Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

[Witam

Szukam dla mnie o szepraszam :lol: dla nas ,normalnie to sie nie spieszy

nara koncze nasz "maly domek letniskowy" kolo Suleczyna ,tylko wiesz jak to jest jak COS wpadnie w oko i AKURAT bedzie pasowac to biore .Wlasciwie to chcialbym postawic blizniaka albo dwa male domki ca 2x 120m2 na styk z garazami .Za wszystkie namiary jeszcze raz dzieki.

greganna

Musisz koniecznie wpasc do mnie, sa jeszcze cudne działki, z tyłu za moja.Facet sie nie ogłasza :lol: ale sa na spzredaz

• Odpowiedzi 21k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Co do kredytów to spróbujcie w Nordea Bank Polska SA w 2 oddziale w Gdyni na Kieleckij (tym przy Centrali) jak będziecie potrzebowali wsparcia w negocjacjach co do warunków kredytu - służe pomoca i namiarami na konkretne osoby.

Mam pytanie co do kdogrzewania kozą. Tak sobie myślałem o tym i juz chciałem kupic taką koze jest tylko 1 myk. Nie mam kominów wyprowadzonych ponad dach - są doprowadzone tuż pod połac dachu, a wyprowadzone będa jak bedziemy kłaść dachówkę. W związku z tym pytanie czy dym z kozy nie będzie przeszkadzać? Mi sie wydaje ze tak wiec pozostanie mi dogrzewanie grzejnikiem olejowym i jakis piecyk elektryczny z nadmuchem.

Ja kupiłam dzisiaj koze plus rure, wyprowadze ja za okno :wink: Jutro odpalam, bo mi kotłownia słabo schnie :(

Co do kredytów to spróbujcie w Nordea Bank Polska SA w 2 oddziale w Gdyni na Kieleckij (tym przy Centrali) jak będziecie potrzebowali wsparcia w negocjacjach co do warunków kredytu - służe pomoca i namiarami na konkretne osoby.

Mam pytanie co do kdogrzewania kozą. Tak sobie myślałem o tym i juz chciałem kupic taką koze jest tylko 1 myk. Nie mam kominów wyprowadzonych ponad dach - są doprowadzone tuż pod połac dachu, a wyprowadzone będa jak bedziemy kłaść dachówkę. W związku z tym pytanie czy dym z kozy nie będzie przeszkadzać? Mi sie wydaje ze tak wiec pozostanie mi dogrzewanie grzejnikiem olejowym i jakis piecyk elektryczny z nadmuchem.

Ja kupiłam dzisiaj koze plus rure, wyprowadze ja za okno :wink: Jutro odpalam, bo mi kotłownia słabo schnie :(

Ja jak pierwszy raz odpalałam to o mało co nie wytrzymałam z podniecenia, że pierwsze grzanie w domu :) Do piecyka nikogo nie dopuszczam tylko siebie do rozpałki hihih ciekawe na jak długo :)

Ja jak pierwszy raz odpalałam to o mało co nie wytrzymałam z podniecenia, że pierwsze grzanie w domu :) Do piecyka nikogo nie dopuszczam tylko siebie do rozpałki hihih ciekawe na jak długo :)

Ja tez sie ciesze :p a jeszcze bardziej nie moge sie doczekac okien.

gosia@ - bylam u Ciebie dzisiaj "przejazdem" - podziwnelam przez chwile osike i calosc w ogole :) Bardzo slicznie - a w ogole tydzien chyba temu to takie kolory piekne w tych Twoich okolicach - cudne czerwone krzaczory zolte i zielone tez - miodzio :) Dziure wielka w ziemi zauwazylam - bedziesz oczko wodne robic ?

Dzieki raz jeszcze za pomysl z transportem z AZ - widac najciemniej pod latarnia - bo ja po wszystkich wsiach szukalam a AZ nie przyszedl mi do glowy. A tu prosze - przewiezo i wcale nie tak drogo :)

A - chcialam jeszcze powiedziec ze w barze u p. Chrzanowskiej - na przeciwko kosciola w Bojanie - barszcz doby jest :) A flaki jakby ciut za slodkie ..

Ad Alunek za tydzień najpóźniej by mi pasowało

pozdrówka

Irek,

stempli mamy łącznie 43 szt., w tym 23 szt. po 2.5 m i 20 szt. 3 m. Jeśli chodzi o termin to mogą być do odebrania od przyszłego poniedziałku(po długim weekendzie). Niestety mieliśmy opóżnienie w wylewaniu wieńca i stąd obsuwa. Sorki :(

gosia@ Dzięki..Po niedzieli zacznę inwigilację. Tak mi trudno zorientoawć się w kosztach ewentualnego wykonania elewacji...

Rozmowy dotychczasowe wyglądają dalece nieprofesjonalnie... :cry:

Koszt jest nieztety obrzydliwie wysoki :( o ile dobrze pamietam za metr elewacji chcieli 300 zl, nie iwem tylko czy z materialem czy tez nie :roll:

Wczoraj zakonczone u mnie zewnętrzne prace stolarskie i ... powiem, jestem bardzo zadowlony. Miałem niesolidnie wykonany taras (drewniany) oraz słupy drewniane na balkonie. Znalazłem stolarza. Powyrównywał wszystkie elementy, częśc wymienił, przeszlifował, zabepieczył przed ogniem, owadami, słotą i pomalował. Do tego wykonał balustrady, schody drewniane na taras. Mówię Wam - mistrostwo świata. JUż sam dom niesamowicie wygląda.

Acha, i jeszcze obrobił drewniane słupy wewnątrz domu. Będą pięknie zdobiły wnętrze.

Rafalg czy ja również mogę prosić o namiary na tego super stolarza :lol: , też będę robiła taras drewniany, do tego drewniany balkon i przydałby się taki mistrz na budowie :) .

Kurde, ale jego sława rośnie :o . Może nie chwalmy słońca przed zachodem. U mnie zrobił fajnie taras, balustrady, schody i elementy drewniane w srodku, dlatego polecam. Można zobaczyć. Zapraszam. Można też obejrzeć u mnie jak pięknie można spierd.....lić ocieplenie zewnętrzne domu - klasyka (Ale to oczywiście nie stolarz :lol: )

Namiary przesyłam na priva. Mam wrażenie, że nie da rady skończyć u mnie. :-?

Wczoraj zakonczone u mnie zewnętrzne prace stolarskie i ... powiem, jestem bardzo zadowlony. Miałem niesolidnie wykonany taras (drewniany) oraz słupy drewniane na balkonie. Znalazłem stolarza. Powyrównywał wszystkie elementy, częśc wymienił, przeszlifował, zabepieczył przed ogniem, owadami, słotą i pomalował. Do tego wykonał balustrady, schody drewniane na taras. Mówię Wam - mistrostwo świata. JUż sam dom niesamowicie wygląda.

Acha, i jeszcze obrobił drewniane słupy wewnątrz domu. Będą pięknie zdobiły wnętrze.

Rafalg czy ja również mogę prosić o namiary na tego super stolarza :lol: , też będę robiła taras drewniany, do tego drewniany balkon i przydałby się taki mistrz na budowie :) .

Kurde, ale jego sława rośnie :o . Może nie chwalmy słońca przed zachodem. U mnie zrobił fajnie taras, balustrady, schody i elementy drewniane w srodku, dlatego polecam. Można zobaczyć. Zapraszam. Można też obejrzeć u mnie jak pięknie można spierd.....lić ocieplenie zewnętrzne domu - klasyka (Ale to oczywiście nie stolarz :lol: )

Rafal - takze poprosze namiary na stolarza, dziekuje

a, ja nie dostałam :(

Co do polecanych ekip, to polecam moją ekipę od wykończenia. Rzeczywiście srawdzili si (choć jeszcze robią). U mnie zrobili: Całe poddasze w płytach G-K, obudowali część kanałow wentylacyjnych na parterze, parapety zewnętrzne, część tynków w piwnicy. Będą robić: panele podlogowe oraz terakotę, elewacje zewnętrzne.

Ponieważ chwilowo robię przerwę, to ich na niedługi czas mogę "odstąpić" :D . Ważna rzecz, że są solidni i można im zaufać - Majster jest rzeczywiście uczciwy: co do roboty i rozliczeń.

PS. Jezeli ktoś chiałby, wyniki ich prac można obejrzeć u mnie.

Co do polecanych ekip, to polecam moją ekipę od wykończenia. Rzeczywiście srawdzili si (choć jeszcze robią). U mnie zrobili: Całe poddasze w płytach G-K, obudowali część kanałow wentylacyjnych na parterze, parapety zewnętrzne, część tynków w piwnicy. Będą robić: panele podlogowe oraz terakotę, elewacje zewnętrzne.

Ponieważ chwilowo robię przerwę, to ich na niedługi czas mogę "odstąpić" :D . Ważna rzecz, że są solidni i można im zaufać - Majster jest rzeczywiście uczciwy: co do roboty i rozliczeń.

PS. Jezeli ktoś chiałby, wyniki ich prac można obejrzeć u mnie.

Rafal - podaj namiary na ta ekipe, dziekuje

Witam ponownie - wstawilam do mojego skromnego albumiku 2 nowe listopadowe fotki - zapraszam :)

http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=43643&q=Rancho&k=3

i przy okazji prosba o porade - musimy sie dogadac z sasiadem co do pilnowania budowy przez zime - pokradli nam mase rzeczy z budowy i niestety ten sasiad jest chyba w to wszystko zamieszany - jednakze chyba lepiej sie z nim dogadac i niech "leganie" pilnuje - ale za ile? Macie doswiadczenia w takich "listach plac"? :)

dzieki z gory!

Jeziorko

Witam ponownie - wstawilam do mojego skromnego albumiku 2 nowe listopadowe fotki - zapraszam :)

http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=43643&q=Rancho&k=3

...

Witaj jeziorko uroczy ten Twój wiejsko - sielski widoczek 8)

Dzień dobry wszystkim, otrzymałam pierwszą wycenę stanu surowego otwartego mojego przyszłego domu (fundamenty, ściany zewnętrzne, wewnętrzne, kominy, strop, bez schodów) - 28 000 (wykonawca sprawdzony, specjalista od silki) ale cena :o :o :o Sama nie wiem, tym bardziej, że w projekcie kominy murowane - wykonawca namawia usilnie na prefabrykaty, w projekcie strop drewniany - wykonawca chce po swojemu, absolutnie nie drewniany) Wiem, że decyzja nalezy do nas, ale jaka jest najwłaściwsza? Czekam na kolejne wyceny :(

Mam juz w reku wykonawcze pozwolenie na budowe :p pani w urzedzie byla bardzo mila i dostalem je w trybie ekspresowym lacznie z podsteplowanym dziennikiem budowy. Po 3 godzinnej rozmowie w open finance skaldam wniosek do 2 bankow fortis (1,8% w CHF) oraz Milenium (2,3% w CHF)(dostalem w nim lepsze warunki przez open finnce niz w samym banku) teraz tydzien kompletowania dokumentow i czekanie na kredyt takze gdzies za miesiac ekipa wchodzi na dzialke. :D

W niedziele bylo u mnie zebranko w sprawie budowy inspektor z ekipa dogadywali sie jak maja wygladac szczegoly prac, musze jeszcze dostarczyc im pelne plany budynu to podadza mi dokladne wyliczenie materialow na kazdy etap budowy, bede mial wtedy mozliwosc prawidlowego skonstuowania kosztorysu (realnego).

Pozdrawiam

CMyK