Mały 04.01.2006 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Franciszku jeśli nie miałbyś człowieka od kanałówek to Krzysiek 0606-735-002. Jednocześnie zauważyłem ,że to co mówiłem Tobie o tym na budowie jest dość zbliżone do rozwiązań specjalnych(zwykła,poszerzona panelówka). Pozdrawiam Jesli mowicie o grzejnikach kanalowych to one maja tez wentylator. Ten, ktory mi oferowano byl razem z obudowa tzn ze skrzynia w ktorej byl grzejnik. Są też bez wentylatora.Z wentylatorem może czasem być kłopot ponieważ w firmach to ok. tam ciągle coś szumi ,ale w cichym domku to może drażnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinelliGD 04.01.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Mam pytanie, czy ktoś z Was zainstalował lub instaluje wentylację mechaniczną z rekuperatorem /bez gruntowego wymiennika ciepła/? Czy macie namiary na inne firmy niż Dospel. Czy orientujecie się jaki jest koszt tego typu wentylacji dla domu /parterowy z użytkowym poddaszem/ o pow. użytkowej 155 m2 , jakie są „haczyki” tej wentylacji, jak się sprawdza i po ilu latach zwraca się ta inwestycja, jaka jest oszczędność w porównaniu z wentylacją grawitacyjną. Dziękuje z góry za wszystkie uwagi i spostrzeżenia. Zobacz http://agagt.pl/ - są z Gdańska. Ja się przymierzam do wentylacji mechanicznej z rekuperatorem, przy czym na wypadek problemów chcę zostawić kominy z zaślepionymi kratkami wentylacyjnymi. Nawet jeśli mi się rekuperator nie zwróci, to chcę mieć komfort uczciwie wentylowanych pomieszczeń, a przy wentylacji grawitacyjnej chyba często są problemy z wentylacją pomieszczeń na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 04.01.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 My jesteśmy po wylewkach i po tynkach cementowo-wapiennych - teraz wszystko schnie i pewnie poschnie do marca ... Jakie tynki ręczne czy maszynowe? I cena też mnie interesuje Zamierzasz położyć jeszcze na nie gładź czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 04.01.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Witam, Bardzo, bardzo prosze o namiary do p. Kordek kierownika budowy. Nie moge ich zlokalizować Dziekuje bardzo. Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 04.01.2006 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Witam, Bardzo, bardzo prosze o namiary do p. Kordek kierownika budowy. Nie moge ich zlokalizować Dziekuje bardzo. Maja Stanislaw Kordek - 504 715 622 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 04.01.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Witam, Bardzo, bardzo prosze o namiary do p. Kordek kierownika budowy. Nie moge ich zlokalizować Dziekuje bardzo. Maja Stanislaw Kordek - 504 715 622 DZIEKUJE BARDZO POZDRAWIAM MAJA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arco 04.01.2006 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Jakie tynki ręczne czy maszynowe? I cena też mnie interesuje Zamierzasz położyć jeszcze na nie gładź czy nie? Tynki robione przez ekipę p. Wickiego - mam pewne uwagi do wykonania pracy i po przedstawieniu uwag udało mi sie zmniejszyć cenę z 9,5 tys do 8,3 za 750 m2 tynku - cena z materiałem i robocizną - troche sie wkurzyłem na poczatku bo mi wyszlo tych tynków mniej a Wicki powiedział ze on nie odlicza okien, drzwi i innych otworów np. pomiedzy kuchnia a jadalnia i liczy wszystko jak cała ściana. Ale ogólnie po zbiciu ceny jestem zadowolony - niestety bez cekolowania sie nie obejdzie chodź są miejsca takz 50% powierzchni gdzie nie trzeba cekolować bo jest na prawde gładziutko. Cena za wylewki 24PLN z rozłożeniem styropianu - moje materiały to styropian, folia i siatka zbrojeniowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grody 04.01.2006 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Witaj Groszek,Ja również sporo czasu spędziłem poza forum, ale właśnie zaczynam kończyć budowę. Mam nadzieję, że uda mi się skończyć zanim padnę.Grody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 04.01.2006 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Gosia, jak tam wykończeniówka? Może jakieś relacje z pola walki? Ja zaczynam wykończeniówkę w połowie stycznia, narazie projektuje wnętrza. Na papierze wszystko wygląda fajnie, problem sie zaczyna gdy do narysowanej np. łazienki zaczynam robić kosztorys i tak np. sama wanna, sedes, umywalka (seria EGO firmy Koło), brodzik +kabina, dwa mebelki, lustro, troche opraw oświetleniowych i .....mamy 10 000zł , a to przecież jedna mała łazienka. Do tego zastanawiam się nad kaflami. Żona namawia mnie na kafle po 160zł/1m2, ale ona nie zaglada to kosztorysu Wykonczeniówka wykonczyła nas teraz wszystko idzie w grubych tysiacach.Kuchnia, 10.000, łazienki nawet nie licze, ale 10.000 na jedna to mało Najgorsze oswietlenie.Ja mam duzo małych halogenów, a tu jeden np 50 zł Juz zrezygnowałam z robienia schodow na dzien dzisiejszy, po prostu zabraknie nam kasy.Nastepny problem z balustradami.Mam 11 m, a najtansze po 650 zł i to takie brzydkie te co mi sie podobaja kosztuja 1000 za m.Z ogrodu na pewno beda nici.Nie wiem z czego mozna jeszcze zrezygnowac Na szczescie mam juz zrobione 3 łazienki i kompletnie wykonczone.Karton gipsytez mam zrobione, jestem pzred malowaniem.U góry zamiast drewna, wykładziny, a i tak byłam w szoku ile moga kosztowac Taka co rzuca na kolana, nie dosc ze kosztuje 200 złm2 to tzrebaczekac na nia 3 miesiace Ech, szkoda gadac.Wpadnij do mnie na budowe, zobaczysz na zywo Cieszy mnie tylko za to bardzo, ze Krzysiu wykancza cudnie, a pan Andrzej, to kafelkowy wirtuoz Gosiu, dzięki za zaproszenie. Chętnie wpadnę. Czy sobota jest dla Ciebie o.k.? Czy wiesz co słychać u Jooli? Napewno sobie już mieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 04.01.2006 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 .... Na tynki mokre jednak o tej porze roku bym się nie decydował. Nawet Dolina Nidy (producent tynków gipsowych) pisze, że najlepszy okres na zrobienie tynków gipsowych to zima. Oczywiście przy dobrej wentylacji i niedopuszczeniu do obniżenia temperatury poniżej 5 st C przy nakładaniu tynku. Kiedy będziesz je robił? Może poczekam , zobacze jak Ci się udało i również się zdecyduję. Życze powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 04.01.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Andrzej 100 - a propos kobiet One przecież i tak zawsze stwierdzą ,że są brzydkie,itp ,itd...mimo że faceci sie za nimi na ulicy oglądają... . Jak to było z tymi grabiami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 04.01.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Franciszku jeśli nie miałbyś człowieka od kanałówek to Krzysiek 0606-735-002. Jednocześnie zauważyłem ,że to co mówiłem Tobie o tym na budowie jest dość zbliżone do rozwiązań specjalnych(zwykła,poszerzona panelówka). Pozdrawiam Dzięki za namiary, temat technicznie mam "rozgryziony" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 04.01.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 My jesteśmy po wylewkach i po tynkach cementowo-wapiennych - teraz wszystko schnie i pewnie poschnie do marca ... Arco, powiedz jak z wilgocią (upierdliwy jestem w tym temacie ). Rozumiem, że wilgoci masz dużo - jak zabezpieczyłeś wełne mineralną (docieplenie poddasza) i płyty gipsowo-kartonowe na poddaszu (jeżeli je masz). Ja się waham czy zrobić tynki mokre czy suche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 04.01.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Cała przyjemnośc po mojej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 04.01.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Zaczynam budowe za 2 tygodnie wiec prosze o namiary na tanie drewno szalunkowe, beton, oraz bloczki betonowe fundamentowe i wszystko co tanie na stan zero. Pozdrawiam CMyK CMYK powodzenia!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 04.01.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Franciszku - co do wilgoci - na piętrze mojego domu robiłem tynki gipsowe - w pomieszczeniach nieocieplonych woda dosłwnie wisiała na ścianach przez 2 m-ce(kupe czasu trwało wygonienie jej z murów) .Dlatego każdemu zalecam grzanie surowego domu - chociażby kozą z castoramy. Daje duży efekt. Suche i w miare ciepłe ściany w środku zimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 04.01.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 [Gosiu, dzięki za zaproszenie. Chętnie wpadnę. Czy sobota jest dla Ciebie o.k.? Czy wiesz co słychać u Jooli? Napewno sobie już mieszka Joola na nartach a mieszka juz pełna geba.Ma ogród, drzwi i wszystko, wszystko Zachwycona.Ja dzisiaj miałam obmiar kuchni i wykanczaja u mnie ostatnie pomieszczenie, daj znac kiedy wpadniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 04.01.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 My jesteśmy po wylewkach i po tynkach cementowo-wapiennych - teraz wszystko schnie i pewnie poschnie do marca ... Arco, powiedz jak z wilgocią (upierdliwy jestem w tym temacie ). Rozumiem, że wilgoci masz dużo - jak zabezpieczyłeś wełne mineralną (docieplenie poddasza) i płyty gipsowo-kartonowe na poddaszu (jeżeli je masz). Ja się waham czy zrobić tynki mokre czy suche.Kurcze, ja nie mam wcale wilgoci fakt, grzeje od listopada, a tynki miałam robione w pazdzierniku.Pieknie wyschło.No ale faktura mi przyszła za gaz 1200 zł Musze przyznac, ze grzałam swego czasu dom bez okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 04.01.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 AnSi - podeslij mi tez prosze . dzieki bardzo. [email protected] Zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 04.01.2006 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Joola na nartach a mieszka juz pełna geba. Gwoli ścisłości Jola jeździ na parapecie, a nie na boazerii A chatkę ma faktycznie fajną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts