Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć,

No niestety nowi zazwyczaj zaczynają od pytań :( . Jak mogą się dzielić doświadczeniem skoro go dopiero zdobywają np. dzięki takiemu Forum i samej budowie. Wcześniejsze posty przejrzałem bardzo starannie. Niektóre kontakty pochodzą z postów z bardzo wczesną datą i niekiedy tych ekip już zwyczajnie nie ma bo budują u naszych zachodnich sąsiadów :( . Stąd moja prośba. A co do zgapiania informacji, to mam nadzieję, że w przyszłości będę mógł się odwdzięczyć również dobrą radą. A sformułowanie "u Was" to, szczerze powiedziawszy, nie wiem jak zastąpić. "u nas" nie pasuje bo u mnie jeszcze nikt nie budował :D - dopiero będzie.

Pozdrawiam i dziękuję za bezcenne rady :)

Krzychu

I dobrze, gdy zaczynają od pytań.

Gorzej gdy zanim zadadzą jakiekolwiek pytanie, w pierwszym poście piszą, że Forum jest do du.. :lol:

• Odpowiedzi 21k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gorzej gdy zanim zadadzą jakiekolwiek pytanie, w pierwszym poście piszą, że Forum jest do du.. :lol:

Święta racja Markusie. a jeszcze gorzej gdy sami niczym "cichociemni" siedzą w okopach i pieczołowicie spisują namiary na różne ekipy,sami niczym się nie podzielą...a gdy człowiek o "gruszce i pietruszce" chce pogadać, coby trochę od budowlanej rzeczywistości odskoczyć, to larum podnoszą, ze niby nie na temat, a toć wszak w klubie budujących jesteśmy, a nie w wymianie doświadczeń np. :)

...studnia-czy wybicie studni jest legalne ?-będę wdzieczna za informacje.

Pozdrawiam.

Zdaje się, że do 30 metrów żadnych pozwoleń nie trzeba :-?

Cześć :D ,

jestem nowy na Forum i chciałbym poprosić o pomoc Szanownych Forumowiczów. (...)

Obawiam się, że takowej tu nie uzyskasz.

Obecnie ta część forum przypomina raczej czat, a nie miejsce wymiany informacji i udzielania pomocy. Tu się zaprasza na ognisko i dyskutuje o nim przez kilkadziesiąt wątków, cytując w jednym poście sześć innych; tu się rozmawia o kotkach i zachwyca nimi przez kolejne ileśtam wątków.

Jak nie należysz do TWA, to nie masz szans. Przegrasz z karkówką i Mruczkiem.

Nie przesadzaj. Jakich potrzeujesz informacji czy pomocy????????????

Kontakty???????? Tanich dostawców?????????

Wszystkie te lub inne informacje dotyczące budowania dostaniesz tutaj!!!!!!!!!!!!!!!

Pamiętaj, że nie tylko pracą się żyje (ja nie mieszczę się w tych regułach) więc poodpoczywać też trzeba.

Wakmen,

mogę Cię prosić u umieszczenie lokalizacji mojego przyszłego domu na mapie budujących? Co prawda jeszcze jest tam szczere pole ale jeżeli wszystko pójdzie dobrze to zacznę budowę na początku jesieni. Moje miejsce na ziemi leży w Tuchomiu, prawie dokładnie w połowie drogi pomiędzy Rafalg i Kodim.

Wakmen,

mogę Cię prosić u umieszczenie lokalizacji mojego przyszłego domu na mapie budujących? Co prawda jeszcze jest tam szczere pole ale jeżeli wszystko pójdzie dobrze to zacznę budowę na początku jesieni. Moje miejsce na ziemi leży w Tuchomiu, prawie dokładnie w połowie drogi pomiędzy Rafalg i Kodim.

W wolnej chwili postaram się zaktualizować Twoje i jeszcze innych lokacje ale lepiej będzie jak wpiszesz swoje namiary w wątku " Mapka Forumowiczów z Trójmiasta".

Zna może ktoś z forumowiczów kogoś z koparką w Tuchomiu albo najbliższej okolicy, do zrobienia wykopów pod wodociąg i fundamenty?

Możesz zadzwonić do

Michał Górski (605 93 56 01)

Jest z Kielna (mi kopał pod oczyszczalnię) albo możesz jeszcze poszukać innych namiarów.

Dzięki. Zadzwonię do niego ale oczywiście, że spróbuję jeszcze sprawdzić kogoś innego.

gosia@ wiesz już może coś na temat biletów na koncert Gilmoura?

Rolku no co z tymi telefonami :-? Podaj namiary..., ekip, o których wspominasz na trójmiejskim forum nie znalazłam (pewnie nieuważnie czytałam i gdzieś przegapiłam...)

k.koval i co, przydała się lista? Daj znać, co z Twoją ekipą....

Rolek się zrolował

:lol: :lol: :lol:

Teraz z innej beczki - pytanie do budujących w Tczewie i okolicach: chciałbym kupić drewno liściaste do palenia w kominku. Czy ma ktoś może namiary w tym temacie?

Pozdrawiam

Adamski

Kupowałam drewno w Malborku - buk 120PLN . Za dowóz chyba 50PLN.

Nie wiem, czy to tanio. Jeśli jesteś zainteresowany poszukam nr telefonu.

k.koval i co, przydała się lista? Daj znać, co z Twoją ekipą....

Jeszcze czekam na kontakt z ekipą polecaną przez mojego kierownika budowy. Na razie "nie powiedzieli "nie"" - jak to określił. Jeśli to nie wypali to będę jechał po kolei z listy :) . Dziś mam geodetę, który ma wytyczyć narożniki budynku - miał być w piątek ale nie dojechał. Znalazłem też opinię koresa nt. p. Malinowskiego (dziękuję Ci anSi :) )- nie wiem jak mogłem ją przegapić to wcześniej :roll: : "(...) Ma jedna wade - jest dosc drogi, ale moim zdaniem dobry i robi swoim sprzetem (...)" - też mi się wydaje, że trochę drogą mi dał ofertę :( no ale być może rzeczywiście jest tego wart.

Pozdrawiam

Krzychu

Święta racja Markusie. a jeszcze gorzej gdy sami niczym "cichociemni" siedzą w okopach i pieczołowicie spisują namiary na różne ekipy,sami niczym się nie podzielą...a gdy człowiek o "gruszce i pietruszce" chce pogadać, coby trochę od budowlanej rzeczywistości odskoczyć, to larum podnoszą, ze niby nie na temat, a toć wszak w klubie budujących jesteśmy, a nie w wymianie doświadczeń np. :)

Obiema ręcami się pod tym podpisuję :lol: :lol: :lol: