gosia1719499730 20.09.2005 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Witam Jeżeli chodzi o koszt tynków zewnętrznych to uzyskałem całkiem niezłą cenę 22zł za ułożenie styropianu siatka + tynk. Ale co najciekawsze robotę ciągną dwaj panowie z ukrainy mistrzowie świata w układaniu i robieniu dekoracji ze styropianu. Jak położą tynk dopiero zobaczę jak narazie są super. Żałuję że nie poznałem ich wcześniej , można się z nimi dogadać bez pośredników byłoby jeszcze taniej. Pozdrówka podrzucisz namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 20.09.2005 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Witam Jeżeli chodzi o koszt tynków zewnętrznych to uzyskałem całkiem niezłą cenę 22zł za ułożenie styropianu siatka + tynk. Ale co najciekawsze robotę ciągną dwaj panowie z ukrainy mistrzowie świata w układaniu i robieniu dekoracji ze styropianu. Jak położą tynk dopiero zobaczę jak narazie są super. Żałuję że nie poznałem ich wcześniej , można się z nimi dogadać bez pośredników byłoby jeszcze taniej. Pozdrówka Ja też niesmiało proszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 20.09.2005 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 witajcie, jestem żółtodziobem i stąd kilka moich pytań: Kupuję działkę ale zanim to zrobię chcę mieć aktualne warunki zabudowy na tą działkę. Czy ktoś może mi powiedzieć jakie papierki muszę zdobyć i gdzie, aby wystąpić o takie warunki???? Żadnych papierków. W gminnym wydziale architektury (lub o podobnej nazwie) należy złożyć wniosek o wydanie warunków zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 21.09.2005 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Słuchajcie bede sie wybierała po jakies krzaczory, tzn byliny, iglaste itd.Cjhetni proszeni o wystapienie, bo moze jak wybierzemy sie razem lepsze ceny beda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 21.09.2005 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Znopwy następna ekipa zrobiła mnie w tak zwane jajo, następni od tynków i dokończenia parapetów i klinkieru po poprzednich partaczach nie przychodzą od ponad tygodnia. Ludzie czy to normalne, przeciez ja osiieje i zawriuje (o ile można bardziej)jesli ktoś ma namiar na NORMALNYCH ludzi od tynku to bardzo prosze o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 21.09.2005 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 a u mnie trwa obecnie wymiana gruntu wykopali taki krater ze z kosmosu chyba go widac wstepnie wyliczyli ze wejdzie tam 520 m3 zwiru czyli 26 -36 tonowych wozkow. ekipa umowiona majster wczoraj byl zlozyl wyliczenie budowy milo mnie zaskoczyl obecnie robi mi remont starej chalupy z 1890 r.(chyba) potem wchodzi na nowa (pilnuje go zeby przypadkiem nie uciekl na inna robote) moja zona wymysla mu tylko robote zeby dluzej trwalo :)a on sie tylko smieje i uspokaja ze zdazymy ze wszystkim.PozdrawiamCMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greganna 21.09.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Witajcie Pozdrawiam z Gorzowa Wlkp. i prosze o pomoc. Córcia moja w przedszkolu ma organizowaną imprezę pt "Kulinarny Atlas Polski" Cała rzecz polega na tym że rodzice muszą przygotować potrawy regionalne. Padło na KASZUBY a ja nie mam zielonego pojęcia co mozna by zrobić. Znalazłam co prawda strony internetowe z przepisami kaszubskimi ale tego jest dość dużo. Czy znacie może jakieś sprawdzone przepisy typowych dań kaszubskich? Chodzi mi o coś smacznego i sprawdzonego. Chciałabym też wiedzieć jakie potrawy najbardziej odzwierciedlają kaszubską kulturę czy tradycje. Aby nie zaśmiecać Wam wątku można pisać na priv. Z góry dziękuję. ps. po przejrzeniu stron internetowych o Waszych okolicach nabrałam ochoty na wakacje w tych rejonach Pozdrawiam MALINKA Witam Chociaz nie jestem 100% Kaschäbä stawiam" skromny"Dom letniskowy na kaszubach moze Tobie pomoge : -Ryby -Ryby i jeszcze raz Ryby,raczej logiczne duzo jezior i morze. Naj znany Sledz po Kaszu. Sielawa wedzona-albo smarzona,dostanie sie tylko tam gdzie woda jest b.czysta-zywi sie planktonem Do tego swieza kapusta duszona na polslodko pycha -polecam knajpke w Suleczynie"Maraska" No i oczywiscie bez bajeru i smiechu tylko na Kaschäbä do kupienia -RUCHANKI-TYLKO BEZ GLUPICH DOMYSLOW!!!!. Jeszcze 5 dni i na ten rok starczy -deski na dach ,sciany dzialowe ,trawke posiac i za tydzien oblewanie wiezby -o dwa tygodnie pozniej Wszystkim starym i nowym budowlancom niech moc---pieniedzy---i szczescia bedzie z wami sp greganna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 21.09.2005 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Czy ma ktoś z Was aktualny numer do dekarza, który był tu polecany i wychwalany Witold Dejk? Ten który znalazłam na forum (605 594 634) okazuje się nieaktualny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 21.09.2005 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Markus czu możesz zdradzić ile kosztowała Cię kuchnia? Wydaje mi się, ze wielkościowo mamy podobnie, już wiem na ile wyceniają w studiach kuchennych, i pomyślałam sobie, że może stolarz bierze jednak mniej niż 10 000... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 21.09.2005 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Moi Drodzy! Pragnę podzielić się z Wami szczęśliwą nowiną - dzisiaj ruszyliśmy z murami Zaczyna wreszcie widać dom. Budujemy z porothermu 25 i w związku z tym mam pytanko.Czy ktoś z Was również buduje z tego materiału i w jakiej cenie kupował? Będę wdzięczna za informacje Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 21.09.2005 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Witam Jeżeli chodzi o koszt tynków zewnętrznych to uzyskałem całkiem niezłą cenę 22zł za ułożenie styropianu siatka + tynk. Ale co najciekawsze robotę ciągną dwaj panowie z ukrainy mistrzowie świata w układaniu i robieniu dekoracji ze styropianu. Jak położą tynk dopiero zobaczę jak narazie są super. Żałuję że nie poznałem ich wcześniej , można się z nimi dogadać bez pośredników byłoby jeszcze taniej. Pozdrówka Ja też niesmiało proszę o namiary Witam. Niestety kończy się wiza moich fachowców , a pracę mają zagwarantowaną do końca pobytu . Zapytam jak wyglądają z robota na przyszły rok wracają w kwietniu. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 21.09.2005 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Markus czu możesz zdradzić ile kosztowała Cię kuchnia? Wydaje mi się, ze wielkościowo mamy podobnie, już wiem na ile wyceniają w studiach kuchennych, i pomyślałam sobie, że może stolarz bierze jednak mniej niż 10 000... Moja kuchnia ma powierzchnię 10 m2. Fronty szafek są zrobione w drewnie. Okucia to Blum. Zapłaciłem stolarzowi dokładnie 10.000. Za to samo, w studiach mebli kuchennych wołali od 16.000 (Classic Meble Kosakowo) do 25.000 (HTH Gdynia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 21.09.2005 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 witajcie, jestem żółtodziobem i stąd kilka moich pytań: Kupuję działkę ale zanim to zrobię chcę mieć aktualne warunki zabudowy na tą działkę. Czy ktoś może mi powiedzieć jakie papierki muszę zdobyć i gdzie, aby wystąpić o takie warunki???? do wniosku o wydanie decyzji o warunkach zabudowy będziesz musiał dostarczyć mape z określeniem granic terenu objetego wnioskiem, warunki techniczne gestorów sieci (woda, prąd). Nie kupuj zanim nie zdobędziesz tej decyzji i nie bedziesz miał pewności, że mozna tam budować swój wymażony domek, ewentualnie podpisz umowe przedwstępną, acha i zbadaj warunki gruntowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 22.09.2005 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 nie ma nikt namaiaru na tynkarzy, juz druga ekipa mnie olała, dwa trygodnie mówili, że już juz zaraz wchodzą na budowę i nic, juz nie wiem co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 22.09.2005 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 nie ma nikt namaiaru na tynkarzy, juz druga ekipa mnie olała, dwa trygodnie mówili, że już juz zaraz wchodzą na budowę i nic, juz nie wiem co robićpodaje na słynnego Landemana 0604424811 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 22.09.2005 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 nie ma nikt namaiaru na tynkarzy, juz druga ekipa mnie olała, dwa trygodnie mówili, że już juz zaraz wchodzą na budowę i nic, juz nie wiem co robićpodaje na słynnego Landemana 0604424811acha, u mnie konczy szybciej bo góry nie robi, przycisnij go, i wcsisnij sie w to miejsce U mnie konczy w piatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 22.09.2005 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Słuchajcie bede zamawiała brame Hromanna mozecie polecic jakas firme montujaca.W Gdynskiej Fabryce Okien olali mnie odnosnie bramy i do dzisiaj nikt sie nie odezwał Kurcze, ludziom na zleceniach nie zalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ireneusz M. 22.09.2005 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 ad. Alunek (Budujemy z porothermu 25 i w związku z tym mam pytanko.Czy ktoś z Was również buduje z tego materiału i w jakiej cenie kupował? ) Z tego co wiem nadal obowiązuje 40% promocja producenta na ten akurat materiał tzn. 4,40 netto -40% + VAT, reszta jak Ci się uda wynegocjować, ja sam zauważyłem że wiedza ile co rzeczywiście kosztuje bardzo pomaga w negocjacjach, no i musisz pamiętać że transport wliczją w cenę, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 22.09.2005 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Dzięki wielkie Gosia, zaraz dzwonię, chodzi mi o tynk zewnętrzny + parapety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 22.09.2005 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Dzięki wielkie Gosia, zaraz dzwonię, chodzi mi o tynk zewnętrzny + parapetya, to niestety nie, to namiar na wewnetrzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts