Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

omermolada,

napisz co z twoim projektem, bo jeśli wejście chcesz mieć od drogi to głowna kalenica jest miom zdaniem prostopadła. Nie dość, że jest niższa to jeszcze nad garażem.

Jeśli chodzi o dach to mam podobny projekt, ale kelenice sa na równej wysokości i równoległa jest nad salonem. Pytałam szefowej w starostwie czy może być i odp. była twierdzaca, ale okaże się.

trochę się obawiam żeby nie zmieniła zdania.

Pozdrawiam

Lidka

• Odpowiedzi 21k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

omermolada,

napisz co z twoim projektem, bo jeśli wejście chcesz mieć od drogi to głowna kalenica jest miom zdaniem prostopadła. Nie dość, że jest niższa to jeszcze nad garażem.

Jeśli chodzi o dach to mam podobny projekt, ale kelenice sa na równej wysokości i równoległa jest nad salonem. Pytałam szefowej w starostwie czy może być i odp. była twierdzaca, ale okaże się.

trochę się obawiam żeby nie zmieniła zdania.

Pozdrawiam

Lidka

Uważam, że twój projekt pasuje do planu (a co z kątem nachylenia dachu, czy 40 st. przejdzie?) a projekt omermolady nie i jestem również bardzo ciekawa jaka będzie decyzja w sprawie projektu Wezyr.

Poszukuję dostawcy bramy szerokości ok.3,5m. Brama ma być przesówna, wbudowana w ogrodzenie, sterowana pilotem. Czy macie jakieś doświdczenia w tym temacie? Czekam na podpowiedzi.

Zastanawiam się też nad samym płotem, napiszcie z czego go zrobiliście lub z czego planujecie zrobić.

Brama, to temat rzeka....Mi robi facet, ten sam co Jooli.Ona jest bardzo zadowolona,a z płotem sama sie cigle mecze.Na chwile obecna wyglada, ze bedzie drewniano-matalowy

Jeśli chodzi o kąt to tak. U mnie są trochę inne warunki, bo działke mam w mieście. Cyt. dachy dwuspadowe, symetryczne, nachylenie połaci 20-45 stopni lub dachy kopertowe, symetryczne, wielospadowe o spadkach 20-30 stopni.

Wypis z 05.09.2005 chyba nic się nie zmieniło.

Pozdrawiam

Lidka

To warunki masz super. Więc czym się martwisz? Masz jakiś zapis o kalenicy? Chyba nie.

Ja bardzo przeżywałam, że muszę postawić dom o kącie 45st., dach dwuspadowy, kalenica równolegle do drogi. Jednak tak mi się teraz podoba wybrany dom, że już mi przeszło.

No właśnie. Ale tak to u nas jest. Ktoś te warunki ustala, a później reszta interpretuje.

Uwierz mi na słowo, że tak jest napisane, bo nie mam skanera :)

A z ciekawszych rzeczy to jeszcze jest zakaz realizacji dodatkowych budynków poza budynkiem podstawowym. Mam garaż w bryle, ale pewnie jakbym chciała osobno to by był guzik.

Dzisiaj przez przypadek :o :o :o poznałam Franciszka :D :D

Normalnie szok Świat jest BAAARDZOO MAŁYYY

Pozdrawiam z tego miejsca i życzę wytrwałości w trakcie budowy :) :wink: [/url]

Dzięki za życzenia. To było bardzo miłe spotkanie i co ciekawe nie pierwsze, jak sądzę również nie ostatnie. Wprowadzamy się w maju (jeżeli wszystko pójdzie dobrze), zapraszamy na kawę.

Poszukuję dostawcy bramy szerokości ok.3,5m. Brama ma być przesówna, wbudowana w ogrodzenie, sterowana pilotem. Czy macie jakieś doświdczenia w tym temacie? Czekam na podpowiedzi.

Zastanawiam się też nad samym płotem, napiszcie z czego go zrobiliście lub z czego planujecie zrobić.

Brama, to temat rzeka....Mi robi facet, ten sam co Jooli.Ona jest bardzo zadowolona,a z płotem sama sie cigle mecze.Na chwile obecna wyglada, ze bedzie drewniano-matalowy

Gosia@ - przslij mi na priva namiary na Bramiarza. I kiedy będzie gotowa u ciebie? Chętnie bym ją zobaczył.

Gosia@ - przslij mi na priva namiary na Bramiarza. I kiedy będzie gotowa u ciebie? Chętnie bym ją zobaczył.

To ja też poproszę o namiary na "bramkarza".

Słuchajcie zaraz Wam pzresle, tylko Tomek wróci, bo ma numer.A, swoja droga zapraszam na kawke.Franciszku, Wy tez cos nie mozecie dojechac

:wink:

witam wszystkich

takie pytanko z głębi pola, ile płaciliście za zabudowę kominka? mi jeden kominkarz zaśpiewał 3200 plus kratki przy czym to będzie bardzo prosta zabudowa, wręcz minimalistyczna, żadnych marmurów tylko w kilku miejscach kafle które już posiadamy

Mało, moim zdaniem mało, to naprawde dobra cena

witam wszystkich

takie pytanko z głębi pola, ile płaciliście za zabudowę kominka? mi jeden kominkarz zaśpiewał 3200 plus kratki przy czym to będzie bardzo prosta zabudowa, wręcz minimalistyczna, żadnych marmurów tylko w kilku miejscach kafle które już posiadamy

Mało, moim zdaniem mało, to naprawde dobra cena

tylko że jak już mówiłem to naprawdę prosta zabudowa, bo będzie wyglądać jakby kominek w ścianie był, chociaż też gadałem z innym teraz i koszt samej robocizny podał podobnie, więc to chyba takiego przedziału cenowego trzeba się spodziewać

Czy możecie mi podpowiedzieć gdzie kupili?cie dziennik budowy.

Chodzi mi o taki niewypełniony :) :) :) :)

Ja kupiłem w księgarni a słyszałem, że nawet gdzieś na stacjach paliw sprzedają.

ja "dostałem" za 25zł przy odbieraniu pozwolenia na budowę w starostwie powiatowym