ewusia 26.03.2003 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 Mam ten numer,co potrzebujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 26.03.2003 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 Co do marcowego to chyba mam. Musze sprawdzić. jaki artykuł. jeśli nie zxależy ci na jakości to najlepiej faksem. Skanowanie zawsze trochę trwa. Mają stronę internetową, ale z jej aktualizacją zostali we wrześniu 2002. Szkoda. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaca_V40 26.03.2003 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 Ouuu, dzieki za odzew. Potrzebuje artykul o sciekach, szambach i smieciach. jestem tez na tym etapie, a doksztalcic sie nigdy nie zawadzi. Jak ktos ma mozliwosc scan'u to chetnie. Jak sie nie uda to moze postaram sie podskoczyc i pozyczyc Pozdrawiam serdecznie Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 26.03.2003 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 Jaca - właśnie scanuję - za 5 min wrzucę na grupę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 27.03.2003 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 Hej, potrzebuje pomocy. Nie mogę sobie poradzić z wejściem na grupe 3city_building....Jestem zalogowana, wchodze na home i co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 27.03.2003 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 Witam,SEBO22, bylem w starostwie w wydziele architektury i budownictwa. Potwierdzaja ze wczesniej wydawali zgody na dachy czterospadowe, ale teraz stwierdzaja ze "uparli sie i juz nie beda wydawac". Obecnie rozpatruje projekty z dachem dwuspadowym.Przy okazji, SEBO22, gdzie dokladnie budujesz?Pozdrowienia dla calej grupy Trojmiejskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg98 27.03.2003 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 Puck wydał w zeszłym roku pozwolenie na czterospadowy. Niedaleko mnie trwa od tamtego roku budowa domu z dachem troszeczkę bardziej fikuśnym ) Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 28.03.2003 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 Witam. Jutro jestem u siebie, więc jak ktoś chce zobaczyć drewno do kominka /Sebo/ to może śmiało podjechać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 30.03.2003 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2003 JACA - jak to uczyniła Twoja małżonka z tymiwarunkami zabudowy - przecież ichnie wydają. Może byś mi tozdradził. KODI - przedzwonię do sąsiada i podam Ci nr do elektryka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 31.03.2003 05:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2003 No właśnie Jaca. Zapomniałem spytać. Mi warunkizabudowy maja przysłać na 15 czerwca. Kiedy złożyłeś i jak szybko dostałeś. Posmarowałeś coś. Badź spokojni sami przyjaciele. Dzisiaj będą papiery na drewno /jak się nic nie zdarzy/ Docent -dzięki za elektryka. Podzwonię zobaczę. Pozdrawiam - troszkę zaczęło padać. Znowu błoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 31.03.2003 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2003 Czesc wszystkim po dlugiej przerwieMam pytanie - czy rurka z doprowadzeniem gazu do kuchni biegnaca wewnatrz domu musi byc wszedzie odkryta i dostepna? PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 31.03.2003 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2003 Obawiam się, że tak. Spytaj gazowaca - Zachara. Aby je ukryć to należy je pociągnąć np. za szafkami w kuchni - jeśli się oczywiście da. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaca_V40 31.03.2003 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2003 No - zeby nie bylo. Smarowanie standardowe, czyli usmiech, "pani Malgosiu", Merci do kawki, itp. Czyli wlasciwie nic - ale Panie mile az milo.... A tak dodatkowo zeby wyjasnic, to zlozylismy na poczatku stycznia, telefonowalismy i odwiedzalismy raz w tygodniu. Nie czekalismy wiec wcale tak krotko a Panie mialy wrazenie ze nam zalezy - i tak zreszta bylo. KODI - jakby co to jeszcze sie musimy skontatkowac w sprawie namiarow, itp. Ale chiba najlepiej to przez GG. Nie wiem czy nie potrzebujesz moich danych do kupna tego drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek 31.03.2003 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2003 Witam wszystkichDziałka, którą potencjalnie chcę kupić nie ma uzbrojenia. Media są w odległości ok 50m. Czy ktoś prowadził uzbrojenie z takiej odległości i ile to może kosztować (projekt przyłącza, materiały, robocizna) ?Może ktoś miał przykre doświadczenia z tego typu zadaniem. Chętnie wysłucham wszystkich za i przeciw. Kodi - koszt twojej wody, który mi podałeś obejmuje wszystko co wyszczególniłem wyżej ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 31.03.2003 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2003 Domek - co do prądu to płaci się teraz za kW a nie odległość. Jednakże przed zakupeł zorientuj się w Energa, żeby nie okazało się że nie mają wolnej mocy i nalezy postawic transformator /wtedy to zapomnij/. 1 kW to koszt ok. 100zł. Wpłacasz np. 1000zł za 10kW i oni robią projekt i przyłącze. Nic więcej Cię to nie kosztuje - no chyba że skrzynka. Sama skrzynka ok. 400zł + jej wyposażenie /mam u siebie gniazda, licznik itp/ kolejne 400zł. Woda to ok. 75zł/m instalacji w tym robocizna i materiał + projekt. Zapłaciołem za projekt 1500zł. W sumie cała woda ma kosztowac coś ok. 7000zł. Musze się zorientować, bo może coś będzie taniej. Sama wcinka na działkę to pewnie ze 2-3 tys, a ja musze pociągnąć do siebie cały wodociąg tzn. 50m. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaca_V40 31.03.2003 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2003 KODI - ja za wcinke i przeniesienie wodomierzy zaplacilem niecale 8 paczek. Przeniesienie a nie zainstalowanie bo mialem wsadzone w studzienke, ktora zlikwidowalismy. Wlasciwie wiec roboty bylo nawet wiecej niz przy samej wcince bo musieli odzyskac jeszcze wodomierz ze studzienki Duuuuze targi ale taka byla cena - stan z konca lutego (za pierwszym razem z montazem wodomierzy w studzience to bylo ponad 2 kola Pozdrawiam Jaca PS> Gdzie kupujecie plyty G-K? Ciekawym bo tez mnie czeka... PS2> Czy znacie namiary na firmy robiace kostke brukowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tito 31.03.2003 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2003 Witam Grupę Trójmiejską, Buduję dom w Pruszczu Gd. Jestem obecnie na etapie tynków wewnętrznych, borykałem się z prawie wszystkimi problemami poruszanymi przez Was. W wielu sprawach służę pomocą ( pracuję w branży budowlanej), w wielu sprawach będę jej potrzebował( nie wiem jeszcze wszystkiego o budowaniu).Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek 01.04.2003 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2003 Jaca popatrz tu: http://www.kostkibrukowe.pl ,to może coś wybierzesz. Czy rura z wodą, do której robili wcinkę leci zaraz obok granicy twojej działki, czy ciągnąłeś wodę z dalszej odleglości ?. Krótko mówiąc co za te 2 koła musieli zrobić fachowcy ? Witam nowego forumowicza. Pozdrawiam wszystkich [ Ta wiadomość była edytowana przez: domek dnia 2003-04-01 07:34 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 01.04.2003 05:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2003 Tito witam. Jaka branża? Wpadaj często. Jaca - jakie tynki i za ile. Kto robił Ci wcinkę. Monopoliści z żukowskich wodociągów /Glincz/ czy inni magicy?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachar 01.04.2003 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2003 Witam! Rura gazowa nie może być zamurowana ani zakryta trwałym elementem np płytą betonową, dopuszcza się zakrycie jej płytą lub materiałem perforowanym lub łatwo zdejmowalnym. Tak mniej więcej -dużo zależy od tego który dokonuje odbioru a teraz jest tak że instalator odpowiada za instalację wewnątrz budynku więc kwestia umowy z nim.Tito - gdzie budujesz? Napisz mi na priv jak możesz.Pozdrawiam po wiosennych porządkach - u mnie w końcu też ruszyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts