Arco 03.01.2006 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 My jesteśmy po wylewkach i po tynkach cementowo-wapiennych - teraz wszystko schnie i pewnie poschnie do marca ... Mam pytanie, robił ktos balustrade ostatnio?Potrzebuje do ogrodzenia schodów i antresoli, a cena 650 zł mnie dobija.Mam 11 m do zrobienia. My wybraliśmy balustrady u Ciesiołkiewicza po 420 PLN za metr - są i droższe i tańsze. http://www.kowal.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 03.01.2006 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 My jesteśmy po wylewkach i po tynkach cementowo-wapiennych - teraz wszystko schnie i pewnie poschnie do marca ... Mam pytanie, robił ktos balustrade ostatnio?Potrzebuje do ogrodzenia schodów i antresoli, a cena 650 zł mnie dobija.Mam 11 m do zrobienia. My wybraliśmy balustrady u Ciesiołkiewicza po 420 PLN za metr - są i droższe i tańsze. http://www.kowal.pl a masz moze jakies zdjecie swoich?bo ja tylko takie ozdobne u niego widziałam;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej74 03.01.2006 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Mam pytanie, czy ktoś z Was zainstalował lub instaluje wentylację mechaniczną z rekuperatorem /bez gruntowego wymiennika ciepła/? Czy macie namiary na inne firmy niż Dospel. Czy orientujecie się jaki jest koszt tego typu wentylacji dla domu /parterowy z użytkowym poddaszem/ o pow. użytkowej 155 m2 , jakie są „haczyki” tej wentylacji, jak się sprawdza i po ilu latach zwraca się ta inwestycja, jaka jest oszczędność w porównaniu z wentylacją grawitacyjną. Dziękuje z góry za wszystkie uwagi i spostrzeżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 03.01.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Mam pytanie, czy ktoś z Was zainstalował lub instaluje wentylację mechaniczną z rekuperatorem /bez gruntowego wymiennika ciepła/? Czy macie namiary na inne firmy niż Dospel. Czy orientujecie się jaki jest koszt tego typu wentylacji dla domu /parterowy z użytkowym poddaszem/ o pow. użytkowej 155 m2 , jakie są „haczyki” tej wentylacji, jak się sprawdza i po ilu latach zwraca się ta inwestycja, jaka jest oszczędność w porównaniu z wentylacją grawitacyjną. Dziękuje z góry za wszystkie uwagi i spostrzeżenia.Koszt około 15 000 dla domu 170m,nie zwraca sie prawie nigdy Pamietaj, jakmasz mechaniczna, nie masz grawitacyjnej.Pomysl o awarii pradu!Ja sobie odpusciłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 03.01.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Zaczynam budowe za 2 tygodnie wiec prosze o namiary na tanie drewno szalunkowe, beton, oraz bloczki betonowe fundamentowe i wszystko co tanie na stan zero.PozdrawiamCMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 03.01.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Markuspodaj AnSi wzór umowy i harmonogram.Plizzz.Ja miałam od Ciebie, ale gdzies mi wcieło gosi@, markus - dziękuję serdecznie - już wszystko mam w swoim komputerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 03.01.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Markuspodaj AnSi wzór umowy i harmonogram.Plizzz.Ja miałam od Ciebie, ale gdzies mi wcieło gosi@, markus - dziękuję serdecznie - już wszystko mam w swoim komputerze o, super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 03.01.2006 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Zaczynam budowe za 2 tygodnie wiec prosze o namiary na tanie drewno szalunkowe, beton, oraz bloczki betonowe fundamentowe i wszystko co tanie na stan zero. Pozdrawiam CMyK my - bloczki z Kost- bet w Miszewku - 2,20 pl sztuka (net) , bardzo sliczne beton - Wakoz , Luzino - chyba 180 pln z pompa i transportem drewno szalunkowe - od szwagra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 03.01.2006 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Franciszku jeśli nie miałbyś człowieka od kanałówek to Krzysiek 0606-735-002. Jednocześnie zauważyłem ,że to co mówiłem Tobie o tym na budowie jest dość zbliżone do rozwiązań specjalnych(zwykła,poszerzona panelówka). Pozdrawiam Jesli mowicie o grzejnikach kanalowych to one maja tez wentylator. Ten, ktory mi oferowano byl razem z obudowa tzn ze skrzynia w ktorej byl grzejnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 03.01.2006 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Markuspodaj AnSi wzór umowy i harmonogram.Plizzz.Ja miałam od Ciebie, ale gdzies mi wcieło gosi@, markus - dziękuję serdecznie - już wszystko mam w swoim komputerze AnSi - podeslij mi tez prosze . dzieki bardzo. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 03.01.2006 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Zaczynam budowe za 2 tygodnie wiec prosze o namiary na tanie drewno szalunkowe, beton, oraz bloczki betonowe fundamentowe i wszystko co tanie na stan zero. Pozdrawiam CMyK my - bloczki z Kost- bet w Miszewku - 2,20 pl sztuka (net) , bardzo sliczne beton - Wakoz , Luzino - chyba 180 pln z pompa i transportem drewno szalunkowe - od szwagra Zochna,w AZ idz do Szefa, mozna dostac od niego super rabaty i dostawe na telefon z płatnoscia np raz w tygodniu.Ja bardzo sobie chwale taki układ.Moi murarze maszerowali np po wapno, bo im zabrakło i był spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 03.01.2006 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 [ Jestem laikiem, ale dopytywalem sie kafelkarzy, to powiedzieli, ze wyzsza polka. Generalnie z kazdym wykonawca jest tak, ze jak ma wiecej zamowien to lekcewazy inwestora (chyba ze trafi na sliczna gosi@'e -ZAZDROSZE)- a mnie prawie kazdy oszukiwal z terminami. SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU nie mów tak, bo jeszcze sobie pomyslą, zem młoda i cudna umowie sie na budowie i .....zostane nierozpoznana Ja z terminami miałam kłopot tylko z Serafinem i Landemanem.Zreszta Landeman radosnie mi zatynkował połowe gniazdek We wnetrzach wrzucilam pare zdjec ze swojej wykonczeniówki mloda, cudna... no i bardzo skromna. A gdzie te zdjecia? Jestem bardzo ciekaw kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 03.01.2006 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 [mloda, cudna... no i bardzo skromna. A gdzie te zdjecia? Jestem bardzo ciekaw kominka. kominek musisz na zywo oblookac, zdjec nie dawałam.A, poczeka moze wrzuce zaraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 03.01.2006 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 [mloda, cudna... no i bardzo skromna. A gdzie te zdjecia? Jestem bardzo ciekaw kominka. kominek musisz na zywo oblookac, zdjec nie dawałam.A, poczeka moze wrzuce zaraz http://img435.imageshack.us/img435/200/kominek27eg.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 03.01.2006 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Na scianie kominka bedzie nałozona struktura w ciemnym kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 03.01.2006 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 gosia@ nie wlazl kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 03.01.2006 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 gosia@ nie wlazl kominek jakt, to ja go widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 03.01.2006 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 u mnie nie widac szkoda.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 04.01.2006 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Widze i juz mi sie podoba (kominek a nie swiat ). Po ostatniej modyfikacji zalozen co do kominka cos takiego mam w wyobrazni. Bezpretensjonalny niekiczowy a mysle, ze ladny. Poczekam na efekt finalny, a potem bardzo chetnie zobacze (no i moze co nieco splagiatuje). Widzialem Twoja walke w temacie kominkowym i tak sobie pomyslalem, ze cos fajnego wymyslisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 04.01.2006 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 W tym tygodniu kończę w domu instalację gazową. W poniedziałek idę zanieśc stos dokumentów do podpisania umowy z gazownią. W końcu zacznie się wygrzewanie budynku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts