Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzisiaj byłem oglądać na OSowej pracę druzyny pana Wickiego. Tynki mi sie bardzo podobaja - cana ciut wyższa niz w postach powyzej ale mysle ze do zejscia do podanych cen. Zobacze co na te ceny mój dotychczasowy wykonawca :p

Widiząłem sie tez dzisiaj z elektrykiem - robi dobre wrażenie umie podpowiedzieć itd. Mam tylko pytanie czy 20 PLN za punkt to duzo? Do tego jeszcze skrzynki z bezpiecznikami za 400PLN.

Ja płąciłam ryczałtem 1500 zł za pietro, a elektryki mam od zaniedbania :roll:

z materiałem czy bez?

bez materiału, ale biorac pod uwage ilosc i wymagania mojej archi, to bardzo dobra cena :p

upewnij się czy jej wymagania są zbieżne z Twoimi :) ale cena w sumie, zakładając że masz dwa poziomy to tylko trochę wyższa niż średnia wg mnie

• Odpowiedzi 21k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzisiaj byłem oglądać na OSowej pracę druzyny pana Wickiego. Tynki mi sie bardzo podobaja - cana ciut wyższa niz w postach powyzej ale mysle ze do zejscia do podanych cen. Zobacze co na te ceny mój dotychczasowy wykonawca :p

Widiząłem sie tez dzisiaj z elektrykiem - robi dobre wrażenie umie podpowiedzieć itd. Mam tylko pytanie czy 20 PLN za punkt to duzo? Do tego jeszcze skrzynki z bezpiecznikami za 400PLN.

Ja płąciłam ryczałtem 1500 zł za pietro, a elektryki mam od zaniedbania :roll:

z materiałem czy bez?

bez materiału, ale biorac pod uwage ilosc i wymagania mojej archi, to bardzo dobra cena :p

upewnij się czy jej wymagania są zbieżne z Twoimi :) ale cena w sumie, zakładając że masz dwa poziomy to tylko trochę wyższa niż średnia wg mnie

tym razem sa :wink: :lol: a chłopaki robia po mistrzowsku.Zapraszam na wizytacje :p

Kurcze Zochnadzisiaj mój pKaziu powiedział ze dzwoniła dziewczyna z Koleczkowa i ma jej robic wykop.No toja mu rodosnie, ze to moja znajoma i chetnie sie z nim zabiore poznac sasiadke :lol: Jezdiemy, patrze a ja wyladowałam na poczatku Koleczkowa, ni jak to sie miało do Twojej opowiesci o drodze na lesniczówke.Niezle sie machnełam, dobrze ze nie poleciałam sie witac :wink: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: ..

moj p. Kaziu ma na imie Marian :)..i zaczyna w poniedzialek ( oby ! bo juz chyba na msze dam w intencji..) U mnie na razie ugor .. jak to sasiedzi nasi mowia : na razie to s..cie :oops: krajobraz ;)

Bywam w łikendy i zapraszam. Z tym ze w ten nie - bo goscie sie zjezdzaja.

Ale od nastepnego - mam nadzieje:) Gosia - a mialam zapytac - czy Ty deskowalas i papowalas pod osike ?

Deskowałam, ale bez papy, bo papy nie mozna.Mam dobra folie pod deskami.Donosze,z e dach nie przecieka i na razie sprawuje sie super :wink: :oops: Jakos mocno emocjonalnie sie z nim :wink: :lol: :lol: zwiazalam

Kurcze Zochnadzisiaj mój pKaziu powiedział ze dzwoniła dziewczyna z Koleczkowa i ma jej robic wykop.No toja mu rodosnie, ze to moja znajoma i chetnie sie z nim zabiore poznac sasiadke :lol: Jezdiemy, patrze a ja wyladowałam na poczatku Koleczkowa, ni jak to sie miało do Twojej opowiesci o drodze na lesniczówke.Niezle sie machnełam, dobrze ze nie poleciałam sie witac :wink: :lol: :lol: :lol:

witać, witać :wink: chociaż początek jeszcze dość chaotyczny u nas i nic do oglądania poza wielką dziurą :lol:

po tak ciepłej rekomendacji chciałam żeby Pan Kaziu nas wspomógł lub zrobił przyłącze wody ale niestety nie ma niezbędnego sprzętu :cry:

Dzięki za "zbiorowe"namiary

Kto poleci kogoś do przyłącza wody? Cena 1500 za 17m OK? Będę wdzięczna za typ

O, witaj, witaj a gdzie w Koleczkowie sie budujesz :o Do ciezkiej mokrej roboty, to jest Grablowski :lol: :lol: :lol: A, pan Kaziu mistrzowsko do dzieła przystepuje pozniej.Obecnie znowu mnie ratuje z opresji.....cudo nie człowiek

witać, witać :wink: chociaż początek jeszcze dość chaotyczny u nas i nic do oglądania poza wielką dziurą :lol:

po tak ciepłej rekomendacji chciałam żeby Pan Kaziu nas wspomógł lub zrobił przyłącze wody ale niestety nie ma niezbędnego sprzętu :cry:

A, dopiero zajazyłam :oops: :oops: :oops: to Ty byłas????

MarcinU - dzięki za polecenie Jana Sikory na majstra. Bardzo sympatyczny facet i wydaje się bardzo solidny. Prawie przekonał mnie do Silki choć wcześniej byłem zdecydowany na BK.

Budowałem z silki i polecam. Choć BK też ma swoje dobre strony. Sikora jest specem od silki i doradcy regionalni Xelli polecają go.

Witam, ja też dołączam do tych, co z silki budują. Jesteśmy po rozmowach z p. Sikorą. Zaczynamy na wiosnę. I tu pojawia się pytanie. Otóż p. Sikora powiedział nam, że może jednocześnie trzy budowy prowadzić, bo ma trzy ekipy. Czy ktoś może powiedzieć mi, czy wszystkie są jednakowo dobre, a może na którąś powinnam szczególną uwagę zwrócić? Podzielcie się swoimi doświadczeniami, please :)

A, dopiero zajazyłam :oops: :oops: :oops: to Ty byłas????
Podaje namiar na Grablowskeigo 06033642014 i pamietaj targuj sie, bo zdziera niemiłosiernie.

Gdzie kupowaliście grzejniki i piec i jakie dostaliście rabaty? Jakie firmy wybraliście? Pytanie kieruję do tych, który przebrneli juz przez wykończeniówkę.

Z góry dziękuję za namiary

Jak będziecie się targować, to powinniście wiedzieć, że np na kotły dobry sprzedawca dostaje od producenta 40-45 % upustu od "ceny katalogowej". Jak Wam opuści o 10-15 % to żadna łaska :-? U nas (na Junkersie skończyło się na 33 %, kaloryfery Purmo 28% (też od "zalecanej ceny producenta")

Gdzie kupowaliście grzejniki i piec i jakie dostaliście rabaty? Jakie firmy wybraliście? Pytanie kieruję do tych, który przebrneli juz przez wykończeniówkę.

Jak będziecie się targować, to powinniście wiedzieć, że np na kotły dobry sprzedawca dostaje od producenta 40-45 % upustu od "ceny katalogowej". Jak Wam opuści o 10-15 % to żadna łaska :-? U nas (na Junkersie skończyło się na 33 %, kaloryfery Purmo 28% (też od "zalecanej ceny producenta")

Nie wiem skąd masz te 45% -chyba że firma robi sobie narzut +50% :D .

Co do grzejników to żadna łaska 28% :-?

Nie wiem skąd masz te 45% -chyba że firma robi sobie narzut +50% :D .

Co do grzejników to żadna łaska 28% :-?

Mam znajomego, który handluje tego typu rzeczami, więc od niego wiem jakie upusty ma sprzedawca. Szkoda, że tak późno się o tym dowiedziałem :-? Uprzedzam ewentualne pytania. Mieszka kilkaset kilometrów od Trójmiasta :-?

Rabat na grzejniki rzeczywiście przeciętny, ale na innych rzeczach kupowanych od tego sprzedawcy sobie odbiłem 8) .

Gosia@ a dlaczego wybrałaś Kermi i jaki piec do tego na ile metrów?
Piec to bedzie Kocioł Kondensacyjny eco COMPACT VSC 246 - C170.Ja mam na dole podłogówke, a grzejniki tylko na górze.Kermi poleca moja architekt, a zna sie babka.Ja zreszta tez miałam w mieszkaniu i były oki.Dlatego nie chce zmienizc i szukac czegos nowego :wink:

Wlasnie mam zamowione KERMI. Rabat na grzejniki to 35%.

A na moje zapytanie(w w/w temacie) do kolegi MALEGO (dal ogloszenie na web side), to gosc nawet nie raczyl odpowiedziec. :cry:

??? :o Ja nie sprzedaje Kermi - a co do instalacji - to mnie sobie odpuściłes przecież - nie? Dzwoniłem - stwierdziłeś ,że ktos inny Ci zrobił . A teraz twierdzisz ,że zamawiasz Kermi...niby masz zrobioną instalację ,a teraz sie okazuje ,że jednak nie...dziwne co?

Faktycznie teraz zauważyłem ,że w ogłoszeniach cosik wisi... Daj namiary jakie potrzeba to zrobię wycenę i nawte dowiozę. W ofercie zresztę podałem wyraźnie markę grzejników.

Wlasnie mam zamowione KERMI. Rabat na grzejniki to 35%.

A na moje zapytanie(w w/w temacie) do kolegi MALEGO (dal ogloszenie na web side), to gosc nawet nie raczyl odpowiedziec. :cry:

??? :o Ja nie sprzedaje Kermi - a co do instalacji - to mnie sobie odpuściłes przecież - nie? Dzwoniłem - stwierdziłeś ,że ktos inny Ci zrobił . A teraz twierdzisz ,że zamawiasz Kermi...niby masz zrobioną instalację ,a teraz sie okazuje ,że jednak nie...dziwne co?

Faktycznie teraz zauważyłem ,że w ogłoszeniach cosik wisi... Daj namiary jakie potrzeba to zrobię wycenę i nawte dowiozę. W ofercie zresztę podałem wyraźnie markę grzejników.

Jestes dociekliwy, wiec wyjasniam: instalacja zostala zrobiona na wiosne, ale na grzejniki dopiero teraz beda montowane. powod prozaiczny- brak kasy i inne priorytety na jej wydanie. Co do priva to juz kiedys probowalem sie z toba skontaktowac (jak moj wykonawca probowal mnie wycisnac jak cytryne z kasy) i nie bylo zadnego odzewu z Twojej strony (a wtedy naprawde potrzebowalem kogos konkretnego z branzy).

Z dodatkowym upustem za okna np...A co do purmo i kermi korado wychodzi taniej przy właściwie tej samej jakości.

Okna sa fajne, nie moge powiedziec zlego slowa- w przeciwienstwie do Marcusa. Kiedys zalilem sie do kogos od Was (juz po wykonaniu instalacji przez kogos innego u mnie), ze zrezygnowalem z Waszych uslug. Powod: konkurencja miala swietne referencje. Sorry, ale to nie powod do totalnego ola....  mnie.