mirek_gdynia 27.05.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Cześć, No niestety nowi zazwyczaj zaczynają od pytań . Jak mogą się dzielić doświadczeniem skoro go dopiero zdobywają np. dzięki takiemu Forum i samej budowie. Wcześniejsze posty przejrzałem bardzo starannie. Niektóre kontakty pochodzą z postów z bardzo wczesną datą i niekiedy tych ekip już zwyczajnie nie ma bo budują u naszych zachodnich sąsiadów . Stąd moja prośba. A co do zgapiania informacji, to mam nadzieję, że w przyszłości będę mógł się odwdzięczyć również dobrą radą. A sformułowanie "u Was" to, szczerze powiedziawszy, nie wiem jak zastąpić. "u nas" nie pasuje bo u mnie jeszcze nikt nie budował - dopiero będzie. Pozdrawiam i dziękuję za bezcenne rady Krzychu I dobrze, gdy zaczynają od pytań. Gorzej gdy zanim zadadzą jakiekolwiek pytanie, w pierwszym poście piszą, że Forum jest do du.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaba73 27.05.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Wczoraj "załatwiliśmy" sobie wodę na czas budowy Widzę światełko w tunelu Super, cieszymy się, że ruszacie do przodu. U nas budynek wytyczony, w przyszłym tygodniu wykopki i ławy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana531 27.05.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Witam wszystkich i proszę o radę- chciałabym wykopac studnię na swojej działce a jestem w trakcie budowy -wodę pitna będę miała z wodociagów ale do podlewania ogrodka przydała by mi sie własna studnia-czy wybicie studni jest legalne ?-będę wdzieczna za informacje.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 27.05.2006 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 I dobrze, gdy zaczynają od pytań. Gorzej gdy zanim zadadzą jakiekolwiek pytanie, w pierwszym poście piszą, że Forum jest do du.. Święta racja Markusie. a jeszcze gorzej gdy sami niczym "cichociemni" siedzą w okopach i pieczołowicie spisują namiary na różne ekipy,sami niczym się nie podzielą...a gdy człowiek o "gruszce i pietruszce" chce pogadać, coby trochę od budowlanej rzeczywistości odskoczyć, to larum podnoszą, ze niby nie na temat, a toć wszak w klubie budujących jesteśmy, a nie w wymianie doświadczeń np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 27.05.2006 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 ...studnia-czy wybicie studni jest legalne ?-będę wdzieczna za informacje. Pozdrawiam. Zdaje się, że do 30 metrów żadnych pozwoleń nie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 28.05.2006 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Cześć , jestem nowy na Forum i chciałbym poprosić o pomoc Szanownych Forumowiczów. (...) Obawiam się, że takowej tu nie uzyskasz. Obecnie ta część forum przypomina raczej czat, a nie miejsce wymiany informacji i udzielania pomocy. Tu się zaprasza na ognisko i dyskutuje o nim przez kilkadziesiąt wątków, cytując w jednym poście sześć innych; tu się rozmawia o kotkach i zachwyca nimi przez kolejne ileśtam wątków. Jak nie należysz do TWA, to nie masz szans. Przegrasz z karkówką i Mruczkiem. Nie przesadzaj. Jakich potrzeujesz informacji czy pomocy???????????? Kontakty???????? Tanich dostawców????????? Wszystkie te lub inne informacje dotyczące budowania dostaniesz tutaj!!!!!!!!!!!!!!! Pamiętaj, że nie tylko pracą się żyje (ja nie mieszczę się w tych regułach) więc poodpoczywać też trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Gdynia 28.05.2006 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Wakmen,mogę Cię prosić u umieszczenie lokalizacji mojego przyszłego domu na mapie budujących? Co prawda jeszcze jest tam szczere pole ale jeżeli wszystko pójdzie dobrze to zacznę budowę na początku jesieni. Moje miejsce na ziemi leży w Tuchomiu, prawie dokładnie w połowie drogi pomiędzy Rafalg i Kodim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Gdynia 28.05.2006 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Do Rafalg i Kodiego - robiliście badania geologiczne gruntu przed budową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Gdynia 28.05.2006 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Zna może ktoś z forumowiczów kogoś z koparką w Tuchomiu albo najbliższej okolicy, do zrobienia wykopów pod wodociąg i fundamenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 28.05.2006 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Wakmen, mogę Cię prosić u umieszczenie lokalizacji mojego przyszłego domu na mapie budujących? Co prawda jeszcze jest tam szczere pole ale jeżeli wszystko pójdzie dobrze to zacznę budowę na początku jesieni. Moje miejsce na ziemi leży w Tuchomiu, prawie dokładnie w połowie drogi pomiędzy Rafalg i Kodim. W wolnej chwili postaram się zaktualizować Twoje i jeszcze innych lokacje ale lepiej będzie jak wpiszesz swoje namiary w wątku " Mapka Forumowiczów z Trójmiasta". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 28.05.2006 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Zna może ktoś z forumowiczów kogoś z koparką w Tuchomiu albo najbliższej okolicy, do zrobienia wykopów pod wodociąg i fundamenty? Możesz zadzwonić do Michał Górski (605 93 56 01) Jest z Kielna (mi kopał pod oczyszczalnię) albo możesz jeszcze poszukać innych namiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klimas_gdynia 28.05.2006 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Czołem i witam Wszystkich forumowiczów. Miałem małą przerwę ( tylko 2 latka ) od ostatnich postów/wizt etc. Czy ktoś z Was buduje/budował/będzie budował Dom w Piwonich ( firmy Archon )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koozzaa 28.05.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Pytanko, ponieważ jest 220 stron i nie chce mi sie przeglądać wszystkiego,gdzie w Gdańsku kupie flizelinę???Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Gdynia 28.05.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Zna może ktoś z forumowiczów kogoś z koparką w Tuchomiu albo najbliższej okolicy, do zrobienia wykopów pod wodociąg i fundamenty? Możesz zadzwonić do Michał Górski (605 93 56 01) Jest z Kielna (mi kopał pod oczyszczalnię) albo możesz jeszcze poszukać innych namiarów. Dzięki. Zadzwonię do niego ale oczywiście, że spróbuję jeszcze sprawdzić kogoś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 28.05.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 gosia@ wiesz już może coś na temat biletów na koncert Gilmoura? Rolku no co z tymi telefonami Podaj namiary..., ekip, o których wspominasz na trójmiejskim forum nie znalazłam (pewnie nieuważnie czytałam i gdzieś przegapiłam...) k.koval i co, przydała się lista? Daj znać, co z Twoją ekipą.... Rolek się zrolował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 28.05.2006 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 http://wejherowo.naszemiasto.pl/samorzadowiec_pomorza__powiat_wejherowsk/specjalna_galeria/3619.html ....nie myślicie, ze to czysta ściema? Pytanie dotyczy mieszkańców Gminy Szemud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucia 29.05.2006 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Teraz z innej beczki - pytanie do budujących w Tczewie i okolicach: chciałbym kupić drewno liściaste do palenia w kominku. Czy ma ktoś może namiary w tym temacie? Pozdrawiam Adamski Kupowałam drewno w Malborku - buk 120PLN . Za dowóz chyba 50PLN. Nie wiem, czy to tanio. Jeśli jesteś zainteresowany poszukam nr telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k.kowal 29.05.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 k.koval i co, przydała się lista? Daj znać, co z Twoją ekipą.... Jeszcze czekam na kontakt z ekipą polecaną przez mojego kierownika budowy. Na razie "nie powiedzieli "nie"" - jak to określił. Jeśli to nie wypali to będę jechał po kolei z listy . Dziś mam geodetę, który ma wytyczyć narożniki budynku - miał być w piątek ale nie dojechał. Znalazłem też opinię koresa nt. p. Malinowskiego (dziękuję Ci anSi )- nie wiem jak mogłem ją przegapić to wcześniej : "(...) Ma jedna wade - jest dosc drogi, ale moim zdaniem dobry i robi swoim sprzetem (...)" - też mi się wydaje, że trochę drogą mi dał ofertę no ale być może rzeczywiście jest tego wart. Pozdrawiam Krzychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziemba 29.05.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Witaj, jeśli podasz mi adres mailowy to wyślę Ci listę ekip, którą kiedyś sama otrzymałam Może akurat któraś będzie wolna Czy moglabym tez otrzymac taka liste, bede bardzo wdzieczna, [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 29.05.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 I dobrze, gdy zaczynają od pytań. Gorzej gdy zanim zadadzą jakiekolwiek pytanie, w pierwszym poście piszą, że Forum jest do du.. Święta racja Markusie. a jeszcze gorzej gdy sami niczym "cichociemni" siedzą w okopach i pieczołowicie spisują namiary na różne ekipy,sami niczym się nie podzielą...a gdy człowiek o "gruszce i pietruszce" chce pogadać, coby trochę od budowlanej rzeczywistości odskoczyć, to larum podnoszą, ze niby nie na temat, a toć wszak w klubie budujących jesteśmy, a nie w wymianie doświadczeń np. Obiema ręcami się pod tym podpisuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts