andrzej100 13.12.2005 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 A ja tak z innej beczki... w kwestii wiechy na dachu. Do końca tygodnia cieśla obiecuje mi,że skończy wiec wypadałoby z godnie z tradycją zawiesić wieniec . Tylko jak taki wieniec się robi , no i z czego o tej porze roku? Macie jakieś pomysły U mnie ciesle robili wianek i powiesili go , a moje zadanie polegalo na wlozeniu flaszki do niego (ta pierwsza byla dla majstra, ktory wianek wykonal), a potem impreza plenerowa ( ale teraz to chyba zimnoooooo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 13.12.2005 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 A ja tak z innej beczki... w kwestii wiechy na dachu. Do końca tygodnia cieśla obiecuje mi,że skończy wiec wypadałoby z godnie z tradycją zawiesić wieniec . Tylko jak taki wieniec się robi , no i z czego o tej porze roku? Macie jakieś pomysły U mnie ciesle robili wianek i powiesili go , a moje zadanie polegalo na wlozeniu flaszki do niego (ta pierwsza byla dla majstra, ktory wianek wykonal), a potem impreza plenerowa ( ale teraz to chyba zimnoooooo) No niby tak ,ale nie po to są te flaszki żeby zimno było nadal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 13.12.2005 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Witam, no cóż, zwlekałem, czytałem, przygotowywałem się i wygląda na to, że będziemy startowali z budową na wiosnę ! Co prawda wiele jeszcze jest kwestii do wyjaśnienia, ale to chyba tak każdy ma. Decyzja jednak podjęta. Po przeglądnięciu zyliona projektów gotowych zdecydowaliśmy się na projekt indywidualny. Generalnie dom będzie kompilacją kilku projektów, które nam się podobały. Będzie prosty w bryle i, boję sie napisać, tani w budowie To się jeszcze okaże. Miejsce budowy Pępowo, koło Leźna, gm. Żukowo. Mamy zrobione badania geotechniczne, które wyszły korzystnie. Warunki przyłączy: wodociągi gotowe, gazowy gotowy, prąd w trakcie załatwiania. Tak to wygląda w dużym skrócie, bo nie chce tu zamulać forum Pozostaje poważna kwestia, jedna z zasadniczych, mianowicie ekipa budowlana. Dostałem propozycję za stan surowy zamkniety, dach deskowanie i papa za 25 000 PLN. Nie mam jednak odniesienia do innych potencjalnych wykonawców. Czy może moglibyście kogoś polecić ? Czy ceny są zbliżone do mojej oferty ? Czas płynie, a ja się boję, że się nie wyrobie Serdeczne pozdrowienia dla Wszystkich Trójmiejskich sąsiadów Fin Ja za domek 220m2 z dwustanowiskowym garazem w bryle i polozeniem dachowki (270m2) tez zaplacilem 25tys. Nie moge polecic wykonawcow, bo co prawda robili dobrze ale z kazdymi mialem klopoty z terminowoscia (zaczynali, a potem lapali nastepne budowy i tak ciagneli 4-5 (a moze jeszcze wiecej) i byla walka kiedy wreszcie skoncza). Dodam, ze tak bylo ze wszystkimi moimi wykonawcami. Koszmar. W/g postow gosi@ ma szczesliwa reke do wykonawcow (a moze jest niezbyt dociekliwa?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 13.12.2005 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Witam, no cóż, zwlekałem, czytałem, przygotowywałem się i wygląda na to, że będziemy startowali z budową na wiosnę ! Co prawda wiele jeszcze jest kwestii do wyjaśnienia, ale to chyba tak każdy ma. Decyzja jednak podjęta. Po przeglądnięciu zyliona projektów gotowych zdecydowaliśmy się na projekt indywidualny. Generalnie dom będzie kompilacją kilku projektów, które nam się podobały. Będzie prosty w bryle i, boję sie napisać, tani w budowie To się jeszcze okaże. Miejsce budowy Pępowo, koło Leźna, gm. Żukowo. Mamy zrobione badania geotechniczne, które wyszły korzystnie. Warunki przyłączy: wodociągi gotowe, gazowy gotowy, prąd w trakcie załatwiania. Tak to wygląda w dużym skrócie, bo nie chce tu zamulać forum Pozostaje poważna kwestia, jedna z zasadniczych, mianowicie ekipa budowlana. Dostałem propozycję za stan surowy zamkniety, dach deskowanie i papa za 25 000 PLN. Nie mam jednak odniesienia do innych potencjalnych wykonawców. Czy może moglibyście kogoś polecić ? Czy ceny są zbliżone do mojej oferty ? Czas płynie, a ja się boję, że się nie wyrobie Serdeczne pozdrowienia dla Wszystkich Trójmiejskich sąsiadów Fin Ja za domek 220m2 z dwustanowiskowym garazem w bryle i polozeniem dachowki (270m2) tez zaplacilem 25tys. Nie moge polecic wykonawcow, bo co prawda robili dobrze ale z kazdymi mialem klopoty z terminowoscia (zaczynali, a potem lapali nastepne budowy i tak ciagneli 4-5 (a moze jeszcze wiecej) i byla walka kiedy wreszcie skoncza). Dodam, ze tak bylo ze wszystkimi moimi wykonawcami. Koszmar. W/g postow gosi@ ma szczesliwa reke do wykonawcow (a moze jest niezbyt dociekliwa?) Ja za same mury domu parterowego o powierzchni 130m2 zapłaciłem 18 000 zł, za dom z więźbą dachową oferowano mi 27 000zł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 13.12.2005 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 A ja tak z innej beczki... w kwestii wiechy na dachu. Do końca tygodnia cieśla obiecuje mi,że skończy wiec wypadałoby z godnie z tradycją zawiesić wieniec . Tylko jak taki wieniec się robi , no i z czego o tej porze roku? Macie jakieś pomysły u mnie cieśla robił wiechę i jak dobrze kojarzę to pociął troszkę jakiś świerk z pobliskiego lasku, co o tej porze roku nadal byłoby aktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 13.12.2005 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 ....Zdradź mi, jak to zrobiłeś, wiesz, tak step by step Jeśli nie chcesz oficjalnie, może być na priva Coz, poszedlem do starostwa i zapytalem sie jakie dokumenty potrzebuja do wydania zgody na oczyszczalnie. Badania geologiczne, projekt (tu byl klopot, bo do oczyszczalni musza byc specjalne uprawnienia, po wielu trudach w gminie dano mi namiar na wlasciwa osobe), mapka. Dokladnie szczegolow nie pamietam (z zona dzielilismy sie obowiazkami) ale po 20 stycznia moge podac Ci szczegoly (dopiero wtedy zobacze sie z zona). Zaznaczam, ze zadne formy wdziecznosci wobec urzednika nie wystapily. Jesli Ci odmowia zadaj odmowy na pismie, jesli nie maja w planach zalozyc w najblizszym czasie kanalizacji a grunt jest wystarczajaco przepuszczalny (badanie 150zl - w moim przypadku 3 otwory) to brak argumenu do odmowy. Odpłatne badania gruntu nie są obowiązkowe - wystarczy przeprowadzić test perkulacyjny gruntu i umieścić jego wykonanie w projekcie POŚ. Ja tak miałem i to wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 13.12.2005 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 projekt (tu byl klopot, bo do oczyszczalni musza byc specjalne uprawnienia, po wielu trudach w gminie dano mi namiar na wlasciwa osobe) Ja mogę polecić: Karol Marzejon 606 77 88 28 Jak dla mnie to był dość tani i ... można się dogadać do wielu innych jeszcze interesów. Projekt zrobił wzorowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 13.12.2005 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 A ja tak z innej beczki... w kwestii wiechy na dachu. Do końca tygodnia cieśla obiecuje mi,że skończy wiec wypadałoby z godnie z tradycją zawiesić wieniec . Tylko jak taki wieniec się robi , no i z czego o tej porze roku? Macie jakieś pomysły U mnie ciesle robili wianek i powiesili go , a moje zadanie polegalo na wlozeniu flaszki do niego (ta pierwsza byla dla majstra, ktory wianek wykonal), a potem impreza plenerowa ( ale teraz to chyba zimnoooooo) Oj, zimno, zimno!!!! Więc z imprezki chyba nici, a szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 13.12.2005 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 projekt (tu byl klopot, bo do oczyszczalni musza byc specjalne uprawnienia, po wielu trudach w gminie dano mi namiar na wlasciwa osobe) Ja mogę polecić: Karol Marzejon 606 77 88 28 Jak dla mnie to był dość tani i ... można się dogadać do wielu innych jeszcze interesów. Projekt zrobił wzorowo. Na pewno skorzystam, gdy tylko będę mogła Narazie pod górkę Walczymy dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 13.12.2005 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Może warto zrobić coś podobnego:http://www.republika.pl/klaus_gaiger/lista/index.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 13.12.2005 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 gosi@ ma szczesliwa reke do wykonawcow (a moze jest niezbyt dociekliwa?)Hmm, o mojej dociekliwosci, a własciwie mojej architekt kraza juz legendy.stawiam na szczesliwa reke, bo oprócz faceta od kominków którego znienawidziłam szczerze(robota jednak zrobiona dobrze ale za złodziejskie pieniadze)naprawde miałam kochana ekipe.Drugi dom tez ze wszystkimi bym budowała.Ciesle własnie robia u mnie taras, murarze znowu sie pojawili i tak sobie mkne ku koncowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 13.12.2005 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 gosi@ ma szczesliwa reke do wykonawcow (a moze jest niezbyt dociekliwa?)Hmm, o mojej dociekliwosci, a własciwie mojej architekt kraza juz legendy.stawiam na szczesliwa reke, bo oprócz faceta od kominków którego znienawidziłam szczerze(robota jednak zrobiona dobrze ale za złodziejskie pieniadze)naprawde miałam kochana ekipe.Drugi dom tez ze wszystkimi bym budowała.Ciesle własnie robia u mnie taras, murarze znowu sie pojawili i tak sobie mkne ku koncowi I dalej 3-mam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 13.12.2005 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 gosi@ ma szczesliwa reke do wykonawcow (a moze jest niezbyt dociekliwa?)Hmm, o mojej dociekliwosci, a własciwie mojej architekt kraza juz legendy.stawiam na szczesliwa reke, bo oprócz faceta od kominków którego znienawidziłam szczerze(robota jednak zrobiona dobrze ale za złodziejskie pieniadze)naprawde miałam kochana ekipe.Drugi dom tez ze wszystkimi bym budowała.Ciesle własnie robia u mnie taras, murarze znowu sie pojawili i tak sobie mkne ku koncowi I dalej 3-mam kciuki.nie dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdizet 15.12.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Witam wszystkich! Jestem nowym uzytkownikiem tego forum. Na imie mam Waldek i mieszkam w Gdańsku - to tyle o sobie Planuję ropocząć budowę domu. Wybrałem projekt Miłka II. Budować będę w Żukowie. Działkę już mam, na działce prąd, woda, kanalizacja - tylko zacząć. Czekam teraz na papiery - złożyłem jak na razie wniosek o wydanie warunków zagospodarowania i .... czekam Mam nadzieję, że znajdę na forum jakies rady i podpowiedzi co do budowy. PS. Bardzo prosiłbym takze o listę polecanych ekip - najlepiej takich, którzy zbudowaliby caloscn i najlepiej tak, zebym do konca roku 2006 mogl juz zamieszkac Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 15.12.2005 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Pozdrawiam nowego uzytkownika trójmiejskiego forumWydaje mi sie ze troche zla kolejnosc najpierw powinenes poprosic o plany zagospodarowania pozniej kupowac projekt domu. W niektorych planach sa bardzo ostre zasady dotyczace typow budynkow ale sadze ze w Zukowie nie powinno byc problemu z tym projektem.PozdrawiamCMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdizet 15.12.2005 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Pozdrawiam nowego uzytkownika trójmiejskiego forum Wydaje mi sie ze troche zla kolejnosc najpierw powinenes poprosic o plany zagospodarowania pozniej kupowac projekt domu. W niektorych planach sa bardzo ostre zasady dotyczace typow budynkow ale sadze ze w Zukowie nie powinno byc problemu z tym projektem. Pozdrawiam CMyK Projektu jeszcze nie kupilem - na razie taki sobie wypatrzylem Najbardziej pasuje mi pod wzgledem rozmieszczenia pomieszczen i ogolnej wielkosci domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 15.12.2005 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Witaj Waldi. I powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdizet 15.12.2005 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Witaj Waldi. I powodzenia. Witam i dzieki! Powodzenie bedzie pewnie potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 15.12.2005 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Witaj Valdi w naszej grupie. Powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 16.12.2005 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Witaj Valdi, życzę duuuuużych rabatów w Nowym Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts