Kingaa 18.09.2003 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 Oj, nie jestem pewna, czy to o czym Bolek pisał w pkcie b), czyli te słupy, kable i kondensatory, też się nie nazywa trafostacja? Może lepiej się dowiedzieć, co to dokładnie będzie?Bolek - jeśli chodzi o warunki zabudowy, to jeszcze może być określona dopuszczalna wysokość budynku, ilość kondygnacji, procent powierzchni działki, który można przeznaczyć na zabudowę, sposób odprowadzenia ścieków i poboru wody (czasem jest zakaz stosowania indywidualnych urządzeń). No i zazwyczaj jest zapis, że architektura ma nawiązywać do tradycji regionalnych czy coś w tym stylu. Więc faktycznie lepiej mieć warunki przed wyborem projektu, a nawet przed kupnem działki (nie pamiętam czy już jest Wasza czy dopiero kupujecie?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 18.09.2003 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 Benicio, mógłbyś mi przesłać te wskaźniki? Wiem, że bardzo dużo zależy od standardu wykończenia, dlatego istotniejsza jest dla mnie wycena stanu surowego zamkniętego, czy też takiego, co się nazywa bodajże deweloperski, czyli wszystko bez podłóg, kafli, białego montażu itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 18.09.2003 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 Witam Bolek - vide przypadek grega98 - gmina może sobie wymyslić coś takiego. Dobra rada - nie kupuj projektu przed uzyskaniem WZiZT. ma75 - obiecuje poszukać w weekend, na jutro nie dam rady. Spodziewaj się w poniedziałek. Docent/Andrzej - a jak tam noga? Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bolek 18.09.2003 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 Dzieki za uwagi. Co do trafostacji, to potwierdza sie to co myslalem. Siec w okolicy jest na tyle slabo rozbudowana, ze spodziewalem sie jakiejs rozdzielni pradu - jakkolwiek tego by nie nazwac. Tez nie sadze, aby bylo to szkodliwe, bo jak wpisalem w wp.pl 'trafostacja' to jedyne co mi wyswiatlalo, to uwagi, ze taka a taka dzialka ma trafostacje lub dostep do niej. Generalnie wygladalo to na zalete, a nie na wade ma75- dzialke juz mamy, a upatrzony projekt jest na tyle maly i zwyczajny, ze mam nadzieje nie miec problemow. (niezapominajkaII archonu) Rzeczywiscie warto sie najpierw postarac o te WZiZT a potem kupowac projekt, ale swoja droga, czy WZiZT dla sasiada nie beda identyczne? Nie moge sobie tak po prostu od niego ich skopiowac? (dla celow orientacyjnych oczywiscie- wiem, ze musze potem miec i swoje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaca_V40 18.09.2003 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 Yo,Trafostacja bedzie to takie cudo co z duuuuzych napiec biegajacych po duzzzzych slupach (400kV) zrobi cos co moga uzywac zwykli ludzie (400V). Czyli taka redukcja z duzego na male z uzyciem transformatorow. Od wielkosci tych duzych napiec bedzie zalezalo na ile bedzie to duzy grzmot.Czasami np. taka stacja obsluguje ~50 dzialek - wtedy to pikus i nie ma o czym mowic. Pozdrawiam - i sorry jak za lopatologicznie,Jaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 18.09.2003 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 Eska-j - Ja na WZ czekałem 8,5 m-ca ( z tym, że po raz drugi złożyłem wniosek o WZ w dn. 25.07 - tak więc ok. 2 m-cy ) wszystko zależy od urzędasów. Wejdź na wątek Prawo ( WZ po 11.07. ) tam wiele osób opisuje swoje zmagania z urzędami. Benicio - zagęszczarkę można także wypożyczyć w hurtowni w Pępowie - pani , która ją prowadzi ma brata - a on sprzęt różnoraki. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bolek 18.09.2003 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 Jaca, wiec jest jak myslalem. Nie pozostaje mi teraz nic inego jak tylko wybrac sie do energii i spytac sie ile toto ma zasilac domow, czyt. jak duze bedzie i gdzie dokladnie bedzie stalo. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 19.09.2003 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 Witam Docent - dzięki za info, dowiem się również w Pępowie. Bolek - WZiZT dla Ciebie i Twojego sąsiada rzeczywiście powinny być podobne (przynajmniej w najważniejszych kwestiach). Dla celów orientacyjnych możesz je wykorzystać. Pozdrowienia B. PS. Jutro TePsa ciągnie mi kabel do domu. Pół roku załatwiania i czasami czeskiego filmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izak 19.09.2003 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 Witam, Ewusia - pytałaś o działkę, znajduje sie przy lesie, a najbliższa wioska to Gostomko. Rolnik dzielił swoje 11 ha, a że chciał szybko spuścić to sprzedawał jako działki siedliskowe. Mieliśmy szczęście. Teraz uzupełniamy projekt o przydomową oczyszczalnię i będziemy czekać na pozwolenie. Stacja transformatorowa to nie jest zbyt ciekawe towarzystwo. Z tego, co wiem to wytwarza całkiem spore pole elektro - magnetyczne, jeśli się nie mylę. Ale, co w dzisiejszych czasach nie promieniuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 19.09.2003 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 Izak, znam okolice Gostomka, jak byłam w liceum, to jeździłam tam na wakacje, tam jest przecudnie! A to będzie domek całoroczny czy letniskowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izak 19.09.2003 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 ma 75 - masz rację, tam jest przecudnie, ja jestem zakochana w tej okolicy. A domek ma byc całoroczny. Śmiesznie się zaczęło, bo pierwsza osoba, która kupiła tam ziemię zamówiła projekt u architekta Sabiniarza z Chojnic - on projektuje takie wiejskie chatki kaszubskie. I teraz wszyscy jak jeden mąż biorą u niego projekt, więc powstanie osiedle nie z tego wieku. A cena była jak za typowy projekt ze wszystkimi branżami, do tego szkic zagospodarwoania + bezcenne rady architekta-filozofa.Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 19.09.2003 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 Zazdroszczę Ci... Niestety my nie możemy sobie pozwolić na to żeby mieszkać tak daleko od miasta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 19.09.2003 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 Jest kumulacja w totka. Jak wygram to Wam trochę dam a sam zrobię schronisko dla zwierzaków i wyprowadzę się z nimi w kaszubskie głusze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg98 19.09.2003 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 Jest kumulacja w totka. Jak wygram to Wam trochę dam a sam zrobię schronisko dla zwierzaków i wyprowadzę się z nimi w kaszubskie głusze. Pozdrawiam Trzymam za słowo Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaca_V40 19.09.2003 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 Nie wierze ze zostawisz dzielo swego zycia, nawet po wygraniu kroci! Ja Wam mowie - Kodi sie z nami droczy - nie wierzcie mu Pozdrawiam i zycze szczescia. Dwa dni temu po jedzonku dostalem takie chinskie ciasteczko z przepowiednia. Bylo tam napisane ze wygram koszmarna sume pieniedzy i podane bylo 6 liczb. Nie wiem czy Kodi obstawil MOJE liczby..... Poprosilem zonke o skreslenie tej 6ki. Ciekaw jestem efektow. Tak czy inaczej - KODI i cala reszta -> zycze powodzenia! Jaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 19.09.2003 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 IZAK, to będziemy prawie sąsiadkami, tylko Ty jesteś za Koscierzyną a ja przed (patrząc od strony Gdańska). Tereny rzeczywiście cudne, ja mam działeczkę w Sikorzynie (gmina Stężyca), właśnie odebrałam pozwolenie na budowę więc papierologię mam już w zasadzie za sobą A projekt kupiłam gotowy i - co dziwne - pasuje nam pod każdym względem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 19.09.2003 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 Benicio - byłem dzisiaj w tej hurtowni - brat tej pani akurat ma popsutą ubijarkę, ale obok jest też wypożyczalnia - zdaje się biorą ok. 100 złociszy za dobę. Konrad - ja też trzymam za słowo - zostałbyś wspaniałym dobroczyńcą - ale swoje numerki i tak skreślę, a może wypadnie na mnie Dzisiaj odebrałem WZ i razem z proj. dałem do p. architekt - teraz to tylko czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fili_P 20.09.2003 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2003 Mogę podzielić się informacją na temat sporego składu kamienia naturalnego z racji tego, żę ostatnio szukałem kawałków marmuru do kominka (ale z tego co widizałem to robią jeszcze inne dziwne rzeczy tam..w tym np groby, urny itp hiihihi, ale także np parapety i wszelki łupki itp)- Firma "Murkam" jedzie się na Przodkowo i za Łazin czy jakoś tak -jak ktoś będzie zainteresowany to dam namiary i wytłumacze jak dojechaćPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beatka 21.09.2003 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2003 Chcialam zapytac czy moze ktos sie orientuje gdzie mozna znalezc zestawienie cen gruntow z okolic trojmiasta za jakis dluzszy, kilkuletni, okres. pozdrawiam jeszcze weekendowo Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 22.09.2003 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Witam po weekendzie ma75 - niestety nie udało mi się znaleźć tych wskaźników, przewertowałem MURATORY i nie znalazłem. Było to gdzies napewno, ale może akurat ten numer, gdzie to było gdzieś mi się ulotnił. Mieszkam w tymczasowym miejscu aktualnie i wszystkie klamoty mam w dwóch miejscach - może akurat ten numer jest w tym drugim. Sorry. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts