MajsterKlepka 06.01.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 [VivaLaVida napisał:]Witajcie, To moj pierwszy post na forum, chciałam się tylko przywitać na wstępie. Na imię mam Ania i wraz z mężem kupiliśmy w listopadzie działkę w Tokarach (gm. Przodkowo). Przygodę z budowaniem dopiero rozpoczniemy, mamy nadzieję, że jeszcze tej wiosny. Poki co, mamy za sobą pierwszą wizytę u architekta... wiem, że długa droga przed nami i myślę, że nie raz poproszę Was o pomoc i opinie. A na razie posiedzę tu sobie z Wami cichutko i poczytam conieco .... Pozdrawiam Witajcie!! w którym miejscu kupiliście działkę w Tokarach?? Tam jest superancko Ja "kupuję" od Adamskiego - czekam tylko na podział ma być w tym miesiącu wszystko załatwione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VivaLaVida 06.01.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 O, Anula super ze jestescie!Czytaj biała liste wykonawców i..posty od poczatku to najlepsza lekcja na poczatek. Fakt, ja miałam mniej, ale opłaca sie naprawdę. Daj znac jak postępy Cześć GosiUrko Wreszcie tu dotarłam, najwyższa pora Szczerze powiedziawszy troche przeraża mnie "gigantyczna" lista postow na roznych grupach, ale chyba tak zrobie... Oczywiscie bede Ci relacjonowac nasze postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 06.01.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 O, Anula super ze jestescie!Czytaj biała liste wykonawców i..posty od poczatku to najlepsza lekcja na poczatek. Fakt, ja miałam mniej, ale opłaca sie naprawdę. Daj znac jak postępy Cześć GosiUrko Wreszcie tu dotarłam, najwyższa pora Szczerze powiedziawszy troche przeraża mnie "gigantyczna" lista postow na roznych grupach, ale chyba tak zrobie... Oczywiscie bede Ci relacjonowac nasze postępy Faakt, ale praktycznie wszyscy od tego zaczynali;-)Teraz jest chociaz biała lista, a wtedy trzeba było notowac z ołówkiem Zreszta jkaby co, to moj notes ciagle jest. Ekipe macie juz wybraną?Ciesli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VivaLaVida 06.01.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Witajcie!! w którym miejscu kupiliście działkę w Tokarach?? Tam jest superancko Ja "kupuję" od Adamskiego - czekam tylko na podział ma być w tym miesiącu wszystko załatwione Witaj:) No to pewnie bedziemy mieszkac niedaleko, my mamy dzialke od Brylowskiego - po drugiej stronie drogi przed malym laskiem (mam na mysli lasek przed "wąwozem") A okolica faktycznie urocza -nam też się podoba Powodzenia w sfinalizowaniu transakcji i do zobaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VivaLaVida 06.01.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Witajcie Mam nadzieję, ze to nie ten architekt, ktory robił nam adaptację Jaki macie wybrany projekt? Nie mamy wybranego projektu zaden z tysiecy przejzanych nie spelnial naszych potrzeb wiec zdecydowalismy sie na projekt indywidualny. Spisalismy nasze potrzeby i oczekiwania i liczymy na to, ze architekt zaproponuje nam cos "na miarę i specjalnie dla nas" ... Nie wiem, kto robil dla Was adaptacje? Z pierwszego spotkania i rozmow z naszym jestesmy bardzo zadowoleni - oby to sie nie zmienilo PozdrawiamAnia widze ze macie juz sasiada na forum Fajnie, razem zawsze razniej Czy to znaczy beti555, ze też budujesz sie w Tokarach? W ktorym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VivaLaVida 06.01.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Cześć GosiUrko Wreszcie tu dotarłam, najwyższa pora Szczerze powiedziawszy troche przeraża mnie "gigantyczna" lista postow na roznych grupach, ale chyba tak zrobie... Oczywiscie bede Ci relacjonowac nasze postępy Faakt, ale praktycznie wszyscy od tego zaczynali;-)Teraz jest chociaz biała lista, a wtedy trzeba było notowac z ołówkiem Zreszta jkaby co, to moj notes ciagle jest. Ekipe macie juz wybraną?Ciesli? Gosia Ty trzymaj ten magiczny notes w jakimś sejfie i nie wypuszczaj z domu!! nie mamy jeszcze nikogo, w ciagu 2 tygodni zaczniemy pewnie szukać ekipy a wtedy przygotuj się na gorący telefon ode mnie albo zacznij się już zastanawiać ile chcesz za ten notes jeśli chcesz mieć święty spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MajsterKlepka 06.01.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Chyba wiem gdzie jest wasza działeczka, pojadę obejrzeć wkrótce "do mnie" hihihi się jedzie za krzyżem w prawo i cały czas prosto aż dojedzie się do takiej starej chałupki po lewo, a po prawo stoi "jeszcze" stodoła z kamienia w krzaczorach a działka po stronie stodoły - cosik tam rosło na jesieni jak się podzielą to dam znać która to dokładniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 06.01.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Witam Dzisiaj rozmawialem z budowlancem spod Kartuz.Cena za pobudowanie naszego domku to 40 tys. plus 20 %,czyli jakies 45-48 tysiecy(bo o tyle musi podniesc ceny w tym roku zeby mu ludzie nie uciekli).W tej cenie mamy fundamenty(bez kopania,to albo dodatkowo,albo we wlasnym zakresie),sciany parteru,strop,sciany poddasza,wiezba,deski plus jednokrotnie papa.aha,ale i tak nie wezmie roboty w 2007. http://www.mgprojekt.com.pl/domki/pierwszy3/index.php Co o tym myslicie?? pozdrawiam A ja na to szukaj dalej. Cena wysoka, no i będziesz tyle czekał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inzynier.mamon 06.01.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Ufff, moja chatka już przykryta dachem na zimę. Dlatego mam na zbyciu piękny barak dla budowlańców i do przechowywania gratów/materiałów budowlanych. Do odbioru z Kiełpina Górnego w Gdańsku. Zainteresowanym mogę wysłać zdjęcie na maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 06.01.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Witajcie Mam nadzieję, ze to nie ten architekt, ktory robił nam adaptację Jaki macie wybrany projekt? Nie mamy wybranego projektu zaden z tysiecy przejzanych nie spelnial naszych potrzeb wiec zdecydowalismy sie na projekt indywidualny. Spisalismy nasze potrzeby i oczekiwania i liczymy na to, ze architekt zaproponuje nam cos "na miarę i specjalnie dla nas" ... Nie wiem, kto robil dla Was adaptacje? Z pierwszego spotkania i rozmow z naszym jestesmy bardzo zadowoleni - oby to sie nie zmienilo PozdrawiamAnia widze ze macie juz sasiada na forum Fajnie, razem zawsze razniej Czy to znaczy beti555, ze też budujesz sie w Tokarach? W ktorym miejscu?[/quote] Nie, nie buduje sie w Tokarach, tylko w Kowalach O architekcie napisałam, bo w życiu nie zyczylabym aby komus cos ten facet robił. Zreszta jest wpisany na Czarna Liste Trojmiasta Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus 07.01.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 WITAM WSZYSTKICH .....a ja z trochę innej beczki . . . Szukam ziemi pod budowę domu (oczywiście),...... o powierzchni od 1300 do 2000 m kw. W okolicach Sulmina, Niestępowa, Przyjaźni, Widlina, Łapina. Czy ktoś może pomóc? Każde info w tym temacie będzie dla mnie bardzo cenne. Pozdrawiem Tryt Witam, a patrzyłeś na http://www.dom.ax.pl/niestepowo.html ?? Ja szukałem działeczki od lata 2006 i między innymi trafiłem na to. Pan sprzedawca był spoko i da się z nim dogadać:)Osobiście wybrałem inną lokalizację - Tokary, piękny kawałek pod lasem i blisko jeziorka hihi Proponuję udać się do gminy z mapkami zamieszczonymi na stronie i zapytać się co tam można zbudować, a przy okazji podpytać czy nie znają jakiś lokalizacji;) Ja tak zrobiłem w Przodkowie (miałem mapki z biura pośrednictwa) i chwała Pani Joli z gminy (super babka naprawde aż mnie zamurowało) od razu dostałem kilka namiarów na fajniuchne działeczki:D Pozdrawiam. Ten gosciu od zacytowanej stronki to juz jakies 2 miesiace temu nie mial nic w Niestepowie, a w Lapinie nie chcial sprzedawac bo mial sie dogadac z developerem i pewnie sie dogadal bo watpie zeby tak od razu wszystkie z Lapina sprzedal. Ja ogladalem te dzialki w Lapinie, to sie nawet samochodem nie dalo wjechal bo bajorko poza tym teren tak pofalowany ze 2/3 dzialek w dole wiec slabo z budowa. pozdrawiam, rafus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus 07.01.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Tryt nie sugeruje się że na stronce wszystkie działki w Łapinie są sprzedane, bo facet chce sobie wybudować osiedle (bawi się w dewelopera), ale ja się z nim dogadałem co do sprzedaży, więc nie widzę przeszkód Pzdr MajsterKlepka, A w tych Tokarach to sa jeszcze jakies dzialeczki? Ja sie narazie nastawiam na Banino a to tylko kawalek dalej wiec moze warto. W Baninie brakuje juz lokalizacji a poza tym ten korytarz S20 moze bliziutko biec wg wariantu 4 trasy S20. Nie przeszkadza ci w Tokarach bliskosc obecnej trasy S20? rafus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 07.01.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Czy miał ktoś do czynienia z dekarzami panami KŁus 603-832-776 ? czy jesteście zadowoleni z ich pracy ? czy są przystępni cenowo ? za wszelkie opinię będę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MajsterKlepka 07.01.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 rafus napisał: Ten gosciu od zacytowanej stronki to juz jakies 2 miesiace temu nie mial nic w Niestepowie, a w Lapinie nie chcial sprzedawac bo mial sie dogadac z developerem i pewnie sie dogadal bo watpie zeby tak od razu wszystkie z Lapina sprzedal. Ja ogladalem te dzialki w Lapinie, to sie nawet samochodem nie dalo wjechal bo bajorko poza tym teren tak pofalowany ze 2/3 dzialek w dole wiec slabo z budowa. pozdrawiam, rafus W Niestępowie wiem że nic nie miał, ale myślałem o tych działkach w Łapinie, widzisz każda zmora ma swojego amatora mi się tam nie podobało więc zrezygnowałem a tym deweloperem jest jego kolega tak dla informacji i no cóż każdy chce sobie zarobić łatwy szmal W Tokarach na bank coś znajdziesz, proponuję udać się do gminy w Przodkowie - dostaniesz listę z telefonami do właścicieli za ładne oczka hihihi ja takową dostałem, ten gościu od którego ja kupuję aktualnie nie ma już wolnych, ale będzie dzielił pewnie cosik na wiosnę. Napisz to dam Ci telefony z mojej listy. Co do Banina to tez tam chciałem kupować na jesieni ale za ciasno się robi, z resztą tak podbijali cenę w końcu że wyszło ponad 100 zł za metr a nawet do 160 żądali, Trasą się nie przejmuję bo w koło jest las, a potem jeziorko więc odległość od trasy będzie spoko Jeśli chcesz to wyślę Ci foto działeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 07.01.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 gosia@, a może Ty znasz dobrą ekipę do ocieplenia poddasza i kartongipsów????Znałam U mnie robil krzysiu Hintz i byłam bardzo, bardzo zadowolona, al eteraz kompletnie nie mam pojecia co z Nim. Kola chyba ostatnia miała z Nim doczynienia. Zapytaj ja. Namiary znajdziesz na białej liscie Raczej miałam mieć, ale olał mnie kompletnie, nie odbierał moich telefonów i nie tylko moich, innych forumowiczów również. Nie mam pojęcia co się z nim dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus 07.01.2007 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 rafus napisał: Ten gosciu od zacytowanej stronki to juz jakies 2 miesiace temu nie mial nic w Niestepowie, a w Lapinie nie chcial sprzedawac bo mial sie dogadac z developerem i pewnie sie dogadal bo watpie zeby tak od razu wszystkie z Lapina sprzedal. Ja ogladalem te dzialki w Lapinie, to sie nawet samochodem nie dalo wjechal bo bajorko poza tym teren tak pofalowany ze 2/3 dzialek w dole wiec slabo z budowa. pozdrawiam, rafus W Niestępowie wiem że nic nie miał, ale myślałem o tych działkach w Łapinie, widzisz każda zmora ma swojego amatora mi się tam nie podobało więc zrezygnowałem a tym deweloperem jest jego kolega tak dla informacji i no cóż każdy chce sobie zarobić łatwy szmal W Tokarach na bank coś znajdziesz, proponuję udać się do gminy w Przodkowie - dostaniesz listę z telefonami do właścicieli za ładne oczka hihihi ja takową dostałem, ten gościu od którego ja kupuję aktualnie nie ma już wolnych, ale będzie dzielił pewnie cosik na wiosnę. Napisz to dam Ci telefony z mojej listy. Co do Banina to tez tam chciałem kupować na jesieni ale za ciasno się robi, z resztą tak podbijali cenę w końcu że wyszło ponad 100 zł za metr a nawet do 160 żądali, Trasą się nie przejmuję bo w koło jest las, a potem jeziorko więc odległość od trasy będzie spoko Jeśli chcesz to wyślę Ci foto działeczki Bardzo chce:) Prosze podeslij mi te zdjecia dzialeczki, moze byc na priva Jak mozesz to rowniez te namiary na dzialki, ceny jakie tam sa (ile ty zaplaciles?). Oczywiscie na priva. A do Urzedu Gminy sie udam, czemu nie. Orientowales sie jak stamtad komunikacja do naszego miasta? Z Banina to jest jakis gdanski MPK a stamtad to pewnie tylko samochod. wielie dzieki, pozdrawiam i czekam na info, rafus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 07.01.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 gosia@, a może Ty znasz dobrą ekipę do ocieplenia poddasza i kartongipsów????Znałam U mnie robil krzysiu Hintz i byłam bardzo, bardzo zadowolona, al eteraz kompletnie nie mam pojecia co z Nim. Kola chyba ostatnia miała z Nim doczynienia. Zapytaj ja. Namiary znajdziesz na białej liscie Raczej miałam mieć, ale olał mnie kompletnie, nie odbierał moich telefonów i nie tylko moich, innych forumowiczów również. Nie mam pojęcia co się z nim dzieje.No, własnie, u nas wpadł na jeden dzien dokonczył elewacje i 1000 sobie zazyczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Limonka 08.01.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Witam, Bardzo przepraszam, że zaśmiecam watek, ale na mój post w innym dziale nikt nie odpowiedział, jakbym niewidzialna była Szukam kogos do ocieplenia poddasza i położenia płyt kart-gips w Trójmieście, będę robiła też sufity podwieszane. Nie chciałabym sie naciąć, bo mnie z reguły wszyscy budowlańcy w jajo robią Może znacie kogoś solidnego? Pozdrawiam serdecznie Limonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 08.01.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Mam pytanko do tych co juz mieszkaja ale..... nie tylko Jaka firme zatrudniliscie do ochrony domu??? za ile??? i czy wogole jest to warte świeczki??? Dzieki za wszelkie informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 08.01.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Witam Dzisiaj rozmawialem z budowlancem spod Kartuz.Cena za pobudowanie naszego domku to 40 tys. plus 20 %,czyli jakies 45-48 tysiecy(bo o tyle musi podniesc ceny w tym roku zeby mu ludzie nie uciekli).W tej cenie mamy fundamenty(bez kopania,to albo dodatkowo,albo we wlasnym zakresie),sciany parteru,strop,sciany poddasza,wiezba,deski plus jednokrotnie papa.aha,ale i tak nie wezmie roboty w 2007. http://www.mgprojekt.com.pl/domki/pierwszy3/index.php Co o tym myslicie?? pozdrawiam Jak dla mnie to strasznie duzo!!! No chyba ze jest super biber to moze i warto przeplacac Za moj dom prawie 200 m2, dach trudny dostalam cenę za stan surowy 27 tys.( cena bez law ) Jutro jade podpisac umowe. Roboty zaczyna marzec 2007. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts