sailor_ro 12.05.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 no więc zakładając bloczek fundamentowy o długości 38 i wysokości 14 cm 0.38x0.14=0.0532 i 1:0.0532=18.796.... to powiedziałbym że 19. jesli sie myle niech ktos poprawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 13.05.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 W jakiej cenie są teraz tynki cementowe bo mi zaśpiewano 24 zł za metr jeszcze miesiąc temu miały kosztować 19.Ile płaciliście??? my zaplacilismy 12 zl za metr,efekt - pozal sie Boze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 13.05.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Szukam miejsca gdzie można kupić blaty kuchenne, takie zwykłe z okleiną. Był kiedyś taki skład na Sandomierskiej w Gdańsku, ale albo mi się pochrzaniło i nie wiem gdzie, albo już ich tam nie ma. Może ktoś z Was wie gdzie mogę dostać balty kuchenne? a wieksze sklepy budowlane nie sprzedaja? kiedys kupowalam w Leroy Merlin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 13.05.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Bardzo, ale to bardzo proszę Was o potwierdzenie że nie mam jakiegoś PECHA. Tylko po prostu mam problem z doborem ludzi do wspólpracy . Zostałam na lodzie jeśli chodzi o schody drewniane, samonośne, zabiegowe i gięte. Koszmar jakiś, facet miał je montować za jakieś 3 tygodnie, a teraz mówi, że odda mi zaliczkę, bo nie opłaca mu się ich robić za tyle na ile się dogadaliśmy. Cen kosmos, a temu jeszcze sięnie oplaca. Czy świat zwariował, czy to ja mam popstrykane w głowie. Muszę mieć schody, bo mi domu nie odbiorą. No przecież takie schody nie mogą kosztować 30 tysięcy, bo to nawet nie jest śmieszne. 17 stopni, to ca. 1.700 zł za 1 stopień. Za takąkasę nie pozwolępo nich chodzić . Muszę się dowiedzieć ile winda kosztuje, bo możliwe że taka wypasiona taniej wyjdzie . No nie mam już siły. Dorotko - glasku,glasku mamy podobny problem,wykonawca co jeden to lepszy a schodziarz rzeczywiscie przesadzil nooo chyba,ze Ty te schody to jakies wyjatkowo przecudnej urody zamowilas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 13.05.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Witam jeszcze raz, tym razem już na prawdę. W poniedziałek weszli panowie do naszego świeżo nabytego stanu surowego otwartego. Robią szybko i dobrze, kasa idzie strumieniami do różnych składów budowlanych, rąbnięto nam paletę cementu i wszystko ze skrzynki elektrycznej. Ręce mi latają z emocji, ale wiem, żejakby co, jest zawsze FORUM do pomocy! Masza - powodzenia! oby tak dalej ! i mam na mysli Robią szybko i dobrze a nie rąbnięto nam paletę cementu i wszystko ze skrzynki elektrycznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ich_troje 13.05.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Szukam miejsca gdzie można kupić blaty kuchenne, takie zwykłe z okleiną. Był kiedyś taki skład na Sandomierskiej w Gdańsku, ale albo mi się pochrzaniło i nie wiem gdzie, albo już ich tam nie ma. Może ktoś z Was wie gdzie mogę dostać balty kuchenne? a wieksze sklepy budowlane nie sprzedaja? kiedys kupowalam w Leroy Merlin Przy rondzie w Strarszynie (tym na obwodnicę) jest hurtownia meblarska (bodajże First to się nazywa). Tam widziałem duży wybór m.in. blatów. Może u nich popytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 13.05.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Przy rondzie w Strarszynie (tym na obwodnicę) jest hurtownia meblarska (bodajże First to się nazywa). Tam widziałem duży wybór m.in. blatów. Może u nich popytaj. O kurcze, rzut beretem bym miała do domku, jednak pod latarnią najciemniej Dzięki, dzięki JBDK, raffran - dzięki, sprawdzę jutro MiA & Wojtek - może i markety budowlane też sprzedają blaty, ale mój mąż ma jakieś uprzedzenia co do blatów z takich miejsc, nie wiem czemu i jakoś z góry odstrzelił taką opcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabik9 13.05.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Witam! Mam do odsprzedania: - pustak gazobeton "24" ok 7-8 palet (odbiór za tydzień) - pustak wentylacyjny ceramiczny (otwór fi 120 ) Odbiór k.Redy więcej wiadomości na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan z Jankowa 13.05.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Mam do sprzedania 4,5 palety Porothermów 30 - oryginalnie zapakowane - około 420 szt. Oddam w cenie katalogowej. Poza tym sprzedam około 400 stempli długość około 2,8 m po 4 zł/szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 13.05.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 hey Ma ktos moze namiar gdzie mozna zanabyc BK 18-potrzebuje jakies 300 sztuk.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 14.05.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 szukam garażu blaszanego lub czegoś podobnego doradźcie proszę gdzie szukać - w miejscowości Nowe jest firma - za garaż 1600 zł nieużywany może kolezanki czy koledzy macie gadzieś namiary albo sami dysponujecie takowym będę wdzięczny sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 14.05.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 słyszał cos ktos o firmie Kerampol z Żukowa?sprzedaja pustaki keramzytowe.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 15.05.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 szukam garażu blaszanego lub czegoś podobnego doradźcie proszę gdzie szukać - w miejscowości Nowe jest firma - za garaż 1600 zł nieużywany może kolezanki czy koledzy macie gadzieś namiary albo sami dysponujecie takowym będę wdzięczny sławek Ja szukałem w Anonsach - zwykle ogłasza się tam kilka firm co sprzedają nowe i montują u klienta. Jeżeli masz mozliwośći transportu, to w tym samym miejscu znajdziesz ogłoszenia o używanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinelliGD 15.05.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 kto wie ile bloczków betonowych (fundament) wchodzi na metr kawdratowy? ci w hurtowniach nie mają czasu na jakiekolwiek wyliczenia a w moim projekcie (indywidualny) nie ma zestawienia materiałów... no więc zakładając bloczek fundamentowy o długości 38 i wysokości 14 cm 0.38x0.14=0.0532 i 1:0.0532=18.796.... to powiedziałbym że 19. jesli sie myle niech ktos poprawi Nie doliczyłeś spoin (do 2cm). Mój majster liczy 16 bloczków 14-centymetrowych na m2 i to się mniej więcej sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 15.05.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 no fakt zapomnialem,jak sie doda spoinki to wychodzi 16.sorry za mistake Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 15.05.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Ba! A jak trudne na miejscu...Zwłaszcza, że nie ma za bardzo kim. eeeeeeeeeeee toc przeciez pisze,ze mam prawie sprawdzona ekipe tynkarza Wam nie polece,poniewaz w tym temacie aktualnie upewniam sie czy aby napewnow Polsce kara smierci nie obowiazuje mam ochote go zamordowac kto ma jakiegos budujacego sie wroga ? namiar na tynkarza dam od reki,nawet za darmo Dawaj go na czarną listę wlasnie dodalam mam nadzieje,ze dlugo pracy nie znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 15.05.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 szukam garażu blaszanego lub czegoś podobnego doradźcie proszę gdzie szukać - w miejscowości Nowe jest firma - za garaż 1600 zł nieużywany może kolezanki czy koledzy macie gadzieś namiary albo sami dysponujecie takowym będę wdzięczny sławek ja mam taka zawalidroge ale nie jest w najlepszym stanie,wiec nie wiem czy oplacaloby sie Tobie transportowac toto do Tczewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 15.05.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 szukam garażu blaszanego lub czegoś podobnego doradźcie proszę gdzie szukać - w miejscowości Nowe jest firma - za garaż 1600 zł nieużywany może kolezanki czy koledzy macie gadzieś namiary albo sami dysponujecie takowym będę wdzięczny sławek ja mam taka zawalidroge ale nie jest w najlepszym stanie,wiec nie wiem czy oplacaloby sie Tobie transportowac toto do Tczewa w zwiazku z zapytaniami o bude wyjasniam jak w wiad.prywatnych to co mamy,to bylo kiedys chlodnia czyli sciany ma z zewnatrz metalowe a w srodku jakas dykta na drewnianych stelazach.. mysle,ze buda niezbyt nadaje sie do dluzszego transportu z powodu korozji na scianach i przypuszczam,ze bylby klopot z zaladunkiem na samochod..po pierwsze jakis dzwig bylby potrzebny,ona ma tylko 2 uchwyty,wiec tez nie specjalne mocowanie poza tym moglaby sie w trakcie rozpasc nie myslelismy o jej sprzedazy hmmm do sprzedania ona i tak sie nie nadaje nie myslelismy o szybkim pozbyciu sie jej,poniewaz dla naszych potrzeb udalo sie ja przesunac,wiec nie znam ostatecznej decyzji naszego sasiada (wspolwlasciciela ) niedawno twierdzil,ze mu niepotrzebna.. obiecuje w najblizszym czasie sie dowiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 16.05.2007 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 sluchajcie a co myslicie o tym zeby zamiast BK 18 kupic pustaki silikatowe 18??mozna je murowac na zaprawe czy lepiej na klej??BK 18 wlasciwie nie do zdobycia,tak mi powiedziano w kilku hurtowniach,wiec mysle o silikatach w dobrej cenie.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 16.05.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Marcin U budował z silikatów. Materiał o bardzo dobrym właściwościach izolacji akustycznej, gorszej izolacji cieplnej. Musiałbyś tylko sprawdzić czy po zastąpieniu BK silikatem nie zajdzie potrzeba zwiększenia warstwy ocieplenia. Np. z 12 na 15 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts