Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 21k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kolor juz mialam zdecydowany, ale jak byla w jakims sklepie to zobaczyłam inne kafle w zupełnie innym kolorze i pomyślałam, że też piekne, i tez by pasowały :roll: juz nie wiem czy tylko ja tak mam

Nie martw się, ja to jeszcze nawet nie wiem jaki kolor chce, więc też będzie ciekawie. A co ogladam jakis nowy katalog, to wiele różnych rzeczy mi się podoba :D Jak remontowałam mieszkanie to jakoś bardziej byłam zdecydowana i wiedziałam co chce :roll: [/i]

Bo fajny ten Pruszcz :) Na Kusocińskiego, koło szkoły nr 4, a Wy?

Faktycznie rzut beretem :D Żałuję że nie kupiłam działki po tamtej stronie - bliżej do szkoły i brak torfu.

Mój geodeta to Elżbieta Koza - biuro "DEBET" 683-50-50 lub 601-74-50-85- podpytaj o cenę. A do projektów przyłączy polecam Michała Rejniaka 692-163-274 - bardzo dobrze mi sie z nim współpracuje.

My jestesmy na etapie wykańczania siebie i domu - chociaż na zewnątrz tego nie widać :wink:

Markus jako znawca tematu napisz proszę jaki zestaw magicznych czynności należy wykonać aby złożyć papiery do stosownego urzędu celem zakończenia budowy? Powoli się przymierzam i chciałbym zacząć to kompletować.

W Powiatowym Inspektoracie Nadzoru Budowlanego w Wejerowie należy pobrać kwit (egzemplarzy 2) wykorzystując KierBud do funkcji gońca o nazwie "Zgłoszenie zakończenia budowy". Wypełnić go i załączyć oryginały:

- wypełniony Dziennik Budowy

- pozwolenie na budowę

- projekt wraz z planem zagospodarowania działki

- pomiary zerowania instalacji elektrycznej plus xero uprawnień elektryka do dokonania takowych (Lidzbarski przerabiał temat więc wie)

- zaświadczenie o nadaniu numeru (z Gminy)

- protokól odbioru przewodów dymowych od kominiarza

- zaświadczenie z Gminy o przyłączeniu do wodociągu

- geodezja powykonawcza

Więcej grzechów nie pamiętam

Markus jako znawca tematu napisz proszę jaki zestaw magicznych czynności należy wykonać aby złożyć papiery do stosownego urzędu celem zakończenia budowy? Powoli się przymierzam i chciałbym zacząć to kompletować.

W Powiatowym Inspektoracie Nadzoru Budowlanego w Wejerowie należy pobrać kwit (egzemplarzy 2) wykorzystując KierBud do funkcji gońca o nazwie "Zgłoszenie zakończenia budowy". Wypełnić go i załączyć oryginały:

- wypełniony Dziennik Budowy

- pozwolenie na budowę

- projekt wraz z planem zagospodarowania działki

- pomiary zerowania instalacji elektrycznej plus xero uprawnień elektryka do dokonania takowych (Lidzbarski przerabiał temat więc wie)

- zaświadczenie o nadaniu numeru (z Gminy)

- protokól odbioru przewodów dymowych od kominiarza

- zaświadczenie z Gminy o przyłączeniu do wodociągu

- geodezja powykonawcza

Więcej grzechów nie pamiętam

Słuchaj, a długo sie czeka na takie nadanie numeru?

Kurde, ale jego sława rośnie :o . Może nie chwalmy słońca przed zachodem. U mnie zrobił fajnie taras, balustrady, schody i elementy drewniane w srodku, dlatego polecam. Można zobaczyć. Zapraszam. ...

A ja to wolałbym zobaczyć zdjęcia. Jeszcze ani jednego nie widziałem a są same superlatywy i to nie tylko tarasu ale i dachu. Może się doczekam.

Oczywiście mógłbym pojechać, zobaczyć ale ... nie mam czasu a będąc 25 godzin w pracy zawodowej mam dostęp do internetu więc i w taki sposób mogę zwiedzać Wasze budowy.

Podeślę. Pozdrawiam

CZekam z niecierpliwością. :wink:

Podaj adres email. Ile mega wytrzyma twoja skrzynka ?

[email protected]

Moja skrzynka wytrzyma ... 3 Gb :D :D :D ale w paczkach nie większych jak 5 Mb.

słuchajcie chce se kupić piłę łańcuchową (będzie teksańska masakra :D na budowie) jaką byście polecili coby nie była miażdżąca cenowo a pochodzila trochę, tak samo czy co do dobrej siekiery (marki) macie jakieś doświadczenia?

Ja mam Makitę elektryczną. Moc chyba 1800 W i długość miecza 35 cm. Dla moich potrzeb pocięcia drzewa do kominka w zupełności wystarczy a poza działkę nie mam zamiaru chodzić i nic ścinać. Kupiłem w tym roku (po znajomości) za 500 PLN (a są na pewno droższe).

Ni stąd ni zowąt zaczeliście wypowiadać się na temat stropów drewnianych bardziej jak w wątkach na jego temat.

A gdzie znajdę taki temat? W początkowej fazie budowy przetrząsnąłem całe forum w poszukiwaniu takich informacji i nic nie znalazłem. Jedynie w wątku o domach szkieletowych co nieco było, ale to jakby nieco inna bajka.

Można znaleźć na tym forum ale w krótkich wątkach ale dość często powtarzających się.

słuchajcie chce se kupić piłę łańcuchową (będzie teksańska masakra :D na budowie) jaką byście polecili coby nie była miażdżąca cenowo a pochodzila trochę, tak samo czy co do dobrej siekiery (marki) macie jakieś doświadczenia?

Ja mam Makitę elektryczną. Moc chyba 1800 W i długość miecza 35 cm. Dla moich potrzeb pocięcia drzewa do kominka w zupełności wystarczy a poza działkę nie mam zamiaru chodzić i nic ścinać. Kupiłem w tym roku (po znajomości) za 500 PLN (a są na pewno droższe).

Ja mam od ponad roku oregona 1.8kW.Na razie dzielnie znosi moje wyżywanie się nad nią. choc od czasu do czasu łańcuch zeskoczy jak na czas nie naciągnę.