Ados 15.05.2006 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 [/b]PROSZE O INFORMACJE CZY ZNACIE MOZE NIEJAKIEGO PANA GRZENKOWICZA Z BOZEGO POLA ??? DAJCIE PROSZE ZNAC CZY TO DOBRY FACHOWIEC??? BARDZO BARDZO DZIEKUJE PROSZE O JAKIES INFO O TYM PANU !!! TO PILNE !! BARDZO BARDZO DZIEKUJE ZA JAKIEKOLWIEK INFORMACJE rozmawiałem z nim swego czasu jak szukałem wykonawcy na stan surowy, ostatecznie się nie zdecydowałem, bo wybrałem innych, ale zrobił na mnie dobre wrażenie, wykonywał u znajomych docieplenie budynku i byli bardzo zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 15.05.2006 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 [/b]PROSZE O INFORMACJE CZY ZNACIE MOZE NIEJAKIEGO PANA GRZENKOWICZA Z BOZEGO POLA ??? DAJCIE PROSZE ZNAC CZY TO DOBRY FACHOWIEC??? BARDZO BARDZO DZIEKUJE PROSZE O JAKIES INFO O TYM PANU !!! TO PILNE !! BARDZO BARDZO DZIEKUJE ZA JAKIEKOLWIEK INFORMACJE rozmawiałem z nim swego czasu jak szukałem wykonawcy na stan surowy, ostatecznie się nie zdecydowałem, bo wybrałem innych, ale zrobił na mnie dobre wrażenie, wykonywał u znajomych docieplenie budynku i byli bardzo zadowoleni Bardzo dziekuje za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 15.05.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Ale mam doła Pozwolenie mamy od kwietnia a budowa nie zaczeta Rzecz w tym,ze na dzialce nie ma wody i prądu. Prąd maja zalozyc po 20.05, ale wode to bedziemy miec... w sierpniu Jak tu zaczac? Staram sie przekonac meza zebysmy zaczeli dowoząc wode w zbiornikach, ale cos mi sie nie udaje. Mamy mały samochód i z wozeniem byłby problem:( I tu mąż widzi jeden z problemów A ja już chcę zacząć! Kolejny rok nam ucieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 15.05.2006 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 a nie możecie wykopać studni ?? może być nawet nie być głębinowa byle do budowy się nadawała- my mielismy wysokie wody gruntowe i sami wykopaliśmy sobie "czerpalnie wody" trochę komarów zabetonowaliśmy w murze z tą wodą i do picia się nie nadawała a wodę z wodociągu dopiero mamy od pół roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 15.05.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 a nie możecie wykopać studni ?? może być nawet nie być głębinowa byle do budowy się nadawała- my mielismy wysokie wody gruntowe i sami wykopaliśmy sobie "czerpalnie wody" trochę komarów zabetonowaliśmy w murze z tą wodą i do picia się nie nadawała a wodę z wodociągu dopiero mamy od pół roku Studnia odpada Koszt ok. 40 000, woda jest na głebokości ok 70metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 15.05.2006 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 oooo no to faktycznie nieopłacalneA od sąsiadów nie idzie tymczasowo wężykiem pociągnąć niezbędną do budowy ilość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 15.05.2006 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 ... wode to bedziemy miec... w sierpniu Jak tu zaczac? Staram sie przekonac meza zebysmy zaczeli dowoząc wode w zbiornikach, ale cos mi sie nie udaje. .... A ja już chcę zacząć! Kolejny rok nam ucieknie Ja wodę na działce miałem dopiero gdy zalewałem strop na piętrze a do tego czasu to zbierałom wodę do beczki 1000l z dachu pomieszczenia w którym sie przebierałem. W razie czego można od jakiegos pobliskiego rolnika pożyczyc beczkowóz lub nawet niech przywiezie wodę i przelać do beczek 100 lub 200l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koozzaa 15.05.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Mam prośbę,poszukuję jakiegoś sprawdzonego majstra do wykończenia płyt gipsowych na poddaszu,osiada ktoś jakieś namiary???Dziekuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inzynier.mamon 15.05.2006 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 ... wode to bedziemy miec... w sierpniu Jak tu zaczac? Staram sie przekonac meza zebysmy zaczeli dowoząc wode w zbiornikach, ale cos mi sie nie udaje. .... A ja już chcę zacząć! Kolejny rok nam ucieknie Ja wodę na działce miałem dopiero gdy zalewałem strop na piętrze a do tego czasu to zbierałom wodę do beczki 1000l z dachu pomieszczenia w którym sie przebierałem. W razie czego można od jakiegos pobliskiego rolnika pożyczyc beczkowóz lub nawet niech przywiezie wodę i przelać do beczek 100 lub 200l. w jednym z watków forum znalazlem patent polegajacy na napelnieniu szamba wodą (to pod warunkiem, ze planuje sie szambo / nie ma kanalizy). no i trzeba zadbac zeby fachowcy nie sikali do srodka . jak nie wypali z płytką studnią, to użyje u siebie takiego właśnie sposobu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 15.05.2006 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 A ja mam takie nietypowe pytanie (w sumie to mój znajomy):Ma dom drewniany, modułowy i chciałby wiedzieć ile (mniej lub wiecej) kosztuje postawienie ściany zewnętrznej z cegły klinkierowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin B 15.05.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Ja się zgłaszam. Bardzo chętnie. Ja pewnie pojadę z Kosakowa. Świetnie-akurat dziś bylismy z małżonką zrobić rekonesans - ścieżka ładna jest od Swarzewa do Chałup. w tym do drugiego kempingu od Władka jest kostka normalnie kładziona, a dalej do góry nogami i się ociupinke rozjeżdża - to dość istotne dla rolkarzy,a tak żeśmy jechali. Niestety w tym miejscu musieliśmy wracać,ale jazda super - żagle ,pustawo choc troszkę wiało. To co wstępnie przyszła niedziela?Oczywiscie ważna też aura. Aaaa i z atrakcji zapomniałem dodać kite-surfingowców wywijających salta na wysokości kilku metrów na powierzchnią zatoki. mają chłopaki zdrowie. Ok, niedziela będzie fajnie. Proponowałbym spotkanie do południa. Na półwyspie zjeśc rybkę, wypic piwko i wrócic w wczesnym popołudniem. Man nadzieję że uda nam się zrobic wiechę w piątek. A nie w sobotę. Bo w niedzielę nie będę w stanie prowadzic pojazdów mechanicznych Powoli zwołuję ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 16.05.2006 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 A ja mam takie nietypowe pytanie (w sumie to mój znajomy): Ma dom drewniany, modułowy i chciałby wiedzieć ile (mniej lub wiecej) kosztuje postawienie ściany zewnętrznej z cegły klinkierowej? W Kartuzach jest duża hurtownia zajmująca się tylko klinkierem, tam ci wszystko powiedzą, zdaje się właścicielem jest pan A. S(z)ołtysek. Namiar znajdziesz napewno w necie. Cegła pełna klinkierowa może kosztować nawet ok 4zł za sztukę, do tego jest specjalna zaprawa. Ale nie wiem czy na ścianę musi być pełna czy wystarczy np siedmioszczelinowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaba73 16.05.2006 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Ale mam doła Pozwolenie mamy od kwietnia a budowa nie zaczeta Rzecz w tym,ze na dzialce nie ma wody i prądu. Prąd maja zalozyc po 20.05, ale wode to bedziemy miec... w sierpniu Jak tu zaczac? Beata, duzo ludzi buduje ze zbiornikami, może udac się do Sołtysa - może podpowie, kto ma we wsi jakis beczkowóz do użyczenia. Nie warto chyba się poddawać. G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 16.05.2006 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 A co byście powiedzieli korzystając z pięknej aury na małą przejażdżkę rowerową lub rolkową z Władysławowa na Hel nowowybudowaną ścieżką rowerową? W jakąś niedzielę. Fajny pomysł.... Tyle, że u nas nie wchodzi w rachubę Piesa za stara na takie rajdy, młody za młody (i nie bardzo jeszcze umie jeździć, a w foteliku się nie mieści...), rowery od 2 latek stoją na kapciach .... I w dodatku takie modne miejsce... My preferujemy raczej takie dzury, gdzie nikt jeszcze nie dojechał Ale pomysł świetny, życzymy gładkiej drogi ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 16.05.2006 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 RAPORT Z GRRILA 2 Grrril się odbył. Upieczono, zjedzono i wypito. Towarzystwo stanowili : znamienity i nagradzany Fotograf Gustaw z małżonką, bardzo znany Górograf Beskidu Niskiego Marek, oraz My. Deszczyk też się pojawił. Miło było. W następną sobotę też rozpalimy ognisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dareks 16.05.2006 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Gdzie w okolicach Gdańska można kupić gotowe szambo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucia 16.05.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 czy jest ktoś kto buduje w tczewie lub okolicach Budujemy się w Tczewie , os. Staszica. Pozdawiam Alunek I ja też, ja też Os. Za Parkiem Ale już na etapie przeprowadzki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 16.05.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Gdzie w okolicach Gdańska można kupić gotowe szambo ? w Kowalach jest firma Ekoma, ale co do standardu czy cen to nie powiem nic bo nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hos 16.05.2006 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Witajcie ludziska jak mam wkleić zdjęcie? prosze o odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 16.05.2006 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Gdzie w okolicach Gdańska można kupić gotowe szambo ? Sprobuj w firmie z Gdańska ,ktora zaklada oczyszczalnie i szamba Pan Jan Jekiel tel 058 5572968. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts