Śliwka 17.03.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 omermolada,napisz co z twoim projektem, bo jeśli wejście chcesz mieć od drogi to głowna kalenica jest miom zdaniem prostopadła. Nie dość, że jest niższa to jeszcze nad garażem.Jeśli chodzi o dach to mam podobny projekt, ale kelenice sa na równej wysokości i równoległa jest nad salonem. Pytałam szefowej w starostwie czy może być i odp. była twierdzaca, ale okaże się.trochę się obawiam żeby nie zmieniła zdania.Pozdrawiam Lidka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 17.03.2006 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 omermolada, napisz co z twoim projektem, bo jeśli wejście chcesz mieć od drogi to głowna kalenica jest miom zdaniem prostopadła. Nie dość, że jest niższa to jeszcze nad garażem. Jeśli chodzi o dach to mam podobny projekt, ale kelenice sa na równej wysokości i równoległa jest nad salonem. Pytałam szefowej w starostwie czy może być i odp. była twierdzaca, ale okaże się. trochę się obawiam żeby nie zmieniła zdania. Pozdrawiam Lidka Uważam, że twój projekt pasuje do planu (a co z kątem nachylenia dachu, czy 40 st. przejdzie?) a projekt omermolady nie i jestem również bardzo ciekawa jaka będzie decyzja w sprawie projektu Wezyr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwka 18.03.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Jeśli chodzi o kąt to tak. U mnie są trochę inne warunki, bo działke mam w mieście. Cyt. dachy dwuspadowe, symetryczne, nachylenie połaci 20-45 stopni lub dachy kopertowe, symetryczne, wielospadowe o spadkach 20-30 stopni.Wypis z 05.09.2005 chyba nic się nie zmieniło.PozdrawiamLidka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 18.03.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Poszukuję dostawcy bramy szerokości ok.3,5m. Brama ma być przesówna, wbudowana w ogrodzenie, sterowana pilotem. Czy macie jakieś doświdczenia w tym temacie? Czekam na podpowiedzi. Zastanawiam się też nad samym płotem, napiszcie z czego go zrobiliście lub z czego planujecie zrobić.Brama, to temat rzeka....Mi robi facet, ten sam co Jooli.Ona jest bardzo zadowolona,a z płotem sama sie cigle mecze.Na chwile obecna wyglada, ze bedzie drewniano-matalowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 18.03.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Jeśli chodzi o kąt to tak. U mnie są trochę inne warunki, bo działke mam w mieście. Cyt. dachy dwuspadowe, symetryczne, nachylenie połaci 20-45 stopni lub dachy kopertowe, symetryczne, wielospadowe o spadkach 20-30 stopni. Wypis z 05.09.2005 chyba nic się nie zmieniło. Pozdrawiam Lidka To warunki masz super. Więc czym się martwisz? Masz jakiś zapis o kalenicy? Chyba nie. Ja bardzo przeżywałam, że muszę postawić dom o kącie 45st., dach dwuspadowy, kalenica równolegle do drogi. Jednak tak mi się teraz podoba wybrany dom, że już mi przeszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwka 18.03.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 O kalenicy jest i owszem. Ma być równoległa do drogi lub dojazdu. Dlatego konsultacje w starostwie.Lidka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 18.03.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Ja jestem oczywiście laikiem w sprawach budowlanych ale jak dach kopertowy może mieć kalenicę równolegle do drogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwka 18.03.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 No właśnie. Ale tak to u nas jest. Ktoś te warunki ustala, a później reszta interpretuje. Uwierz mi na słowo, że tak jest napisane, bo nie mam skanera A z ciekawszych rzeczy to jeszcze jest zakaz realizacji dodatkowych budynków poza budynkiem podstawowym. Mam garaż w bryle, ale pewnie jakbym chciała osobno to by był guzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 18.03.2006 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Dzisiaj przez przypadek poznałam Franciszka Normalnie szok Świat jest BAAARDZOO MAŁYYY Pozdrawiam z tego miejsca i życzę wytrwałości w trakcie budowy [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 18.03.2006 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Dzisiaj przez przypadek poznałam Franciszka Normalnie szok Świat jest BAAARDZOO MAŁYYY Pozdrawiam z tego miejsca i życzę wytrwałości w trakcie budowy [/url] Dzięki za życzenia. To było bardzo miłe spotkanie i co ciekawe nie pierwsze, jak sądzę również nie ostatnie. Wprowadzamy się w maju (jeżeli wszystko pójdzie dobrze), zapraszamy na kawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 18.03.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Poszukuję dostawcy bramy szerokości ok.3,5m. Brama ma być przesówna, wbudowana w ogrodzenie, sterowana pilotem. Czy macie jakieś doświdczenia w tym temacie? Czekam na podpowiedzi. Zastanawiam się też nad samym płotem, napiszcie z czego go zrobiliście lub z czego planujecie zrobić.Brama, to temat rzeka....Mi robi facet, ten sam co Jooli.Ona jest bardzo zadowolona,a z płotem sama sie cigle mecze.Na chwile obecna wyglada, ze bedzie drewniano-matalowy Gosia@ - przslij mi na priva namiary na Bramiarza. I kiedy będzie gotowa u ciebie? Chętnie bym ją zobaczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franciszek 19.03.2006 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Poszukuję dostawcy bramy szerokości ok.3,5m. Brama ma być przesówna, wbudowana w ogrodzenie, sterowana pilotem. Czy macie jakieś doświdczenia w tym temacie? Czekam na podpowiedzi. Zastanawiam się też nad samym płotem, napiszcie z czego go zrobiliście lub z czego planujecie zrobić.Brama, to temat rzeka....Mi robi facet, ten sam co Jooli.Ona jest bardzo zadowolona,a z płotem sama sie cigle mecze.Na chwile obecna wyglada, ze bedzie drewniano-matalowy Gosia@ - przslij mi na priva namiary na Bramiarza. I kiedy będzie gotowa u ciebie? Chętnie bym ją zobaczył. To ja też poproszę o namiary na "bramkarza". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 19.03.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Poszukuję dostawcy bramy szerokości ok.3,5m. Brama ma być przesówna, wbudowana w ogrodzenie, sterowana pilotem. Czy macie jakieś doświdczenia w tym temacie? Czekam na podpowiedzi. Zastanawiam się też nad samym płotem, napiszcie z czego go zrobiliście lub z czego planujecie zrobić.Brama, to temat rzeka....Mi robi facet, ten sam co Jooli.Ona jest bardzo zadowolona,a z płotem sama sie cigle mecze.Na chwile obecna wyglada, ze bedzie drewniano-matalowy Gosia@ - przslij mi na priva namiary na Bramiarza. I kiedy będzie gotowa u ciebie? Chętnie bym ją zobaczył.Słuchajcie zaraz Wam pzresle, tylko Tomek wróci, bo ma numer.A, swoja droga zapraszam na kawke.Franciszku, Wy tez cos nie mozecie dojechac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 20.03.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 witam wszystkichtakie pytanko z głębi pola, ile płaciliście za zabudowę kominka? mi jeden kominkarz zaśpiewał 3200 plus kratki przy czym to będzie bardzo prosta zabudowa, wręcz minimalistyczna, żadnych marmurów tylko w kilku miejscach kafle które już posiadamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 20.03.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 witam wszystkich takie pytanko z głębi pola, ile płaciliście za zabudowę kominka? mi jeden kominkarz zaśpiewał 3200 plus kratki przy czym to będzie bardzo prosta zabudowa, wręcz minimalistyczna, żadnych marmurów tylko w kilku miejscach kafle które już posiadamyMało, moim zdaniem mało, to naprawde dobra cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 20.03.2006 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 witam wszystkich takie pytanko z głębi pola, ile płaciliście za zabudowę kominka? mi jeden kominkarz zaśpiewał 3200 plus kratki przy czym to będzie bardzo prosta zabudowa, wręcz minimalistyczna, żadnych marmurów tylko w kilku miejscach kafle które już posiadamyMało, moim zdaniem mało, to naprawde dobra cena tylko że jak już mówiłem to naprawdę prosta zabudowa, bo będzie wyglądać jakby kominek w ścianie był, chociaż też gadałem z innym teraz i koszt samej robocizny podał podobnie, więc to chyba takiego przedziału cenowego trzeba się spodziewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 20.03.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Witam, po długiej przerwie. Napiszcie proszę czy 1200 zł za adaptację i projekt zagosopodarowania działki to przyzwoita cena. Dzięki z góry Lidka Jak najbardziej. Taniej będzie ciężko zjechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 20.03.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Czy możecie mi podpowiedzieć gdzie kupili�cie dziennik budowy. Chodzi mi o taki niewypełniony :) :) Ja kupiłem w księgarni a słyszałem, że nawet gdzieś na stacjach paliw sprzedają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 20.03.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Czy możecie mi podpowiedzieć gdzie kupili?cie dziennik budowy. Chodzi mi o taki niewypełniony :) :) Ja kupiłem w księgarni a słyszałem, że nawet gdzieś na stacjach paliw sprzedają. ja "dostałem" za 25zł przy odbieraniu pozwolenia na budowę w starostwie powiatowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inzynier.mamon 20.03.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Moj kandydat na wykonawcę chce 1500 zł za wykopanie dołu, zainstalowanie szamba (betonowego), podłaczenie do kanalizy w budynku i montaz szybkozłaczki do odbioru scieków. Czy taka cena jest OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts