hos 20.05.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 witam drogich forumowiczow jestem tu rzadko na forum (czesciej je przegladam) ale dzis chcialabym pokazac a przy okazji pochwalic sie naszym najwazniejszym ispektorem budowy naszego domku http://images4.fotosik.pl/32/68946b0c61aa13e5m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 20.05.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 witam drogich forumowiczow jestem tu rzadko na forum (czesciej je przegladam) ale dzis chcialabym pokazac a przy okazji pochwalic sie naszym najwazniejszym ispektorem budowy naszego domku http://images4.fotosik.pl/32/68946b0c61aa13e5m.jpg Trzeba przyznać, budzi respekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hos 20.05.2006 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 prawda az strach sie bac bardzo sie ciesze ze tez zaliczam sie do Waszego klubu z 3-miasta dokladnie Reda i milo mi wszystkich powitać i mam nadzieje na miłe przyjecie i mile pogawedki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota_M 20.05.2006 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Bardzo długo nie odzywałam się. Łatwo nie było, cišgle co nie grało. ROZPOCZĘCIE budowy naszego domu trwało straaasznie długo. Mielimy zaczšć w zeszłym roku, ale wykonawca nam zwiał. Potem okazało się, że wstępnie dogadany kierownik budowy wycofał się. Następny w koleje do "ucieczki" był wykonawca pokrycia dachowego. Już mylałam, że to sięnie skończy. Zima, nie chciała sięskończyć. Jak się już zaczęło (poczštek maja) to oczywicie razem z kłopotami. Brrrr. W sobotę przyjechali tyczyć dom i grodzić działeczkę. Godzina 8 rano telefon i słowa "pani Doroto, mamy problem, dom nie mieci się na działce". Wierzcie mi, że byłam bliska zawału. 1,5 roku biegania z dokumentami i teraz jeszcze raz od poczštku. Na szczęcie okazało się, że TO TYLKO słupki graniczne sš poprzesuwane o ok 30 cm. Działkę trzeba było tyczyć jeszcze raz - wznawiać punkty graniczne. Cuda na kiju. Trwało to ... z tydzień. Dzisiaj zalali wraszcie ławy fundamentowe. HIP, HIP HURRRRRAAAAA!!!! Oby do przodu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAWPIO 20.05.2006 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 No to gratulacje Dorotko, widzę że razem przenieśliśmy się na inne forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota_M 20.05.2006 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 No taka kolej rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hos 20.05.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 rany jak zmniejszyc to zdjecie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciunio 20.05.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Mam pytanie, do czego ten rzeczoznawca jest Wam ptrzebny? Czy do zrobiena kosztorysu dla banku, czy moze do zweryfikowania przez bank kosztorysu ktory sami zrobiliscie. Jestesmy w trakcie zalatwiania kredytu i wlasnie musimy przedstawic w banku kosztorys budowy ,i tak sobie myslalem zeby zrobic go samemu z niewielka pomoca kierownika budowy. Ale moze jestem w bledzie i taki wlasnie kosztorys powinien zrobic rzeczoznawca o ktorym piszecie. pozdrawiam Artur p.s Śliwka chyba mamy tego samego kierownika budowy.(my pozwolanie na budowe mamy juz od marca, a zaczynamy za tydzien-wykopy,a 5 czerwca wchodzi ekipa) POWODZENIA!!!! Na jaki bank zdecydowaliście się bo my jesteśmy w trakcie przeglądania ofert? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 20.05.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Mam pytanie, do czego ten rzeczoznawca jest Wam ptrzebny? Czy do zrobiena kosztorysu dla banku, czy moze do zweryfikowania przez bank kosztorysu ktory sami zrobiliscie. Jestesmy w trakcie zalatwiania kredytu i wlasnie musimy przedstawic w banku kosztorys budowy ,i tak sobie myslalem zeby zrobic go samemu z niewielka pomoca kierownika budowy. Ale moze jestem w bledzie i taki wlasnie kosztorys powinien zrobic rzeczoznawca o ktorym piszecie. Do kosztorysu akurat nam nie był potrzebny rzeczoznawca. Wycena potrzebna jest do tego aby stwierdził,ze działka ma odpowiednią wartość jako wkład własny oraz, ze kredyt wystarczy nam na wybudowanie domu "do końca" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 20.05.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Na jaki bank zdecydowaliście się bo my jesteśmy w trakcie przeglądania ofert? My w poniedziałek mamy miec decyzje kredytową z Kredyt Banku. Zobaczymy czy bedą takie warunki o jakie wystepowalismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 20.05.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Sorry że tak off topic, ale może akurat tutaj ktoś z budujących zainteresuje się... Dwa 6 tygodniowe kociaki poszukują dobrych domów - najlepiej w okolicach 3miasta. Miały zostać uśpione, zostały uratowane i w łazience rodziców znajomego odchowane. Oto one: http://foto.onet.pl/upload/41/48/_601391_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/24/37/_601392_n.jpg No komu....(ta szara to dziewczynka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmer 20.05.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Mam pytanie, do czego ten rzeczoznawca jest Wam ptrzebny? Czy do zrobiena kosztorysu dla banku, czy moze do zweryfikowania przez bank kosztorysu ktory sami zrobiliscie. Jestesmy w trakcie zalatwiania kredytu i wlasnie musimy przedstawic w banku kosztorys budowy ,i tak sobie myslalem zeby zrobic go samemu z niewielka pomoca kierownika budowy. Ale moze jestem w bledzie i taki wlasnie kosztorys powinien zrobic rzeczoznawca o ktorym piszecie. pozdrawiam Artur p.s Śliwka chyba mamy tego samego kierownika budowy.(my pozwolanie na budowe mamy juz od marca, a zaczynamy za tydzien-wykopy,a 5 czerwca wchodzi ekipa) POWODZENIA!!!! Na jaki bank zdecydowaliście się bo my jesteśmy w trakcie przeglądania ofert? Prawdopodobnie wezmiemy w Millennium-indiwidualnie , bylismy w Openfinance i tam powiedziano nam(po wstepnych analizach ) ze najkozystniejsze oferty ma mBank i Millenniun jednak pani z open... wydala sie malo kompetentna(powiedziala ze zadzwoni a nie zadzwonila ,powiedziala ze wysle maila a nie wyslala ,po przypomnieniu sie wyslala maila ale nie z tym co miala wyslac itd...) wiec sami udalismy sie do millennium. pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAWPIO 21.05.2006 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 A co myślicie o PKO BP ja mam wrażenie że miał lepsza ofertę od Milenium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdizet 21.05.2006 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Tez bylem w Open Finance i tez polecano mi M-bank i Millenium. W m-banku podobno nie chca zadnych faktur i wystarczy im postep w budowie (co bylo dl mnie najwazniesze). Kiedy jednak poszedlem do tych banków, okazalo sie, ze mieli oferte duuzo gorsza (szczegolnie millenium) niz np PKO BP. Ja zdecydowalem sie jednak na DOMbank - oprocentowanie w moim przypadku 2.27% (CHF) i postepy udokumentowuje sie zdjeciami i wpisami w dzienniku budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Gdynia 21.05.2006 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Słuchajcie, planuje zakupic folie, tzn nie folie ale taki patent do oczka wodnego. ktos bedzie robił u siebie i byłby zainteresowany?Moze da rade jakas lepsza cene uzyskac? a może dno wyłożyć gliną? folia w końcu się rozerwie, u moich teśców np raz wlazł w oczko pies ... ale oni mieli jakąś lipną folięA, swoja droga miałam zapytac jak kostka?Zadowoleni jestescie? kostka pierwsza klasa cała okolica wybałusza gały z podziwu Witam, jestem nowy w tym towarzystwie ale uważnie prześledziłem większą część tego forum i wyławiam potencjalnych dostawców materiałów i usług. Możesz napisać trochę więcej co to za cud kostka i skąd? Czy to z tego Kostbetu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VanGelerth 21.05.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Kiedy jednak poszedlem do tych banków, okazalo sie, ze mieli oferte duuzo gorsza (szczegolnie millenium) niz np PKO BP w czym oferta PKO BP jest lepsza (np.od millenium) ? My zamieniliśmy PKO BP na Millenium - niższe oprocentowanie,przyznanie kredytu bez prowizji,uznanie mieszkania własnościowego (jeszcze nie sprzedane) jako wkład własny więc nie trzeba ponosić kosztów ubezpieczenia braku wkładu własnego,przeliczanie wypłat transz po kursie dnia , a nie jak w PKO BP ilości waluty z dnia złożenia wniosku kredytowego, promocyjne pakiety ubezpieczeń na życie i nieruchomości ,brak kolejek i doskonały kontakt zarówno osobisty jak i telefoniczny z pracownikiem banku! Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 21.05.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Oferty banków nigdy do końca nie są tym czego sie spodziewamy. Dwa lata temu brałem w PKO BP kredyt w CHF. Zwyciężyli wówczas tym, że nie trzeba było dokumentować wydatków fakturami, co przy systemie gospodarczym ma ogromne znaczenie oraz najwyższą kwotą kredytu jaką gotowi byli przyznać. Oczywiście poziom obsługi był i jest dziadowski, ale coś za coś. Ponieważ z biegiem czasu (podwyzki stóp procentowych w Szwajcarii) oprocentowanie kredytu urosło mi do 3,55% zainteresowałem się tak szeroko reklamowanymi ofertami refinansowania. I jak zwykle wszystko wspaniale wygląda na obrazku, gdy zacząłem chodzić po bankach i pytać o szczegóły to po przeniesieniu kredytu zyskałbym średnio 30-40 złotych miesięcznie, a dla takiej różnicy szkoda podejmować wysiłek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciunio 21.05.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Odnosze dziwne wrazenie ze we wszystkich bankach tak naprawde jest to samo. Choc roznia sie ofertami to jak sie przeliczy wszystko, to wychodzi mniej wiecej na to samo. Tez bylem w Open Finance i tez wyszedlem od nich mocno zdegustowany. Tez zaproponowali mi Millenium. Ale koszty ubezpieczenia budowy i pozniejszej nieruchomosci sa dla mnie nie do przyjecia. Prawdopodobnie zdecyduje sie na BPH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Gdynia 21.05.2006 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Odnosze dziwne wrazenie ze we wszystkich bankach tak naprawde jest to samo. Choc roznia sie ofertami to jak sie przeliczy wszystko, to wychodzi mniej wiecej na to samo. Tez bylem w Open Finance i tez wyszedlem od nich mocno zdegustowany. Tez zaproponowali mi Millenium. Ale koszty ubezpieczenia budowy i pozniejszej nieruchomosci sa dla mnie nie do przyjecia. Prawdopodobnie zdecyduje sie na BPH. Z mojego własnego i dwóch przyjaciól doświadczenia przede wszystkim wynika, że pośrednicy tacy jak Expander czy inni tak naprawdę guzik robią i samemu można wywalczyć bezpośrednio więcej i nieporównywalnie szybciej. Jak zauważyłem Open Finance wszystkim proponuje Millenium, nie zauważyłem żeby ktoś wspomniał coś o innej propozycji. Wniosek nasuwa się sam. Słuszna uwaga, że finansowo oferty różnych banków wypadają po dokładnej analizie bliźniaczo podobnie. Istotne różnice są w obostrzeniach przy udzielaniu kredytu i w "papierologii". Ja mam mały kredyt w PKO BP ponieważ trafiliśmy na bardzo sympatyczną panią, która myślała na zapas za nas i bardzo sprawnie załatwiła wszystkie formalności. Po prostu chciało jej się pracować. Jak traficie na kogoś komu jest wszystko jedno jak Was obsłuży to w każdym banku przejdziecie drogę przez mękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 21.05.2006 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Sorry że tak off topic, ale może akurat tutaj ktoś z budujących zainteresuje się... Dwa 6 tygodniowe kociaki poszukują dobrych domów - najlepiej w okolicach 3miasta. Miały zostać uśpione, zostały uratowane i w łazience rodziców znajomego odchowane. Oto one: http://foto.onet.pl/upload/41/48/_601391_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/24/37/_601392_n.jpg No komu....(ta szara to dziewczynka) Pogadam z kumpela chciala kotka;-)tzn kocura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts