beti555 10.01.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Mape do celów projektowych robi geodeta.Polecam swojego, bo jest tani i bardzo dobry. Witam, niestety nie udało mi się zatrudnić Twojego Pana geodetę Okazało się, ze On pracuje tylko na terenie Gdyni. Polecił mi swojego kolegę, który jak się okazało, też nie działa w Kolbudach... Ten z kolei odesłał mnie do jeszcze innego pana geodety (p. Bućko, ma biuro w Kolbudach), który powalił mnie kosztami Polecony przez Ciebie geodeta powiedział mi, że zrobienie przez niego mapek do celów projektowych to koszt ok. 450zł. A pan Bućko, który jest gotowy zrobić mapki ma koszty następujące: mapa z uzgodnieniami: 750,00 NETTO wytyczenie budynku: ok. 500,00 NETTO adaptacja projektu, przyłącza i załatwienie pozwolenia na budowę ok. 3000,00 NETTO Wypowiedzcie sie, proszę, czy ten Pan jest taki drogi, czy też może w rzeczywistości takie właśnie są ceny. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
primi 10.01.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Mape do celów projektowych robi geodeta.Polecam swojego, bo jest tani i bardzo dobry. Witam, niestety nie udało mi się zatrudnić Twojego Pana geodetę Okazało się, ze On pracuje tylko na terenie Gdyni. Polecił mi swojego kolegę, który jak się okazało, też nie działa w Kolbudach... Ten z kolei odesłał mnie do jeszcze innego pana geodety (p. Bućko, ma biuro w Kolbudach), który powalił mnie kosztami Polecony przez Ciebie geodeta powiedział mi, że zrobienie przez niego mapek do celów projektowych to koszt ok. 450zł. A pan Bućko, który jest gotowy zrobić mapki ma koszty następujące: mapa z uzgodnieniami: 750,00 NETTO wytyczenie budynku: ok. 500,00 NETTO adaptacja projektu, przyłącza i załatwienie pozwolenia na budowę ok. 3000,00 NETTO Wypowiedzcie sie, proszę, czy ten Pan jest taki drogi, czy też może w rzeczywistości takie właśnie są ceny. Pozdrawiam, Witam Jeśli chodzi o mapkę do celów projektowych to np. u mnie (okolice Wejherowa) jest to zazwyczaj 500 zł, ja znalazłem takiego co mi zrobi za 350, jeśli chodzi o Kolbudy to Ci nie powiem, ale np. na Otominie koszt takiej mapki to 700zł. Pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 10.01.2006 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Ja z okolic Kolbud płaciłam za mapke 500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 10.01.2006 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 [quote="OLA.J."]Ja z okolic Kolbud płaciłam za mapke 500[/quote] Możesz podać namiary na geodete? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 10.01.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Mape do celów projektowych robi geodeta.Polecam swojego, bo jest tani i bardzo dobry. Witam, niestety nie udało mi się zatrudnić Twojego Pana geodetę Okazało się, ze On pracuje tylko na terenie Gdyni. Polecił mi swojego kolegę, który jak się okazało, też nie działa w Kolbudach... Ten z kolei odesłał mnie do jeszcze innego pana geodety (p. Bućko, ma biuro w Kolbudach), który powalił mnie kosztami Polecony przez Ciebie geodeta powiedział mi, że zrobienie przez niego mapek do celów projektowych to koszt ok. 450zł. A pan Bućko, który jest gotowy zrobić mapki ma koszty następujące: mapa z uzgodnieniami: 750,00 NETTO wytyczenie budynku: ok. 500,00 NETTO adaptacja projektu, przyłącza i załatwienie pozwolenia na budowę ok. 3000,00 NETTO Wypowiedzcie sie, proszę, czy ten Pan jest taki drogi, czy też może w rzeczywistości takie właśnie są ceny. Pozdrawiam, A kim ten pan jest? Robi mapkę (geodeta) robi adaptacje projektu (architekt) może jeszcze potrafi stepować? Zamawiając "mapkę" skonsultuj sie ze swoim architektem co do zakresu "mapki". Jeżeli nie masz sieci i będziesz chciała je projektować to mapa do celów projektowych musi obejmować swym zasięgiem miejsca włączenia się do istniejących sieci. Poza tym mapa do celów projektowych musi być uzgodniona w ZUD-zie. Ale przed robieniem mapy musisz mieć pewność czy projektujesz sam dom czy także sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana531 10.01.2006 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 witam.Poszukuje osoby z uprawnieniami do zrobienia mapki przyłączy gazu i wody z okolicy Wejherowa. Za co z gory dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 11.01.2006 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 [quote name="FranciszekA kim ten pan jest? Robi mapkę (geodeta) robi adaptacje projektu (architekt) może jeszcze potrafi stepować? Zamawiając "mapkę" skonsultuj sie ze swoim architektem co do zakresu "mapki". Jeżeli nie masz sieci i będziesz chciała je projektować to mapa do celów projektowych musi obejmować swym zasięgiem miejsca włączenia się do istniejących sieci. Poza tym mapa do celów projektowych musi być uzgodniona w ZUD-zie. Ale przed robieniem mapy musisz mieć pewność czy projektujesz sam dom czy także sieci.[/quote] Ten pan ma biuro geodezyjno-projektowe. I współpracuje z architektami. Ale uważasz, ze to jest drogo, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 11.01.2006 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Ja niestety też płaciłam za mapkę 750 zł i to dwa razy bo warunki w terenie znacznie sie zmieniły- niestety drogo- teraz bym szukała taniej - bo jak widać po wypowiedziach można ... za to adaptacja projektu- 3000 to chyba dużo za dużo - ale nie znam zakresu zmian ... może poszukaj kogoś kto nie musi całego biura utrzymywać swojego architekta ci nie polecę bo niby znajomy a wyszłam na tym "jak zabłocki na mydle" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 11.01.2006 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 witam.Poszukuje osoby z uprawnieniami do zrobienia mapki przyłączy gazu i wody z okolicy Wejherowa. Za co z gory dziekuję. Wody robil mi kierownik dzialu (cholipa? wodnego ) z gminy Wejherowo. Za niewielkie pieniadze. Jesli chcesz to ok. 20.01 dam Ci nazwisko. Dokopie sie do papierow dopiero za 10 dni. Generalnie, jak nie mialem kogos do projektowania czegokolwiek to w gminie chetnie podejmuja sie dodatkowej pracy. No i nikt nie neguje w/w projektantow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 11.01.2006 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 ja znalazlem geodete az w Stezycy (nie bylo zadnego problemu z dojazdem) i skasowal mnie za mapke do celow projektowych +ZUD+wytyczenie budynku 600 zl podaje namiar 603239553 chyba nazywa sie Grzegorz ale teraz nie mam jego wizytowki gosc w porzadku i slowny. Co do zmian architektonicznych polecam (bo jest tani) i terminowy to moj architekt Zbigniew Wensierski tel. 504170965 jest tez moim kierownikiem budowy, za zmiany koszt 1200 zl (troche tego bylo) kierownik koszt 1500 za calosc 32 przyjazdy (tak jest w umowie).PozdrawiamCMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grody 11.01.2006 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Zapraszam do udziału w wątkach: TRÓJMIASTO - Czarna lista wykonawców. TRÓJMIASTO - Biała lista wykonawców. Wakmen, Popieram gorąco twoją inicjatywę. Rzeczywiście bedzie super jak będzi można zweryfikować informacje o wykonawcach. W przyszłym tygodniu mam zamiar dorzucić kilka swoich namiarów Pozdrawiam, Grody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grody 11.01.2006 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Witaj Groszek, Ja również sporo czasu spędziłem poza forum, ale właśnie zaczynam kończyć budowę. Mam nadzieję, że uda mi się skończyć zanim padnę. Grody Cześć........a ja myślałam że Ty już dawno mieszkasz... To możemy razem padać Mnie zaraz szlag trafi bo znów gazu mi nie puścili, bo po raz drugi poprawiane rury w skrzynce znów są źle zrobione.......i licz tu nas fachowców......buuuuuuuu. No i trzeba znów poprawiać Witaj Groszku, Co do gazu i ego podłączenia to zastanawiam się nad opisaniem moich przeżyć wdzieś na forum. Od kwietnia walczę z Pomorskim Rejonem Gaz. o podłączenie i końca nie widać. Dzięki bezmyślności ich pracowników muszę grzać propanem i poniosłem spore koszty związane z zatrzymaniem prac wykończeniowych. Niesamowita banda nieodpowiedzialnych ludzi. Muszę przestać bo znowu się zdenerwuję, Pozdrawiam, Grody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 11.01.2006 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 [quote name="FranciszekA kim ten pan jest? Robi mapkę (geodeta) robi adaptacje projektu (architekt) może jeszcze potrafi stepować? Zamawiając "mapkę" skonsultuj sie ze swoim architektem co do zakresu "mapki". Jeżeli nie masz sieci i będziesz chciała je projektować to mapa do celów projektowych musi obejmować swym zasięgiem miejsca włączenia się do istniejących sieci. Poza tym mapa do celów projektowych musi być uzgodniona w ZUD-zie. Ale przed robieniem mapy musisz mieć pewność czy projektujesz sam dom czy także sieci.[/quote] Ten pan ma biuro geodezyjno-projektowe. I współpracuje z architektami. Ale uważasz, ze to jest drogo, prawda? Raczej drogo, ale może masz duży zakres zmian, może architekt, który będzie Ci robić adaptacje jest genialny i bardzo fachowy a wtedy może warto wydać nawet więcej niż 3000zł - zapytaj Gosie ile by zaoszczędziła gdyby odrazu miała dobrego projektanta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 11.01.2006 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 "Raczej drogo, ale może masz duży zakres zmian, może architekt, który będzie Ci robić adaptacje jest genialny i bardzo fachowy a wtedy może warto wydać nawet więcej niż 3000zł - zapytaj Gosie ile by zaoszczędziła gdyby odrazu miała dobrego projektanta [/size] Dzisiaj zamówiliśmy mapki zawierające przyłącza u innego geodety, za 700zł. Wytyczenie budynku ma zrobić za 400 zł. A jest to geodeta, który opracowywał mapy tego właśnie terenu (Kowale), więc sądzimy, że zrobi to dobrze:). Zapytał się On w jakiej skali chcemy mapki 1000 czy 500? My nie wiemy, szczerze mówiąc... Podobno jest to ważne dla projektanta. Więc musimy znaleźć szybko projektanta i jego zapytać. A powiedzcie, czy wniosek o przyłącza musimy złożyć przed tymi mapkami do celów projektowych? I gdzie dowiedzieć się czy dany projekt pasuje do naszej działki: w gminie czy właśnie u projektanta? Będziemy wdzięczni za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana531 11.01.2006 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Do Andrzeja 100.Będę wdzieczna za namiary odnosnie specow od mapek.Takze poczekam do 20 stycznia i dziekuje.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Piotr 12.01.2006 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Wreszcie przeoralem sie przez zalegle posty, sporo sie tego zbiera za kazdym razem. Probowalem przedrzec sie w okresie miedzyswiatecznym, ale nie zdazylem. Witam wszystkich nowych w grupie, chyba faktycznie 2006 bedzie boomem budowlanym Pozdrawiam wszystkich zycze udanego sezonu budowlanego, duzych rabatow na materialy, dobrych wykonawcow w tym budowlanym 2006 roku Franciszek, ja do cibie w temacie grzejnikow kanalowych, rozmawialem z moim hydraulikiem, mowil mi ze spotkal sie tylko z takimi z wentylatorem, ma to niby sens, bo jakos trzeba to cieplo z tamtad wydostac, ale czy jest to jedyne rozwiazanie. Zreszta bardzo mi to odradzal, ze niby siedlisko brudu itp. Niestety ciezko mi jest odejsc od koncepcji takiego "kanala" bo mam tam miec podwojne drzwi na taras i doklejone do tego okno az do ziemi. Myslalem juz nawet o podlogowce w salonie, ale w planach mam drewno. Pozdrawiam Piotr Cześć, polecam stronę http://www.vasco.pl, cuda tej firmy można kupić w Raab Karcherze w Gdyni lub w Gdańsku. Istnieją grzejniki kanałowe bez wentylatora i ja właśnie taki będę miał - warunek, trzeba go umieścić przy szklanej powierzchni wówczas różnica temperatur zapewni ruch ciepłego powietrza w górę. dzieki za stronke znalazlem rowniez grzejniki kanalowe innej firmy - Verano, czy spotkales ww. firme. Jaka wysokosc jest odpowiednia, nie znalazlem zadnych info na ten temat w Verano jak rowniez na stronie Vasco. Jak przypuszczam im glebiej tym lepiej ale czy na pewno?? Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 12.01.2006 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 A powiedzcie, czy wniosek o przyłącza musimy złożyć przed tymi mapkami do celów projektowych? I gdzie dowiedzieć się czy dany projekt pasuje do naszej działki: w gminie czy właśnie u projektanta? Będziemy wdzięczni za odpowiedzi. "Decyzję o warunkach zabudowy i zagospodarowania terenu" - czyli co możesz wybudować itp.. dostaniesz w Urzędzie Miasta i musisz mieć ją przed wyborem projektu bo często jest tam określony nawet kąt nachylenia dachu, odległość domu od granic działki narzuca warunek jakie wymiary zewnętrzne może mieć twój dom itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 12.01.2006 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 ... swoją paną architekt podasz namiar? Czy Ona robi adaptacje gotowców? Szukam kogoś naprawdę dobrego i z wyczuciem:)oki, p Jolanta Makander 0501 785505.Powołaj sie na mnie, bo Ona robi tylko z polecenia Ja bardzo, ale bardzo ja chwale, jak by mi robiła od poczatku, to sporo pieniedzy bym zaoszczedziła To wpisz powyższe dane do Białej listy, jak również gdzie mieszka lub pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 12.01.2006 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 ... pan Bućko, który jest gotowy zrobić mapki ma koszty następujące: mapa z uzgodnieniami: 750,00 NETTO wytyczenie budynku: ok. 500,00 NETTO adaptacja projektu, przyłącza i załatwienie pozwolenia na budowę ok. 3000,00 NETTO Wypowiedzcie sie, proszę, czy ten Pan jest taki drogi, czy też może w rzeczywistości takie właśnie są ceny. Pozdrawiam, Oj wydaje mi się, że ceny są z kosmosu. Poszukaj dalej a napewno coś tańszego znajdziesz. Ja za adaptację płaciłem 1200 (było w tym doprojektowanie garażu do budynku), mapki gdzieś około 350 a wytyczenie budynku 130 (zawiozłem na działkę i odwiozłem geodetę dlatego tak tanio). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 12.01.2006 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Zapraszam do udziału w wątkach: TRÓJMIASTO - Czarna lista wykonawców. TRÓJMIASTO - Biała lista wykonawców. Wakmen, Popieram gorąco twoją inicjatywę. Rzeczywiście bedzie super jak będzi można zweryfikować informacje o wykonawcach. W przyszłym tygodniu mam zamiar dorzucić kilka swoich namiarów Pozdrawiam, Grody Zachęcam Wszystkich do dokonywania wpisów szczególnie w Białej Liście. Pomagajmy sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts