Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gaba73 napisał:
  Ania i Piotr napisał:

jak daleko jestes, bo widze ze juz kafelki kladziesz

Ja czekam dalej bez skutku, ciekawe co teraz koles wymysli?

Może trzeba gościowi podziękować. U nas tynki juz są, ale posadzkarz też nas zwodził, to z niego zrezygnowaliśmy. Zadzwoniłam do dwóch polecanych tu na forum i obydwaj szczęśliwie mieli wolne terminy. W związku z tym zaliczyliśmy tylko tydzień obsuwu względem oryginalnego terminarza. To chyba nieźle. Nasza sytuacja pokazuje, że czasem warto dzwonić w środku sezonu do tych wydawać by sie mogło najbardziej obleganych.

G.

Czekam, bo facet ma bardzo dobre referencje, a juz zdazylem zauwazyc, ze warto czekac na dobrych fachowcow, polecanych, ale macie chyba racje, bo sa pewne granice.

Prosze wiec o namiary na dobre tynki cem-wapienne i posadzki

pozdrawiam

piotr

• Odpowiedzi 21k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam jako nowa użytkowniczka - i do tego z trójmiasta :p

zaczynam od Henbudu - bo ktoœ pytał :wink:

Firma została nam polecona przez osobe, która ja zna prywatnie i sama siedzi w budowlance.

Cennika nie znam - sami jeszcze się na firmę nie zdecydowlaiœmy

i od razu tak do was po proœbie: a archeologa nie znacie??

bo nam sie działka z ochronš trafiła :-? Rozmawialismy z archeologiem z muzeum i chce jakies 1400 zł za pół godz. roboty na naszym sprzęcie - przy załozeniu, że nam nic atrakcyjnego nie wykopie. bo jakby nie daj Boze wykopał... :-?

Ania i Piotr napisał:

(...)

Czekam, bo facet ma bardzo dobre referencje, a juz zdazylem zauwazyc, ze warto czekac na dobrych fachowcow, polecanych, ale macie chyba racje, bo sa pewne granice.

Prosze wiec o namiary na dobre tynki cem-wapienne i posadzki

pozdrawiam

piotr

Mogę polecić do posadzek pana Kazimierza Wickiego (polecanego na forum) 693 379 089. U nas właśnie skończył wylewać posadzki (dokładnie rzecz biorąc to jego ekipa) - zapraszamy do obejrzenia :) . Nasza chatka (150m2 + garaż 38m2) zajęła im jakieś 8 godzin (wcześniej był ułożony styropian). Nasza pani kierownik nie miała uwag.

Robi też tynki cem-wap, ale nie wiem jak - my mamy gipsowe i robił nam kto inny.

pozdrawiam,

P.

markus_gdynia napisał:
  Dorota_M napisał:
fijak9 - czy masz jakieœ namiary na firmę Litwin Chłodnictwo Klimatyzacja. Jeœli tak, to bardzo, bardo poproszę o ujawnienie.

Pozdrawiam,

Dzięki.

Już znalazłem namiary na niego w Internecie

Widzę, że złoœliwoœci nigdy za mało !

M_M napisał:

i od razu tak do was po pro�bie: a archeologa nie znacie??

bo nam sie działka z ochronš trafiła :-? ...

Witaj, też trafiła się nam podobna działka (strefa pradziejowa :o ) Obeszło się jednak bez kopania, wydano nam opinię, że nie są zainteresowani kopaniem, ale...gdybyśmy na coś natknęli się - natychmiast mamy o tym powiadomić 8)

Mam dwa namiary na archeologów z czasów moich poszukiwań - niestety - nic nie wiem na temat kosztów. Może spróbuj popytać :-?

Sylwia Kurzyńska - 692503401 lub Zbigniew Borcowski - 502757019

hos napisał:
  Zochna napisał:
  dana531 napisał:
Witam.Jestem na etapie zamawiania wiezby i potrzebuję namiary na dobry i niedrogi tartak w okolicy Redy,będę wdzieczna za informacje.

Pozdrawiam

polecam tartak w Barlominie - Roman Stenka tel 58 678 1716

A ja krzynke piwa albo łyski za dobrego ciesle od zaraz :(

chyba wszyscy w Irlandii siedza .. :evil:

tak tylko teraz trzeba ok 2 miesiace czekac...

Własnie dzwoniłem do Wioletki, ale najwcześniej PYTAĆ SIĘ za dwa miechy...:-( a mi tylko o opałówkę chodziło.

markus_gdynia napisał:
  CMYK napisał:
poszukuje dobrego kafelkarza

ktory ladnie wycina wzory i robi to z glowa no i ladnie uklada kafelki

pozdrawiam

CMyK

Pan Andrzej: 604 453 930

Byłem z niego bardzo zadowolony. Jest przede wszystkim myslący. Tylko ciężko u niego z terminami, bo ma jeszcze pracę etatową.

Dzieki za namiar ale do Pruszcza ma za daleko juz dawno dzwonilem

nadal szukam kafelkarza

co do tynkow to Wicki robil u mnie SUPER cena 14,50 za metr teraz bedzie robil za tydzien wylewki za 24 za metr z materialem

CMyK

Witam po dluzszym czasie:)

U mnie teraz czas na posadzki - bedzie je robił pan Wroński - cena to 19 pln za m2 z materialem (ok 165m2). Tynki robił p. Janusz Wicki - nie mam w sumie zastrzezen (poza jedna niedoróbka, ktora dorobi po wylewkach) - cena to 13,5 za m2 z materiałem. W czwartek wchodzi dekarz, który w koncu ulozy dachówke, która lezy od ponad miesiaca na ziemi. Jestem w trakcie docieplania domu styropianem.

Sprawy hydrauliczne juz prawie zakonczone (czesc przed wylewkami - woda, grzejniki, podłogówka), po posadzkach jeszcze piec (na ekogroszek z podajnikiem- HEF). Całość hydrauliki ( z materiałami, piecem, grzenikami itd. to koszt 25 tys...)

Mam nadzieje, ze uda mi sie pod koniec pazdziernika zamieszkac:)

Pozdrawiam wszystkich budujących :)

Ekipa zakończyła u mnie wylewanie ław fundamentowych :D . Po robocie szef ekipy powiedział, że to ważny etap. Nie zajarzyłem, o co chodzi, wiec po dziesięciu minutach majster otwartym tekstem uświadomił mnie, że jest świecka tradycja nakazująca postawienie ekipie flaszki "żeby ławy nie pękały", co też uczyniłem, bo chłopaki zasuwały równo i porządnie. Pytanie do bardziej zaprawionych w boju: jakie są jeszcze "ważne etapy" związane ze świeckimi tradycjami w czasie budowy :wink: ?

A my już od tygodnia mieszkamy na swoim :)))

Tylko mam mały problem z Internetem :( Dzisiaj byłam w TP i Pani mi oświadczyłą, że nie ma wolnych portów i nie mogę dostać neostrady, Bojano się rozbudowuje, coraz więcej ludzi chce mieć dostęp i popyt przewyższył podaż pewnie z netią będzie podobnie - poradźcie mi co zrobić z tym fantem ? Zostaje Blue Conect , czy podłączanie do internetu za pomocą telefonu .

Ktoś z Was napotkał taki problem?

inzynier.mamon napisał:
Ekipa zakończyła u mnie wylewanie ław fundamentowych :D . Po robocie szef ekipy powiedział, że to ważny etap. Nie zajarzyłem, o co chodzi, wiec po dziesięciu minutach majster otwartym tekstem uświadomił mnie, że jest świecka tradycja nakazująca postawienie ekipie flaszki "żeby ławy nie pękały", co też uczyniłem, bo chłopaki zasuwały równo i porządnie. Pytanie do bardziej zaprawionych w boju: jakie są jeszcze "ważne etapy" związane ze świeckimi tradycjami w czasie budowy :wink: ?

U nas już były oblane "ławy" i zakończone fundamenty. Jeszcze szykuje się zalanie stropu, no i zakończenie stanu surowego :lol:

Jak dobrze pracują to myślę, że warto tradycję uszanować :lol:

Dorota_M napisał:
  markus_gdynia napisał:
  Dorota_M napisał:
fijak9 - czy masz jakieœ namiary na firmę Litwin Chłodnictwo Klimatyzacja. Jeœli tak, to bardzo, bardo poproszę o ujawnienie.

Pozdrawiam,

Dzięki.

Już znalazłem namiary na niego w Internecie

Widzę, że złoœliwoœci nigdy za mało !

:o :o :o