ankamienna 16.10.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Kupie 150 m2 lamelki 4 cm, grubosci, welny mineralnej elewacyjnej . prosze o kontakt [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fh8g 16.10.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Uprzejmie donoszę, że w rejonie Jabłoniowa / Armii Krajowej kopią zbiornik retencyjny. Mają torf - w niezłej cenie (z transportem). Jeśli ktoś potrzebuje, to trzeba działać szybko Może ktoś ma pomysł, skąd wziąść piasek do obsypania budynku w sensownej cenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek Sz. 17.10.2007 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Witam wszystkich Ponawiam pytanie dotyczące podbitki drewnianej pod dach - gdzie w okolicach Trójmiasta można takową kupić najtaniej i w najlepszej jakości ?? Może ktoś zna również ceny? Słyszałem że gdzieś w okolicach Wejherowa mają ale nie wiem gdzie? Dziękuję z góry za info w tej sprawie i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 17.10.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Witam wszystkich.Nareszcie mamy internet!Więc od razu pytanko:co myślicie na temat tynkowania podmurówki?Wydaje mi się,że wychodzi taniej niż np.klinkier ale czy jest to praktyczne i trwałe rozwiązanie?pomóżcie-czas nagli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 17.10.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Polećcie mi proszę firmę która instaluje kominki w domu razem z obudowami Dzięki! np. Interior z Redy wykonywali u nas kominek i wpisalam ich na biala liste wykonawcow,poniewaz naprawde sobie na to zasluzyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaWi 17.10.2007 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Witam wszystkich! Andrzej74-czy mógłbyś przesłać mi na priv trochę więcej informacji o p.Bork-TadBud.Pytam,bo rozważam zlecenie jemu budowy,a nie chciałbym wpakować się na "minę"- jego pracy nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolinka 29 17.10.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Pilnie proszę was o pomoc, mamy ogormny dylemat czy tynki gipsowe czy cementowe, jeden znawca z naszej rodziny mówi że tylko cementowe bo lepiej oddychają i nie muszą schnąć conajmniej 3 miesięcy a że też mogą być tak położone agregatem że nie trzeba będzie cekolować, ewentualnie tylko troszkę i potem szybko można malować. Co wy o tym sądzicie, może ktoś z was ma takie tynki? Bo z naszych znajomych to wszyscy robili gipsowe i teraz cholera nie wiemy. Z góry dzięki za pomoc. I jeszcze jedno: czy ktoś zamyka dom dachówką, oknami i drzwiami na zimę i chce robić tynki zimą ogrzewając w środku dom żeby szybciej schnęło? Proszę pomóżcie bo mamy z mężem odmienne zdania i jest mały konflikt między nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 17.10.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Witam wszystkich! Andrzej74-czy mógłbyś przesłać mi na priv trochę więcej informacji o p.Bork-TadBud.Pytam,bo rozważam zlecenie jemu budowy,a nie chciałbym wpakować się na "minę"- jego pracy nie widziałem. cześć ja również zamierzam zacząć w przyszłym roku. Czy moglibyście napisać na jakie kwoty dostajecie wyceny? (no i jaki budynek), może być na priva u nas wyceny wahają się od 35 do 70 tys dom prossty w budowe, dwuspadowy dach pozdrawiam m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 17.10.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Pilnie proszę was o pomoc, mamy ogormny dylemat czy tynki gipsowe czy cementowe, jeden znawca z naszej rodziny mówi że tylko cementowe bo lepiej oddychają i nie muszą schnąć conajmniej 3 miesięcy a że też mogą być tak położone agregatem że nie trzeba będzie cekolować, ewentualnie tylko troszkę i potem szybko można malować. Co wy o tym sądzicie, może ktoś z was ma takie tynki? Bo z naszych znajomych to wszyscy robili gipsowe i teraz cholera nie wiemy. Z góry dzięki za pomoc. I jeszcze jedno: czy ktoś zamyka dom dachówką, oknami i drzwiami na zimę i chce robić tynki zimą ogrzewając w środku dom żeby szybciej schnęło? Proszę pomóżcie bo mamy z mężem odmienne zdania i jest mały konflikt między nami my mamy cementowe tynkarze je niezle spieprzyli,ale trafil sie znajomy,ktory swietnie polozyl gladzie i jest super mysle,ze obie metody maja swoje plusy i minusy no i baardzo duzo zalezy od wykonania ja przed decyzja przeczytalam tu kilka watkow na temat tynkow..polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaGrzegorz 18.10.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Pilnie proszę was o pomoc, mamy ogormny dylemat czy tynki gipsowe czy cementowe, jeden znawca z naszej rodziny mówi że tylko cementowe bo lepiej oddychają i nie muszą schnąć conajmniej 3 miesięcy a że też mogą być tak położone agregatem że nie trzeba będzie cekolować, ewentualnie tylko troszkę i potem szybko można malować. Co wy o tym sądzicie, może ktoś z was ma takie tynki? Bo z naszych znajomych to wszyscy robili gipsowe i teraz cholera nie wiemy. Z góry dzięki za pomoc. I jeszcze jedno: czy ktoś zamyka dom dachówką, oknami i drzwiami na zimę i chce robić tynki zimą ogrzewając w środku dom żeby szybciej schnęło? Proszę pomóżcie bo mamy z mężem odmienne zdania i jest mały konflikt między nami My zamknęliśmy dom w ostatnim tygodniu sierpnia a tydzień później robiliśmy tynki-gipsowe.Co prawda miejscami jeszcze schną ale przy tej pogodzie to się nie czepiam tym bardziej że domu nie ogrzewamy(nie mamy czym narazie ) Też mieliśmy dylemat które wybrać bo ja chciałam cementowe a mąż zależy po jakiej był lekturze.Generalnie uświadomiło nas kilku wykonawców którzy się przewinęli jak mieliśmy"przetarg" np czym ocieplacie-bo jeżeli styropianem to o jakim oddychaniu mówimy? a poza tym dom to nie jest zamknięta bryła tylko ma okna i każde pomieszczenie się wietrzy więc z tym oddychaniem to trochę taki chwyt marketingowy.teraz wymyślili nawet styropian z dziurkami do oddychania i ja oczywiście byłam na niego zdecydowana ale wykonawca a nawet ludzie którzy zajmuja się jego sprzedaża dziwnie się do mnie uśmiechali gdy ja ze swoim oddychaniem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 18.10.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Macie może jakieś doświadczenia z panem Kułakowskim z Jagatowa? Chodzi mi jakość bloczków przez Niego produkowanych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 18.10.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Pilnie proszę was o pomoc, mamy ogormny dylemat czy tynki gipsowe czy cementowe, jeden znawca z naszej rodziny mówi że tylko cementowe bo lepiej oddychają i nie muszą schnąć conajmniej 3 miesięcy a że też mogą być tak położone agregatem że nie trzeba będzie cekolować, ewentualnie tylko troszkę i potem szybko można malować. Co wy o tym sądzicie, może ktoś z was ma takie tynki? Bo z naszych znajomych to wszyscy robili gipsowe i teraz cholera nie wiemy. Z góry dzięki za pomoc. I jeszcze jedno: czy ktoś zamyka dom dachówką, oknami i drzwiami na zimę i chce robić tynki zimą ogrzewając w środku dom żeby szybciej schnęło? Proszę pomóżcie bo mamy z mężem odmienne zdania i jest mały konflikt między nami ogolnie cekolowanie to taki wymysl aby sciany byly gladsze i wlasnie przez cekol tynki nie oodychaja bo sie je po prostu zatyka (takie mialem ostatnio spotkanko z rzeczoznawca wykwalifikowanym ) ja mam tradycyjne wycekolowane pomimo rzeczywistej gldakosci tynkow cekol byl potrzebny; slyszalem i ogladalem gipsowe i te tez trzeba bylo je cekolowac tylko ze miejscami to kwestia dopilnowania ekipy. My chcielismy jednak tradycyjne robione maszynowo i przy takich zostalismy CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel9 18.10.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Witajcie! Jeestem zainteresowany kupnem drzwi Gerda, jendak ich dystrybutor powiedział mi termin dostawy 8 tygodni!!!!! Mam w związku z tym pytanie czy u innych dystrybutorów może byc szybciej?? A jeżeli nie to może inni producenci maja szybsze terminy? Mnie interesuje termin do 5 tygodni max. PozdrawiamPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 18.10.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Macie może jakieś doświadczenia z panem Kułakowskim z Jagatowa? Chodzi mi jakość bloczków przez Niego produkowanych. Pozdrawiam Nieaktualne. Pan Połomski zjechał z ceną, więc koniec dylematu. Biorę od Niego, bo taniej i jakość sprawdzona. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 18.10.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 hey jakby ktos miał jakieś pozostałości po szalowaniu stropu to chetnie odkupie(deski,kantówki itp).pozdrawiam ps wiadomosc na PW(najchetniej okolice Gdyni,Wejherowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 18.10.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Pilnie proszę was o pomoc, mamy ogormny dylemat czy tynki gipsowe czy cementowe, jeden znawca z naszej rodziny mówi że tylko cementowe bo lepiej oddychają i nie muszą schnąć conajmniej 3 miesięcy a że też mogą być tak położone agregatem że nie trzeba będzie cekolować, ewentualnie tylko troszkę i potem szybko można malować. Co wy o tym sądzicie, może ktoś z was ma takie tynki? Bo z naszych znajomych to wszyscy robili gipsowe i teraz cholera nie wiemy. Z góry dzięki za pomoc. I jeszcze jedno: czy ktoś zamyka dom dachówką, oknami i drzwiami na zimę i chce robić tynki zimą ogrzewając w środku dom żeby szybciej schnęło? Proszę pomóżcie bo mamy z mężem odmienne zdania i jest mały konflikt między nami My zdecydowaliśmy się na cementowo-wapienne, ponieważ od wielu osób słyszeliśmy, że gipsowe są miękkie i łatwo zrobić w nich dziurę (np. małe ruchliwe dziecko świetnie sobie z robieniem takich dziurek poradzi ) Poza tym również słyszałam, że aby ściany były rzeczywiście gładnie, to trzeba dodatkowo gładzić zarówno cementowo-wapienne, jak i gipsowe, więc wizja pominięcia cekolowania przy tynkach gipsowych raczej nie wchodzi w grę. Nad oddychaniem ścian ja akurat się nie zastanawiałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 18.10.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Witajcie! Jeestem zainteresowany kupnem drzwi Gerda, jendak ich dystrybutor powiedział mi termin dostawy 8 tygodni!!!!! Mam w związku z tym pytanie czy u innych dystrybutorów może byc szybciej?? A jeżeli nie to może inni producenci maja szybsze terminy? Mnie interesuje termin do 5 tygodni max. Pozdrawiam Paweł My mamy Gerdę. Byliśmy u 3 dystrybutorów, wszędzie terminy mieli podobne. Czekaliśmy dosyć długo, teraz dokładnie nie pamiętam, ale było to w okolicach 1,5 miesiąca, może nieco dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tadzik07 19.10.2007 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Najładniejszą, długości nawet 6 mb, dostaniesz w firmie Tarmal jest widoczna z obwodnicy vis,a vis Norauto, wjazd od strony domków szeregowych osiedla Kalina, robocizna od 45 zł za m w górę, cena podbitki bodaj 39 zł za m A możesz napisać, kto zrobił Ci podbitkę w takiej cenie? Od dłuższego czasu nie mogę znaleźć chętnych do podbitki, a ceny które proponują ci co nie chcą jej robić, bo "to się nie opłaca" to od 60 zł/m2 w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg29 19.10.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Witajcie, poszukuje pilnie ekipy ktora zrobi mi ogrodzenie w Osowie - zwykle slupki wmurowane i siatka najzwyklejsza.....Dzialka o powierzchni 1.300 m2.Czy ktos ma jakis namiar ?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hub75 19.10.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Witajcie, poszukuje pilnie ekipy ktora zrobi mi ogrodzenie w Osowie - zwykle slupki wmurowane i siatka najzwyklejsza..... Dzialka o powierzchni 1.300 m2. Czy ktos ma jakis namiar ? Pozdrawiam. Taaa ja też od czerwca szukam i nie mogę znaleźć No chyba, że chcesz ludzi którzy biorą 75 zł/mb robocizny, to mogę Tobie podać namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts