Benicio 10.04.2003 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 Jeszcze raz, coś mi się samo kliknęło Domek Za zgazyfikowanie osiedla płaci Zakład Gazowniczy. Inwestor uiszcza tylko tzw. opłatę przyłączeniową (obecnie 920 zł, nie wiem czy jej wysokośc może się w przyszlości zmienić), ale to dopiero po wykonaniu przyłącza. Telefony - sam jestem obecnie na etapie załatwiania przyłącza, ale temat jest w bardzo wstępnej fazie załatwiania, więc nie mam własnych doświadczeń ze sprawnością lokalnej (Kartuzy) Telekokomuny. Wiem natomiast, że jeden z sąsiadów telefon ma napewno i wg Niego problemów nie było żadnych. Kanaliza - w zeszłym roku zawiązał się komitet mieszkańców w tym temacie, do którego napewno będzie można przystąpić. Horyzont czasowy skanalizowania osiedla pozostaje jednak wielka niewiadomą. Ja licze na na co najmniej 5 lat eksploatacji szamba. Jeśli kanaliza będzie szybciej, to będe bardzo zadowolony. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek 10.04.2003 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 BenicioRaz jeszcze wielkie dzięki za wszystkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 10.04.2003 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 DomekWysłałem Ci na priv telefon do mnie. Jakbym mógł jeszcze w czymś pomóc, a zależałoby Ci na czasie to dzwoń. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaca_V40 10.04.2003 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 DOMEK - jesli chodzi o przedszkole to po prostu nie wiadomo. Moze sie okazac, ze beda chetni a i tak gmina/inwestorzy zleja sprawe i tyle. Jedyne co to mozna liczyc, ze moze sie cos w naszej wiosce ruszy. My z zonka nie zamierzamy zejsc latwo z pola boju - nie tylko w sprawie przedszkola BENICIO - jesli chodzi o telefony, to ja tez np. juz mam choc jeszcze mi nie za bardzo jest potrzebny, W zeszlym sierpniu byla nagonka i wszyscy dostawali z klucza - jezdzili po dzialkach i rozdawali za 50PLN + VAT. Ponoc inwestycje na terenie mialy sie juz skonczyc, ale to nie ma co gdybac tylko walic bezposrednio do TychPSow. Inna sprawa ze rejon Kartuzy przestal istniec i od poczatku roku podlegamy pod Wejherowo No chlopaki - musimy sie kiedys spotkac w Baninie, nie wiem o ktorych dzialeczkach madajecie a juz mi sie tam pare razy zdarzylo byc - nawet na rowerze... Pozdrawiam - moze po weekendzie przyjdzie wiosna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek 10.04.2003 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 BenicioNie wiedzieć czemu ale email nie doszedł. Jeśli możesz to wyślij sms na 606-729-448 to złapiemy kontakt. JacaRozumiem, że oferta TPSA dotyczyła analogowego telefonu. Czy była mowa o możliwości podłączenia ISDN ?Wiosna według speców od pogody ma już nadejśc w ten weekend. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi 10.04.2003 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 Pozdrówka dla wszystkich tyle mnie nie było ze Kodi to juz pewnie zdążył się wprowadzić! Sebo sorki że tak się zapowiedziałam i się nie odzywam ale ledwo zdążę raz na tydzień stronke otworzyć a poza tym trochę auto nam obtłukli i większość planów była ostatnio awaryjna. Aby do wiosny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaca_V40 10.04.2003 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 Z przyczyn czysto kosztowych, na poczatek nie instalowalem ISDN'u - tym bardziej ze sie nie kwapili z proponowaniem... Czyli jest tak jak mowisz - oferta dotyczyla ANALOGu. Licze na meteo, ze tym razem sie sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek 11.04.2003 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 Benicio Nie zaskoczyłem, że priv to w tym przypadku wiadomość prywatna na forum i myślałem, że posłałeś maila. Już mnie oświeciło i odczytałem numerek tel. Dzięki. Jaca Rozumiem, że podłączenie ISDN to tylko kwestia kosztów a nie braku możliwości technicznych. Z ta pogodą to bym za bardzo nie liczył na fachowców zapowiadaczy. Co do Kodiego to pewnie wpadł w trans i muruje co popadnie. Oby się tylko sam nie zamurowal w domku bo jakoś się nie odzywa od kilku dni. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 11.04.2003 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 Witam po dłuższej nieobecności, i od razu podzielę się bardzo dobrą nowiną - mamy już pozwolnie na budowę!!! :smile: Teraz możemy w końcu ruszyć z wodą. Mamy już projekt przyłącza. Ile kosztuje wykonanie tego przyłącza? W bazie danych pojawiły się ceny 3 tys. Aż tyle? KODI - możesz pdoać namiary na kolegę, który wytycza budynek? P.S. Dla zainteresowanych - przez weekend są Targi Budowlane na Beniowskiego w Oliwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 12.04.2003 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2003 Witam,Wybieram sie na targi wspomniane przez Ivo. Czy ktos jeszcze sie wybiera?Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 12.04.2003 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2003 Byłam - i nie warto Bardzo skromnie, mało wystawców. Głównie same okna i drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgor 12.04.2003 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2003 też byłem. Cieniutko.... Zagadnąłe gościa z Shiedla i okazało się że to ten co był u Seby. Troszkę z nim pogadałem i jestem ciekawy jak tam u Ciebie Sebo rozwija się sytuacja komina. Ten gościu powiedział, że zrobiłeś sobie "piec kondensacyjny". Co ty na to?Ciekawa na targach była pompa ciepła z propanem - ale "troszkę" za droga. No i jeszcze baseny (ale to dla tych co już zbudowali i im jeszcze coś zostało) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaca_V40 13.04.2003 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2003 TOMGOR - a czy przypadkiem ta pompa to nie byl BEGOM? Cos mowili ze przygotowuja sie na targi... Zastanawiam sie czy wlasnie nie na te. Robia u mnie instalacje, ale moja pompa nie byla droga (relatywnie). Chyba szybko jeszcze na te targi podskocze, bo akurat sprawa drzwu mnie interesuje - zabila mnie cena drzwi wewnetrznych Narysowalismy projekt, i wyszly ladne ale drogie jak.... Pozdrawiam Jaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 13.04.2003 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2003 Domek rozbawiłeś mnie z tym murowaniem. To fakt - jestem w transie. Ścianki działowe postawione. Od jutra lecę z kominami i jutro też wchodzi elektryk. Tempo jest więc i efekty są. Ivo - namiar na geodetę to: 505633293 - Tadziu. Młody chłopak. Zalatany jestem więc po świętach popiszę więcej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgor 14.04.2003 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Jaca- nie wiem jaka to była firma, jedna to klimaconfort a druga to nie pamiętam (mam w domu jakiś namiary). A jaką pompę cipła instalujesz. jestem zainteresowany tematem bo nie ma u mnie w okolicy gazu. Jednak na razie z tego pomysłu leczy mnie cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaca_V40 14.04.2003 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 TOMGOR - ja mam Thermia Villa Classic 75 (7,5kW + 6kW grzala el.). Begom to ta firma co miala uruchomiona pompe na wystawie. Rurki, wezownica, kran z woda, itp. Jak sobie liczylem zwrot inwestycji w porownaniu z gazem to mi wyszlo pon. 5 lat. Rocznie do przodu jakies 2-2,5 tysiaca. Mysle ze warto nawet wziac kredyt, co wiecej BOS dawal 4% na polowe inwestycji. My akurat nie skorzystalismy choc byla mozliwosc - firma Begom posredniczyla. Pozdrawiam - w koncu jest wiosna! PS> Czy ktos orientuje sie co to za cudo - taka folia budowlana tylko grubsza (0,75 mm) - EBDS, czy jakos tak? Ponoc warto zastosowac zamiast 2 warstw zwyklej - mniejsze prawd. uszkodzenia, a cenowo nie wyjdzie tak drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgor 14.04.2003 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Z właścicielem tej firmy gadałem dosyc długo. jednak nie przekonał mnie z tym zwotem kosztów w 5 lat. wydaje mi się że troszkę przegina. ponadto zapomniałem sie go spytac czym napełniny jest wymiennik dolengo żródła (chyba solenką a ta trzeba wymieniec co jakiś czas a o tym on nie wspomniał)Bardzo bym chciał się z toba umówić. Musze zobaczyc takie cudo w akcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek 14.04.2003 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 WitamJestem coraz bliżej chwili zakupu działki. Czy ktoś z forumowiczów może się podzielić informacjami na ten temat. Chodzi mi głównie o procedurę zapłaty i na co zwracać uwagę.Wyobrażam sobie, że najpierw jest podpisanie aktu notarialnego, później idę z gościem do banku robię przelew i dostaję akt do ręki. Nie bardzo wyobrażam sobie płacenie gotówką u notariusza przy tego typu transakcji. A może inne opcje ?Benicio, Docent - najbardziej zależy mi na waszym doświadczeniu bo będę załatwiał sprawę z tą samą osobą co wy. KodiCieszę się, że Cię troche rozbawiłem. Z tego co piszesz widać, że precyzyjnie trzymasz się planu.Jesteś teraz cały czas na budowie ? W środę będę w okolicy to bym chętnie wpadł obejrzeć postępy w budowie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 14.04.2003 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Witam,Domek u mnie bylo tak. Przed podpisaniem aktu notariusz wyszedl z pokoju i wowczas pieniadze przeszly z reki do reki. Pozniej przyszedl notariusz i zostal podpisany akt notarialny. Po podpisaniu aktu jeszcze zaplata w kasie kosztow notariusza i oplat skarbowych. Co do formy i czasu samej zaplaty to moim zdaniem jest to kwestia ustalen pomiedzy Toba a sprzedajacym. Co do notariusza to mozesz wybrac dowolnego a warto sprobowac. Ja uzyskalem obnizenie zaplaty dla notariusza o 1/3 (bo Puck to nie Gdynia)Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 14.04.2003 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Witam W moim przypadku pieniądze przeszły z ręki do ręki po podpisaniu aktu notarialnego. Sprzedający ich nie liczył (!!!), a po moim pytaniu czemu, powiedział, że w razie czego i tak mnie znajdzie !!! Potem sobie pomyślałem, że wolałbym, żeby przeliczył przy mnie. W końcu mógłby zacząć (mimo mojej uczciwości) coś wymyślać i zacząłby się kwas. Pozdrawiam B. PS. Jeśli ja bym coś sprzedawał, to żądałbym przelewu bezwarunkowo - różnych ludzi się spotyka, a fałszywki od prawdziwego banknotu mozna nie odróżnić, poza tym komu by się chciało to sprawdzać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts