Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Słuchajcie potrzebuje pomocy - ekipa, która miała mi robić elewacje zostawiła mnie na lodzie - a umawiałam się z nimi już od jesieni zeszłego roku :(

POTRZEBUJE TAKIEJ EKIPY.

Dzwoniłam już pod następujące namiary:

p. Klechowicz 606-103-675

Radek 606 -443 -494

Freitag 604-455-684

p. Wicki 693-379-089

Sikora 681-71-42

niestety nikt z powyższych albo nie ma czasu albo już się tym nie zajmuje.

Macie jakieś namiary ? :() :o

Witaj sąsiadko :wink:

Mam umówioną ekipę na wrzesień ale w niedzielę będę się widział z wykonawcą tzn. szefem więc dam Ci znać o której, to go od razu podeślę na Twe włości. Może będzie wolny w najbliższym czasie.

Pozdrawiam

Dziękuję dobry sąsiedzie :) - będe Ci wdzięczna :) Ja cały weekend będe na działce

:D

https://forum.murator.pl/topic/708-grupa-tr%C3%B3jmiasto-i-okolice/page/667/#findComment-1202854

• Odpowiedzi 21k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A czy ta cena to jest razem z materialem

I jak to wyglada np. ze zwirem koles sam sobie dowozi, czy trzeba go w zwir "zaopatrzyc" bez wzgledu na to czy jest to z materialem czy bez

Piotr

Cena z materiałem w przypadku firmy P. Toporka oznacza, że otrzymujesz gotowy produkt a cała reszta to już jego problem. Przynajmniej tak ja się z nim umawiałem.

Wielkie dzieki, jestem umowiony z panem toporkiem na lipiec, rozmawialismy tylko przez telefon i dokladnie nie pamietam jak wygladala nasza rozmowa, a ostatnio jak zona pytala mnie czy on zalatwia material i zwir itp, to nie potrafilem odpowiedziec na to pytanie. Wydawalo mi sie ze bylo to ze wszystkim, ale z drugiej strony nie wiedzialem co ze zwirem, a jak przypuszczam idzie tego duzo, ale z drugiej strony jak on sam sobie to zalatwia to na pewno ma to co chce, bo ma sprawdzonych dostawcow.

Jeszcze raz wielkie dzieki

Piotr

https://forum.murator.pl/topic/708-grupa-tr%C3%B3jmiasto-i-okolice/page/667/#findComment-1203102

I jak to wyglada np. ze zwirem koles sam sobie dowozi, czy trzeba go w zwir "zaopatrzyc" bez wzgledu na to czy jest to z materialem czy bez

Piotr

Cena z materiałem w przypadku firmy P. Toporka oznacza, że otrzymujesz gotowy produkt a cała reszta to już jego problem. Przynajmniej tak ja się z nim umawiałem.

Wielkie dzieki, jestem umowiony z panem toporkiem na lipiec, rozmawialismy tylko przez telefon i dokladnie nie pamietam jak wygladala nasza rozmowa, a ostatnio jak zona pytala mnie czy on zalatwia material i zwir itp, to nie potrafilem odpowiedziec na to pytanie. Wydawalo mi sie ze bylo to ze wszystkim, ale z drugiej strony nie wiedzialem co ze zwirem, a jak przypuszczam idzie tego duzo, ale z drugiej strony jak on sam sobie to zalatwia to na pewno ma to co chce, bo ma sprawdzonych dostawcow.

Piotr

A dokładnie ile Pan Toporek bierze za m kw z materiałem i jaki to jest tynk (gipsowy czy tradycyjny)?

Pozdrawiam,

Ala

https://forum.murator.pl/topic/708-grupa-tr%C3%B3jmiasto-i-okolice/page/667/#findComment-1203210

Cmyk

Jak daleko jestes, skonczyles juz fundamenty??

Piotr

Cmyk już zalał strop, a wszystko bardzo dobrze udokumentowane zdjęciami w Jego dzienniku.

Roboty ida pelna para wczoraj ekipa mnie pozytywnie zaskoczyla dzwoniac ze dzis juz beda i sa a mieli przyjechac w piatek :p

Nawet wczoraj przyjechali na chwile i zainstalowali wyciag do wciagania gazobetonu :o

Oczywiscie strop zalany schody takze wiec moge podziwiac okolice z wysokosci pietra :D

CMyK

https://forum.murator.pl/topic/708-grupa-tr%C3%B3jmiasto-i-okolice/page/667/#findComment-1203259

Piotr

Piotr

A dokładnie ile Pan Toporek bierze za m kw z materiałem i jaki to jest tynk (gipsowy czy tradycyjny)?

Pozdrawiam,

Ala

Jak rozmawialem 2,5 miesiaca temu z panem Toporkiem to podawal mi cene 17 pln za cementowo wapienne i chyba tylko takie robi

https://forum.murator.pl/topic/708-grupa-tr%C3%B3jmiasto-i-okolice/page/667/#findComment-1203317

Cmyk

Piotr

Cmyk już zalał strop, a wszystko bardzo dobrze udokumentowane zdjęciami w Jego dzienniku.

Roboty ida pelna para wczoraj ekipa mnie pozytywnie zaskoczyla dzwoniac ze dzis juz beda i sa a mieli przyjechac w piatek :p

Nawet wczoraj przyjechali na chwile i zainstalowali wyciag do wciagania gazobetonu :o

Oczywiscie strop zalany schody takze wiec moge podziwiac okolice z wysokosci pietra :D

CMyK

Wlasnie przegladalem twoj dziennik budowy

Tempo oszolamiajace, ale co z przerwami technologicznymi, ja (i kazdy mi to mowil) czekalem 2 tygodnie po lawach, potem dwa tygodnie po stropie, wkurzalem sie ale czekalem, teraz tez u mnie robia scianke kolankowa, ale majster i kierownik mowia, ze trzeba po tym odczekac okolo tygodnia zeby podeschlo. Wkurza mnie to czekanie, ale co mam robic, czekam.

U mnie ciesla ma wejsc 10-tego, poetm sciany szczytowe obrabianie komina, majser mi mowi ze okolo tygodnia.

Tak czy inaczej podziwiem twoje tempo, ja mam ekipe dobra, ale czasem za dokladna a co za tym idzie powolna.

Pozdrawiam

piotr

https://forum.murator.pl/topic/708-grupa-tr%C3%B3jmiasto-i-okolice/page/667/#findComment-1203345

Cmyk

Piotr

CMyK

Miło sie czyta twoj dziennik i twarze na zdjeciach znajome

:lol: Ciesze sie ze na razie, tfu, tfu wszystko oki. Usciskaj ode mnie Gajkowskiego i przypomnij o mojej altance w zimie :wink: Naprawde mi ich barkuje :wink: Z wodka to oni sobie jaja robia, chociaz na wieche my im kupilismy i zabrali murarze do domu, Za to ciesle zrobili mi piekny wianek wiechowy i zbili porzadny stół. Brakuje mi naprawde "mojej ekipy" :wink: chyba czas o nastepnym domu pomyslec :lol: :lol: :lol:

https://forum.murator.pl/topic/708-grupa-tr%C3%B3jmiasto-i-okolice/page/667/#findComment-1203607

CMyK, będziesz dziś wieczorem na działce?

nie wiem ostatnio jestem zarobiony mamy komunie u starszej corki wiec porzadki pelna para jak mnie zonka zwolni to moze sie zjawie tylko o ktorej - dalem telefon na priv

CMyK

https://forum.murator.pl/topic/708-grupa-tr%C3%B3jmiasto-i-okolice/page/667/#findComment-1203655

Cmyk

Piotr

CMyK

Wlasnie przegladalem twoj dziennik budowy

Tempo oszolamiajace, ale co z przerwami technologicznymi, ja (i kazdy mi to mowil) czekalem 2 tygodnie po lawach, potem dwa tygodnie po stropie, wkurzalem sie ale czekalem, teraz tez u mnie robia scianke kolankowa, ale majster i kierownik mowia, ze trzeba po tym odczekac okolo tygodnia zeby podeschlo. Wkurza mnie to czekanie, ale co mam robic, czekam.

U mnie ciesla ma wejsc 10-tego, poetm sciany szczytowe obrabianie komina, majser mi mowi ze okolo tygodnia.

Tak czy inaczej podziwiem twoje tempo, ja mam ekipe dobra, ale czasem za dokladna a co za tym idzie powolna.

Pozdrawiam

piotr

ja po lawach czekalem 3 tygodnie a obecny kierownik powiedzial ze po tygodniu moga murowac wiec zaczeli a tempo to ja widzialem wieksze na drugi dzien murowali po lawach i po stropie w ciagu miesiaca stal dom z dachem facet nie nadazal z materialem ale ekipa nocowala na dzialce i robili od rana do wieczora

CMyK

https://forum.murator.pl/topic/708-grupa-tr%C3%B3jmiasto-i-okolice/page/667/#findComment-1203662

Cmyk

Piotr

CMyK

Miło sie czyta twoj dziennik i twarze na zdjeciach znajome

:lol: Ciesze sie ze na razie, tfu, tfu wszystko oki. Usciskaj ode mnie Gajkowskiego i przypomnij o mojej altance w zimie :wink: Naprawde mi ich barkuje :wink: Z wodka to oni sobie jaja robia, chociaz na wieche my im kupilismy i zabrali murarze do domu, Za to ciesle zrobili mi piekny wianek wiechowy i zbili porzadny stół. Brakuje mi naprawde "mojej ekipy" :wink: chyba czas o nastepnym domu pomyslec :lol: :lol: :lol:

Gosiu ekipa super tak jak i ty budowalbym drugi dom z nimi, moze jak tobie zbili stol to mi zrobia meble do salonu :lol:

a wodki sie napije tak jestem szczesliwy ze bezproblemowo przebiegla współpraca z nimi sasiad zwolnil ekipe bo kradla materialy i teraz obgaduje sie z moja czy nie skoncza budowy ale chyba dopiero w pazdzierniku. A ze budowal taki sam dom jak ja to widzialem roznice w murowaniu i detalach i mysle ze zwolnil ich na czas.

CMyK

https://forum.murator.pl/topic/708-grupa-tr%C3%B3jmiasto-i-okolice/page/667/#findComment-1203673

Gosiu ekipa super tak jak i ty budowalbym drugi dom z nimi, moze jak tobie zbili stol to mi zrobia meble do salonu :lol:

a wodki sie napije tak jestem szczesliwy ze bezproblemowo przebiegla współpraca z nimi sasiad zwolnil ekipe bo kradla materialy i teraz obgaduje sie z moja czy nie skoncza budowy ale chyba dopiero w pazdzierniku. A ze budowal taki sam dom jak ja to widzialem roznice w murowaniu i detalach i mysle ze zwolnil ich na czas.

CMyK

Tiaa, chyba nawet nie zdajemy sobie sprawy ile "przyjemnosci budowlanych" nam oszczedzona :lol: A, złodziejom to bym łapy ucięła.Wracajac do stołu, to gajkowski moim zdaniem jest istnym wirtuozem drewnianym :wink: Zajał 1 miejsce w wbijaniu gwozdzia na czas. Fajny facet!Taras do dzisiaj sobie chwale

https://forum.murator.pl/topic/708-grupa-tr%C3%B3jmiasto-i-okolice/page/667/#findComment-1203767

To pan Gajkowski tarasy robi drewniane? A co jeszcze w drewnie? Poproszę o namiar, bo drewniane wykończenia na elewacji mi się marzą i taras też drewniany ma być. Dzięki. :wink:

Gaba

Robi, ale tylko w zimie

:lol: tak nie ma czasu, bo jest zarobiony z wiezbami. W tamtym roku odmówił ok 60 dachow.Mam gdzies namiar na Faceta co rrobi piekne elewacje drewniane, ale to koszt 100 m2

https://forum.murator.pl/topic/708-grupa-tr%C3%B3jmiasto-i-okolice/page/667/#findComment-1204186

Ten chwalony na forum cieśla to chyba jednak Gojtowski, a nie Gajkowski. W każdym razie mają ten sam nr telefonu. A może jednak jest ich dwóch? :wink:
Nie, to ten sam, ja tylko zawsze myle jego nazwisko

:wink:

https://forum.murator.pl/topic/708-grupa-tr%C3%B3jmiasto-i-okolice/page/667/#findComment-1204566

Piotr

Piotr

Pozdrawiam,

Ala

Jak rozmawialem 2,5 miesiaca temu z panem Toporkiem to podawal mi cene 17 pln za cementowo wapienne i chyba tylko takie robi

Ja zaklepalem sobie wlasnie termin u Szanownego Pana Wickiego za 14,5 PLN ale jak dzwonilem do niego tak orientacyjnie w okolicach lutego to mowil o cenie 13,5 PLN.

https://forum.murator.pl/topic/708-grupa-tr%C3%B3jmiasto-i-okolice/page/667/#findComment-1205457