Karolinka 29 21.09.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Witajcie, chciałam się tylko pożalić jak w Centrostalu zdzierają kasę na transporcie! Słuchajcie facet chce za dowóz z Hutniczej z Gdyni do nas czyli 4 km za Chwaszczyno 320 zł!!! to facet jedzie do mnie z Sierakowic z drzewem za 50 zł. Czy to ja jestem jakaś nienormalna czy ten facet lekko przegiął?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hchris 21.09.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 320 zł za transport to rozbój w biały dzień. Ja kupowałem stal w METAL-WIEM na Hutniczej w Gdyni i tam za transportu do centrum Gdyni zapłaciłem 70zł. Ceny za stal też miałem bardzo dobre. Tel do handlowca: 602513540, Adrian Chmiel. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 21.09.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Witajcie, chciałam się tylko pożalić jak w Centrostalu zdzierają kasę na transporcie! Słuchajcie facet chce za dowóz z Hutniczej z Gdyni do nas czyli 4 km za Chwaszczyno 320 zł!!! to facet jedzie do mnie z Sierakowic z drzewem za 50 zł. Czy to ja jestem jakaś nienormalna czy ten facet lekko przegiął?! zadzwon do techmaprojektu na Marynarki Polskiej w Gdansku kierunek na nowy port umiescilem ich na bialej liscie trojmiasto bordzo negocjowalni CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 21.09.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 w sprawie kierownika to jest potrzebny do wprowadzenia czyli musi robic wpisy typu zrobiono instalacje elektryczna postawiono sciany dzialowe, trwaja prace wykonczeniowe, koniec prac wykonczeniowych i na koniec podpisuje protokół ze budynek zostal wybudowany zgodnie z planem i nadaje sie do zamieszkania co jest niezbedne do odbioru tego budynku.Bez tego papierka nie odbiora budynku wiec nie palcic do konca lub niech wpisze w dzienniku wszystko do przodu czyli to co jest wyzej oraz podpisze protokół odbioru na co zapewne sie nie zgodzi wiec nie plac mu wszystkiego.CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 21.09.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 w sprawie kierownika to jest potrzebny do wprowadzenia czyli musi robic wpisy typu zrobiono instalacje elektryczna postawiono sciany dzialowe, trwaja prace wykonczeniowe, koniec prac wykonczeniowych i na koniec podpisuje protokół ze budynek zostal wybudowany zgodnie z planem i nadaje sie do zamieszkania co jest niezbedne do odbioru tego budynku. Bez tego papierka nie odbiora budynku wiec nie palcic do konca lub niech wpisze w dzienniku wszystko do przodu czyli to co jest wyzej oraz podpisze protokół odbioru na co zapewne sie nie zgodzi wiec nie plac mu wszystkiego. CMyK Cmyk, dzieki więlkie. Na takiej informcji wlaśnie mi zależało. Na razie robi się dach, ścianek nie ma dzialowych jeszcze, a on juz chciał resztę kaski. Wielkie dzieki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 21.09.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Witajcie, chciałam się tylko pożalić jak w Centrostalu zdzierają kasę na transporcie! Słuchajcie facet chce za dowóz z Hutniczej z Gdyni do nas czyli 4 km za Chwaszczyno 320 zł!!! to facet jedzie do mnie z Sierakowic z drzewem za 50 zł. Czy to ja jestem jakaś nienormalna czy ten facet lekko przegiął?! Ode mnie tez chcieli podobnie. Ostatecznie od nich nie kupilam, ale gdyby nie transport to ceny mają bardzo dobre i jeszcze można było wytargować upust. Dochodzę do wniosku, że przed budową inwestor powinien zakupić jakiegoś starego Stara, a po zakonczeniu inwestycji go sprzedać. Wkurzające są te ceny za transporty . Teraz mało jest takich, którzy za 50 zł w ogóle chcą podjąć rozmowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel9 21.09.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Mailem podobnie - niepoważni!! Witajcie, chciałam się tylko pożalić jak w Centrostalu zdzierają kasę na transporcie! Słuchajcie facet chce za dowóz z Hutniczej z Gdyni do nas czyli 4 km za Chwaszczyno 320 zł!!! to facet jedzie do mnie z Sierakowic z drzewem za 50 zł. Czy to ja jestem jakaś nienormalna czy ten facet lekko przegiął?! Ode mnie tez chcieli podobnie. Ostatecznie od nich nie kupilam, ale gdyby nie transport to ceny mają bardzo dobre i jeszcze można było wytargować upust. Dochodzę do wniosku, że przed budową inwestor powinien zakupić jakiegoś starego Stara, a po zakonczeniu inwestycji go sprzedać. Wkurzające są te ceny za transporty . Teraz mało jest takich, którzy za 50 zł w ogóle chcą podjąć rozmowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolinka 29 21.09.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 dzięki wszystkim ale już za późno bo tam wpłaciłam kasę i dziś mi przywieźli ale nie polecam gość który to przywiózł to jakaś chyba "ciota" miał problem z wjechaniem, aż wszyscy się śmiali że jakiś delikatny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fikol 21.09.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 A tak przy okazji mam drugie pytanie. Czy ktoś z szanownych forumowiczów posiada jako ogrzewanie c.o. i c.w.u. pompę ciepła? Jeżeli tak to jaką (woda, grunt czy powietrze)? Jak się spisują? Zobacz tez: http://www.organiks.gda.pl/ My mamy od nich pompe Alpha-InnoTec. Sprzedaja tez inne (miedzy innymi Nibe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 21.09.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Witam wszystkich forumowiczów z grupy Trójmiasto Ogłoszenie ! Okazja ! Jest do kupienia dachówka cementowa na dach o powierzchni ok. 220mkw firmy Nelskamp kolor brąz, najlepiej dach kopertowy ( brak skrajnych, ale jest możliwość sprowadzenia) towar nowy , żadnej lipy ! cena będzie niższa niż nominalna ! naprawdę warto , bardzo dobry materiał, co ważne dostępny od ręki, możliwość dokupienia pozostałych akcesorii. Normalna faktura( może być vat7 także ) mogę polecić również ekipę do montażu. Więcej szczegółów pod nr. tel. 0502-388-677 Wiesław Zalewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sigi 22.09.2007 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 My placilismy za calosc tzn.kolektor pionowy 180m ,podlogowka 124m2, wylewki ,pompe ciepla nibe 1410 ,zbiornik ciepla woda200l ,1 grzejnik lazienka 57 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota_M 23.09.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Witam po dłużeszej przerwie. Czy możecie mi polecić kogoś do wykonania kostki brukowej? Chodzi o podjazd i dojście do domu. Solidni, porządni i oczywiście niedrodzy byliby ideałem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 23.09.2007 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 planujemy ogrzewanie podłogowe na całym parterze - dom niepodpiwniczony na podłożu w tej chwili jest piach - jakiej grubości powinien być chudziak, no i co wtedy dalej aby przygotować podłoże do ogrzewania podłogowego? jakiej grubości i jaki styropian, jaka folia i czy w ogóle ją stosować, no i co i jak i jeszcze jeden mały dylemat otóż czy jako niedoświadczony, ale chętny inwestor jestem samodzielnie w stanie zamocować dachówkę? tak się zastanawiam, gdyż obserwując pracę dekarzy widzę że to nie jest aż tak trudne, no ale nie wiem... co myślicie o tym pomyśle? proszę o rady - konkretne za lub przeciw sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papaja 23.09.2007 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Witam U nas ma być tak: chudziak-10cm {już jest}, papa termozgrzewalna, folia, styropian 10cm ( 2x5cm kładziony na przemian), styropian 3 z zaczepami do rurek, wylewka 6-7cm, no i na koniec kafle. Posadzka na gotowo ma mieć 22cm, oczywiście nie liczę chudziaka. Instalator ma się pojawić w tym tygodniu. Zacznie od gór, gdyż przewidujemy podłogówkę w całym domu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolinka 29 24.09.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Witam po dłużeszej przerwie. Czy możecie mi polecić kogoś do wykonania kostki brukowej? Chodzi o podjazd i dojście do domu. Solidni, porządni i oczywiście niedrodzy byliby ideałem. Pozdrawiam[/quote Mój wujek, ale teraz mają roboty do końca roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 24.09.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Mam takie troche pytanie z typu "blondi" CZY GLADZ CEMENTOWA ( taka nazwe mam w projekcie ) I WYLEWKA to, to samo Dziekuje za podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly123 24.09.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Witam,Właśnie przymierzam się do zakupu dachówki. Na razie mam dylemat jaką dachówke wybrać:- ceramiczną RuppCeramina Sirius 13 brązowa angoba lub- cementową Brass celtycka brązowa z powłoką Lumino.Może ktoś ma u siebie na domku taką dachówkę - z przyjemnością bym obejrzał.Jaki można maksymalnie uzyskać upust od cen katalogowych na produkty Brass i RuppCeramika w trójmiejskich składach budowlanych? Do tego na dach okna Fakro - jaki tutaj można uzyskać upust od cen katalogowych? Pozdrawiam,Sly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolinka 29 24.09.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 My za dachówkę cementową Euronit brązową eskę oraz za całe orynnowanie i te pierdoły na dach oraz 7 okien płacimy 28 tysięcy. Rabat dostaliśmy za całość tzn. za wszystko na dach i za okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolandka 24.09.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Wprawdzie juz wpisalam na białą listę mojego cieslę,ale dla tych,którzy nie zagladają w tamte rejony,a szukaja cieśli podaje jesze raz---p.Mietek Labuda tel 058 6844848.U mnie zrobił prześliczne wachlarzowe schody-konstrukcja,zbrojenie i zalał je betonem.Po rozszalowaniu sa naprawdę śliczne.Robi też dachy-kiedyś nawet dach na wieży kościelnej konstruował.Polecam do wszelkich prac ciesielskich,stolarką sie nie zajmuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fabian 24.09.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Sprzedam za 50% wartości. Nr telefonu 602-636-150Styropian EPS-70 gr.15cm. - 3 m3Komin LEIER pustak K40 18-20cm - 3 szt.Komin LEIER pustak went. K40L 18-20cm - 4 szt.Pustak went. LEIER LK-1 - 3 szt.Pustak went. LEIER LK-2 - 4 szt.Cegła klinkierowa dziurawka NFNM16/ROBEN - 64 szt.Beton komórkowy 12x24x59 - 36 szt.Kantówki: 8x8x510 - 15szt. 8x8x390 - 11 szt. 8x8x310 - 3 szt. 8x8x220 - 7 szt. Drewno konstrukcyjne: 16x8x640 - 3 szt. 16x8x550 - 1 szt. 16x8x310/410 - 13 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts