Docent - Gdańsk 23.06.2003 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2003 JACA - koleżanka małżonka skontaktowała się dzisiaj z tą panią telefonicznie - dzięki za namiary. KODI - jak tam wytężona praca - może byś coś dał znać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaca_V40 23.06.2003 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2003 DOCENT - i jak? Bedzie to przedszkole? PozdrawiamJaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 24.06.2003 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 Witam Flate Spróbuj w firmie Parkan w Straszynie (jadąc od strony Gdańska zaraz za obwodnicą trzeba skręcić w prawo w polna drogę, potem tą drogą około 150 metrów i zajeżdżasz na podwórko, gdzie się mieszczą). Robią furtki i bramy na wymiar i w stylu jakim chcesz. Samego ogrodzenia - podmurówka + siatka chyba nie robią. Sprzedaja też bramy Hormanna. Jutro prześle Ci jakiś numer telefonu do nich - nie mam przy sobie. Jest też firma Apus z Rumii, ale z Nimi gadałem tylko na telefon i nigdy tam nie byłem. Więcej firm nie znam . Pozdrowienia B. Uzupełniam telefon do PARKAN-u: 682-00-13 fax: 692-04-96 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 24.06.2003 05:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 Wpadłem tylko na moment do robotki. Generalnie mam 3 tygodnie urlopu bezpłatnego. Zarabiam i tak śmiesznie więc żadna strata, a przez ten czas wycekoluję do końca i położę kafle a jak starczy czasu to i pergo. Tak więc do połowy lipca jestem na forum sporadycznie. Od przyszłego poniedziałku na stałe mieszkamy w Miszewku. Ale pogoda się spiep.... Pozdrawiam Lęcę po Muratora, bo przez to Miszewko zapomniałem, że Murator ukazuje się ok. 20.06. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 24.06.2003 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 Czesc bractwo pomorskieJak tam Wasze budowy? Jaca, Benicio: prosze dajcie znac czy bedziecie dzisiaj na budowach. PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 24.06.2003 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 Czesc bractwo pomorskie Jak tam Wasze budowy? Jaca, Benicio: prosze dajcie znac czy bedziecie dzisiaj na budowach. Pozdrawiam Adamski Witam Ja napewno nie będe. Idę na imieniny do mojej 94 (!!!) letniej babci. Dodam, że nawleka igłe bez okularów!!!. Godne pozazdroszczenia. Napewno będe w najbliższą sobotę między 8, a 12 - pan "Koparkowiec" będzie mi kopal dół pod szambo. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 24.06.2003 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 JACA- ( w sprawie przedszkola). Pani, która zamierza utworzyć przedszkole w Baninie na razie ma tylko plany, a także obiecane pomieszczenia, które należy zaadoptować - będą 3 grupy ( jedna grupa dwulatków). Nie wiadomo, czy to przedszkole ruszy od września - być może trochę później. Tak więc są to na razie tylko przymiarki. Jeśli chodzi o moją żonę - to w tej chwili praca odpada ( ciąża). Pozdrowienia dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 25.06.2003 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2003 Witam Czy ma ktos z Was namiary na szklarza, który solidnie, sprawnie i niedrogo wykonałby lustro (duże, lekko zbajerowane, z jakims wbudowanym oświetleniem). Będe wdzięczny. Pozdrowienia B. PS. Adamski, jak wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaca_V40 25.06.2003 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2003 BENICIO - ja tez wlasnie jestem na etapie szukania lustra - proste do lazienki, ale zrobione dobrze i ma nie czerniec po 2 latach Jak cokolwiek Ci wpadnie w rece to wal na Forum. Tez jestem zainteresowany. Oczywiscie tez dam znac jak cos znajde. Pozdrawiam Jaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 25.06.2003 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2003 Benicio: prawde mowiac juz nie jechalem do Twojego domu. Pochodzilem troche po domu Jacy (Jacek-jeszcze raz dzięki wielkie ) i jechałem prosto do Tczewa. Pozdrawiam Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 26.06.2003 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Gdzie kupowaliscie stal na zbrojenia fundamentow? Metalzbyt i tym podobne, czy hurtownie budowlane? Moze jakies ceny.Spotkalem sie ostatnio z mozliwoscia kupienia gotowych elementow z drutu do zbrojenia. Kupowaliscie cos takiego, czy murarze wszystko recznie robili?Z gory dziekuje za odzew i pozdrawiam serdecznieAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaca_V40 26.06.2003 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 ADAMSKI - wszystko robione na budowie, a stal brana z Zukowa (Ajlant) oraz z GS'u w Baninie. Ceny to nie pamietam ale cos mi sie kolacze ze ok. 1400PLN/tone... Ale tu moge sie mylic bo pamiec zawodzi PozdrJaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klimas_gdynia 27.06.2003 02:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2003 Cześć! ADAMSKI - jeżeli chodzi o stal ( domyślam się , że to trochę daleko ) to ja brałem w firmie STAL - WIEM na ul. Hutniczej w Gdyni. Ceny wachają sie w granicach 1,45 - 1,55 PLN / kg . Sa odpowiednie przeliczniki kg na metry bieżące w zależności od grubości prętów zbrojeniowych. Z tego co pamietam ( można samemu wyliczyć ) to 1 mb fi12 to trochę więcej niż 1 kg. Natomiast 1 kg fi 6 to około 4 mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 28.06.2003 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2003 ADAMSKI = HURTOWNIA w Pępowie, przed rabatami: stal fi 12 i fi 10 - tona 153 zł, fi 6 160 zł, drut wiązałkowy 1 kg 3,50 zł, bloczki fundamentowe - 14x25x38 - 2,20 zł, gazobeton 24x24x59 z Osławy 4,90 zł, beton B-15 -187, B-20 - 198 zł ( są to ceny z przed tygodnia - można się targować). Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 29.06.2003 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2003 Czy u Was od kilku dni forum też jest strasznie wolne?TRAGEDIA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachar 30.06.2003 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 Witam ! No właśnie - szybkość forum spadła tak że na stałym łączu mogę iść zrobić herbatę zanim się strona wyświetli ! Tak źle to jeszcze chyba nie było. U mnie roboty się posuwają powolutku do przodu - mam pierwszą noc na budowie za sobą dobrze było tylko FS20 trochę twardy hihi. Jak dobrze pójdzie to na przyszły tydzień zacznę myśleć o wylewkach ... ale to się jeszcze okaże. Czy na ogrzewanie podłogowe dawaliście jakiś specjalny beton? Gotowy czy robiony na miejscu? Ile Wam wyszedł m2 wylewki za materiał? Bo robocizna od 8 do 12 zł ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 30.06.2003 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 CzescDzięki wielkie za wszelkie dane dotyczące stali. Kilka miesięcy temu padło tutaj pytanie na temat wyboru stropu - tak z ciekawości: jakie stropy robicie - teriva, leier, żelbeton, lekki-drewniany? Może ktoś pokusił się o wyliczenie róznicy w kosztach? PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 30.06.2003 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 Co do powyzszego maila zastanawiam sie nad wyborem stropu - na razie Teriva (z Kombetu) lub Leier, ostatnio dowiedziałem się ze jedna z hurtowni tczewskich ma terive z Solbetu. Jak wybor doradzilibyscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klimas_gdynia 30.06.2003 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 Jeżeli chodzi o strop to ja obecnie w swoim domu zastosawałem hybrydę. Część jest zrobiona na szalunkach styropianowych ( zobacz stronę http://www.sukiennik.pl ) , druga część większa - strop żelbetowy. Ze względu na konstrukcję domu , dachu i oparcie wieźby dachowej nie mogłem zastosowac wszędzie "styropianu". Rozwiązanie bardzo ciekawe , mała pracochlonność , ostateczne wytłumienie , docieplenie stropu. Są to elementy które należy brać pod uwagę. Porównując koszty stropu żelbetowego ( czas , szalunki etc ) i "styropianowego" - to w przyszłości tylko ten DRUGI! Mogłem zdecydować się na przeprojektowanie stropu , czego niezrobiłem i uważąm to za błąd!! Koszt? Finalny m2 ; strop żelbetowy kilknaście % droższy - nie licząc czasu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klimas_gdynia 30.06.2003 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 W dodatku szalunki styropianowe łatwe w montażu - w każdym terenie!Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts