Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 21k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam, od pewnego czasu zaglądam na forum Muratora, postanowiłem przyłączyć się do klubu z Trójmiasta, na wiosnę zaczynamy budowę domu w Chwaszczynie, będzie to projekt APS 136 z archi-projektu. Mam nadzieję, że mogę liczyć czasami na Wasze porady, na razie razem z żoną jesteśmy trochę "zieloni" ale pracujemy nad tym. Życzę wszystkim przede wszystkim zdrowia, bo jak ono będzie to wszystko inne z pewnością sie ułoży

Witam, od pewnego czasu zaglądam na forum Muratora, postanowiłem przyłączyć się do klubu z Trójmiasta, na wiosnę zaczynamy budowę domu w Chwaszczynie, będzie to projekt APS 136 z archi-projektu. Mam nadzieję, że mogę liczyć czasami na Wasze porady, na razie razem z żoną jesteśmy trochę "zieloni" ale pracujemy nad tym. Życzę wszystkim przede wszystkim zdrowia, bo jak ono będzie to wszystko inne z pewnością sie ułoży

Czasami? Zawsze! Lepiej lub gorzej ,ale zawsze... :D

Poza tym witaj i powodzenia.

Witam po LAAAAAATACH!

Wszystkim życzę oczywiście wesołego ..... i Szcześliwego Nowego Roku :lol: :lol: :lol:

Ciekawe.....czy mnie kto jeszcze pamięta??? :roll:

Andrzej74....witaj szczególnie, bo i ja buduję się w Chwaszczynie. Wykańczam w końcu nasz dom i SIEBIE....ale za niedługo się w końcu przeprowadzam........ufffffffffff.........2,5 roku się bujałam z tą chałupą, ale warto było :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam wszystkich

Groszek

A.....i jeszcze jedno. Mam pytanie do wszystkich zorientowanych..... JAK WYGLĄDA SPRAWA ODBIORU DOMU w gminie ŻUKOWO? tzn:

* jaki komplet dokumentów jest potrzebny?

* na co zwracać szczególną uwagę?

* czego się wystrzegać?

* co jest niezbędne, a co zbędne do odbioru domu?

* i w ogóle :roll: ?

Podzielcie się doświadczeniem i zasłyszanymi strasznymi opowieściami oraz tymi miłymi.... :wink: :wink: :wink:

A.....i jeszcze jedno. Mam pytanie do wszystkich zorientowanych..... JAK WYGLĄDA SPRAWA ODBIORU DOMU w gminie ŻUKOWO? tzn:

* jaki komplet dokumentów jest potrzebny?

* na co zwracać szczególną uwagę?

* czego się wystrzegać?

* co jest niezbędne, a co zbędne do odbioru domu?

* i w ogóle :roll: ?

Podzielcie się doświadczeniem i zasłyszanymi strasznymi opowieściami oraz tymi miłymi.... :wink: :wink: :wink:

Ja też podłaczam się do pytania :D

Witam,

dzisiaj zakończyliśmy formalności związane z nabyciem działki i domu w budowie w Chwaszczynie. Projekt nazywa się Cyprys z pracowni Horyzont (http://www.domnahoryzoncie.pl). Zamierzamy kontynuować od wczesnej wiosny, tak aby lato spędzać w ogrodzie.

Na imię mam Krzysztof i wraz z Lucyną i małym Szymkiem jesteśmy pełni entuzjazmu i zapału :D

Obecnie chcemy zakończyć kwestię wyboru kompleksowego wykonawcy CO, CWU, kanalizacji, instalacji gazowej. Jeżeli macie sprawdzonych instalatorów, to chętnie poszukamy ich oferty.

Dom jest w stanie surowym częściowo zamkniętym, więc również szukamy dobrej ekipy do prac wykończeniowych.

Pozdrowienia,

Lucyna, Krzysztof i Szymek

Więc witaj Andrzej74 na Forum i w nasej grupie.

Wakmen - piękne dziecię Ci się urodziło..... :lol: :lol: :lol: Spóźnione gratulacje, ale szczere :p

U mnie też rodziny przybyło.......drugi syn.......no i tym sposobem muszę się starać jeszcze raz :wink: :wink: :wink:

Pozdrawiam

Groszek :p

Dzięki i również gratuluję choć w drugiej połowie przyszłego roku możesz mi kolejny raz gratulować - drugiej dzidzi :D . Ciekawe czy drugie to też będzie synek czy dziewczynka Świetnie by było gdyby tak dziewczynka - śliczna z nich będzie parka ... Co ja piszę? Najważniejsze by było zdrowe.