Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 21k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

czy ktoś wie gdzie dokładnie będzie przebiegała Trasa Lęborska?

Interesuje mnie teren Bojana, Koleczkowa.

Będę wdzięczny za informacje.

Od okolo 800 - 1000 metrów na zachód od drogi 218 na wysokości wjazdu do Bojana od strony Karczemek, a dalej to juz odległość rośnie w miarę posuwania sie w kierunku Wejherowa.

jak rozumiem to 218 to ta główna droga.

czyli raczej szukac działki po prawej stronie Bojana?

a czy wiesz jak wygląda perspektywa kanalizacji i gazyfikacji Bojana?

ps. bardzo ładny domek :D

W kwestii gazu nie jestem zbytnio w temacie bo nie jestem zainteresowany, ale w zeszłym roku Gmina organizowała zebrania w sprawie gazyfikacji na których można było składać wnioski. Jak sytuacja wygląda na chwile obecna nie wiem.

Co do kanalizacji to decyzja jest nastepująca: Gmina Szemud we współpracy z Gdynią podłaczą się poprzez Wiczlino do oczyszczalni w Dębogórzu. Oczywiście budowa sieci kanalizacyjnej zaczyna się w tym roku od Szemudu. Już został ogłoszony przetarg.

Witam

po długiej nieobecności :oops:

W roku 2005 udało nam się postawić stan surowy otwarty.

rok 2006 - c.d

Czy ktoś z grupowiczów Trójmiasto zakupił lub chciał -> okna pcv (profil aluplast i okucia wink haus) od firmy Optimus System sp.j w Miszewku i chciałby się podzielić uwagami?

Cos mi swita, ze legendarny Kodi wypowiadal sie na forum niezbyt przychylnie o tej firmie. Ale na 100% juz nie pamietam-dawno to bylo.

Troszke z innej beczki - jedziecie na spotkanie do Warszawy 4 marca?

Mam propozycje,

proponuje abyśmy się spotkali w następną sobote wieczorem w jakimś fajnym miejscu np w Wielorybe w Sopocie. Dokładne miejsce ustalimy póżniej jak będziemy wiedzieć czy są chętni (może się okazać że Wieloryb jest za mały i trzeba zarezerwować hale Olivie :lol: ) No więc zapytuje: czy są chętni aby się spotkać? Czekam na odzew.

Słuchajcie szukam videobramofonu, tylko takiego co to nie bede z niego ogladała brzucha odwiedzajacego.Ma miec podobno mozliwosc regulowania kamery.Wie ktos gdzie moge takie cus dostac?

Np.:

regulacja kąta widzenia w pionie

Równiez inne są na powyższej stronie tylko trzeba przejrzeć opisy.

eee, dam sobie chyba spokój z video i zostane przy domofonie, juz sama nie wiem, buuu.Dzisiaj zakonczono u mnie malowanie juz nie mam ani jednej białej sciany :D :D :D

Słuchajcie szukam videobramofonu, tylko takiego co to nie bede z niego ogladała brzucha odwiedzajacego.Ma miec podobno mozliwosc regulowania kamery.Wie ktos gdzie moge takie cus dostac?

Gosia już ci polecam sklep Alarmy w Sopocie tel 0-58 551 61 77

mają różne

byłam chyba trafiłam na ich zły dzien, bo jakos nic nie potrafili mi zaproponowac :(

Mam propozycje,

proponuje abyśmy się spotkali w następną sobote wieczorem w jakimś fajnym miejscu np w Wielorybe w Sopocie. Dokładne miejsce ustalimy póżniej jak będziemy wiedzieć czy są chętni (może się okazać że Wieloryb jest za mały i trzeba zarezerwować hale Olivie :lol: ) No więc zapytuje: czy są chętni aby się spotkać? Czekam na odzew.

oki, ja na dzien dzisiejszy tez sie pisze :p

Witam,

W kwestii gazu nie jestem zbytnio w temacie bo nie jestem zainteresowany, ale w zeszłym roku Gmina organizowała zebrania w sprawie gazyfikacji na których można było składać wnioski. Jak sytuacja wygląda na chwile obecna nie wiem.

Co do kanalizacji to decyzja jest nastepująca: Gmina Szemud we współpracy z Gdynią podłaczą się poprzez Wiczlino do oczyszczalni w Dębogórzu. Oczywiście budowa sieci kanalizacyjnej zaczyna się w tym roku od Szemudu. Już został ogłoszony przetarg.

to kiedy mozna sie spodziewac mniej wiecej kanalizy?

Witaj Groszek,

Ja również sporo czasu spędziłem poza forum, ale właśnie zaczynam kończyć budowę. Mam nadzieję, że uda mi się skończyć zanim padnę.

Grody

Cześć........a ja myślałam że Ty już dawno mieszkasz... :roll: :p

To możemy razem padać :wink:

Mnie zaraz szlag trafi bo znów gazu mi nie puścili, bo po raz drugi poprawiane rury w skrzynce znów są źle zrobione.......i licz tu nas fachowców......buuuuuuuu. No i trzeba znów poprawiać :evil:

Witaj Groszku,

Co do gazu i ego podłączenia to zastanawiam się nad opisaniem moich przeżyć wdzieś na forum. Od kwietnia walczę z Pomorskim Rejonem Gaz. o podłączenie i końca nie widać. Dzięki bezmyślności ich pracowników muszę grzać propanem i poniosłem spore koszty związane z zatrzymaniem prac wykończeniowych. Niesamowita banda nieodpowiedzialnych ludzi.

Muszę przestać bo znowu się zdenerwuję,

Pozdrawiam,

Grody

hej...

ja nie miałam żadnych problemów z PRG...ale z wykonawcą skrzynki gazowej... :evil: .......na szczęście wczoraj w końcu podłączyli mi gaz :D ....ale niestety 3 niepotrzebne przyjazdy gazowników z Żukowa (bo to oni ostatecznie zakładają licznik i reduktor) kosztowało mnie to 129 zł.....tak to bywa.

Życzę Ci abyś swoje sprawy już załatwił ostatecznie.

Mam propozycje,

Ja się ostatnio mało udzielam....ale może na spotkanie bym reflektowała???? Hmmm...dajcie znać :p

Witam Wszystkich :)

To mój pierwszy post na tym forum i w tym wątku więc pozdrawiam wszystkich . Zamierzamy z żoną rozpocząć budowę na wczesną wiosnę. Dom będzie budowany w Pogórzu gm.Kosakowo wg. projektu muratora http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=322&IdKolekcji= plus dodatkowo pokój nad garażem który będzie moją pracownia.

Obecnie jestem na etapie adaptacji projektu a za tydzień składam wniosek o pozwolenie na budowę. Potem kredyt i budowa. Chciałbym już zaklepać ekipę budowlaną na stan zerowy otwarty. Czy ktoś mógłby mi polecić jakieś dobre namiary? Ekipa gosi@ jest już sprawdzona. Niestety na wiosnę nie mają wolnych terminów.

Witam Wszystkich :)

To mój pierwszy post na tym forum i w tym wątku więc pozdrawiam wszystkich . Zamierzamy z żoną rozpocząć budowę na wczesną wiosnę. Dom będzie budowany w Pogórzu gm.Kosakowo wg. projektu muratora http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=322&IdKolekcji= plus dodatkowo pokój nad garażem który będzie moją pracownia.

Obecnie jestem na etapie adaptacji projektu a za tydzień składam wniosek o pozwolenie na budowę. Potem kredyt i budowa. Chciałbym już zaklepać ekipę budowlaną na stan zerowy otwarty. Czy ktoś mógłby mi polecić jakieś dobre namiary? Ekipa gosi@ jest już sprawdzona. Niestety na wiosnę nie mają wolnych terminów.

Witaj - zajrzyj proszę na priv.

pozdrawiam

Mam propozycje,

Ja się ostatnio mało udzielam....ale może na spotkanie bym reflektowała???? Hmmm...dajcie znać :p

No to na spotkanie trójmiejskiej grupy mamy narazie następujących chętnych: Franciszek (znaczy się ja), Mały, Kolia, Gosia, Groszek3. Zapraszam pozostałych, także nowicjuszy.

Przypominam że proponuje sobotę wieczór za tydzień gdzieś w Sopocie np. w Wielorybie.

Na chwilę obecną - tak

Zastanawiam się czy nie jechać :roll:

Markus - jakbyś miał jakieś wolne miejsce w aucie lub czymś innym - to daj znać :D .......no i jakbyś miał ochotę mnie oglądać :wink:

Jeżeli będę jechał to raczej pociągiem i z noclegiem w Warszawie. Tak więc miejsce w przedziale się znajdzie :lol:

Mam propozycje,

No to na spotkanie trójmiejskiej grupy mamy narazie następujących chętnych: Franciszek (znaczy się ja), Mały, Kolia, Gosia, Groszek3. Zapraszam pozostałych, także nowicjuszy.

Przypominam że proponuje sobotę wieczór za tydzień gdzieś w Sopocie np. w Wielorybie.

Ja bardzo chętnie, ale .... ale nie w tym terminie. Zaczynają się ferie i całą rodzinką jedziemy w nasze piękne góry.

Pozdrawiam wszystkich z Grupy!!!

http://rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060120/ekonomia/ekonomia_a_9.html

Artykuł jak artykuł, ale gdy klikniecie na mapkę to widać na niej planowana Trasę Lęborską. Czyżby do 2013 ???

ba, ja nawet wczoraj w TV widziałem aktualne plany autostrad i dróg szybkiego ruchu i tez była na niej Trasa Lęborska zaznaczona