Bolek 12.08.2003 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2003 To mam tylko nadzieje, ze to nie jest nic strategicznego i ze np. okaze sie, ze sie nie da odrolnic. Mysle tylko ze nie bedzie problemu, bo sasiad sie buduje obok na dzialce ktore powstala z tej samej rolnej po podizale co moja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 12.08.2003 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2003 Bolek, odrolnienie to tylko formalność. Twoja działka w planach zagospodarowania gminy jest budowlana ale na mapach rolna. U mnie po zrobieniu planu zagospodarowania moja Pani architekt przygotowała kpl dokumentów do starostwa o odrolnienie i po paru dniach otrzymałam decyzje bezpłatnie!! Dotyczy to starostwa w Kartuzach.A odrolnieniu podlegają tylko tereny działki które masz zabudowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bolek 12.08.2003 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2003 ewcia - ja mam 1000m2, i z tego tylk czescmialaby byc odrolniona? tylko pow zabudowy? a ten proces jakos trwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 12.08.2003 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2003 Dokładnie tak jak piszesz. Ja też mam 1000m2 a dorolnione około 200m2 bo akurat tyle u mnie zajmują miejsca budynek z przyleglościami . Od momentu złożenia w starostwie do chwili otrzymania odpowiedzi pisemnej minęło około 8 dni. Ja dostałam zawiadomienie a oryginał (którego nota bene nie widziałam) poszedł bezpośrednio do gminy i tam czekał na moje papiery do pozwolenia na budowę. Sami go mają dołączyć do mojego wniosku.(gmina Stężyca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachar 12.08.2003 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2003 Jeżeli chodzi o przeprowadzkę to ze względu na ciepłą wodę a raczej jej brak wstrzymam się jeszcze miesiąc lub dwa.Co do odpowietrzenia kanalizacji to można rury prowadzić pod kątem , zakręcać itd. ale wszystko tak żeby był jak największy spadek.Mnie czeka dziś odbiór kominów - koszt 200zł - macie może taniej?Jeżeli chodzi o odrolnienie to w warunkach było, że ma być - tydzień czekania na papier z UM. Jedna strona A4, że działka została odrolniona na podstawie takiej a takiej ustawy pieczątka podpis i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 12.08.2003 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2003 Hejka!Jednak nie zdążymy sami dokończyć stanu surowego i szukamy fachowca od dachu. Możecie kogos polecić i od razu podać cenę? Z góry dzięki! Miłego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 13.08.2003 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2003 Ivo: co do polecenia ekipy to pewnie wszystkie znane (czyli polecane przez hurtownie budowlane) mają już zaklepane terminy do końca roku, no chyba że coś nagle wypadnie z kalendarza. Jak wiosną rozmawiałem z ekipami to ceny za cały dach - więźba + położenie dachówki ceramicznej na dachu 4spadowym - oscylowały koło 50zł/m2. Dachy 2spadowe koło 40zł/m2. Byli też tańsi "fachowcy" ale tych nie brałem pod uwagę. Moja ekipa miała jedyny termin wolny od 1 października i od razu się zapisałem Pozdrawiam Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 13.08.2003 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2003 Kodi, skończyłam właśnie czytać Twój dziennik. Łał, jestem pod wrażeniem! Zdolny z Ciebie facet! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 13.08.2003 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2003 Witam IvoMogę Ci z czystym sumieniem polecić gościa, który kładł mi dachówkę i robił podbitke (polecalem go juz wczesniej na forum). Ostatnio się dowiedziałem, że robi tez dachy od A do Z. Nie wiem czy ma terminy wolne, ale spytać zawsze możesz:Pan Jan Dykta, tel. 606 917 020 Tu możesz obejrzeć, jak zrobił podbitkęhttp://foto.onet.pl/albumy/zdjecie.html?no=5&id=9387&k=2&q=benicio75&nxt=0 a tu cały dom (kładł dachówke)http://foto.onet.pl/albumy/zdjecie.html?no=0&id=9387&k=2&q=benicio75&nxt=0 Możesz powołać się na Wojtka z Banina Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 13.08.2003 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2003 Ma75 - zdolny nie tylko w budownictwie. W październiku będzie kolejny potomek . Pozdrawiam i trzymam kciuki za Twoją budowę. Trzeba pomyśleć poważnie o spotkaniu się forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 13.08.2003 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2003 Tak, tak! Jestem za spotkaniem! I tak jeszcze nieśmiało powiem, że chętnie bym sobie obejrzała Wasze budowy...Kodi, gratuluję Wam potomka. A Twoja żona też jest bardzo dzielna: w ciąży, a tyle roboty w domku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachar 13.08.2003 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2003 Jeżeli chodzi o spotkanie to tak jednak mój najbliższy możliwy wolny termin to niedziela za 2 tygodnie. Lub kolejne niedziele. Piszcie co i kiedy proponujecie. Czy Yachoo nie działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 13.08.2003 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2003 Witam Je tez jestem chętny. Byleby termin pasował. A nieśmiałej Ma75 odpowiadam/odpowiadamy, że budowę możesz obejrzeć kiedy chcesz, daj tylko znać troche wcześniej. Pozdrowienia B. PS. Docent, zerknij na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 13.08.2003 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2003 Też zgłaszam się na spotkanie. Szczególnie interesują mnie rzeczy związane z rozprowadzeniem ciepłego powietrza z kominka, a wiem że parę osób już z tym walczyło. Szukam dobrego, polecanego (i niezdzierajacego ostatniej koszuli ) fachowca do kominka. Czy dobrze rozumiem że na etapie robienia ścian z gazobetonu instaluje sie rury do doprowadzenia ciepłego powietrza do pokojów na piętrze? Nie robię piwnicy. Czy robi się jakiś specjalny fundament (płytę) pod kominek? Pozdrawiam Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 13.08.2003 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2003 Kodi, dzięki za maila. Właśnie dostałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 13.08.2003 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2003 Adamski, jeśli chodzi o fundament pod kominek, to znajoma konstruktorka powiedziała mi, że w praktyce często się nie robi, ale powinno się. Ale niestety dokładniej nic nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 14.08.2003 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 Adamski, Bencio - dzięki za namiary - będę dzisiaj dzwonić - może się uda.. Bencio - chyba wczoraj przejeżdzałąm koło Twojego domku - robi wrazenie - SUPER!!!! Obok Ciebie sasiąd ma fajną budę dla psów - tzw. bliżniak Ma75 - my nie robiliśmy specjanie fundamentu pod kominek, ale mąż załał beton w tym miejscu (tak na wysokości w połowie fundamentów) Miłego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 14.08.2003 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 Witam Ivo Dziekuje za miłe słowa. A buda bliźniak faktycznie jest fajna. Psy też są fajne. Pozdrowienia B. PS. Gdzie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 14.08.2003 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 No to jak się zgodzisz to chętnie bym się wprosiła, aby też popodziwiać wnętrze Pieski super, a ten wilczur (4 miesiace) szczeka na obcych - rozmwiałąm z tym właścicielem i na wiosnę będę miała od nich takiego młodego wilczka Buduję się koło Przodkowa, w Młynku, a teraz ze względu na objazd przejeżdżam codziennie przez Banino, no i zajechałam na "swoje" stare tereny - kiedyś tam namiętnie oglądaliśmy działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 14.08.2003 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 Witam IvoJak będziesz przejeżdżać i zobaczysz niebieskiego Megana, to znaczy, że jestem na budowie. Serdecznie zapraszam. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts