Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

beti555,

my dopiero w nastepnym tygodniu składamy dokumenty, wszystkie te sprawy przyłączeniowe trwaja duzo dłużej niż się spodziewałam. Ciekawe, ile przyjdzie nam czekać na samo pozwolenie. A Wy juz macie złożone? Kiedy zamierzacie ruszyć z budową? Jak będziecie wbijać łopatę, to chetnie podejdę podpatrzyć, bo my pewnie wczesniej niż koniec maja nie ruszymy.

Gaba

Widzę, że jesteśmy na tym samym etapie. Czekanie. :evil:

Ja też jeszcze nie mam wszystkich papierków do pozwolenia na budowę. Czytam, że z ekipą będzie kiepsko bo wszyscy pozajmowani, ale nawet nie mogę szukać bo nie wiem kiedy będę miała pozwolenie na budowę. Nie chcę umawiać się na późny termin a może będę miała szczęście i się jeszcze ktoś dobry trafi wcześniej. Postanowiliśmy z mężem nie panikować i wszystko robić po kolei. Oczywiście chcielibyśmy szybko zbudować ten dom ale jak wszystko się będzie wydłużać to trudno. :(

• Odpowiedzi 21k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

e.kala ,

rzeczywiście, trudno robić dokładne plany, gdy pozwolenie w zawieszeniu - ci, co mają pozwolenie w kieszeni, już czekają w blokach i lada moment ruszą, bo wiosna idzie. My pójdziemy druga turą: pewnie maj, czerwiec. To mniej komfortowa sytuacja, zwłąszcza, jeśli myśli się o przeprowadzce do końca roku. Ale myślę, że nie ma się co martwić, trzeba robić swoje, przygotowywac się na maksa, a cała machina ruszy w swoim czasie. My już rozmawiamy wstepnie z ekipami, ale to mocno wstępnie. Poza tym zaczęliśmy brać pod uwagę, że wykończeniówka zahaczy jednak o zimę i byc może termin zamieszkania w nowym domu przesunie się na przyszły rok.

beti555,

my dopiero w nastepnym tygodniu składamy dokumenty, wszystkie te sprawy przyłączeniowe trwaja duzo dłużej niż się spodziewałam. Ciekawe, ile przyjdzie nam czekać na samo pozwolenie. A Wy juz macie złożone? Kiedy zamierzacie ruszyć z budową? Jak będziecie wbijać łopatę, to chetnie podejdę podpatrzyć, bo my pewnie wczesniej niż koniec maja nie ruszymy.

Gaba

Nas wykiwał architekt, który po adaptacji miał złożyc dokumenty w Starostwie :evil: Miały być złożone już 2 tygodnie temu, a okazalo sie, że adaptacja nie zrobiona i chyba dopiero dzisiaj to zrobił :x Ale jutro to sprawdze :wink:

Planowaliśmy ruszyć po Świętach, ale chyba sie nie uda, bo kredyt jeszcze musimy załatwić... a bez pozwolenia ani rusz :evil:

Jak zaczniemy, to of kors powiadomię :D

a po co chcesz wytyczać granice działki? chyba jest już wytyczona?

działka jest narożna , ze ściętym rogiem i może się okazać że namierzenie słupków lub butelek będzie wymagało pomocy geodety bo ja niestety nie byłem w stanie tego odszukać...

Michał

Cześć, Też zaczynam od kwietnia w Kosakowie ! Niech tylko ten śnieg przestanie sypać :-(

Z składzikiwm dla ekipy - to mam namiary na składane garaże blaszane - koszt z dostawą i złożeniem ok. 1700zł - sam chyba taki wezmę bo po przemyśleniu wszytkich opcji i tak to wychodzi najtaniej i najbezpieczniej i jeszcze można odsprzedać po zakończeniu budowy.

Pozdr/Mariusz

Ps. Na jakiej ulicy w Kosakowie stawiasz ?

a po co chcesz wytyczać granice działki? chyba jest już wytyczona?

działka jest narożna , ze ściętym rogiem i może się okazać że namierzenie słupków lub butelek będzie wymagało pomocy geodety bo ja niestety nie byłem w stanie tego odszukać...

Michał

Cześć, Też zaczynam od kwietnia w Kosakowie ! Niech tylko ten śnieg przestanie sypać :-(

Z składzikiwm dla ekipy - to mam namiary na składane garaże blaszane - koszt z dostawą i złożeniem ok. 1700zł - sam chyba taki wezmę bo po przemyśleniu wszytkich opcji i tak to wychodzi najtaniej i najbezpieczniej i jeszcze można odsprzedać po zakończeniu budowy.

Pozdr/Mariusz

Ps. Na jakiej ulicy w Kosakowie stawiasz ?

Ja kupiłem garaż od znajomego po cenie złomu, a ekipa sama sobie go złożyła.

Obok na budowie sąsiad kupił desek i ekipa tez sobie sama złożyła.

Przestarzegam przed opcją starych niejeżdżących baraków lub barakowozów. Do ich przewiezienia i postawienia potrzeba ciążkiego sprzętu. A później nikt nie chce tego odkupic.

a tak trochę z innej beczki, wczoraj minął mi pierwszy miesiąc ogrzewania domu, gazem ziemnym (z rurki) od 22 lutego do 22 marca zużyłem 570m3 gazu, ściana z porothermu 38cm na zaprawie ciepłochronnej, powierzchnia podłogi 190m2, nie było co prawda już takich mrozów jak te największe ale jeszcze spadało do -15

Witam poniedziałkowo wszystkich starych i nowych forumowiczów :D Co jest rodacy, wiosna a tu nikt nie buduje? :wink:

Gosia@, gdzie są Twoje zdjęcia, dlaczego nie chwalisz się barierką :o

Markus czy wiesz coś może na temat naszego stolarza, zamawiałeś coś u niego ostatnio? Qrcze albo facet ma totalny brak pracowników albo...ma dość mojej upierdliwości i pomysłów :wink: Czekam i czekam na kilka rzeczy a tu nic.... :cry:

ps.O antence pamiętam, chyba, że już masz, to daj znać.

Witam poniedziałkowo wszystkich starych i nowych forumowiczów :D Co jest rodacy, wiosna a tu nikt nie buduje? :wink:

Gosia@, gdzie są Twoje zdjęcia, dlaczego nie chwalisz się barierką :o

Markus czy wiesz coś może na temat naszego stolarza, zamawiałeś coś u niego ostatnio? Qrcze albo facet ma totalny brak pracowników albo...ma dość mojej upierdliwości i pomysłów :wink: Czekam i czekam na kilka rzeczy a tu nic.... :cry:

ps.O antence pamiętam, chyba, że już masz, to daj znać.

OOOOOO, qurcze Pingwin powrócił :lol:

Stolarz wykonał u mnie miesiąc temu zabudowę przedsionka i szafę a`la Komandor u córki. Niedługo mam zamiar zamówić u niego kolejne elementy. Facet jest rozrywany i praktycznie trzeba za nim chodzić i prosić się.

Temat anteny jest nadal aktualny.