Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 21k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Co prawda jestem dopiero na etapie fundamentow (wymarzona przeprowadzka przed gwiazdka) ale dzis juz obdzwonilam okoliczne sklady opalu i nie bardzo moglam znalezc gdzies eko-groszek w workach. Czy ktos z Was ogrzewa dom eko-groszkiem i wie gdzie mozna taki "luksus" :) nabyc?

Na szybko Castorama - ale niezbyt tanio...obacz jeszcze kole nas w Brico marchu.

Witam,

Szuklam solidnego wykonawcę do wykończenia ogrodzenia. Mam pomurówkę i wmurowane słupki, chciałbym to wykonczyć w nastepujacy sposób:

1. Tynk na ścniany podmurówki,

2. Zabezpieczenie od góry przed woda (nie wiem, może jakaś ceggła lub płytka klinkierowa

Tynk na podmurówce ogrodzenia już miałem raz fachowo położony tak, ze po zimie CAŁY mi odpadł. Chciałbym to teraz wykonac tak, żeby było porzadnie. Prosze o namiary.

CMYKa jak tam moi Panowie :wink: jak postepy na budowie?

Na razie sprawuja sie dobrze ale poszli sobie na tydzien i na razie nie chca wrocic bo koncza inna budowe obiecali ze beda za tydzien :cry:

na razie lawy zalane niech sobie postoja; jak rusza to zatrzymaja sie na stropie :p

CMyK

Wroca, jak obiecali to wróca;-)A, nie wiesz czy u Sliwki w koncu buduja?

Ale się ludziska rozpisaliście - 213 stron - nieźle.

Chciałem wszystkich jeszcze raz powitać. Byłem na forum już nie raz, ale dziś właśnie nastąpił ten szczególny dzień, kiedy przygotowania zamieniły się w realizację.

Dziś wjechała na moją działkę kopara. Wkrótce zamieszczę jakieś fotki, a tymczasem mam pytanko:

- czy ktoś poleci ekipę, która fachowo wykona drenaż opaskowy? - bo dziura już jest, więc trzeba by ją wykorzystać.

Ciepluchno pozdrawiam.

PS. A do kogo udać się celem update tej mapki, gdzie są zaznaczeni "budujący w klubie 3miasto"?

Gosiu, ofijalne dzięki :)

Nie wiem do końca jak będzie. Rozmawiałam z Panem D. i mówił że Wenta coś wspominał o tej budowie (czyli mojej). Mieliśmy się spotkać w PRuszczu w tym tyg. Ale, że u Cmyka go teraz nie ma, to mocno go nagabuję żeby przyjechał do mnie. Prawdopodobnie będzie jutro.

Jak na razie jestem jeszcze po rozmowie i wycenie z Jagodzińskim.

I pytanie czy 32000 za stan surowy z dachem, a na dachu deski i papa+ścianki działowe to cena do przyjęcia?

Pozdrawiam

Gosiu, ofijalne dzięki

Nie wiem do końca jak będzie. Rozmawiałam z Panem D. i mówił że Wenta coś wspominał o tej budowie (czyli mojej). Mieliśmy się spotkać w PRuszczu w tym tyg. Ale, że u Cmyka go teraz nie ma, to mocno go nagabuję żeby przyjechał do mnie. Prawdopodobnie będzie jutro.

Jak na razie jestem jeszcze po rozmowie i wycenie z Jagodzińskim.

I pytanie czy 32000 za stan surowy z dachem, a na dachu deski i papa+ścianki działowe to cena do przyjęcia?

Pozdrawiam

Jeśli to Jagodziński z Tczewa, to wiem,że parę lat temu dosyć dużo budował w Straszynie, ale o jakości prac nie potrafię nic powiedzieć.

Może jest na forum ktoś komu budował?

Jeszcze jedno - a orientujesz się czy pracuje razem z synem, bo wiem że kiedyś razem tułali się po budowach? :roll: