chcę zacząć grzać okazało się że nie ma wcinki i trzeba uruchomić całą procedurę (około3-6 mies).To się nazywa mieć klientów w d...Mi już odpuściły nerwy i tylko śmiech pozostał.Wszystkim walczącym życzę szczęścia.Grody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grody 19.09.2005 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Witajcie Pozdrawiam z Gorzowa Wlkp. i prosze o pomoc. Córcia moja w przedszkolu ma organizowaną imprezę pt "Kulinarny Atlas Polski" Cała rzecz polega na tym że rodzice muszą przygotować potrawy regionalne. Padło na KASZUBY a ja nie mam zielonego pojęcia co mozna by zrobić. Znalazłam co prawda strony internetowe z przepisami kaszubskimi ale tego jest dość dużo. Czy znacie może jakieś sprawdzone przepisy typowych dań kaszubskich? Chodzi mi o coś smacznego i sprawdzonego. Chciałabym też wiedzieć jakie potrawy najbardziej odzwierciedlają kaszubską kulturę czy tradycje. Aby nie zaśmiecać Wam wątku można pisać na priv. Z góry dziękuję. ps. po przejrzeniu stron internetowych o Waszych okolicach nabrałam ochoty na wakacje w tych rejonach Pozdrawiam MALINKA Malinko sporo przepisów masz na tym linku http://www.kuchnia.wla.pl/potrawy.php Pozdrawiam i życzę smacznego, Grody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sigi 19.09.2005 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Witam, mam działkę w Gościcinie i projekt D09b Wariant III. Czy ktoś z Grupy Trójmiejskiej buduje lub może już zbudował taki dom? Szukam namiaru na dobrą Firmę i Dostawców. Pozdrawiam z Wejherowa( narazie). Witaj . W którym miejscu masz działkę? Mały z Gościcina Pozdrawiam. Moja działka położona jest niedaleko pętli autobusowej (do niej ok.10 min piechotą) w okolicach drogi na Robakowo, na samym końcu. Sigi Czyli jadąc asfaltem zawsze przejeżdżasz koło mnie. Naprzeciw "plastików". Cześć, czy to ta duża Firma na początku zjazdu z drogi nr 6 czy ta mniejsza troche dalej juź za mostem? Masz namiar na jakiegoś dobrego wykonawcę? Szukam też dobrego kierownika budowy-rzetelnego! Pozdrawiam. Sigi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Piotr 19.09.2005 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 cialoby sie powiedziec ze mury pna sie do gory, ale na razie wykopy czyli w dol. W tym tygodniu bede zalewal lawy (mam taka nadzieje). Pamietam ze jakis czas temu poruszany byl temat wrzucania czegos do law, badz pod na szczescie. Jestem przesadny, ale nie wiem co tam mam wrzucic. Pomozecie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 19.09.2005 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Witajcie Pozdrawiam z Gorzowa Wlkp. i prosze o pomoc. Córcia moja w przedszkolu ma organizowaną imprezę pt "Kulinarny Atlas Polski" Cała rzecz polega na tym że rodzice muszą przygotować potrawy regionalne. Padło na KASZUBY a ja nie mam zielonego pojęcia co mozna by zrobić. Znalazłam co prawda strony internetowe z przepisami kaszubskimi ale tego jest dość dużo. Czy znacie może jakieś sprawdzone przepisy typowych dań kaszubskich? Chodzi mi o coś smacznego i sprawdzonego. Chciałabym też wiedzieć jakie potrawy najbardziej odzwierciedlają kaszubską kulturę czy tradycje. Aby nie zaśmiecać Wam wątku można pisać na priv. Z góry dziękuję. ps. po przejrzeniu stron internetowych o Waszych okolicach nabrałam ochoty na wakacje w tych rejonach Pozdrawiam MALINKA Witam Jako stary Kaszeba proponuję coś z kaszubskiego pomuchla czytaj dorsza lub nieśmiertelnego śledzia. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 19.09.2005 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Witam Jeżeli chodzi o koszt tynków zewnętrznych to uzyskałem całkiem niezłą cenę 22zł za ułożenie styropianu siatka + tynk. Ale co najciekawsze robotę ciągną dwaj panowie z ukrainy mistrzowie świata w układaniu i robieniu dekoracji ze styropianu. Jak położą tynk dopiero zobaczę jak narazie są super. Żałuję że nie poznałem ich wcześniej , można się z nimi dogadać bez pośredników byłoby jeszcze taniej. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matys 19.09.2005 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 czy ktoś ma na zbyciu deski szalunkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 20.09.2005 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 moze ktos powie gdzie dokladnie ta hurtownia Patoka w Lublewie ktora tak reklamujecie i jaki namiar telefoniczny Mam juz dzis dosyc przegladania listy i spisywania telfeonow do fachowcow roznej masci ale jestem zadowolony zawsze bez latania Dzieki i pozdrawiam CMyK Patoka. Centrum materiałów budowlanych i farb tel: 691 71 00 83-050 (p-ta Kolbudy) Lublewo Gdańskie, Wybickiego 58 pow.gdański, woj.pomorskie czynne od 7 do 17 w soboty nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 20.09.2005 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Witam Jeżeli chodzi o koszt tynków zewnętrznych to uzyskałem całkiem niezłą cenę 22zł za ułożenie styropianu siatka + tynk. Ale co najciekawsze robotę ciągną dwaj panowie z ukrainy mistrzowie świata w układaniu i robieniu dekoracji ze styropianu. Jak położą tynk dopiero zobaczę jak narazie są super. Żałuję że nie poznałem ich wcześniej , można się z nimi dogadać bez pośredników byłoby jeszcze taniej. Pozdrówka Miroslaw - a podzielze sie namiarami na tych mistrzow swiata Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 20.09.2005 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 moze ktos powie gdzie dokladnie ta hurtownia Patoka w Lublewie ktora tak reklamujecie i jaki namiar telefoniczny Mam juz dzis dosyc przegladania listy i spisywania telfeonow do fachowcow roznej masci ale jestem zadowolony zawsze bez latania Dzieki i pozdrawiam CMyK Patoka. Centrum materiałów budowlanych i farb tel: 691 71 00 83-050 (p-ta Kolbudy) Lublewo Gdańskie, Wybickiego 58 pow.gdański, woj.pomorskie czynne od 7 do 17 w soboty nie pamiętam Dzieki za informacje CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolcia27 20.09.2005 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 witam grupę 3-miasta ale Was tu sporo....i pewnie wszyscy wszystko wiedzą..... cieszę sie bardzo....czy może ktoś mi pomoże namierzyć dobrych TANICH i porządnych dekarzy ? macie jakieś napewno namiary??...będę wdzięczna.....budujemy w Rębiechowie....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrek 20.09.2005 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 moze ktos powie gdzie dokladnie ta hurtownia Patoka w Lublewie ktora tak reklamujecie i jaki namiar telefoniczny Mam juz dzis dosyc przegladania listy i spisywania telfeonow do fachowcow roznej masci ale jestem zadowolony zawsze bez latania Dzieki i pozdrawiam CMyK Patoka. Centrum materiałów budowlanych i farb tel: 691 71 00 83-050 (p-ta Kolbudy) Lublewo Gdańskie, Wybickiego 58 pow.gdański, woj.pomorskie czynne od 7 do 17 w soboty nie pamiętam W soboty do 13 a hurtownia jest w samym centrum Lublewa tuz przy drodze na Kolbudy (albo w druga strone do Gdanska) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 20.09.2005 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Miroslaw - a podzielze sie namiarami na tych mistrzow swiata Pozdrowienia Witam Jeszcze przez miesiąc są zawaleni robotą ,późniejsze terminy do uzgodnienia. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-p-o 20.09.2005 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 witajcie, jestem żółtodziobem i stąd kilka moich pytań:Kupuję działkę ale zanim to zrobię chcę mieć aktualne warunki zabudowy na tą działkę. Czy ktoś może mi powiedzieć jakie papierki muszę zdobyć i gdzie, aby wystąpić o takie warunki???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 20.09.2005 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 czy ktoś ma na zbyciu deski szalunkowe? ja mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts