prezi 08.06.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Witamy serdecznie pierwsze wpisy sa najgorsze, ale mam nadzieje ze przygarniecie "nowego" jak swojego:-) planujemy ruszyc z budowa za ok 2 miesiace i sa to bardzo ambitne plany gdyz jeszcze chcemy zdazyc w tym roku ze stanem surowym otwartym z dachowka, jestesmy po rozmowach z firmami i ceny za robocizne sa podobne my juz praktycznie podjelismy decyzje co do wykonawstwa, a mamy male standardowe pytanko: czy koszt 45 tysiecy z wierzba dachowa + ok 15 tys.za dachowke to rozsadna cena czy lekko przesadzona:-) pozdrawiamy Marek i Mariola my placilismy w zeszlym roku 43 tys za budowe domu 200m2 plus garaz 45m2 43 tys. ( budowa do wiezby) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayekmc 08.06.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 dzieki za szybki zwrota precyzujac nasz dom ma ok 130 metrow uzytkowej pow.dach dwuspadowy pow.ok 230 m,dom z poddaszem mieszkalnym, nie podpiwniczony, budujemy z porotermu, za calosc z wierzba dachowa 45 tysiecy+dach ok 15 tys. to chyba wszystko jesli nie to prosze o info.prosze o odpowiedzi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayekmc 08.06.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 prezi Wysłany: 29.03.2008 Temat postu: Re: wycena -------------------------------------------------------------------------------- mayekmc napisał: Witamy serdecznie pierwsze wpisy sa najgorsze, ale mam nadzieje ze przygarniecie "nowego" jak swojego:-) planujemy ruszyc z budowa za ok 2 miesiace i sa to bardzo ambitne plany gdyz jeszcze chcemy zdazyc w tym roku ze stanem surowym otwartym z dachowka, jestesmy po rozmowach z firmami i ceny za robocizne sa podobne my juz praktycznie podjelismy decyzje co do wykonawstwa, a mamy male standardowe pytanko: czy koszt 45 tysiecy z wierzba dachowa + ok 15 tys.za dachowke to rozsadna cena czy lekko przesadzona:-) pozdrawiamy Marek i Mariola my placilismy w zeszlym roku 43 tys za budowe domu 200m2 plus garaz 45m2 43 tys. ( budowa do wiezby) a jaki macie dach 2 czy 4 spadowy, z piwnica? nam tak wycenily 2 ekipy a trzecia troszke taniej bo 40 tys ale trzecia ok 38 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezi 08.06.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 prezi Wysłany: 29.03.2008 Temat postu: Re: wycena -------------------------------------------------------------------------------- mayekmc napisał: Witamy serdecznie pierwsze wpisy sa najgorsze, ale mam nadzieje ze przygarniecie "nowego" jak swojego:-) planujemy ruszyc z budowa za ok 2 miesiace i sa to bardzo ambitne plany gdyz jeszcze chcemy zdazyc w tym roku ze stanem surowym otwartym z dachowka, jestesmy po rozmowach z firmami i ceny za robocizne sa podobne my juz praktycznie podjelismy decyzje co do wykonawstwa, a mamy male standardowe pytanko: czy koszt 45 tysiecy z wierzba dachowa + ok 15 tys.za dachowke to rozsadna cena czy lekko przesadzona:-) pozdrawiamy Marek i Mariola my placilismy w zeszlym roku 43 tys za budowe domu 200m2 plus garaz 45m2 43 tys. ( budowa do wiezby) a jaki macie dach 2 czy 4 spadowy, z piwnica? nam tak wycenily 2 ekipy a trzecia troszke taniej bo 40 tys ale trzecia ok 38 tys 4 spadowy na domu i na garazu. bez piwnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezi 08.06.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 prezi Wysłany: 29.03.2008 Temat postu: Re: wycena -------------------------------------------------------------------------------- mayekmc napisał: Witamy serdecznie pierwsze wpisy sa najgorsze, ale mam nadzieje ze przygarniecie "nowego" jak swojego:-) planujemy ruszyc z budowa za ok 2 miesiace i sa to bardzo ambitne plany gdyz jeszcze chcemy zdazyc w tym roku ze stanem surowym otwartym z dachowka, jestesmy po rozmowach z firmami i ceny za robocizne sa podobne my juz praktycznie podjelismy decyzje co do wykonawstwa, a mamy male standardowe pytanko: czy koszt 45 tysiecy z wierzba dachowa + ok 15 tys.za dachowke to rozsadna cena czy lekko przesadzona:-) pozdrawiamy Marek i Mariola my placilismy w zeszlym roku 43 tys za budowe domu 200m2 plus garaz 45m2 43 tys. ( budowa do wiezby) a jaki macie dach 2 czy 4 spadowy, z piwnica? nam tak wycenily 2 ekipy a trzecia troszke taniej bo 40 tys ale trzecia ok 38 tys 4 spadowy na domu i na garazu. bez piwnic. mysle ze cena jezt wazna ale jakosc usulugi bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 08.06.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 jestesmy po rozmowach z firmami i ceny za robocizne sa podobne To w pewnym sensie jest juz jakas odpowiedz,jesli dostaliscie podobne wyceny,to chyba nic wiecej nie zwojujecie,tym bardziej,ze goni Was czas. Mysle ze 60 tys. za stan który opisujecie to dzisiaj jest standard i najwazniejsze to wsrod wykonawców wyłuskać "perełkę" która zbuduje dom Waszych marzeń,czego Wam serdecznie zycze. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayekmc 08.06.2008 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Wielkie dziekizdajemy sobie z tego sprawe ze takie sa ceny a ekipa na ktora trafilismy robi dobre wrazenie a wiec jestesmy dobrej mysli:-)tak na marginesie czy ktos moze kojazy firme SEPART ktorej wlascicielem jest Pan Artur, moze u kogos z forumowiczow budowala ekipa tego Pana, zawsze warto zaczerpnac informacji.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolinka 29 08.06.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Hm dużo, stan do więźby możesz mieć za 30 tys. spokojnie i to zrobią ci ludzie polecani ciesielka dwuspadowa to max. 35 zł za metr, a połozenie dachówki średnio to 40 zl za metr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 08.06.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 No tak,ale wez pod uwage że mamy już czerwiec i wielu polecanych fachowców( i nie polecanych też) roboty juz nie bierze. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolinka 29 08.06.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Nie rozumiem w jakim sensie nie bierze? Moja brygada którą zresztą umieściłam na białej liście bierze i mało tego, koleżanka dała do wyceny dom dosłownie m-c temu - jedna firma wyceniła jej za 50 tys. a moja brygada na 30 tys. - to spora różnica. Oczywiście jeśli się szuka na "zaraz" to niestety rzadko można znaleźć jeszcze uczciwych ludzi którzy nie chcą zedrzeć z budujących jak najwięcej kasy. Jak tylko mówisz, ze pilne to stawka od razu idzie do góry, też to przerabiałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 08.06.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Nie bierze w sensie,że sporo ekip ma juz roboty poustawiane.Moj murarz który zaliczał sie do grona tych tanszych i z fachowa wiedza,w lutym juz mial zaplanowany cały rok i wszystkim ktorzy do niego dzwonili odmawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldank 09.06.2008 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Witam Wszystkich!Jeśli można dołączyć do grupy budujących to bedzie mi miło. Rozpocząłem budowę w zeszłym tygodniu i ja ustaliłem robocizne za 122 m użytkowej, bez piwnic i z poddaszem 42 000 zł. oraz z położeniem blachodachówki i okien dachowych.Czy tojest dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 09.06.2008 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Na Białej Liście masz np. p. Krzysztofa Pułe.Spróbuj. pozdrawiam Ale on jest elektrykiem a ja mam kuchenke gazowa Dajcie prosze jakies namiary. Please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AWIk 09.06.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Szukam rzetelnego konstruktora więźb dachowych z okolic Pruszcza Gdańskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartasWojtas 09.06.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Kochanidoradźcie z jakiej firmy bloczki betonowe są waszym zdaniem najlepsze?oczywiście w jakim przedziale cenowym są teraz?dziękujemy za pomocmarta i wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 09.06.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Kochani doradźcie z jakiej firmy bloczki betonowe są waszym zdaniem najlepsze?oczywiście w jakim przedziale cenowym są teraz?dziękujemy za pomoc marta i wojtek Polbet Piotr Połomski. Jest na białej liście. Dobre bloczki w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 09.06.2008 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Na Białej Liście masz np. p. Krzysztofa Pułe.Spróbuj. pozdrawiam Ale on jest elektrykiem a ja mam kuchenke gazowa Dajcie prosze jakies namiary. Please A sorry faktycznie to o tym gazie mi umkneło.no to Ci nie pomoge. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beatka35 09.06.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Fachowiec od wieźby chyba Waldek:) 888234264 z szybką ekipą tani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolinka 29 10.06.2008 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Kochani doradźcie z jakiej firmy bloczki betonowe są waszym zdaniem najlepsze?oczywiście w jakim przedziale cenowym są teraz?dziękujemy za pomoc marta i wojtek Polbet Piotr Połomski. Jest na białej liście. Dobre bloczki w dobrej cenie. ZGADZAM SIE POLBET JEST OK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siula 10.06.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Dawno mnie tu nie było ... ale dzieci, budowa, praca tzw. niedoczas Domek od przyszłego tygodnia będzie się wykańczał, a my razem z nim I w związku z tym mam pytanko: gdzie najtaniej w okolicy Bojana (z transportem lub bez) kupić płyty OSB grubość 22 i 8 w sporych ilościach do układania na strychu. Pomożecie ... No Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts