Mały 13.10.2005 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Markus spróbuj Beditom na Hutniczej , Siatex w Bolszewie , Hormann w Pieleszewie.Jutro spytam w firmie. I u brata - w Bolszewie montowali cosik takiego we wspólnocie mieszkaniowej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 13.10.2005 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Solbet - to taki Ytong tylko innej firmy? Wyrażając sie precyzyjnie to jedno i drugie stanowi beton komórkowy, a Ytong (aktualnie Xella) oraz Solbet są jedynie róznymi nazwami towarowymi tego samego produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 13.10.2005 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 MIROSŁAW - jak będziesz coś wiedział na temat czarnoziemu to daj znać MAŁY - wymienieni przez Ciebie zawodnicy sa niestety jeszcze drożsi o mojej obecnej oferty, ale dzięki za pomocną dłoń JOOLA - zdaje sie że szukałaś wykonawcy drewnianych żaluzji. Widziałem dzisiaj cos takiego w pasażu Tesco na Karwinach. Firma produkująca nazywa sie ANWIS (ANWIL?). Spytałem nawet o cenę. Okno standard 150 x 150, koszt wynosi 600 zł w tym 18PLN za montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 13.10.2005 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Solbet - to taki Ytong tylko innej firmy? Wyrażając sie precyzyjnie to jedno i drugie stanowi beton komórkowy, a Ytong (aktualnie Xella) oraz Solbet są jedynie róznymi nazwami towarowymi tego samego produktu. No chyba jednak są to inne produkty oparte o tą samą technologię. Podejrzewam, że jednak pewne różnice pomiędzy nimi istnieją (minimalnie inny skład, wymiary itp.). Dwie firmy, dwa produkty o takim samym pochodzeniu (beton komórkowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 13.10.2005 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Mirosław - Jak oceniasz pracę Twoich elewacjonistów? Odwiedzaliśmy Twoją budowę porównując to co jest u Ciebie z tym co powstało u nas.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 13.10.2005 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Markus - o tej porze wciąż aktywny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 13.10.2005 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 JOOLA - zdaje sie że szukałaś wykonawcy drewnianych żaluzji. Widziałem dzisiaj cos takiego w pasażu Tesco na Karwinach. Firma produkująca nazywa sie ANWIS (ANWIL?). Spytałem nawet o cenę. Okno standard 150 x 150, koszt wynosi 600 zł w tym 18PLN za montaż. Markus, dziękuję bardzo. A letko tańszych nie mieli... Rany w IKEI takie żaluzje 140-ki kosztowały chyba coś ok. 180zł. Ale 6 stów To okno prawie tyle kosztuje Trudno chyba zrobię rolety i walne sobie fajne firanki Jeszcze raz dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 14.10.2005 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 JOOLA - zdaje sie że szukałaś wykonawcy drewnianych żaluzji. Widziałem dzisiaj cos takiego w pasażu Tesco na Karwinach. Firma produkująca nazywa sie ANWIS (ANWIL?). Spytałem nawet o cenę. Okno standard 150 x 150, koszt wynosi 600 zł w tym 18PLN za montaż. Markus, dziękuję bardzo. A letko tańszych nie mieli... Rany w IKEI takie żaluzje 140-ki kosztowały chyba coś ok. 180zł. Ale 6 stów To okno prawie tyle kosztuje Trudno chyba zrobię rolety i walne sobie fajne firanki Jeszcze raz dzięki. Musiałabyś sprawdzić, może to jednak nie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 14.10.2005 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Markus - o tej porze wciąż aktywny? Jeszcze mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyzak1719499897 14.10.2005 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Nie - w porządku. Zrozumiałem, że to inna firma, która produkuje coś na kształt YTonga z podobnego materiału. Też sprawdziłem ich ofertę - bardziej nasiąkliwe bloczki, inne wymiary, dosyć krótkie nadproża (a właściwie kształtki do wypełnienia, zalania i ocieplenia - tu Ytong się bardziej stara, bo ma kompletne bloczki - już zbrojone i zalane). Natomiast co do moich obaw odnośnie ogrodzenia, to właśnie Siatex miał to robić, ale po 2 wizytach swtwierdziłem, że gość zwyczajnie mi się nie podoba i nie chodzi tu o jego wygląd zewnętrzny . A najgorsze jest to, że uznał za oczywiste, że murek ogrodzenia pęka i co wycena to inny koszt (oczywiście wyższy) podawał. Odnośnie Ytonga - co sądzicie o połączeniu proponowanym przez Xella - ściany zew. Ytong, wew. Silka E? Podobno Silka dobrze tłumi hałas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 14.10.2005 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 A najgorsze jest to, że uznał za oczywiste, że murek ogrodzenia pęka i co wycena to inny koszt (oczywiście wyższy) podawał. jak się go buduje na mrozie to może i można to uznać za normę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 14.10.2005 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Odnośnie Ytonga - co sądzicie o połączeniu proponowanym przez Xella - ściany zew. Ytong, wew. Silka E? Podobno Silka dobrze tłumi hałas. Sam pomysł jest godny uwagi. Natomiast mieszkam od kwietnia i nie stwierdziłem jakichś szczególnie negatywnych właściwości akustycznych ścian z Ytonga. Ale może to ja jestem przygłuchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 14.10.2005 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Czy wiecie gdzie można dostać piasek kwarcowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 14.10.2005 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Czy wiecie gdzie można dostać piasek kwarcowy? "TYSAND" ul.Grunwaldzka 585A/7 Gdańsk lub ul.Wejherowska 19 Szemud te. 676-11-66 , 676-28-38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 14.10.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Dzięki Anekri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 14.10.2005 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Joola - czy udało Ci się znaleźć kogoś, kto zrobił Ci poręcz do schodów taką jak na zdjęciu, które kiedyś wkleiłaś. Jeśli tak, to podaj proszę namiary. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 14.10.2005 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Czy wiecie gdzie można dostać piasek kwarcowy? Najczęsiej to na plaży . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 14.10.2005 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Czy wiecie gdzie można dostać piasek kwarcowy? Najczęsiej to na plaży . wiaderek mogłoby mi zabraknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 14.10.2005 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Witam wszystkich po powrocie Zdaje relacje na szybko......Landemann ostatecznie oki, ale było pare poprawek.Mysle jednak ze moja wymagaja ca Pani archi, zapedzila ekipe do galopu i dobrze Serafin zrobił mnie w balona Wystarczyło ze wyjechałam, a juz sciemnił mezowi, ze pomylil terminy Niezawodny okazal sie......Toporek mistrz szybkosci i odpukac jakosci.Miły, zyczliwy, same superlatywy. No, dobrze zabieram sie do czytania zaległosci na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 14.10.2005 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Witam, własnie zamontowali mi dwie bramy garażowe - Krispol z napędami Hormanna. Bardzo fajnie "chodzą" Dzisiaj dostałem próbki płytek i cegieł do obudowy kominka. Musze przyznać, że znaleźli bardzo podobne do tych ze zdjęć (Kominek robię na podstawie zdjęcia z jakiejś francuskiej wystawy z 95 roku). Jak na razie OK. Od dzisiaj działa u mnie również stolarz a jutro wchodzi alarmiarz ALE BĘDZIE TŁOK Na kogo zdecydowałeś się w temacie kominka?Ja na Pana ze Zrodlanej 5, nie tani, ale mistrzostwo swiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts