inzynier.mamon 18.02.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 anSi i inzynier.mamon- pozdrowienia od sąsiada. Po analizie kosztów przyłącza gazowego tez się chyba jednak zdecyduję na pompę i dołączę do waszego zamówienia zbiorowego. Pozostaje do ustalenia kilka drobiazgów : producent, terminy realizacji. Może pociągniemy to na priv/mailu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 18.02.2006 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 anSi i inzynier.mamon- pozdrowienia od sąsiada. Po analizie kosztów przyłącza gazowego tez się chyba jednak zdecyduję na pompę i dołączę do waszego zamówienia zbiorowego. Pozostaje do ustalenia kilka drobiazgów : producent, terminy realizacji. Może pociągniemy to na priv/mailu? Ja dzisiaj dostałam wycenę z Clima Komfort z adnotacją, że cena do negocjacji markus dziekuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 18.02.2006 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 ... Gosiu, rozmawiałam już z Twoją Panią architekt Witam w klubie Ta sama pani architekt właśnie adaptuje nasz projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 18.02.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 ... Witam w klubie Ta sama pani architekt właśnie adaptuje nasz projekt I jakie wrażenia??? Rozmawiałam z Tą panią tylko krótko przez telefon, ale wrażanie na mnie zrobiła bardzo dobre. Tylko nie bardzo możemy ruszyć z czymkolwiek bez WZ. W tym tygodniu będę dzwoniła do Pani architekt, bo mimo wszystko chce już zobaczyć projekt i mapkę działki. Wiem, że to niewiele, ale dla mnie to już jakieś małe światełko w tunelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 18.02.2006 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Witam.Bardzo prosze o pomoc.Otoz nie wiem co mam zrobic poniewaz w projekcie mam protherm a mam zamiar budowac z betonu komorkowego.Projektant ktory robił mi adaptacje projektu nie zrobił poprawki i twierdzi ze kazdy tak robi a przy odbiorze nikt tego nie sprawdza .Co o tym sadzicie.Czy moge jeszcze zrobic poprawke do adaptacji? Pytanie tylko, czy zmiana porothermu na beton komórkowy ma wpływ na zminy konstruktucjne. (wytrzymałość, rozłożenie obciążeń, etc.) Pod tym względem obowiązkowo trzeba zweryfikować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 19.02.2006 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 przez ponad tydzien nie moglem sie zalogowac na forum, przerabane. Otrzymalem nawet nowe haslo i tez nie dzialalo, przerabane. Jak wiecie nie udzielam sie za bardzo, ale jest kiepsko kiedy chce sie czlowiec jednak udzielic i nie moze. Gosia wielkie gratulacje - zazdroszcze Ja tymczasem z innej beczki, co z zapowiedzianym spotkaniem, bo lada dzien wiosna przyjdzie i nici beda, wszyscy beda nardzo zabiegani. Czy sa jacys chetni??? Pozdrawiam Piotr Ja z żonką bardzo chętnie, ale dla nas zaczął się już okres okropnego zabiegania - kupujemy kafle, meble, wybieramy kolory itp a to o wiele trudniejsze niż wybór cegły, betonu i papy dlatego troche krucho u nas z czasem, ale dajcie znać to się postaramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eRaf 19.02.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Czy mógłby ktoś polecić kogoś/firmę, która zrobi mi kosztorys szczegółowy na podstawie gotowego projektu indywidualnego ? Najlepiej z Gdyni. Odp. może być na priv. A może ktoś z Was robił ostatnio taki kosztorys i mógłby szepnąć za ile ?Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 19.02.2006 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Czy mógłby ktoś polecić kogoś/firmę, która zrobi mi kosztorys szczegółowy na podstawie gotowego projektu indywidualnego ? Najlepiej z Gdyni. Odp. może być na priv. A może ktoś z Was robił ostatnio taki kosztorys i mógłby szepnąć za ile ? PzdrJa mam babeczke, co robi kosztorysy.Bierze 1000 zł jest z Sopotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 19.02.2006 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 gosi@ co my byśmy bez Ciebie zrobili Sypiesz adresami jak z rękawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 19.02.2006 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 gosi@ co my byśmy bez Ciebie zrobili Sypiesz adresami jak z rękawa Cóz, mi kiedys sypali Markus, Joola,Pagin i inni taka kolej i na Ciebie przyjdzie czas :lol:Dzisiaj była u mnie p Jola i......."zjechala" moja kuchnie.A juz byłam pewna, ze jest tak pieknie.Niestety miała racje.Znalazla mnostwo niedoróbek.Mnie by taki pedantyzm zabił O której bedziesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 19.02.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 ... Witam w klubie Ta sama pani architekt właśnie adaptuje nasz projekt I jakie wrażenia??? Rozmawiałam z Tą panią tylko krótko przez telefon, ale wrażanie na mnie zrobiła bardzo dobre. Tylko nie bardzo możemy ruszyć z czymkolwiek bez WZ. W tym tygodniu będę dzwoniła do Pani architekt, bo mimo wszystko chce już zobaczyć projekt i mapkę działki. Wiem, że to niewiele, ale dla mnie to już jakieś małe światełko w tunelu Nie iwem czy AnSi czy juz odpowiedziała, ale ja sie wtrace Jest, skrupulatna, upierdliwa do bólu pedantyczna tez do bólu.Konsekwenta, nie ma litosci dla wykonawców.Inwestorowi tez czasami sie dostaje w wiekszosci, a własciwie w 99% okazuje sie potem, ze miała racje.Pdchodziła z takim zaangazowaniem, ze mnie az czasami było wstyd bo ja juz dawałam na luz.Wkłada całe serce w to co robi.Była bardzo czesto na budowie.Kupowała mi listwy i inne pierdoły.czasami sie kłóciłysmy, bo i ja do łatwych inwestorów nie naleze i nie nalezałam.Zniosla to męsku.Mysle, ze czasami nie mogłysmy na siebie patrzec ......ale na koncu, a to najwazniejsze nie dam złego słowa o Niej powiedziec Moze trzeba ja pilnowac z kosztami jezeli chodzi o wykonczeniówke, bo ma upodobanie do pieknych ale i niestety drogich rzeczy.Gdybysmy mieli p Makander, to bysmy na dzien dobry oszczedzili 12000, bo tyle zapłacilismy konowałowi innemu archi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 19.02.2006 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 .... O której bedziesz? gosi@ będę we wtorek o 12 - tej, może być Tak, jak pisałam, zadzwonię wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 19.02.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 ...Wkłada całe serce w to co robi.Była bardzo czesto na budowie.Kupowała mi listwy i inne pierdoły.czasami sie kłóciłysmy, bo i ja do łatwych inwestorów nie naleze i nie nalezałam.Zniosla to męsku.Mysle, ze czasami nie mogłysmy na siebie patrzec ......ale na koncu, a to najwazniejsze nie dam złego słowa o Niej powiedziec Moze trzeba ja pilnowac z kosztami jezeli chodzi o wykonczeniówke, bo ma upodobanie do pieknych ale i niestety drogich rzeczy... gosi@, czy pani Jola robiła Ci aranżacje wnętrz i była inspektorem nadzoru, czy te wszystkie czynności (listwy, pilnowanie wykonawców, wykonczeniówka to w ramach adaptacji, tzn. u Ciebie - poprawki projektu Chodzi mi o koszty, bo ja za adaptację (niewielkie, wręcz kosmetyczne zmiany w projekcie, zaplanowanie wszystkich gniazdek, punktów świetlnych, ale bez aranżacji kolorystycznej wnętrz i doboru materiałów wykończeniowych) i za plan zagospodarowania działki płacę tylko o 1/3 mniej niż Ty swojemu kiepskiemu architektowi przed p. Jolą, czyli dużo.za sam projekt elektryczny wołaja ok 2000.Moj archi wział tyle za sam projekt, bez wnetrz. :wink:Ja miałam poprawke projektu i wnetrza.Pogadaj o cenie.Kompleksowo taniej i ta cała reszta jest w cenie. Słyszałam, ze niektórzy klienci dodatkowo załapuja sie na kupno poscieli do koloru A, i zobaczysz zreszta u mnie.Wbrew pozorom tej elektryki jest cholernie duzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 19.02.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 .... O której bedziesz? gosi@ będę we wtorek o 12 - tej, może być Tak, jak pisałam, zadzwonię wcześniej Super, bede czekała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 19.02.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Dzięki gosi@, wykasowałam, to, co Ty wkleiłaś, bo...pomyślałam sobie, że zdradzam może jaką tajemnicę handlową Zdjęcia pościeli widziałam w gazecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 19.02.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Dzięki gosi@, wykasowałam, to, co Ty wkleiłaś, bo...pomyślałam sobie, że zdradzam może jaką tajemnicę handlową Zdjęcia pościeli widziałam w gazecie Fakt, o kasie, to lepiej na priv.A gdzie widziałas ta posciel ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana531 19.02.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Witam.Poszukuje dobrego ale niezbyt drogiego kierownika budowy z okolic Wejherowa,Redy,Rumii. Bedę wdzieczna za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 19.02.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Witam.Poszukuje dobrego ale niezbyt drogiego kierownika budowy z okolic Wejherowa,Redy,Rumii. Bedę wdzieczna za informacje. Poszukuj w postach Piotra i Aninie wiem kto jeszcze był zadowolony Ciezka sprawa jakos z tymi kierownikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carlgustav7 20.02.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Nie ma ktoś pożyczyć na pięć minut dobrego wykrywacza przewodów w ścianie? Mam jedno gniazdko bez prądu i oczywiście nie mam pojęcia, którędy idą do niego kable. Róbcie zdjęcia instalacji podczas budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 20.02.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Nie ma ktoś pożyczyć na pięć minut dobrego wykrywacza przewodów w ścianie? Mam jedno gniazdko bez prądu i oczywiście nie mam pojęcia, którędy idą do niego kable. Róbcie zdjęcia instalacji podczas budowy Róbcie zdjęcia koniecznie i do tego zgrwajcie je na dyskach. Ja zdjęciami udokumentowałem rozprowadzenie kabli, poczym "podprowadzili" mi komputer na którym miałem te zdjęcia. PS. Całe szczęscie dla wykończeniowców wykonałe 1 wydruk i to mija jedyna dokumentacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts