Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 21k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale Wakmen narobił szumu z tym tarasem :wink:

Prześlę wszystkim zainteresowanym zdjęcia tarasu w najbliższym czasie. Proszę o namiary mailowe (nie wszyscy mają udostępnione).

ja tez poprosze nie zdazylem przed wysylka ale widze ze soie deklarujesz podejsc na poczte jeszcze raz

dziekuje i pozdrawiam

Ale Wakmen narobił szumu z tym tarasem :wink:

Prześlę wszystkim zainteresowanym zdjęcia tarasu w najbliższym czasie. Proszę o namiary mailowe (nie wszyscy mają udostępnione).

ja tez poprosze nie zdazylem przed wysylka ale widze ze soie deklarujesz podejsc na poczte jeszcze raz

dziekuje i pozdrawiam

Posłałem Wam i Gosi

A Ty Gośka też nie chcesz pokazać co się dzieje na Twoim polu bitwy. Ciekawe dlaczego?

Ktoś jeszcze jest ciekaw?

Chce, ale nie mam czasu bawic sie w zmniejszanie zdjec, szlag mnie trafia.U mnie karton gipsy sie robia, kominek juz jest z moim cudnym marmurem.Odpalona kotłownia.Wpadnijcie kiedys do mnie, z Kielna, to rzut beretem.A, i mur oporowy robie :evil: Wróciła moja ekipa mi go zrobic, bo jak gosc sie zabrał za robote, to wszystko mam do wypirzenia :evil: :evil: :evil:

... U mnie karton gipsy sie robia, kominek juz jest z moim cudnym marmurem.Odpalona kotłownia.Wpadnijcie kiedys do mnie, z Kielna, to rzut beretem.A, i mur oporowy robie :evil: Wróciła moja ekipa mi go zrobic, bo jak gosc sie zabrał za robote, to wszystko mam do wypirzenia :evil: :evil: :evil:

Chyba kiedyś będę musiał się zatrzymać bo i Koleeczkowo jest na mojej trasie z Redy do Kielna.

Ja ze względu na mrozy na zewnątrz musiałem się przenieść z pracami do wewnątrz i ... już jeden dzień ocieplam dach. Jutro ciąg dalszy ale dopiero jak rano zdam swoją pracę zawodową.

... U mnie karton gipsy sie robia, kominek juz jest z moim cudnym marmurem.Odpalona kotłownia.Wpadnijcie kiedys do mnie, z Kielna, to rzut beretem.A, i mur oporowy robie :evil: Wróciła moja ekipa mi go zrobic, bo jak gosc sie zabrał za robote, to wszystko mam do wypirzenia :evil: :evil: :evil:

Chyba kiedyś będę musiał się zatrzymać bo i Koleeczkowo jest na mojej trasie z Redy do Kielna.

Ja ze względu na mrozy na zewnątrz musiałem się przenieść z pracami do wewnątrz i ... już jeden dzień ocieplam dach. Jutro ciąg dalszy ale dopiero jak rano zdam swoją pracę zawodową.

Ja mam juz dach ocieplony, ale z zewnatzr nie zdazyłam :( mam nadzieje ze sie ociepli jeszcze

rafalg bardzo dziekuję za zdjęcia, naprawdę bardzo solidne i staranne wykonanie. Jest się czym pochwalić :)
Ja tez dziekuje cudnie.cały taras zrobił Ci stolarz :o rany, ale miał roboty.Powiedz ile metrów masz tego tarasu?jakie drewno na niego dawales?

Nie, Nie. Taras robiła mi ekipa od stanu surowego i tak go schrzaniła, że przez kilka miesięcy głowiłem się co z tym zrobić. Wziąłem stolarza, kóry też przestraszył się tego" dzieła". Ale jak widac na zdjęciach, niektórzy nawet z gówna potrafią zrobić "ładną figurkę" :wink:

Mój taras ma ok 2,9m x 7m. jest na wysokości 1 kondygnacji, ma schody zewnętrzne do ogrodu zabezpieczone furtką. O widoku na jezioro już nie piszę :lol:

Rafalg - w sprawie Twojego tarasu jedno mnie dziwi - dlaczego filary drewniane są ustawione na chyba metrowych betonowych słupkach? Troszeczkę to się gryzie ale raczej tylko do tego można się do czepić.

Też i się to nie podoba, ale pierowtnie poziom terenu miał być właśnie o ten metr wyżej. Ostatecznie pozostało jak jest. Ze słupami będzie trzeba coś zrobić, aby nie raziły.

w sprawie geodety zajzyj na priva

Dzięki już sobie zapisałam, a widzę że Ty pojawiłeś sie po długiej nieobecności, jak tam prace na budowie, na jakim etapie jesteś?

Jakos tak wyszlo. Sezon zimowy juz dawno zamkniety to nie ma o czym pisac. Plan byl zrobic stan "0" i poczekac na wiosne. Moj wykonawca mi odradzal, bo niby juz w listopadzie mrozy moga przyjsc itp. Troche bylem zly na to ze stoje z robotami a pogoda piekna i moze udaloby sie zrobic stan surowy otwarty. Moja zonka tylko mnie hamuje "po co ten pospiech" itp. Fakt mamy gdzie mieszkac i ten miesiac nas nie zbawi, ale z drugiej strony planuje swieta 2006 w wykonczonym domku. Sam nie wiem jak to sie uda. Teraz pozostaje mi tylko sledzic watek i zazdroscic pozostalym. Moze tak i lepiej niz sie denerwowac ze moze mroz nadejdzie a tu wszystko otwarte.

pozdrawiam

A tak na marginesie do wszystkich, z tego co pamietam to jesienia odbywaly sie spotkania grupowe, czy aby mnie cos nie minelo??? a moze grupa juz troszeczke bardziej rozsypana i niezbyt chetna na integracje w rzeczywistosci???

Wczesniejsze spotkania byly o ile mnie pamiec nie myli w polnocnych stronach naszego regionu, ale z tego co widze okolice poludniowe umacniaja swoja pozycje na forum. Moze jakies spotkanko w realu??? :oops: :oops: :oops: