VivaLaVida 25.08.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 A dla zainteresowanych, tak ma wygladac nasze miejsce na ziemi http://vivalavida.pl/index.php?akt=fromTlb&tlb=aldsys_menu&id=72&lang=pl Pozdrawiam Ladny domek, taki inny niz najczesciej budowane Dzieki! Nam tez sie podoba i jestesmy z efektu koncowego projektu bardzo zadowoleni, ale bedzie mi sie podobal bardziej, gdy juz mury zaczna rosnac w gore.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hub75 26.08.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 5-10 zł. za metr kwadratowy w czerwcu placilem 12 zl/metr, poprosze o namiary na ekipe za 5zl, polece ja sasiadowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolinka 29 26.08.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Witam wszystkich, Umowa i tylko umowa! Myśmy mieli i co? po wybudowaniu fundamentów i 2 miesiącach przerwy (obustronnie zaakceptowanej) powiedział że zwolnił ludzi i nie ma z kim budować, super co?! Nie toleruje zaliczek przed rozpoczęciem budowy, ostatnia brygada na rozmowie oświadczyła że chca 30% chyba oszaleli pod bogiem, żeby to jeszcze był ktoś sprawdzony polecony przez znajomego bliskiego to może... ale obcym ludziom nie dam na 100%. Na marginesie szukam cieśli do więźby dachowej, znacie możem kogoś z okolic Chwaszczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
templar33 26.08.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Pilne! Ile płaciliście za docieplenie dachu??? Jutro jestem umówiona z wykonawcą , a nie mam rozeznania w tym temacie.Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theodolit 26.08.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Pilne! Ile płaciliście za docieplenie dachu??? Jutro jestem umówiona z wykonawcą , a nie mam rozeznania w tym temacie.Z góry dziękuję z tego co wiem to welna + stelarz + plyta, szpachlowanie i chyba 1 malowanie okolo 50PLN - wszyscy namawiaja zeby takie roboty na pozniejsza jesien przelozyc i ekipy beda wolaly pod dachem robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hchris 27.08.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Witam, czy ktoś orientuje się gdzie w Trójmieście (najlepiej Gdynia) można kupić styropian granulowany? Chciałbym wypełnić nim dylatacje między budynkami (bliźniak). Czy znacie technologię wprowadzania styropianu w szczelinę - wysypuje się z wora, czy jest jakaś pompa ? Za pomoc z góry dziękuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolinka 29 27.08.2007 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 A może w hurtowni BAT w Bojanie, ja tam wszystko kupuję, więc może mają też ten styropian; jest jeszcze taka hurtownia nowa w Miszewku też tam mają różne rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej74 27.08.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 A my czekamy na pozwolenie na budowe, ktore ma byc podobno lada dzien i szukamy ciagle ekipy, ktora postawilaby nam dom "pod klucz", albo chociaz prawie Na prawde nie znacie nikogo kto tak budowal dom i bylby zadowolony z firmy? Jak na razie spotkalismy sie z jedna, ale mamy sporo zastrzezen do ich podejscia do tematu juz na samym poczatku... A dla zainteresowanych, tak ma wygladac nasze miejsce na ziemi http://vivalavida.pl/index.php?akt=fromTlb&tlb=aldsys_menu&id=72&lang=pl Pozdrawiam TadBud- Tadeusz Bork z Tuchomia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamus78 27.08.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Witam wszystkich budujących...Poszukuję dobrych i niedrogich wykonawców schodów drewnianych ,za wszelkie info wielkie dzieki...jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 27.08.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Mam pytanko o tynki zewnętrzne - na jaki rodzaj tynku się zdecydowaliście/dlaczego i gdzie kupowaliście? Ja wstępnie myślę o silikatowym, ale nie jestem zdecydowana. A muszę w tym tygodniu się zdecydować i kupić, więc za wszelkie informacje z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 27.08.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Mam pytanko o tynki zewnętrzne - na jaki rodzaj tynku się zdecydowaliście/dlaczego i gdzie kupowaliście? Ja wstępnie myślę o silikatowym, ale nie jestem zdecydowana. A muszę w tym tygodniu się zdecydować i kupić, więc za wszelkie informacje z góry dziękuję. Ja zdecydowalam sie na silikatowe firmy Baumit. Wlasnie mi klada Panowie. Kupilam je w hurtowni Eko-Therm w Gdyni, mieszcza sie na Handlowej. Telefonu nie mam przy sobie. Ceny mieli najlepsze no i obsluga bardzo bardzo mila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 27.08.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Mam pytanie do wszystkich bobów budowniczych napiszcie mi prosze czy zabezpieczacie sie jakoś umowami z wykonawcami tzn. np. dzwonię i ustalamy termin roboty no i czy wtedy piszecie jakąś umowę aby was fachowiec nie wykiwał a może dajecie mu zaliczkę na zachętę ..bo jeśli się tak człowiek umawia na gębe to potem może się okazać np. na wiosnę że fachowca już nie ma a drugiego trudno znaleźć jak to jest z tym zaklepywanie terminów jak wy rozwiązujecie ten problem umowa tak zaliczka nie i tylko z polecanymi ekipami taka ekipa przewaznie nie bierze zaliczek a podpisuje umowe zabezpiecza sie tym na wypadek rezygnacji inwestora. CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 27.08.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Poszukuję na tani żwir w okolicach Pruszcza Gdańskiego. Będę go dużo potrzebował, bo około 250 ton, więc każdy grosz ważny. Pozdrawiam zalezy do czego ten zwir bedzie potrzebny mam namiar do faceta ktory wozi mi od pocztku budowy jest solidny slowny i jak sie zorientowalem tan ostatnio palcilem 250 zl za 17 ton zwiru do murowania nie wiem jak inne frakcje za lodke bierze taniej bo tanszy transport tel. 601 622 236 CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beatka35 27.08.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Dzięki za odpowiedzi tak też trzeba robić zawierać umowy bo faktycznie zaliczki to ryzyko fachowiec się zwinie i co wtedyaha jak ktoś będzie potrzebował mam hudraulika fachowiec od wszystkich pieców wszczególności od podłogówki za punkt bierze 100 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 27.08.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Mam pytanko o tynki zewnętrzne - na jaki rodzaj tynku się zdecydowaliście/dlaczego i gdzie kupowaliście? Ja wstępnie myślę o silikatowym, ale nie jestem zdecydowana. A muszę w tym tygodniu się zdecydować i kupić, więc za wszelkie informacje z góry dziękuję. My braliśmy akrylowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 27.08.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Witam wszystkich budujących... Poszukuję dobrych i niedrogich wykonawców schodów drewnianych ,za wszelkie info wielkie dzieki...jeszcze wlasnie kilka dni temu podpisalam umowe ze stolarzem na min.schody.. wycenil mi dosyc tanio ale o efekcie powiem za 3 miesiace,kiedy beda zamontowane wtedy moze bede podawac na niego namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwka 27.08.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Poszukuję na tani żwir w okolicach Pruszcza Gdańskiego. Będę go dużo potrzebował, bo około 250 ton, więc każdy grosz ważny. Pozdrawiam zalezy do czego ten zwir bedzie potrzebny mam namiar do faceta ktory wozi mi od pocztku budowy jest solidny slowny i jak sie zorientowalem tan ostatnio palcilem 250 zl za 17 ton zwiru do murowania nie wiem jak inne frakcje za lodke bierze taniej bo tanszy transport tel. 601 622 236 CMyK Też polecam tego pana, jeśli chodzi o wszelkie żwiry, zaopatrywaliśmy sie tylko u niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lisc7 27.08.2007 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Witam, czy ktos buduje lub wybudowal dom smukły z muratora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolinka 29 27.08.2007 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 A powiedzcie mi tak z ciekawości bo każdy mi gada co innego: jaki strop wybraliście? który jest lepszy a który tańszy? mi każda brygada mówi inaczej ale myśmy wybrali raczej monolitowy betonowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 27.08.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Mam pytanko o tynki zewnętrzne - na jaki rodzaj tynku się zdecydowaliście/dlaczego i gdzie kupowaliście? Ja wstępnie myślę o silikatowym, ale nie jestem zdecydowana. A muszę w tym tygodniu się zdecydować i kupić, więc za wszelkie informacje z góry dziękuję. Ja zdecydowalam sie na silikatowe firmy Baumit. Wlasnie mi klada Panowie. Kupilam je w hurtowni Eko-Therm w Gdyni, mieszcza sie na Handlowej. Telefonu nie mam przy sobie. Ceny mieli najlepsze no i obsluga bardzo bardzo mila Dziękuję bardzo za informacje - a masz może jakieś zdjęcia? Ja chcę 2 odcienie żółtego i mam obawy czy to co wybiorę będzie na budynku przypominać to co mi się będzie wydawało patrząc na wzornik A o Baumicie słyszałam pozytywne opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts