marjucha 21.02.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 ile mniej wiecej kosztuje metr3 drewna szalunkowego? czy 600 zl za metr to duzo? Jesienią płaciłem 550 za metr3 z transportem. Tzw. calówka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatoogirl 21.02.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 witam. prosze tylko od razu nie krzyczec. niech ktos kto jest "oblatany" na forum poda mi gdzie znajde zakres dokumentow, mapek i papierkow, ktore trzeba zdobyc aby sie postarac o pozwolenie na budowe. z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 22.02.2008 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 witam. prosze tylko od razu nie krzyczec. niech ktos kto jest "oblatany" na forum poda mi gdzie znajde zakres dokumentow, mapek i papierkow, ktore trzeba zdobyc aby sie postarac o pozwolenie na budowe. z gory dziekuje Poszukaj wątek "najczęściej zadawane pytania na tym forum." Wydaje mi się, że jest na stronie głównej forum i tam prawdopodobnie to znajdziesz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mawo.gdy 22.02.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Witam.Poszukuję fachowca do podłączenie wody i kanalizy-który ma powiązania z pewikiem dzięki czemu nie będę miała problemu z odbiorem .Będę wdzięczna za pomoc. Spróbuj u p.Grablewskiego z Bojana (603642014). Kiedyś pracował w PEWIK'u, więc z odbiorami chyba nie powinno być problemów. Mi wprawdzie robił przyłącze kto inny, kogo nie polecam, ale z Grablowskim miałem kontakt i wydawało się, że jest solidny i słowny. Zadeklarował, iz jeśli nie ugram nic ze swoim obecnym wykonawcą, to podejmie się skończenia roboty u mnie. Pls, nie traktuj tego info jako rekomendacji...porozmawiaj z nim... Ja rownie korzystalem z uslug Pana Franka, szybko i solidnie w gminie bez klopotow. Miałem do czynienia z panem Grablewskim i był dla mnie drogi , dam telefon do innego wykonawcy -zrobił przyłącze za pól ceny co chciał p.Grablewski, on tez pracował w PEWik-u i tez się zna (nie mam nazwiska)516-03-73-40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba7070 22.02.2008 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Witam! Gdzie kupowaliście swoje podbitki, prawdopodobnie zdecydujemy się jednak na drewnianą...Czy możecie podac orientacyjne koszty takiego przedsięwzięcia? Może jednak ktoś robił ostatnio podbitkę i ma jakieś namiary na fajną i sprawdzoną ekipę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 22.02.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Witam Sluchajcie mam takie pytanie,dzis otrzymalem wlasnie wycene okien z Windows 2000,cena wydaje mi sie w porzadku,ale to dopiero pierwsza wycena.Gdzie Waszym zdaniem dobrze by bylo pojechac i sprobowac troche powalczyc??Tereny od Gdyni na zachód. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sevageivi 23.02.2008 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Myśmy wyceniali i w efekcie zamawiali okna z firmy Chwil (Kębłowo, przy stacji benzynowej, http://chwil.com.pl/ ). Są zdecydowanie najtańsi - przy tych samych parametrach co w innych firmach, cena jest zdecydowanie najniższa, nie dopłaca się dużo za kolor..Maają profile veka. My jesteśmy bardzo zadowoleni czy ktoś mógłby pomóc z tymi tynkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 23.02.2008 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 dzieki za namiar na okna.sprawdze. co do tynków,zapytam dzisiaj sasiadow o ich ekipę,z tym że to byłyby tynki gipsowe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleks 1719501264 23.02.2008 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 A my znaleźliśmy jeszcze taniej niż Chwil i tez robią na profilach VEKA - Rybak w Luzinie, za 2 tyg będziemy mieli okna więc napisze trochę więcej....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casyopeya 23.02.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 ostanio odwiedzilo mnie kilku wykonawcow, wycenili plyte karton-gips plus docieplenie miedzy stelaz- i ceny byly od 65 do 120 zl za m2, sama robocizna. za tynki z materialem cem-wap placilem w listopadzie okolo 22 zl. My ostatnio kładliśmy z materiałem za takie ceny (15cmwełny, stelaż alu, folia i kartongips). pozdrawiam i polecam sie Stelaż alu? No to cena soooper. A skąd wziąłeś taki? Pewnie chodziło Ci o ocynk. No dobra sorki - czepiam się - pewnie się przejęzyczyłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casyopeya 23.02.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Witam! Czy ktoś ostatnio korzystał z usług geodety i może powiedzieć ile zapłacił od punktu? Ewentualnie namiary mile widziane. Drugie pytanie o stawkę za godzinę pracy koparki, z namiarami jw. pozdrawiam Geodeta za prosty dom bierze ok. 500, 600 zł + ew. 100 za dodatkowy punkt jeśli są takowe potrzebne Koparka to wydatek 80 do 120 zł. Pozdrawiam. Namiary mogę podać na tanią i solidną firmę - ale to na priw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osek 24.02.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 ostanio odwiedzilo mnie kilku wykonawcow, wycenili plyte karton-gips plus docieplenie miedzy stelaz- i ceny byly od 65 do 120 zl za m2, sama robocizna. za tynki z materialem cem-wap placilem w listopadzie okolo 22 zl. My ostatnio kładliśmy z materiałem za takie ceny (15cmwełny, stelaż alu, folia i kartongips). pozdrawiam i polecam sie Stelaż alu? No to cena soooper. A skąd wziąłeś taki? Pewnie chodziło Ci o ocynk. No dobra sorki - czepiam się - pewnie się przejęzyczyłeś. stalowy- ocynkowany, zgadza sie ;] (to alu to tak z przyzwyczajenia juz ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 24.02.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 hey ile biorą hydraulicy za punkt jeśli chodzi o kanalizację?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hub75 24.02.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Hej!Macie namiary na jakiegoś dobrego pakieciarza ew. jakąś firmę ? Parkiet będzie dębowy oraz merbau. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankamienna 24.02.2008 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Gdzie w 3 miescie mozna znalesc taniego i dobrego producenta ogrodzen panelowych? Interesuje mnie modernistyczny styl prosty a nie kute wystylizowane na stare ogrodzenia. Ogrodzenia panelowe stalowe etc. prosze o namiar jesli znacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 25.02.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Myśmy wyceniali i w efekcie zamawiali okna z firmy Chwil (Kębłowo, przy stacji benzynowej, http://chwil.com.pl/ ). Są zdecydowanie najtańsi - przy tych samych parametrach co w innych firmach, cena jest zdecydowanie najniższa, nie dopłaca się dużo za kolor..Maają profile veka. My jesteśmy bardzo zadowoleni czy ktoś mógłby pomóc z tymi tynkami? Ciekawe , kiedy w końcu przyjadą na poprawę drewnianych okien u mnie w domku...? Zresztą, zamówiłem swojego serwisanta i wiem , że będzie dobrze... . A i daltonizm też jakiś u nich mocniejszy niż u mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg29 25.02.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Dajcie namiar na jakas niedroga (wrecz tania) hurtownie z materialami budowlanymi..... szukam bloczkow fundamentowych......1.000 szt.Szukam rowniez niedrogiego betonu B15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marisol 26.02.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Witamy wszystkich forumowiczów z Trójmiasta i okolic Dopisujemy się do grupy, ponieważ od czwartku ruszyliśmy z budową (ruszyła póki co koparka ) domu Bachus z pracowni MTM Styl tyle, że dodatkowo z piwnicą http://www.domywstylu.pl/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/bachus/default.asp?id=233 Budujemy się w Otominie. Wszystko jeszcze przed nami i szczerze zazdrościmy tym z Was, którzy już mieszkają na swoim Na początek prośba - czy ktoś może polecić projektanta wnętrz. Szukamy kogoś z otwartą głową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emes14 26.02.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.Chciałem się tylko zorentować w cenach. Za tą cenę mam juz umówionych ludzi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiakrzysia 26.02.2008 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Ja mam pytanko z innej beczki. Czy ktoś z was zna jakąś ekipę lub od razu cenę z m2 wykonania tynku cementowo - wapiennego z wykończeniem na gładko (jakiś glif czy coś?? )Okolice Wejherowa/Pucka czyli Leśniewo my niedawno zakonczylismy tynki cem-wap, placilismy 15, ale bylismy "policzeni" po staremu, bo umawialismy sie juz latem, z tego co mowil majster, teraz bierze 18/m2. Trzeba jednak przyznac ze to co robi jest bez zastrzezen-idealanie gladziutko, chyba zreszta juz go umiescilismy na bialej liscie wykonawcow z 3miasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts