Wakmen 23.02.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Wczoraj ludzie p. Lademana zaczeli robić tynki gipsowe maszynowe w naszym domku i ... . Hej Wakmen, jak tam tynki, już zakończone? jak sobie radzisz z wilgocią ? nie szkodzi płytom g-k? Skończyli w zeszłą środę. Co do wilgoci to nie mam żadnego problemu. Przez pierwsze kilka dni było naprawdę bardzo dużo wody (aż na ścianach sie wykraplała) ale wentylacja działa skutecznie i teraz ściany jeszcze są mokre ale w wielu miejscach już powoli zaczynają się robić białe. Płytom nic a nic nie zaszkodziło - a teraz spoinuje płyty więc mam bardzo bliski kontakt z nimi. Oczywiście w ciągu dnia uchylam dodatkowo okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 23.02.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Wakmen, cały czas czekan na Twoje zdjęcia z ocieplania poddasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 23.02.2006 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Witam ..... jakiś czas temu pisałem że w jednym roku kupię działkę i wybuduję na niej dom ..... ? ...... no właśnie kupię działkę ...... już teraz się nie dziwię , że faktycznie nie jest to takie proste ..... przyznam się że mam z tym mały problem z racji braku czasu ( sprawy zawodowe ) pozostaje mi tylko internet na którym głównie się skupiam i tak mi się zdaje że to nie wystarczy chyba już wszystkie możliwe strony otworzyłem jeśli macie jakieś linki z ogłoszeniami czy cokolwiek bardzo bym prosił o ich wystawienie a może napiszecie w jaki sposób wy sami szukaliście działek ....a może znacie jakieś ładne miejsca gdzie jest las cisza i spokój za obwodnicą nie dalej niż 20 km od trój miasta .... dziękuję stanek Najlepiej zrób sobie objazd okolicznych terenów i zobacz gdzie Ci się podoba, wtedy zacznij szukać już na określonym terenie, np wizyta u sołtysa czy księdza (jak już ktoś na forum proponował) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inzynier.mamon 23.02.2006 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Polecam faceta z rokitnicy do studni, piachu, robot ziemnych 0601 622 236 z tego co sie zorientowalem w okolicy jest najtanszy, jezeli z nim pogodasz ze bedziesz brala zwir i piach od niego na czas budowy a ma do zaoferowania caly sprzet do da dobre ceny np za piach 0-2 plukany do zaprawy chce za 24 t -300 zl ale przy wiekszej ilosci mozna sie targowac moze tez przywiezc 36 ton bo ma "łódke" bedzie taniej CMyK CMYK, czy ten facet robi studnie kopane czy wiercone? Jakies 50m od mojej działki jest dom, przy ktorym maja studnie kopana na 5 kregów i jest OK - nawet ja pija . Poniewaz u nich kopana sie sprawdza, to nie chce eksperymentowac i pewnie zrobie taka sama - zwlaszcza, ze chodzi tylko o wode do budowy i podlewania ogrodu. Czy wykopanie studni wymaga jakiejs głebszej wiedzy, bo szef ekipy od stanu surowego zaoferował się, że mogą mi wykopać - warto skorzystać, czy lepiej szukać fachowca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 23.02.2006 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Wakmen, cały czas czekan na Twoje zdjęcia z ocieplania poddasza Przerobienie strony ze zdjęciami nie jest tak szybkie (a tym bardziej zadowalające by puścić w sieć więc w poniedziałek będę cały dzień w pracy i chyba szybsze będzie wysłanie zdjęć na priva i tak zrobię. To do poniedziałku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 23.02.2006 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Witam, czy posiadacie może wzór umowy z architektem? gosia@ a może TY masz taki wzór umowy? Byłabym bardzo wdzięczna Ja po "wywaleniu" niektórych zapisów korzystałem z następujących wzorów umów (na oficjalnej stronie Izby Architektów) http://www.izbaarchitektow.pl/pliki/zjazd-15.doc i .../zjazd-16.doc Pzdr dziękuję Wam bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 23.02.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Dziękuję serdecznie, ale niestety nie dotarł. Czy możesz przesłać jeszcze raz na [email protected] dzięki wielkie Wysłałam ponownie, adres się zgadzał, nie wiem, dlaczego nie dotarł, może tym razem uda się anSi wielkie dzięki, dotarła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 24.02.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Polecam faceta z rokitnicy do studni, piachu, robot ziemnych 0601 622 236 z tego co sie zorientowalem w okolicy jest najtanszy, jezeli z nim pogodasz ze bedziesz brala zwir i piach od niego na czas budowy a ma do zaoferowania caly sprzet do da dobre ceny np za piach 0-2 plukany do zaprawy chce za 24 t -300 zl ale przy wiekszej ilosci mozna sie targowac moze tez przywiezc 36 ton bo ma "łódke" bedzie taniej CMyK CMYK, czy ten facet robi studnie kopane czy wiercone? Jakies 50m od mojej działki jest dom, przy ktorym maja studnie kopana na 5 kregów i jest OK - nawet ja pija . Poniewaz u nich kopana sie sprawdza, to nie chce eksperymentowac i pewnie zrobie taka sama - zwlaszcza, ze chodzi tylko o wode do budowy i podlewania ogrodu. Czy wykopanie studni wymaga jakiejs głebszej wiedzy, bo szef ekipy od stanu surowego zaoferował się, że mogą mi wykopać - warto skorzystać, czy lepiej szukać fachowca? ze studnia nie ma klopotu chyba ze to glebinowka trzeba wtedy miec odpowiedni sprzet do glebokich wiercen; jezeli ekipa kopala juz w tym terenie i wie na jakiej glebokosci jest woda gruntowa to kazdy moze ja zrobic po prostu trzeba przygotowac kregi (kazdy ma 60 cm wysokosci wiec trzeba miec rozeznanie na jakiej glebokosci jest woda) potem wykopac dol i jak woda zacznie podchodzic to szybciutko wkladac kregi. U mnie tak szybko trysnela i w takim tempie ze faceci szybciutko te kregi musieli wkladac; tylko u mnie wiadomo bylo ile ich wejdzie wiec 7 wystarczylo i tyle przygotowalem. CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inzynier.mamon 24.02.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 ze studnia nie ma klopotu chyba ze to glebinowka trzeba wtedy miec odpowiedni sprzet do glebokich wiercen; jezeli ekipa kopala juz w tym terenie i wie na jakiej glebokosci jest woda gruntowa to kazdy moze ja zrobic po prostu trzeba przygotowac kregi (kazdy ma 60 cm wysokosci wiec trzeba miec rozeznanie na jakiej glebokosci jest woda) potem wykopac dol i jak woda zacznie podchodzic to szybciutko wkladac kregi. U mnie tak szybko trysnela i w takim tempie ze faceci szybciutko te kregi musieli wkladac; tylko u mnie wiadomo bylo ile ich wejdzie wiec 7 wystarczylo i tyle przygotowalem. CMyK Czy wysypywałeś dno studni żwirem żeby była warstwa filtracyjna? A może ktoś mógłby wskazać link do jakiegoś "zrób to sam: studnia kopana"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 24.02.2006 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 tak na dno studni nalezy wsypac tkz zwir melioracyjny jest to zwir o grubszej granulacji (jezeli powiesz zwir melioracyjny to kazdy powinien wiedziec o co chodzi). Woda bedzie wtedy czysta a warstwa tego zwiru powinna byc jakies 20-30 cmCMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inzynier.mamon 24.02.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 tak na dno studni nalezy wsypac tkz zwir melioracyjny jest to zwir o grubszej granulacji (jezeli powiesz zwir melioracyjny to kazdy powinien wiedziec o co chodzi). Woda bedzie wtedy czysta a warstwa tego zwiru powinna byc jakies 20-30 cm CMyK Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 24.02.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Wakmen, cały czas czekan na Twoje zdjęcia z ocieplania poddasza Przerobienie strony ze zdjęciami nie jest tak szybkie (a tym bardziej zadowalające by puścić w sieć więc w poniedziałek będę cały dzień w pracy i chyba szybsze będzie wysłanie zdjęć na priva i tak zrobię. To do poniedziałku . To czekam z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koozzaa 24.02.2006 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Cześć!Jestem nowy na tym forum ,buduje mały dom w Baninie w zasadzie już kończe,mam nadzieje jesienią się wprowadzić.Pozdrawiam grupę Trójmiasto:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 24.02.2006 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Witaj i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 24.02.2006 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Gosia ,Markus i okoliczni - gdzies koło Was jutro tj w sobotę będzie zorganizowane ognisko dla uczestników rajdu pieszego...ciekaw jestem gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 25.02.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Wakmen, cały czas czekan na Twoje zdjęcia z ocieplania poddasza Właśnie wysłałem na adres [email protected] ocieplenie poddasza i nie tylko. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 25.02.2006 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Wakmen, cały czas czekan na Twoje zdjęcia z ocieplania poddasza Właśnie wysłałem na adres [email protected] ocieplenie poddasza i nie tylko. Pozdrawiam. Dzięki, dostałam i oglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmer 25.02.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 wakmen jak mozesz przeslij i nam [email protected] dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggel 26.02.2006 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Witam Czy jest ktoś z okolic 3miasta i ma doświadczenie z budową z zastosowaniem silki?Szukam osób na dowolnym etapie budowy , mam zamiar zacząć wiosną. Pozdrowienia Mak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 26.02.2006 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Witam Czy jest ktoś z okolic 3miasta i ma doświadczenie z budową z zastosowaniem silki?Szukam osób na dowolnym etapie budowy , mam zamiar zacząć wiosną. Pozdrowienia Mak. Na pewno Wakmen, pewni ktoś jeszcze też budował z silki, ale nie pamiętam może sami sie ujawnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts