Papaja 25.11.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Cześć . Nam budowała firma P. Adama Okonia z Goszczyna, godna polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolomama 25.11.2006 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Zazdroszczę tego etapu. Jakiej firmy masz dachówkę? Ja zastanawiam się nad Brassem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papaja 25.11.2006 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Dachówka ceramiczna Koramic holenderka płaska E32, kasztan angoba szlachetna. Dach prezentuje się rewelacyjnie {to nie tylko moja opinia} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 26.11.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 pozdrowienia dla Rrmiow AnSi przekaz to ja tutaj szukam co u AnSi za niusy som a tu niespodzianka z pozdrowieniami Tak nie wiem czy Oni na Niedziele wroca Zosia a Ty tez przyjedziesz? Włąsnie przepytywałam Anie,c o u Ciebie. na ploty sie umawiamy, to i mam nadzieje na szersza relacje. ja czekam na Ciebie a z kawa, a Ty w warszawskiei strony uderzyłas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej74 26.11.2006 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Witaj:) Andrzeju! Strasznie się cieszę że odezwał się ktoś z Chwaszczyna My mamy działeczkę na ul. Szafirowej,Mam do Ciebie mnustwo pytań A mianowicie : Jak daleko jesteś z budową, od czego należy zacząć załatwianie spraw i gdzie, czy w Żukowie czy w Kartuzach, czy masz jakieś fotki ze swojej budowy, no i jaki projekt wybrałeś? Serdecznie Cię pozdrawiam i ciesze się że budujesz w Chwaszczynie Witaj. Zdjęcia z mojej budwy: http://foto.onet.pl/AC1XbVV+U2FXZVFgCT8EMgw8BjRVeVxqBmYNOgZiWmwBZwNhBX1SZwAgAQ== Jak widać mam za sobą I etap, tj. stan surowy otwarty. Jest to projekt APS 136 biura Archi-projekt z Lublina. Załatwianie spraw należy zacząć od wyboru projektu. Potem należy otrzymać warunki zabudowy itd. itp. Nie będe ukrywał, że do etapu: otrzymanie pozowlenia na budowę /Starostwo Powiatowe w Kartuzach/, korzystałem z usług jednego pana z Żukowa /służę namiarami/. To on załatwiał wszelkie formalności, adaptacje itp. W tym miejscu od razu Was ostrzegam i uczulam- musicie zwrócić uwagę na sprawę odrolnienia działki i ewentualnej opłaty za wyłączenie gruntów z produkcji rolnej, jeżeli macie klasę I-III to może to was kosztować trochę kasy przez najbliższe kilka lat, o ile pamiętam 10/. Warto to wieć sprawdzić w ewidenji gruntów i ewentualnie zrobić nowe badania gruntów celem ewentualnej zmiany klasy /od IV klasy nie ma opłat za wyłączenie z produkcji/, chyba że działka jest już odrolniona. Współpraca z panem o którym piszę zaoszczędziła mi wiele czasu i nerwów /oczywiście było parę zgrzytów, ale w ramach normy, generalnie wszystko o.k./ Parę rzeczy oczywiście załatwiałem sam np. prąd- Wejherowo, gaz-Gdańsk. Budowę wodociągu i podłaczenie wody razem z sąsiadami - Glincz. Teraz razem działami w sprawie kanalizacji. Pozdrawiam i w miarę możliwosci służę pomocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 26.11.2006 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Gosia@ - wyslalam Ci p.Henia na priv - to go sobie sciagnij osika - tak jak mowilam od niedzieli nastepnej i rzeczywiscie okolo 10 -14 dni - no bo teraz o 16.00 to juz po robocie .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciunio 26.11.2006 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Witam Wszystkich serdecznie .Buduję się niedaleko Wejherowa.Własnie dzisiaj zakończyłam I etap-stan surowy otwarty z dachówką i oknami połaciowymi, no i teraz poszukuję sprawdzonej firmy do tynków wewnętrznych. Kilkakrotnie pojawiło się na forum nazwisko P. Wickiego, czy możecie podać jakieś namiary na tego Pana?. Zgóry dziękuję Wicki- tynki i wylewki: 693 379 089 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 26.11.2006 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Papaja a masz już instalacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AWIk 27.11.2006 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 W którym miejscu w Juszkowie macie chałupkę? My mieszkamy już z odbiorem na Makowej niedaleko Łškowej. Nasz domek stoi na Sosnowej, dojazd od Polnej. Sorki ale nie wiem gdzie jest Lakawa, ani makowa, podpowiedzcie cos wiecej. pozdrawiam Piotr Łakowa to jest pierwsza ulica w Juszkowie od strony Pruszcza, jeszcze przed obwodnicš. Sosnowa i Polna to gdzie tam za torami pod lasem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papaja 27.11.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Witam .Instalacje planujemy na wczesną wiosnę. Fachowców do elektryki i wody już mamy, więc jak wstawią nam oknana to ruszymy z instalacją. Wtej chwili domek jest zabezpieczony i mam nadzieję, że spokojnie przezimuje. Budujemy Szmaragda z pracowni Krajobrazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Piotr 27.11.2006 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 W którym miejscu w Juszkowie macie chałupkę? My mieszkamy już z odbiorem na Makowej niedaleko Łškowej. Nasz domek stoi na Sosnowej, dojazd od Polnej. Sorki ale nie wiem gdzie jest Lakawa, ani makowa, podpowiedzcie cos wiecej. pozdrawiam Piotr Łakowa to jest pierwsza ulica w Juszkowie od strony Pruszcza, jeszcze przed obwodnicš. Sosnowa i Polna to gdzie tam za torami pod lasem? Dokladnie tak jak piszesz, trzeba przejechac cala wies, tory i wowczas skrecic w prawo, moj domek stoi zaraz przy torach. Tak na marginesie to jezdzilem tam miedzy waszymi domami, chcialem sie pozbyc tych pozostalych bloczkow i pomyslelem ze przejade sie tam gdzie zaczynaja budowac, no i udalo mi sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 27.11.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 POZWOLENIE NA BUDOWĘ MAM JUŻ W RĘKU !!!!!!!!!!!!!! HHHUUUUUUUURRRRRRRRRAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleks 1719501264 27.11.2006 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Witam W przyszłym roku chcemy zacząć budowę domu w Rumi, czy można liczyć na namiary na dobrych, a przy okazji tanich fachowców, geodeta i kierownik budowy też potrzebny:) Domek będzie mały 96m2 Glx 53 -Maja- Na dobrą sprawę jeszce się zastanawiamy czy budować z bloczków z betonu komórkowego (24 + 10 cm ocieplenia lub 12 cm), albo z porotherm Czekam na propozycje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaba73 27.11.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Chyba rzeczywiście nawał pracy powoduje, że niektóre firmy obniżają swoje loty... Muszę opisać nasze przejścia z jedną z nich, bo dziś - po raz pierwszy w życiu - ktoś wyprowadził mnie z równowagi na tyle, że krzyczałem do telefonu i na koniec rzuciłem słuchawkę... Zakupiliśmy bramę automatyczną firmy Wiśniowski w firmie AmerPol w Miszewku na początku października. Termin realizacji 4 tygodnie. 3 tygodnie temu odwiedziliśmy ich jeszcze, żeby potwierdzić szczegóły techniczne (doprowadzenie zasilania, grubość słupków ogrodzenia). Otrzymaliśmy informacje, że brama będzie z mechanizmem zewnętrznym (zasilanie 240V), grubość słupka przy tej bramie 8 cm. Takie słupki umieściliśmy w podmurówce, zasilanie podciągnięte ze skrzynki pod tynkiem i pod podjazdem. Brama w końcu dojechała, 24 listopada. Ponieważ przyjechała w ciągu dnia zadzwoniła do mnie żona, że coś źle wymierzyłem bo brakuje 5 cm przy słupku z mechanizmem... Pojechalem, zobaczyłem i... przyjechala brama z mechanizmem wewnetrznym (zasilanie 24 V), grubość słupka 12 cm. NIC nie pasuje. No i dziś telefon do AmerPol'u. I co usłyszałem? Otóż jeden z panów tam sprzedających stwierdził. że nigdy nikt u nich w firmie nie mówił mi takich rzeczy, że wymyślam problemy których nie ma. Na uwagę, że usłyszałem to od niego i przedstawciela "Wiśniowskiego", który akurat był na miejscu, stwierdził, że on nie odpowiada za to co powiedzieli mi inni ludzie i że za mną cały czas nie chodził więc nie wie, co usłyszałem i od kogo. Rozmowa nie należała do przyjemnych, tym bardziej że w pół zdania ciągle mi przerywał. Nie polecam nikomu usług AmerPol'u P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 27.11.2006 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Witam .Instalacje planujemy na wczesną wiosnę. Fachowców do elektryki i wody już mamy, więc jak wstawią nam oknana to ruszymy z instalacją. Wtej chwili domek jest zabezpieczony i mam nadzieję, że spokojnie przezimuje. Budujemy Szmaragda z pracowni Krajobrazy. To już szukasz fachowców od tynków. Ja jeszcze o tym nie myślę a chyba trzeba A kiedy będą okna? Tak sie dopytuje bo ciekawi mnie jaka będzie kolejność prac u was. Napisz jak to planujecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DCP 27.11.2006 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Witam, kochani! Debiutujemy na forum. Za nami dopiero umowa przedwstępna. I lektura forum. I łomatko włos mi się jeży na myśl, co przed nami! Pozdrawiamy wszystkich dzielnie walczących o swoje marzenia.Przyszli mieszkańcy Gdyni - Wiczlina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 28.11.2006 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 POZWOLENIE NA BUDOWĘ MAM JUŻ W RĘKU !!!!!!!!!!!!!! HHHUUUUUUUURRRRRRRRRAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [/img] Gratulujuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 28.11.2006 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 beti555 dziękuję za gratulacje! trzymając w ręku pozwolenie na budowę nabrałam pewności, że moja budowa naprawdę ruszy, aaaale fajowo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 28.11.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Witam, kochani! Debiutujemy na forum. Za nami dopiero umowa przedwstępna. I lektura forum. I łomatko włos mi się jeży na myśl, co przed nami! Pozdrawiamy wszystkich dzielnie walczących o swoje marzenia. Przyszli mieszkańcy Gdyni - Wiczlina Witajcie przysli sasiedzi Nareszcie ktos w moich rejonach. Gdzie budujecie bo my na ulicy Tęczowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DCP 28.11.2006 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Majcia - witaj sąsiadko! Tęczowa? Gdzie to? Okolice Suchej czy Śliskiej? My na Wschodzącego Słonca, ok. 300 m w prawo za niebieską kapliczką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts