mayekmc 10.06.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Witamy ponownie i znow z malym zapytaniem:probujemy teraz zalaczyc prad na naszej dzielce w Borkowie gmina Pruszcz, czyli taryfe budowlana i ciezko nam jest sie doporozumiec z Paniami z enegi a dodam ze probujemy to zrobic telefonicznie, tz,zaczerpnac informacji jak to zrobic i mamy bledne info.jedna osoba mowi tak druga inaczej, paranoja. Mamy juz skrzynke na dzialce i teraz co dalej?otrzymalismy wraz z dokumentem potrzebnym do pozwolenia umowe i czy najpierw musimy ja podpisac i czekac czy mozna to zalatwic od reki(oczywiscie po wniesionych oplatach), i czy musimy miec swojego elektryka?Jak ktos moglby nam to rozpisac krok po kroku to bylbym wdzieczny:-)pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senor_crisi 11.06.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Witamy ponownie i znow z malym zapytaniem: probujemy teraz zalaczyc prad na naszej dzielce w Borkowie gmina Pruszcz, czyli taryfe budowlana i ciezko nam jest sie doporozumiec z Paniami z enegi a dodam ze probujemy to zrobic telefonicznie, tz,zaczerpnac informacji jak to zrobic i mamy bledne info.jedna osoba mowi tak druga inaczej, paranoja. Mamy juz skrzynke na dzialce i teraz co dalej?otrzymalismy wraz z dokumentem potrzebnym do pozwolenia umowe i czy najpierw musimy ja podpisac i czekac czy mozna to zalatwic od reki(oczywiscie po wniesionych oplatach), i czy musimy miec swojego elektryka?Jak ktos moglby nam to rozpisac krok po kroku to bylbym wdzieczny:-)pozdrawiamy u nas bylo tak ze: 1) trzeba bylo umowe wypelnic i zawiesc do energii 2) pani mowi kiedy przyjada wlozyc licznik 3) przed przyjazdem licznika mialabyc kabelki + bezpieczniki zrobione przez elektryka Ja bym sie przy okazji zapytał o aktualne ceny na rynku: 1) ile za metr^2 elewacji akryl + styropian15 + robocizna 2) ile za metr^2 tynkow materiał + robocizna pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 11.06.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Ja bym sie przy okazji zapytał o aktualne ceny na rynku: 1) ile za metr^2 elewacji akryl + styropian15 + robocizna 2) ile za metr^2 tynkow materiał + robocizna pozdrawiam ad.1 Rozmawiałem z kilkoma i było tak, ze styro 10tka plus akryl,grunty,kleje siatka itd. 60 zł od metra plus robocizna 60 zl m2 plus 10 zl/m2 rusztowania,czyli 130 zl(to byl zdecydowanie najdrozszy klient).U innych robocizna wahała sie w okolicach 45-50 zl/m2. ad.2 Za gipsowe płace 28 zl/m2 za tradycyjne cos slyszalem o 25 zł(ale pewny nie jestem). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezi 11.06.2008 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Witam, jakie sa obecnie stawki za ulozenie kostki brukowej ( cementowej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezi 11.06.2008 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Witam, szukam gotnej polecenia firmy do wykonania izolcji i wylewek na balkono-trasach. Moze wiecie jakie sa stawki za m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezi 11.06.2008 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Dawno mnie tu nie było ... ale dzieci, budowa, praca tzw. niedoczas Domek od przyszłego tygodnia będzie się wykańczał, a my razem z nim I w związku z tym mam pytanko: gdzie najtaniej w okolicy Bojana (z transportem lub bez) kupić płyty OSB grubość 22 i 8 w sporych ilościach do układania na strychu. Pomożecie ... No My kupowalismy w firmie Projekt dawny BAT w Bojanie. W cenie byl transport. Ale ceny juz nie pamietam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezi 11.06.2008 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 podobno jest szansa na gaz w Bojanie okolo pazdziernika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 12.06.2008 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Witam, jakie sa obecnie stawki za ulozenie kostki brukowej ( cementowej) od 35 do 70 zelezy od ekipy, sa tez ukryte duze koszty o ktorych mowia dopiero w czasie roboty tj tłuczeń suchy beton, podsypka, ja umowilem sie kompleksowo z materialem bez bruku czyli nie interesowal mnie material na podbudowe. Wszedzie niestety musialem miec chudy beton oraz tluczen ze wzgledu na grunt (torfy) łącznie z alejkami. Ulozenie 170 metrow zajelo im 2 tygodnie pracowali od 7 rano do 15. Od razu mowie ze ich nie polecam bo robili mi po znajomosci i nie zajmuja sie malymi powierzchniami wiec na pewno nie przyjda do nikogo robic male podjazdy i alejki bo im sie to nie oplaca ale firma bardzo profesjonalna. CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Isanna 12.06.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Witam wszystkich. Poszuję ekipy do stanu surowego, kilka kontaktów, dzieki Wam, już mam. Trafiłam też na firmę SEBBUD z Luzina - czy ktoś zna lub słyszał o tej firmie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mit 12.06.2008 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Czy ma ktoś namiary na firmę PHU Sigma s.c. z pomorskiego, która muruje od stanu zero do więźby? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldank 12.06.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 obecnie mam brygade z Bolszewa jak skończa moge dac namiary. za @ m-ce koncza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 12.06.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 a ja sie przypomne ze stemplami, bardzo bardzo chetnie sie ich pozbede bo tylko one toruja mi droge do wyrownania dzialki koparą moze jednak jest ktos chetny? jak nie na podporke stropu to chociaz na opal kominkowy? jestem sklonna do wszelkich negocjacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donwojto 13.06.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 a ja sie przypomne ze stemplami, bardzo bardzo chetnie sie ich pozbede bo tylko one toruja mi droge do wyrownania dzialki koparą moze jednak jest ktos chetny? jak nie na podporke stropu to chociaz na opal kominkowy? jestem sklonna do wszelkich negocjacji za ile te stemple? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 13.06.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 juz niekatualne, z rana zostaly zabrane dziekuje wam bardzo za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba7070 13.06.2008 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Witam, jakie sa obecnie stawki za ulozenie kostki brukowej ( cementowej) U nas dzisiaj skończyli układac, za samą robociznę 33 zł/m2, obrzeża 7 zł za metr. Dobra ekipa z Lęborka, polecam, już zostali wpisani na białą Listę Trójmiasto. Dla zainteresowanych tel: 662 401 901 ( Pan Piotr i pan Tomek ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżarecki 13.06.2008 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Szukam okien drewnianych energooszczednych i antywlamaniowych w okolicy trojmiasta i powoli wpadam w czarną rozpacz - na stronach internetowych oknami energooszczednymi nazywane są okna K 1,0 i wygląda na to, że będe musiala zamawiac okna gdzies z glębi Polski Czy ktos z was juz zamawial z daleka? Nie baliscie sie tego co wam przywiozą lub problemow z serwisem? A moze mozna gdzies kupic w okolicy trojmiasta okna drewniane z K 0,8 ? Też szukałem okien o lepszym U. Skorzystałem z firmy MS Okna. Producent ze Słupska. Ma oddziały w Sopocie oraz Gdańsku. Skorzystałem z Gdańska, przy ul. Kartuskiej. Nie żałuję. Bardzo sympatyczna obsługa. Elastyczni są bardzo. Umawiałem się na pomiary 3 razy i niestety tuż przed przesuwałem. Okna plastik w kolorze orzech - U dla szyby 0,6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzykant 14.06.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Poszukuję działki ale póki co muszę szuka na odległoścpomyślałem, ... ku uciesze wszystkich szukających... Zapraszam wszystkich zainteresowanychGrupa Trójmiasto i okolice - działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 14.06.2008 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Taa,pewnie moderator potraktował je jako reklame. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 14.06.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Witam wszystkich jescze raz. To moj pierwszy post, bo dopiero kilka dni temu znalazlem to forum. Jest zaj....... Przed 2 miechami kupilismy dzialke w kielpinie Gornym i wlasnie przerabiamy sprawy papierkowe. Mam kilka pytan do forumowiczow. Musze zlecic architektowi wykonanie adaptacji projektu gotowego, moze polecice kogos niedriogiego z okolic Gdanska. Ile Wy zaplaciliscie za wykonanie takiej adaptacji bez wielkich zman? ja mam zamiar zrobic tylko piwnice. Mam tez pytanko odnosnie kosztow wykonania mapki do celow projektowych , znalazlem geodete za 700 pln czy to duzo? Kto Wam to wykonal i za jaka cene???? Pozdrawiam wszystkich budujacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolinka 29 14.06.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 700 TO NIE JEST dużo, ja dałam 600 rok temu. Kochani pomóżcie, szukam dobrego, ale za rozsądną kasę hydrulika. Kuzyn nas wystawił, materiał leży na budowie, kompleksowa robota: grzejniki, podłógówka w łazienkach i wiatrołapie. Polećcie swoich i napiszcie proszę ile płaciliście za punkt i za metr ogrzewania podłogowego. Dziękuję z góry za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts