raffran 29.04.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 W sumie to ja dalam swoj dach do wyceny tylko do seeger dachu, poniewaz wszystko chcemy robic przez dekarza ( 7% VAT ) a on nam ta firme polecil ... Majcia nie daj się wykiwać. Niezależnie od tego gdzie kupisz dach to możesz sobie z dekarzem rozliczyć VAT. Bezzwłocznie poproś o wycenę w innych miejscach i jeżeli dekarz nie zgodzi się na zmianę dostawcy to nasuwa się wniosek, że musi mieć układ finansowy. Ja już coś takiego przerobiłem z inną firmą. Straciłem w ten sposób dużo pieniędzy. To była kosztowna nauka. I tu się Waść mylisz. Jeżeli dekarz wspólpracuje z firmą x na zasadzie vat7, a inwestor kupuje w firmie y z którą dekarz nie współpracuje zazwyczaj firma y będzie polecała swoją ekipę, inwestor mówi a ja mam już swoją, wtedy firma y powiada albo nasza ekipa albo vat22 taka jest prawda rzadko kiedy firma y decyduje się na taki układ (na współprace z nieznaną sobie firmą) A moze taki uklad. Wycena dachu np. 28.000 dachowka +11.800 robocizna. Wszystko oczywiscie w 7%,bo sprzedawca daje swoja ekipe. Wykonawca,ktory stawia caly dom mowi,ze polozy dach za 10.000 i on kupi dachowke tam gdzie ja wskaze,bazujac na mojej wycenie.Kupi wiec w 22%,ale daje swoja robocizne,a mnie kasuje w 7%.Tym sposobem jestem 1.800 zarobiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana531 30.04.2007 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Jestem na etapie zamówienia dachówki i teraz mam problem,otóż co sie bardziej opłaca- zamówić dachówkę w Bacie z vatem 22% i starać sie o zwrot vatu z urzędu skarbowego,czy też załatwić z dekarzem kupno dachówki z vatem 7% .Może ktoś mi doradzi co się bardziej opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinelliGD 30.04.2007 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Jestem na etapie zamówienia dachówki i teraz mam problem,otóż co sie bardziej opłaca- zamówić dachówkę w Bacie z vatem 22% i starać sie o zwrot vatu z urzędu skarbowego,czy też załatwić z dekarzem kupno dachówki z vatem 7% .Może ktoś mi doradzi co się bardziej opłaca. Na zwrot VATu są limity i się długo czeka. Więc jak masz możliwość kupić dachówkę z 7% VATem, to chyba lepiej tak kupić, więcej limitu pozostanie na inne materiały, przy których nie będziesz miała możliwości kupienia z usługą czyli VATem 7%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinelliGD 30.04.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Słuchajcie, gdzie zamawialiście kontenery na odpady z budowy? Tak żeby było tanio i dobrze I jakich mniej więcej kosztów należy się spodziewać? Chodzi o wywóz jakiegoś niezbyt dużego kontenera, bo budowa jeszcze trwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 30.04.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Gdzie można kupić w trójmieście parapety z konglomeratu?Macie jakieś sprawdzone namiary?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 30.04.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Gdzie można kupić w trójmieście parapety z konglomeratu? Macie jakieś sprawdzone namiary? Pozdrawiam Sprawdz w http://www.murkam.com.pl . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 30.04.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Gdzie można kupić w trójmieście parapety z konglomeratu? Macie jakieś sprawdzone namiary? Pozdrawiam Sprawdz w http://www.murkam.com.pl . Pozdrawiam Dzięki. Już sprawdzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 30.04.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Mam pytanie do tych co już mieszkają ale może i nie tylko:Chciałbym założyć internet radiowy ale coś bardzo krucho jest z tymi usługami w gminie Szemud. Mieszkam Pomiędzy Kielnem a Kieleńską Hutą ale jak na złość nadajnika w Kielnie przy jeziorze oraz w Rębiskach nie widzę dlatego z tej strony internet radiowy odpada. Z mojego domu mam na widoku prawie całe Koleczkowo dlatego zastanawiałem się, może tam są jacyś dostawcy internetu radiowego. Przy jeziorze w Koleczkowie są jakieś anteny ale nie wiem kogo a wyglądaja jak na anteny di nadawania internetu.Jeżeli ktoś by mógł mi w tej sprawie pomóc byłbym bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 30.04.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 My sobie niedawno założyliśmy internet z Netii. Nadajnik jest w Chwaszczynie. I jest ok. Ale my maszt widzimy z okien. Nie wiem jak to będzie w Kielnie. A może spróbuj iPlusa albo Orange? Pozdrawiam wybudowanych przed boomem Mam pytanie do tych co już mieszkają ale może i nie tylko: Chciałbym założyć internet radiowy ale coś bardzo krucho jest z tymi usługami w gminie Szemud. Mieszkam Pomiędzy Kielnem a Kieleńską Hutą ale jak na złość nadajnika w Kielnie przy jeziorze oraz w Rębiskach nie widzę dlatego z tej strony internet radiowy odpada. Z mojego domu mam na widoku prawie całe Koleczkowo dlatego zastanawiałem się, może tam są jacyś dostawcy internetu radiowego. Przy jeziorze w Koleczkowie są jakieś anteny ale nie wiem kogo a wyglądaja jak na anteny di nadawania internetu. Jeżeli ktoś by mógł mi w tej sprawie pomóc byłbym bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 30.04.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Dzięki Ewo. Właśnie złożyłem zapytanie do Neti ale z tego co widziałem w ofercie to mają tylko ADSLa. Zobaczę co mi odpiszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Drazkiewicz 30.04.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Witam wszystkich budujacych tej wiosny... W koncu ruszamy z budowa po długim oczekiwaniu na pozwolenie w maju startujemy.... pozdrawiam budujacych w Straszynie i okolicach.... Witam. A mozesz powiedziec sasiedzie, gdzie sie budujesz? Moja dzialeczka jest na Modrym, ale dopiero koncze adaptacje projektu i do wykopania fundamentow jeszcze daleka droga. Niemniej jednak pogadalbym o twoich papierologicznych doswiadczeniach, ekipie, domu, itd. Sam rozumiesz. Smialo pisz na maila lub na priv. Pozdr adamus78 ponawiam prosbe. Wdzieczny bede za pare info. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Drazkiewicz 30.04.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Witam wszystkich dzisiaj podpisujemy umowę na zakup działki w Straszynie (na osiedlu Modre) Może ktoś jeszcze buduje się w tych okolicach? Trochę mam obawy czy mi psycha nie wysiądzie przy tej całej zabawie zwanej budową domu, przy braku materiałów, robotników itp... no cóż zobaczymy Witam i życze powodzenia i wytrwałości Dzięki ...a właściwei powinnam nie dziękować żeby nie zapeszać esterka_32 Macie juz dzialeczke? Jak z projektem i reszta papierologii? Moze bysmy porozmawiali. Mam tez dzialeczke na Modrym i koncze adaptacje projektu. Pisz na priva lub maila Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 30.04.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Moze ktos ma do odsprzedania styropian 15 cm na elewacje? Zabrakło nam i chętnie odkupimy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 30.04.2007 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Jestem na etapie zamówienia dachówki i teraz mam problem,otóż co sie bardziej opłaca- zamówić dachówkę w Bacie z vatem 22% i starać sie o zwrot vatu z urzędu skarbowego,czy też załatwić z dekarzem kupno dachówki z vatem 7% .Może ktoś mi doradzi co się bardziej opłaca. Na zwrot VATu są limity i się długo czeka. Więc jak masz możliwość kupić dachówkę z 7% VATem, to chyba lepiej tak kupić, więcej limitu pozostanie na inne materiały, przy których nie będziesz miała możliwości kupienia z usługą czyli VATem 7%. A może poszukać dekarza który załatwi dachówkę bez vatu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk27 30.04.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Witam Gdzie można kupić tanio na pomorzu gres polerowany, oraz parkiet dębowy albo jesionowy, może jakiś dobry stolarz, który może dodatkowo go ułoży ??? Albo jakiegoś dobrego parkieciarza ??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan z Jankowa 30.04.2007 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Słuchajcie , zostało mi 11 palet porothermu 25 i 4 palety 30 . Z możliwoscią transportu w okolicach gdańska . Zainteresowanych prosze o kontajkt na priva lub priv : [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan z Jankowa 30.04.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 A i jeszcze 100 prętów stali zbrojeniowej fi 12. A dodatkowo jeśli ktoś szuka mam do odsprzedania ok 400 stempli o długości około 270 cm i z 6 m3 desek z szalunku stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 30.04.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Szukam namiarów na koparkowego w okolicach Wejherowa.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 30.04.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 A i jeszcze 100 prętów stali zbrojeniowej fi 12. A dodatkowo jeśli ktoś szuka mam do odsprzedania ok 400 stempli o długości około 270 cm i z 6 m3 desek z szalunku stropu. Jan a po co chcesz sprzedać te 6 metrów desek nawet poszalunkowych ? nie lepiej je zostawić i odeskować przyszły dach?, najwyżej trochę jeszcze dokupisz tak bardzo ufasz folii dachowej czy budujesz dom typu klocek PRL ? zastanów się nad tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan z Jankowa 30.04.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 A i jeszcze 100 prętów stali zbrojeniowej fi 12. A dodatkowo jeśli ktoś szuka mam do odsprzedania ok 400 stempli o długości około 270 cm i z 6 m3 desek z szalunku stropu. Jan a po co chcesz sprzedać te 6 metrów desek nawet poszalunkowych ? nie lepiej je zostawić i odeskować przyszły dach?, najwyżej trochę jeszcze dokupisz tak bardzo ufasz folii dachowej czy budujesz dom typu klocek PRL ? zastanów się nad tym Dzięki za troskę, ale już zdecydowałem się na folię. Przemawia do mnie oddychający dach, no i Murator tak poleca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts