Gaba73 22.04.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 cmyk budujemy niedaleko i jestesmy na podobnym etapie, od poniedzialku jade szukac dachowki, jak znajdziesz cos dobrego i jakiegos negocjacyjnego czlowieka to mozesz dorzucic moje 250 m.kw. przy twoim zamowieniu 220*2 + moje 250 = 690 to juz niezle zamowienie, mozna negocjowac. Moj dekarz mi polecal swojego znajomego ktory jak treba to nie wie co to Vat, ale jeszcze nie dzwonilem, musze wziac od niego b=namiar. Na kiedy potrzebujesz material??? Pozdrawiam Piotr My mamy 310 m2 do pokrycia . W zależności od tego z jaką ekpią podpiszemy umowę być może dołączymy się do tego zamówienia... Dawajcie znać jak coś będzie wiadomo pzdr, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 22.04.2006 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 cmyk budujemy niedaleko i jestesmy na podobnym etapie, od poniedzialku jade szukac dachowki, jak znajdziesz cos dobrego i jakiegos negocjacyjnego czlowieka to mozesz dorzucic moje 250 m.kw. przy twoim zamowieniu 220*2 + moje 250 = 690 to juz niezle zamowienie, mozna negocjowac. Moj dekarz mi polecal swojego znajomego ktory jak treba to nie wie co to Vat, ale jeszcze nie dzwonilem, musze wziac od niego b=namiar. Na kiedy potrzebujesz material??? Pozdrawiam Piotr My mamy 310 m2 do pokrycia . W zależności od tego z jaką ekpią podpiszemy umowę być może dołączymy się do tego zamówienia... Dawajcie znać jak coś będzie wiadomo pzdr, Piotr Ja też szukam, bo dachówka jeszcze nie położona, więc piszcie o wszelkich możliwościach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 22.04.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Mamy pozwolenie na budowę Ruszamy ok. 8.05. Gratuluje i powodzenia A, na jakim etapie Ty jestes?Masz juz kierownika? Tak, tak mamy Niejaki Pan Miszk z Kartuz. Narazie nazdoruje budowe domu mojego taty i wydaje sie byc ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 22.04.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Serdeczne pozdrowienia poświąteczne ! ... nie daję rady przebrnąć przez te stoileś stron od ostatniego razu... Czas nie jest z gumy... Radosne jest to, że tyle nowych "inwestorów" wokoło, smutne, że tyle w tej materii występuje problemów. A tak odbiegając od tematu, to 29 kwietnia robimy GRILA (czy jak kto woli barbe--cośtam). Zapraszamy więc wszystkich, którzy mają ochotę, bo miejsca jest dość. Będzie paru znakomitych gości, Telewizja, Radio, stado Reporterów... Kiełbasa będzie darmo, piwo z beczki, wódeczka i laseczki... No taki, powiedzmy, festyn... Markus - kwiatek się trzyma, więc dawno to nie było... Wciąż planujemy Cię zrewizytować, tylko nie potrafimy się dogadać - kiedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 22.04.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Serdeczne pozdrowienia poświąteczne ! ... nie daję rady przebrnąć przez te stoileś stron od ostatniego razu... Czas nie jest z gumy... Radosne jest to, że tyle nowych "inwestorów" wokoło, smutne, że tyle w tej materii występuje problemów. A tak odbiegając od tematu, to 29 kwietnia robimy GRILA (czy jak kto woli barbe--cośtam). Zapraszamy więc wszystkich, którzy mają ochotę, bo miejsca jest dość. Będzie paru znakomitych gości, Telewizja, Radio, stado Reporterów... Kiełbasa będzie darmo, piwo z beczki, wódeczka i laseczki... No taki, powiedzmy, festyn... Markus - kwiatek się trzyma, więc dawno to nie było... Wciąż planujemy Cię zrewizytować, tylko nie potrafimy się dogadać - kiedy. Te,a co to za okazja???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 22.04.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Serdeczne pozdrowienia poświąteczne ! ... nie daję rady przebrnąć przez te stoileś stron od ostatniego razu... Czas nie jest z gumy... Radosne jest to, że tyle nowych "inwestorów" wokoło, smutne, że tyle w tej materii występuje problemów. A tak odbiegając od tematu, to 29 kwietnia robimy GRILA (czy jak kto woli barbe--cośtam). Zapraszamy więc wszystkich, którzy mają ochotę, bo miejsca jest dość. Będzie paru znakomitych gości, Telewizja, Radio, stado Reporterów... Kiełbasa będzie darmo, piwo z beczki, wódeczka i laseczki... No taki, powiedzmy, festyn... Markus - kwiatek się trzyma, więc dawno to nie było... Wciąż planujemy Cię zrewizytować, tylko nie potrafimy się dogadać - kiedy. Te,a co to za okazja???? A to musi być okazja ? Nie wystarczy, że będzie TV, Radio i sfora paparazzich ? I że jest wiosna ? Toć masz blisko, wskakujesz w autko i w pięć minut jesteś na miejscu. Parking bezpłatny. A i przenocować jest gdzie, gdyby ktoś presadził z castingiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 22.04.2006 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Serdeczne pozdrowienia poświąteczne ! ... nie daję rady przebrnąć przez te stoileś stron od ostatniego razu... Czas nie jest z gumy... Radosne jest to, że tyle nowych "inwestorów" wokoło, smutne, że tyle w tej materii występuje problemów. A tak odbiegając od tematu, to 29 kwietnia robimy GRILA (czy jak kto woli barbe--cośtam). Zapraszamy więc wszystkich, którzy mają ochotę, bo miejsca jest dość. Będzie paru znakomitych gości, Telewizja, Radio, stado Reporterów... Kiełbasa będzie darmo, piwo z beczki, wódeczka i laseczki... No taki, powiedzmy, festyn... Markus - kwiatek się trzyma, więc dawno to nie było... Wciąż planujemy Cię zrewizytować, tylko nie potrafimy się dogadać - kiedy. Te,a co to za okazja???? A to musi być okazja ? Nie wystarczy, że będzie TV, Radio i sfora paparazzich ? I że jest wiosna ? Toć masz blisko, wskakujesz w autko i w pięć minut jesteś na miejscu. Parking bezpłatny. A i przenocować jest gdzie, gdyby ktoś presadził z castingiem... A, ja iwem.....nie wiem jaki storj wybrac, wieczorowy, czy sportowy no i w byl ejakiej tv tez sie nie bede przeciez pokazywała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 22.04.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 A, ja iwem.....nie wiem jaki storj wybrac, wieczorowy, czy sportowy no i w byl ejakiej tv tez sie nie bede przeciez pokazywała Niestety nie będzie to TV TRWAM, ani Radio Maryja, więc stroje mają być do grila, sportowe i wygodne, żeby taki dajmy na to Clinton nie czuł się wyobcowany. No i oczywiście całość będzie poddana cenzurze, coby nie poszło w świat jakie badziewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 23.04.2006 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Witam Poszukuję producenta (bądź też dystybutora drzwi zewnętrznych antywłamaniowych (atest niekonieczny) w dobrych cenach. Oczywiście okolice Trójmiasta. Michu_Gdynia A Gerda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 23.04.2006 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Wlowik - dlaczego wymienialiście rurki od solarów? Jakaś usterka czy może nowe doświadczenie i dlatego te zmiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 23.04.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Serdeczne pozdrowienia poświąteczne ! ... nie daję rady przebrnąć przez te stoileś stron od ostatniego razu... Czas nie jest z gumy... Radosne jest to, że tyle nowych "inwestorów" wokoło, smutne, że tyle w tej materii występuje problemów. A tak odbiegając od tematu, to 29 kwietnia robimy GRILA (czy jak kto woli barbe--cośtam). Zapraszamy więc wszystkich, którzy mają ochotę, bo miejsca jest dość. Będzie paru znakomitych gości, Telewizja, Radio, stado Reporterów... Kiełbasa będzie darmo, piwo z beczki, wódeczka i laseczki... No taki, powiedzmy, festyn... Markus - kwiatek się trzyma, więc dawno to nie było... Wciąż planujemy Cię zrewizytować, tylko nie potrafimy się dogadać - kiedy. No i dupa, pewnie mnie ominie, bo wracam dopiero o 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 23.04.2006 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Wlowik - dlaczego wymienialiście rurki od solarów? Jakaś usterka czy może nowe doświadczenie i dlatego te zmiany? Powody były dwa. Konieczność przeniesienia rurek z belki jętki dachu (zmiana koncepcji izolacji poddasza) i przecieki na złączach (czyli typowa usterka). Instalacja była wykonana z rurek Alu-Pex, które nie wytrzymały przegrzania i w miejscach połączeń, szczególnie tych poddawanych wibracjom (przy pompie), po prostu ciekły. To było do przewidzenia, ale nie tak szybko. Okazało się, że wystarczy jednorazowe przegrzanie solarów ponad 120* i powstały wycieki, a wszystko z powodu braku prądu w słoneczne południe. Teraz rurki są z miedzi i mają krótszy obieg i lepszą izolację, reszta bez zmian... Robotę odwaliłem sam by mieć pewność... GRILL W SOBOTę AKTUALNY ! serdecznie zapraszamy, robota nie zając, nie ucieknie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 23.04.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 No i pupa, pewnie mnie ominie, bo wracam dopiero o 20 EEEE... co Ty ? O 20 to dopiero się rozkręci ! Jak znam życie to dopiero po zmroku będzie prawdziwy ubaw. Dzieci padną gdzieś po kątach (zbierze się je na taczkę i zawiezie do chaty), towarzystwo się odpowiednio podchmieli a steki przypalą... Łatwiej się wtedy gada o psach, kotach i dzieciach, budowach, fachowcach i takich tam... Zapraszamy tak czy siak ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 23.04.2006 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 No i pupa, pewnie mnie ominie, bo wracam dopiero o 20 EEEE... co Ty ? O 20 to dopiero się rozkręci ! Jak znam życie to dopiero po zmroku będzie prawdziwy ubaw. Dzieci padną gdzieś po kątach (zbierze się je na taczkę i zawiezie do chaty), towarzystwo się odpowiednio podchmieli a steki przypalą... Łatwiej się wtedy gada o psach, kotach i dzieciach, budowach, fachowcach i takich tam... Zapraszamy tak czy siak ! to poproszę o namiary jak trafić do Was najlepiej na maila, bo nie wiem czy będę miała okazję zajrzeć na forum w ciągu tygodnia, w mojej centarli monitorują wyjścia internetowe a mail zawsze może byc służbowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 23.04.2006 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Mamy pozwolenie na budowę Ruszamy ok. 8.05. Gratuluje i powodzenia A, na jakim etapie Ty jestes?Masz juz kierownika? Kierownika mamy, ekipe tez. I to na razie tyle Acha, checi tez mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 23.04.2006 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Budujemy w Borkowie. Uważam, że fajna lokalizacja. Czekamy w sumie niedługo bo długo projekt był u architekta. O, to w sumie nie tak daleko od nas:) A do Borkowa tez sie przymierzalismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toga 23.04.2006 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Mam do sprzedania działkę w Żelistrzewie 741m2(budowlana) koło Pucka. Prąd jest na działce, kanalizacja i woda tuż przy działce. Mieliśmy zamiar się budować ale trafiła się nam okazja kupna domu w stanie surowym w Rumi. Może znacie kogoś chętnego będę wdzięczna..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 23.04.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Wlowik - dlaczego wymienialiście rurki od solarów? Jakaś usterka czy może nowe doświadczenie i dlatego te zmiany? Powody były dwa. Konieczność przeniesienia rurek z belki jętki dachu (zmiana koncepcji izolacji poddasza) i przecieki na złączach (czyli typowa usterka). Instalacja była wykonana z rurek Alu-Pex, które nie wytrzymały przegrzania i w miejscach połączeń, szczególnie tych poddawanych wibracjom (przy pompie), po prostu ciekły. To było do przewidzenia, ale nie tak szybko. Okazało się, że wystarczy jednorazowe przegrzanie solarów ponad 120* i powstały wycieki, a wszystko z powodu braku prądu w słoneczne południe. Teraz rurki są z miedzi i mają krótszy obieg i lepszą izolację, reszta bez zmian... Robotę odwaliłem sam by mieć pewność... GRILL W SOBOTę AKTUALNY ! serdecznie zapraszamy, robota nie zając, nie ucieknie ! A cóż to za gigant zamontował al-prx do solarów? Przecież tam temperatura może dojść do ponad 200 st C. A pexy mają z reguły wytrzymałość do 95. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 23.04.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 GRILL W SOBOTę AKTUALNY ! serdecznie zapraszamy, robota nie zając, nie ucieknie ! A cóż to za gigant zamontował al-prx do solarów? Przecież tam temperatura może dojść do ponad 200 st C. A pexy mają z reguły wytrzymałość do 95. ... a taka niedoświadczona Młoda firma... Ale w założeniu, to tam nie miało być cieplej niż te 95*. Sprawa wyszła awaryjnie, jak nie było zasilania w prąd a tylko w słońce. GRILLL jak najbardziej aktualny! To o której będziesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdizet 24.04.2006 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Ja mam pytanie z innej beczki. Budowa juz w sumie rozpoczeta, jutro zalewanie ław, jestem w trakcie zalatwiania kredytu (najwazniejsze, ze decyzja juz jest, teraz kilka szczegółów). Bank nie wymaga zadnych faktur, wystarczy im tylko postęp prac. W związku tym moglbym kupowac wszystkie materialy bez VAT. Czy jednak np Urząd Skarbowy lub jakaś inna instytucja nie bedzie sie "przyczepiac" skad mialem materialy? Czy macie w tych sprawach jakies doswiadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts