Mały 18.04.2006 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Cześć, Czy ktoś z Was miał doczynienia z oknami z Gdyńskiej Fabryki Okien Boshor. Przymierzam się do kupna ich do domu ale jak ktoś ma jakieś doświadczenia z nimi będę wdzięczny za info. Cena jest ok. i jakość na pierwszy rzut oka też nie odbiega od droższych oferentów. Ciekawe jak się sprawują w trakcie użytkowania... Oj uważałbym na tą firmę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Więcej możesz poczytać w wątku TRÓJMIASTO - Czarna lista wykonawców. Dzięki za ostrzeżenie - firma była z polecenia jako jedna z najlepszych w Trójmieście. Chyba poszukam jeszcze innej. pozdrwiam Michu_Gdynia Witaj. Czytałeś priv? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 18.04.2006 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Cześć, Czy ktoś z Was miał doczynienia z oknami z Gdyńskiej Fabryki Okien Boshor. Przymierzam się do kupna ich do domu ale jak ktoś ma jakieś doświadczenia z nimi będę wdzięczny za info. Cena jest ok. i jakość na pierwszy rzut oka też nie odbiega od droższych oferentów. Ciekawe jak się sprawują w trakcie użytkowania... Oj uważałbym na tą firmę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Więcej możesz poczytać w wątku TRÓJMIASTO - Czarna lista wykonawców. Dzięki za ostrzeżenie - firma była z polecenia jako jedna z najlepszych w Trójmieście. Chyba poszukam jeszcze innej. pozdrwiam Michu_Gdynia Mi też tę firmę polecali ale ... Tak się jakoś dziwnie złożyło i to na moją niekorzyść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 18.04.2006 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Pytanie do Małego ale i nie tylko:Gdzie w Trójmieście można wypożyczyć praski do złączek i kształtek zaprasowanych (np. firmy Kisan, Kan)? Zależałoby mi taką praskę pożyczyc na jakieś 2 dni a najlepiej to na weekend. Jak wiecie gdzie to podzielcie sie tą informacją. Słynny Ramirent na Hutniczej i przy obwodnicy na swojej stronie internetowej niestety nie ma czegoś takiego w swojej ofercie ale pojadę się spytac osobiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ABD 18.04.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 dawno, dawno temu tu byłem, kiedy na "naszej trawie" (jak mawiała nasza córka) szumiał wiatr, a my dobijaliśmy się o decyzję w UG Żukowo, a teraz jestem znowu i zostanę co najmniej do końca budowy, więc się powtórnie przywitam: DZIEŃ DOBRY I dodam jeszcze, że się wiele zmieniło przez ten czas. Wystartowaliśmy 15/10. Mury wspięły się do góry i zdążyły nawet przezimować przykryte czerwonym dachem. Na "naszej trawie" nalazła się woda, a teraz przygotowujemy się do zamknięcia, podłączenia do prądu i wody, wykończenia i przeprowadzki. A wszystko to najpóźniej do 1/9 - zanim zacznie się zerówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 18.04.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Pytanie do Małego ale i nie tylko: Gdzie w Trójmieście można wypożyczyć praski do złączek i kształtek zaprasowanych (np. firmy Kisan, Kan)? Zależałoby mi taką praskę pożyczyc na jakieś 2 dni a najlepiej to na weekend. Jak wiecie gdzie to podzielcie sie tą informacją. Słynny Ramirent na Hutniczej i przy obwodnicy na swojej stronie internetowej niestety nie ma czegoś takiego w swojej ofercie ale pojadę się spytac osobiście. Pamiętaj, że ważna jest kwestia praski, a właściwie zacisków - ja mam Rehau. A dlaczego ważne? Pamiętaj o grubości ścianki rury... inaczej jest dla zacisku na 2,2mm, a inaczej dla 1,8mm( a niby taki drobiazg...). Co do Rehau( 16, 20, 25) to nie ma raczej problemu (choć sezon się zaczął). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 19.04.2006 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Mam jeszcze pytanko- jakiś czas temu ktoś na forum polecał p.Eugeniusza Lis do wykonania pokrycia dachowego ale nie pamiętam kto - czy nadal go poleca i czy ktoś jeszcze może z nim współpracował?? Wydaje mi się, że Docent go polecał, ale pewności nie mam - skopiowałam wpis z 26 stycznia 2004, ale bez nika osoby polecającej. Masz datę, jak chce ci się sprawdzać to znajdziesz No właśnie wyszperałam ten wpis- ale jest bardzo ogólny i bez opisu. Ale chyba wezme gościa bo robi dobre wrażenie, jest polecany i tani - mam nadzieję, że wszystko bedzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 19.04.2006 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Pytanie do Małego ale i nie tylko: Gdzie w Trójmieście można wypożyczyć praski do złączek i kształtek zaprasowanych (np. firmy Kisan, Kan)? Zależałoby mi taką praskę pożyczyc na jakieś 2 dni a najlepiej to na weekend. Jak wiecie gdzie to podzielcie sie tą informacją. Słynny Ramirent na Hutniczej i przy obwodnicy na swojej stronie internetowej niestety nie ma czegoś takiego w swojej ofercie ale pojadę się spytac osobiście. Pamiętaj, że ważna jest kwestia praski, a właściwie zacisków - ja mam Rehau. A dlaczego ważne? Pamiętaj o grubości ścianki rury... inaczej jest dla zacisku na 2,2mm, a inaczej dla 1,8mm( a niby taki drobiazg...). Co do Rehau( 16, 20, 25) to nie ma raczej problemu (choć sezon się zaczął). Prawdopodobnie będzie Kisan: 16x2 i 20x2,25. W jednej firmie będę zamawiał wszystkie materiały do systemów zaprasowanych (jest możliwość wytargowania dobrej ceny ) ale nie wiem gdzie można wypożyczyć takie praski. Tam gdzie można to chcą kosmiczne ceny za materiał a wtedy wypożyczenie niby gratis. Co innego położyć wszystkie rurki, podocinać i jednego dnia wypożyczyć praskę i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 19.04.2006 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Witam po świętach i wielkim obżarstwie -przynajmniej w moim przypadku. Mam pytanko o kogoś lub firmę od kominków. Chodzi mi o wykponanie obudowy kominka + rozprowadzenie powietrza (ewentualnie). Ważna oczywiście jets cena i jakosc obsługi. Prośba o sprawdzone namiary. pozdrowionko Michu U mnie rozprowadzenie robił pan Wojtek (501 120 448), ceny od 50 zl za punkt (za robociznę), ja jestem zadowolona. Kominek też będę od niego kupować, i obudowy też robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MICHU_Gdynia 19.04.2006 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Witam po świętach i wielkim obżarstwie -przynajmniej w moim przypadku. Mam pytanko o kogoś lub firmę od kominków. Chodzi mi o wykponanie obudowy kominka + rozprowadzenie powietrza (ewentualnie). Ważna oczywiście jets cena i jakosc obsługi. Prośba o sprawdzone namiary. pozdrowionko Michu U mnie rozprowadzenie robił pan Wojtek (501 120 448), ceny od 50 zl za punkt (za robociznę), ja jestem zadowolona. Kominek też będę od niego kupować, i obudowy też robi. Wielkie dzieki będę do niego dzisiaj dzwonił. pozdrawiam Michu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 19.04.2006 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Anekri - czy masz drzwi na klatce schodowej odcinające piwnicę? Na zdjęciach widać, żę masz schody zabiegowe, to tak jak ja i tu mam problem gdzie wstawić te drzwi, bo jakbym chciała na parterze to musze postawić ściankę i nie wiem czy wtedy nie zrobi mi się tunel z klatki schodowej. Jak to u Ciebie wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 19.04.2006 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Więc chyba kolega dobrze odczytał. A jeżeli urząd się zgodził to nie widzę przeszkód. Działka jest narożna. W planie zagospodarowania przestrzennego jest zapis iż odległość między budynkiem a granicą działki od strony drogi to minimum 7 m. Architekt który umieszczał budynek w planie działki wcisnął go na styk, więc faktycznie urząd wydał zgodę na budowę która "teoretycznie" zgadza się z warunkami zagospodarowania. W praktyce to wygląda tak że się nie zmieści. A nie zmieści się bo wg. mnie jedna z granic jest przesunięta o około 70 cm. Wg planów ta granica powinna mieć 25 m a ma ok 24m i 30 cm. Mój przyszły wybudowany już sąsiad chyba nieznacznie przesunął sobie płotek. W wyniku tego róg domu będzie ok 1 m poza granicą wyznaczoną przez urząd. Czy jeśli faktycznie sąsiad przesunął granicę to jak to wymierzy geodeta ? wg granic faktycznych czy teoretycznych geodezyjnych ? Michał Nie masz sie co martwic najwazniezsze sa granice geodezyjne a nie plotki sasiadow a co do studni jezeli masz wysokie wody gruntowe to warto wykopac do podlewania w rozliczeniu przynosi duze korzysci i oszczednosci ja kopalem na 4 metry i wpuszczalem 7 kregow po wyrownaniu terenu bede musial podniesc jescze o 3 kregi (koszt kregu 60 cm to 120 zl) Co do ekip to rzeczywiscie bylo duzo polecanych ale teraz wszystkie zajete i watpie aby mialy wolny termin moja rada przejedz sie po okolicy i popytaj ekip budujacych czy maja czas moze cos znajdziesz a jak sie zdecydujesz i beda mieli wolne terminy to popytaj wlascicieli budowanego domu czy sa zadowoleni z ich pracy. CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 19.04.2006 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 CMYKa jak tam moi Panowie jak postepy na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 19.04.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Anekri - czy masz drzwi na klatce schodowej odcinające piwnicę? Na zdjęciach widać, żę masz schody zabiegowe, to tak jak ja i tu mam problem gdzie wstawić te drzwi, bo jakbym chciała na parterze to musze postawić ściankę i nie wiem czy wtedy nie zrobi mi się tunel z klatki schodowej. Jak to u Ciebie wygląda? No właśnie się nad tym sama zastanawiałam bo jeżeli bym chciała zrobić drzwi do piwnicy to powinnam mieś ściankę i schody pełne - w innym przypadku drzwi do lasu za którymi i tak wszystko widać... a ja zdecydowałam się na zabiegowe bez podstopni i piwnica jest otwarta bo w przyszlości ma to być pomieszczenie pełnowartościowe z siłownią, sauną itp ... i bez pajęczyn ale na razie jest to tylko zmora przez którą ucieka ciepło Ewentualnie drzwi można zrobić u dołu schodów czyli już w piwnicy- ale jest jeszcze jeden problem na imprezie łatwo wpaść do piwnicy ... no i dzieci trzeba pilnować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 19.04.2006 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 kolia jestem bardzo ciekawa twojego domku- może podeślesz jakieś zdjęcia?? a tak wogóle to zapraszam do siebie na oglądanie live i na kawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 19.04.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Anekri - czy masz drzwi na klatce schodowej odcinające piwnicę? Na zdjęciach widać, żę masz schody zabiegowe, to tak jak ja i tu mam problem gdzie wstawić te drzwi, bo jakbym chciała na parterze to musze postawić ściankę i nie wiem czy wtedy nie zrobi mi się tunel z klatki schodowej. Jak to u Ciebie wygląda? No właśnie się nad tym sama zastanawiałam bo jeżeli bym chciała zrobić drzwi do piwnicy to powinnam mieś ściankę i schody pełne - w innym przypadku drzwi do lasu za którymi i tak wszystko widać... a ja zdecydowałam się na zabiegowe bez podstopni i piwnica jest otwarta bo w przyszlości ma to być pomieszczenie pełnowartościowe z siłownią, sauną itp ... i bez pajęczyn ale na razie jest to tylko zmora przez którą ucieka ciepło Ewentualnie drzwi można zrobić u dołu schodów czyli już w piwnicy- ale jest jeszcze jeden problem na imprezie łatwo wpaść do piwnicy ... no i dzieci trzeba pilnować... Na dole to już mi się nie opłaca, bo mam po pół metra (może nawet nie) do wszystkich pozostałych pomieszczeń, do których są drzwi, a mają być to pomieszczenia nieogrzewane, dlatego chciałam zamknąć wyżej, żeby już nieogrzewać klatki schodowej, ale wtedy nie pozostaje mi nic innego jak postawić ściankę. Chyba pomieszkam trochę bez tych drzwi i zobaczę jak się sprawdza takie rozwiązanie. Widziałam u kogoś drzwi na półpiętrze, ale schody były z podestem, a na takie nie mam miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 19.04.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 kolia jestem bardzo ciekawa twojego domku- może podeślesz jakieś zdjęcia?? a tak wogóle to zapraszam do siebie na oglądanie live i na kawę z zaproszenia chętnie skorzystam ale w tym tygodniu mam jakieś przeziębienie, więc może nie będę sprzedawać go dalej, a w przyszłym wyjeżdżam, to może w święto pracy albo jakiś inny majowy dzionek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 19.04.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 kolia kto Ci robił hydraulikę? tak z ciekawości pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 19.04.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 kolia kto Ci robił hydraulikę? tak z ciekawości pytam Atom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 19.04.2006 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 kolia kto Ci robił hydraulikę? tak z ciekawości pytam Atom hehe, pytałem bo patrzę na zdjęcia i tak jakoś podobnie wygląda do naszej hydrauliki ekipa pana Mirka pewnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 19.04.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 kolia kto Ci robił hydraulikę? tak z ciekawości pytam Atom hehe, pytałem bo patrzę na zdjęcia i tak jakoś podobnie wygląda do naszej hydrauliki ekipa pana Mirka pewnie? dokładnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts