bryza2005 17.05.2006 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Witamy. W końcu przyszło wytęskione pozwolenie na budowę .Czekaliśmy na nie od 7 kwietnia. http://republika.pl/blog_wk_490249/2617536/tr/img_0912.jpg Pozdrawiamy Ola, Rafał i Klaudunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 17.05.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Witamy. W końcu przyszło wytęskione pozwolenie na budowę .Czekaliśmy na nie od 7 kwietnia. http://republika.pl/blog_wk_490249/2617536/tr/img_0912.jpg Pozdrawiamy Ola, Rafał i Klaudunia Gratulacje. Ja jeszcze czekam ale podobno już niedługo będę pozwolenie miała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaba73 18.05.2006 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 A my wkopujemy łopatę w poniedziałek. Oj, będzie się działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 18.05.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 A ja mam takie nietypowe pytanie (w sumie to mój znajomy): Ma dom drewniany, modułowy i chciałby wiedzieć ile (mniej lub wiecej) kosztuje postawienie ściany zewnętrznej z cegły klinkierowej? W Kartuzach jest duża hurtownia zajmująca się tylko klinkierem, tam ci wszystko powiedzą, zdaje się właścicielem jest pan A. S(z)ołtysek. Namiar znajdziesz napewno w necie. Cegła pełna klinkierowa może kosztować nawet ok 4zł za sztukę, do tego jest specjalna zaprawa. Ale nie wiem czy na ścianę musi być pełna czy wystarczy np siedmioszczelinowa. Ceny materiału to znam (cegła, zaprawa, fuga, olej...) ale wogóle nie orientuję się jaka jest cena robocizny za m2 (postawienie ściany, fugowanie). Jakbyś znał choćby przybliżoną (wiadomo różna ekipa, różne ceny) to będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ados 19.05.2006 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 A ja mam takie nietypowe pytanie (w sumie to mój znajomy): Ma dom drewniany, modułowy i chciałby wiedzieć ile (mniej lub wiecej) kosztuje postawienie ściany zewnętrznej z cegły klinkierowej? W Kartuzach jest duża hurtownia zajmująca się tylko klinkierem, tam ci wszystko powiedzą, zdaje się właścicielem jest pan A. S(z)ołtysek. Namiar znajdziesz napewno w necie. Cegła pełna klinkierowa może kosztować nawet ok 4zł za sztukę, do tego jest specjalna zaprawa. Ale nie wiem czy na ścianę musi być pełna czy wystarczy np siedmioszczelinowa. Ceny materiału to znam (cegła, zaprawa, fuga, olej...) ale wogóle nie orientuję się jaka jest cena robocizny za m2 (postawienie ściany, fugowanie). Jakbyś znał choćby przybliżoną (wiadomo różna ekipa, różne ceny) to będę wdzięczny. to trudno mi powiedzieć, bo z klinkierem zetnkąłem się przy kominach które były w cenie, ale nie wydaje mi się żeby miało być znacznie więcej niż standardowe murowanie, może trochę więcej bo jeszcze fugowanie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 19.05.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 A my wkopujemy łopatę w poniedziałek. Oj, będzie się działo Fajnie, że zaczynacie:) I powodzenia A u nas takie opóźnienie Ja jestem jednak wciąz jednak dobrej myśli, ze my tez zaczniemy... wkrótce... Jak na razie spróbujemy pogadac z ludzmi, którzy mieszkają najblizej naszej działki (jakies 200 metrów) czy mozna by od nich brac wode. Oczywiscie za odpowiednia opłata. Mam nadzieje, ze sie zgodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwka 19.05.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 A my mamy mieć pozwolenie w poniedziałek. Nawet szybko to poszło dzięki kierownikowi budowy p. Wójcikowi. Ale i tak trzeba pilnować w Starostwie swoich spraw, bo okazało się, że zawiadomienie o wszczęciu postępowania wyszło już dawno (zrotka z gminy z 12.05), a do nas do dziś nie doszło, a bez zrotki nie można pisać decyzji. Więc odebrałam pisemko osobiście dziś i pozwolenie będzie z datą 22.05 niezależnie od tego kiedy szefowa podpisze.Wreszcie będzie można załatwiać kredyt.A i czeka nas jeszce wymiana gruntu w jednym miejscu. I tu mam prośbę do CMyKa-czy mogę prosic o namiar do firmy, która robiła wymianę u Ciebie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 19.05.2006 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 pan od robot ziemnych wykopalisk wymiany gruntu itd 0601 622 236Pozdrawiam Lidke. Tez mialem ten sam numer ze zwrotkš i czekalem bez sensu.CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwka 19.05.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 pan od robot ziemnych wykopalisk wymiany gruntu itd 0601 622 236 Pozdrawiam Lidke. Tez mialem ten sam numer ze zwrotkš i czekalem bez sensu. CMyK Dzięki wielkie! jak zawsze można na Ciebie liczyć, przecierasz szlaki Przy kopaniu okaże się jeszcze jak rozległa jest ta dziura z namułem, bo głęboka na 2,5m. Trochę się wkurzyłam na to, ale dobrze, że zrobiliśmy te badania, bo jakby wyszło w czasie kopania to dopiero by była niespodzianka. Można Cię nawiedzić w przyszłym tygodniu na placu boju? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinelliGD 19.05.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 A my mamy mieć pozwolenie w poniedziałek. Nawet szybko to poszło dzięki kierownikowi budowy p. Wójcikowi. Ale i tak trzeba pilnować w Starostwie swoich spraw, bo okazało się, że zawiadomienie o wszczęciu postępowania wyszło już dawno (zrotka z gminy z 12.05), a do nas do dziś nie doszło, a bez zrotki nie można pisać decyzji. Więc odebrałam pisemko osobiście dziś i pozwolenie będzie z datą 22.05 niezależnie od tego kiedy szefowa podpisze. Wreszcie będzie można załatwiać kredyt. A i czeka nas jeszce wymiana gruntu w jednym miejscu. I tu mam prośbę do CMyKa-czy mogę prosic o namiar do firmy, która robiła wymianę u Ciebie? Pozdrawiam Jak w ogóle wygląda procedura z pozwoleniem na budowę? Czy po złożeniu papierów do pozwolenia należy się spodziewać, że najpierw dostanę zawiadomienie o wszczęciu postępowania a potem że decyzja administracyjna została podjęta? Czy też urząd się odezwie dopiero jak podejmie decyzję? Pytam bo złożyłem wniosek+projekt pod koniec kwietnia i na razie nie ma śladów żadnej aktywności ze strony urzędników.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwka 19.05.2006 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Najpierw zawiadomienie o wszczęciu postępowania. I chyba najlepiej jak ktoś monitoruje. U nas kierownik pchnął sprawy, bo papiery leżały na samym dnie przywalone stertą innych. Ale można chyba również osobiście dowiadywać się na jakim etapie jest pozwolenie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwka 19.05.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Czy ktoś podzieli się namiarem na taniego rzeczoznawcę majątkowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 19.05.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Czy ktoś podzieli się namiarem na taniego rzeczoznawcę majątkowego?Ja mam bardzo dobrego, banki licza sie z jego zdaniem, ale czy jest tani.....Raczej nie p Król Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 19.05.2006 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Czy ktoś podzieli się namiarem na taniego rzeczoznawcę majątkowego? Nam wyceniała pani Raczkowska Aleksandra 604-050-953. Tanio nie było, 800zł, ale robi tak aby bank nie czepiał sie co do wysokości kredytu. Szybko i rzetelnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 19.05.2006 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Czy ktoś podzieli się namiarem na taniego rzeczoznawcę majątkowego? Nam wyceniała pani Raczkowska Aleksandra 604-050-953. Tanio nie było, 800zł, ale robi tak aby bank nie czepiał sie co do wysokości kredytu. Szybko i rzetelnie.My tez tyle płaciclismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdizet 19.05.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Szukam namiarów na sprawdzonego wykonawce więźby. Jaka cena bylaby do przyjecia? Mam jak na razie jedna oferte - 17pln/m2 . Ile moze kosztowac położenie blachodachówki? [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 19.05.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 pan od robot ziemnych wykopalisk wymiany gruntu itd 0601 622 236 Pozdrawiam Lidke. Tez mialem ten sam numer ze zwrotkš i czekalem bez sensu. CMyK Dzięki wielkie! jak zawsze można na Ciebie liczyć, przecierasz szlaki Przy kopaniu okaże się jeszcze jak rozległa jest ta dziura z namułem, bo głęboka na 2,5m. Trochę się wkurzyłam na to, ale dobrze, że zrobiliśmy te badania, bo jakby wyszło w czasie kopania to dopiero by była niespodzianka. Można Cię nawiedzić w przyszłym tygodniu na placu boju? Pozdrawiam pewnie ze mozna tylko nastepny tydzien mam na druga zmiane i bede na budowie do 14 CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmer 19.05.2006 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Czy ktoś podzieli się namiarem na taniego rzeczoznawcę majątkowego? Nam wyceniała pani Raczkowska Aleksandra 604-050-953. Tanio nie było, 800zł, ale robi tak aby bank nie czepiał sie co do wysokości kredytu. Szybko i rzetelnie. Mam pytanie, do czego ten rzeczoznawca jest Wam ptrzebny? Czy do zrobiena kosztorysu dla banku, czy moze do zweryfikowania przez bank kosztorysu ktory sami zrobiliscie. Jestesmy w trakcie zalatwiania kredytu i wlasnie musimy przedstawic w banku kosztorys budowy ,i tak sobie myslalem zeby zrobic go samemu z niewielka pomoca kierownika budowy. Ale moze jestem w bledzie i taki wlasnie kosztorys powinien zrobic rzeczoznawca o ktorym piszecie. pozdrawiam Artur p.s Śliwka chyba mamy tego samego kierownika budowy.(my pozwolanie na budowe mamy juz od marca, a zaczynamy za tydzien-wykopy,a 5 czerwca wchodzi ekipa) POWODZENIA!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
la_mancha 19.05.2006 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Witam serdecznie Czy znacie kogoś od wykonania ogrodzenia - cokół i siatka - sprawdzonego i z realnym podejściem do życia? Pozdrawiam Witaj Dawno Cię nie było - słyszałam coś w ostatni weekend, że coś się działao w okolicach Twojej działki - czyżby sezon budowlany się rozpoczął ? My planujemy przeprowadzkę na lipiec (miał być czerwiec ale jak to terminy zawsze się przesuwają Witaj Mam już tynki i wylewki. W chwili obecnej biorę się za ogrodzenie. U Ciebie widziałem, że zaczyna powstawać ogród... lipiec - to już moment. Chyba Wam zazdroszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAWPIO 20.05.2006 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Witam, a może dobrego brukarza ktoś poleci, takiego co by miał w miarę dobry sprzęt do zagęszczania oraz był dokładniejszy niż brukarze którzy ostatnio kładą hektrami kostki na potrzeby urzędów miast.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts