Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

My jesteśmy po wylewkach i po tynkach cementowo-wapiennych - teraz wszystko schnie i pewnie poschnie do marca ...

Mam pytanie, robił ktos balustrade ostatnio?Potrzebuje do ogrodzenia schodów i antresoli, a cena 650 zł mnie dobija.Mam 11 m do zrobienia.

My wybraliśmy balustrady u Ciesiołkiewicza po 420 PLN za metr - są i droższe i tańsze.

http://www.kowal.pl

• Odpowiedzi 21k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My jesteśmy po wylewkach i po tynkach cementowo-wapiennych - teraz wszystko schnie i pewnie poschnie do marca ...

Mam pytanie, robił ktos balustrade ostatnio?Potrzebuje do ogrodzenia schodów i antresoli, a cena 650 zł mnie dobija.Mam 11 m do zrobienia.

My wybraliśmy balustrady u Ciesiołkiewicza po 420 PLN za metr - są i droższe i tańsze.

http://www.kowal.pl

a masz moze jakies zdjecie swoich?bo ja tylko takie ozdobne u niego widziałam;-(

Mam pytanie, czy ktoś z Was zainstalował lub instaluje wentylację mechaniczną z rekuperatorem /bez gruntowego wymiennika ciepła/? Czy macie namiary na inne firmy niż Dospel. Czy orientujecie się jaki jest koszt tego typu wentylacji dla domu /parterowy z użytkowym poddaszem/ o pow. użytkowej 155 m2 , jakie są „haczyki” tej wentylacji, jak się sprawdza i po ilu latach zwraca się ta inwestycja, jaka jest oszczędność w porównaniu z wentylacją grawitacyjną. Dziękuje z góry za wszystkie uwagi i spostrzeżenia.

Mam pytanie, czy ktoś z Was zainstalował lub instaluje wentylację mechaniczną z rekuperatorem /bez gruntowego wymiennika ciepła/? Czy macie namiary na inne firmy niż Dospel. Czy orientujecie się jaki jest koszt tego typu wentylacji dla domu /parterowy z użytkowym poddaszem/ o pow. użytkowej 155 m2 , jakie są „haczyki” tej wentylacji, jak się sprawdza i po ilu latach zwraca się ta inwestycja, jaka jest oszczędność w porównaniu z wentylacją grawitacyjną. Dziękuje z góry za wszystkie uwagi i spostrzeżenia.
Koszt około 15 000 dla domu 170m,nie zwraca sie prawie nigdy :lol: Pamietaj, jakmasz mechaniczna, nie masz grawitacyjnej.Pomysl o awarii pradu!Ja sobie odpusciłam

Markuspodaj AnSi wzór umowy i harmonogram.Plizzz.Ja miałam od Ciebie, ale gdzies mi wcieło :(

gosi@, markus - dziękuję serdecznie - już wszystko mam w swoim komputerze :)

Zaczynam budowe za 2 tygodnie wiec prosze o namiary na tanie drewno szalunkowe, beton, oraz bloczki betonowe fundamentowe i wszystko co tanie na stan zero.

Pozdrawiam

CMyK

my - bloczki z Kost- bet w Miszewku - 2,20 pl sztuka (net) ,

bardzo sliczne :) :wink:

beton - Wakoz , Luzino - chyba 180 pln z pompa i transportem

drewno szalunkowe - od szwagra :D

Franciszku jeśli nie miałbyś człowieka od kanałówek to Krzysiek 0606-735-002.

Jednocześnie zauważyłem ,że to co mówiłem Tobie o tym na budowie jest dość zbliżone do rozwiązań specjalnych(zwykła,poszerzona panelówka).

Pozdrawiam

Jesli mowicie o grzejnikach kanalowych to one maja tez wentylator. Ten, ktory mi oferowano byl razem z obudowa tzn ze skrzynia w ktorej byl grzejnik.

Zaczynam budowe za 2 tygodnie wiec prosze o namiary na tanie drewno szalunkowe, beton, oraz bloczki betonowe fundamentowe i wszystko co tanie na stan zero.

Pozdrawiam

CMyK

my - bloczki z Kost- bet w Miszewku - 2,20 pl sztuka (net) ,

bardzo sliczne :) :wink:

beton - Wakoz , Luzino - chyba 180 pln z pompa i transportem

drewno szalunkowe - od szwagra :D

Zochna,w AZ idz do Szefa, mozna dostac od niego super rabaty i dostawe na telefon z płatnoscia np raz w tygodniu.Ja bardzo sobie chwale taki układ.Moi murarze maszerowali np po wapno, bo im zabrakło i był spokój

[

Jestem laikiem, ale dopytywalem sie kafelkarzy, to powiedzieli, ze wyzsza polka.

Generalnie z kazdym wykonawca jest tak, ze jak ma wiecej zamowien to lekcewazy inwestora (chyba ze trafi na sliczna gosi@'e -ZAZDROSZE)- a mnie prawie kazdy oszukiwal z terminami.

SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU

:oops: :oops: :oops: nie mów tak, bo jeszcze sobie pomyslą, zem młoda i cudna :lol: umowie sie na budowie i .....zostane nierozpoznana :D

Ja z terminami miałam kłopot tylko z Serafinem i Landemanem.Zreszta Landeman radosnie mi zatynkował połowe gniazdek :evil:

We wnetrzach wrzucilam pare zdjec ze swojej wykonczeniówki :p

mloda, cudna... no i bardzo skromna.

A gdzie te zdjecia? Jestem bardzo ciekaw kominka.

Widze i juz mi sie podoba (kominek a nie swiat ). Po ostatniej modyfikacji zalozen co do kominka cos takiego mam w wyobrazni. Bezpretensjonalny niekiczowy a mysle, ze ladny. Poczekam na efekt finalny, a potem bardzo chetnie zobacze (no i moze co nieco splagiatuje). Widzialem Twoja walke w temacie kominkowym i tak sobie pomyslalem, ze cos fajnego wymyslisz.