andrzej100 21.09.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Mały - nie jestem fanatykiem Kaczyńskiego, ale to za rządu Tuska ukazały się te bzdurne przepisy w sprawie usytuowania zbiornika gazu (podobnie jak pomysł certyfikatów energetycznych mieszkań). Kaczyński nie ma tu nic do tego podobnie jak jak Gomułka, Gierek czy Miller. Ale dzięki za podpowiedź. AniaK. - dzięki za zainteresowanie. Wydawało mi się, że już sobie odpuściłem zasilanie gazem i zacząłem przymiarkę do peletów i ekogroszku ale przemyślę wszystko od nowa. 3-4 miesiące to dla mnie długo, murarz zejdzie z budowy a ściana działowa zostanie w małej kotłowni .......nie mam pewności czy się uda załatwić pozytywnie........MYŚLEĆ...MYŚLEĆ... Biorę teraz w rękę kalkulator i liczę.....może jednak te pelety, jakiś ekogroszek ??? Na razie pozdrawiam! Ja mam gaz z butli- jeszcze na starych przepisach, nie polecam. Po pierwszym sezone grzewczym dolożyłem ekogroszek, no i zdecydowanie bardziej ekonomicznie to wychodzi. Rachunek za sezon zredukowany o 50%. Myślę ze alternatywa dla gazu z butli jest ogrzewanie elektryczne, koszt eksploatacji podobny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolinka 29 21.09.2008 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Poratujcie, ile ton eko groszku może spalić piec 25 KW w sezonie jesienno-zimowym zakładając, że mamy także drewno na opał i będzie nim w piecu palone oraz, że jeszcze mieszkać nie będziemy tylko popalać minimalnie. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Będę bardzoo wdzięczna bo zaraz kupujemy piec i musimy też kupić opał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 21.09.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Hey Dobrzy ludzie pomóżcie, muszę kupić uszczelkę szczotkową (oglądałem w Casto,ale takich nie mają) tutaj podaję linka http://rolling.com.pl/sklep/product_info.php?products_id=84.Moze wiecie gdzie na terenie Gdynia albo ościennych(najlepiej po trasie Gdynia Wejherowo) mozna cos takiego kupić.Nie mam za bardzo czas jeździć po sklepach,także jakby ktoś coś wiedział to będę wdzieczny pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 22.09.2008 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Poratujcie, ile ton eko groszku może spalić piec 25 KW w sezonie jesienno-zimowym zakładając, że mamy także drewno na opał i będzie nim w piecu palone oraz, że jeszcze mieszkać nie będziemy tylko popalać minimalnie. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Będę bardzoo wdzięczna bo zaraz kupujemy piec i musimy też kupić opał Witam Sluchaj bardzo trudno to okreslic, bo zalezy to od wielu czynnikow miedzy innymi sposobo palenia,temperatury, gabarytow ogrzewanego domu, ocieplenia budynku , jakosci groszku, sprawnosci pieca itd. Mysle ze na sam poczatek przepalajac tylko powinno wystarczyc Ci ilosc 1-1.5 tony groszku. Pozdrawiam i zycze milego palenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donwojto 22.09.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Witam a co powiecie na piec Pelletowy? Ktoś to ma może, wacham się nad tym czy inwestować w ten piec. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylaS 22.09.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Prosze o pomoc Jakiej firmy wybrac tynki zwnetrzne na elewacje czy możecie poradzić !!??? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rynus 22.09.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 BojanoPozostalo mi na budowie ok120szt. gazobetonu 24300szt. gazobetonu 12150szt. stempli 270cmchetnie sprzedam komus w oklicy, transport wlasny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybkin 22.09.2008 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Prosze o pomoc Jakiej firmy wybrac tynki zwnetrzne na elewacje czy możecie poradzić !!??? Dzięki http://forum.muratordom.pl/jaki-tynk-zewnetrzny-akrylowy-silikatowy-a-moze-silikonowy,t137791.htm prosze........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusia11 22.09.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Witam, poszukuję biura projektowego z okolic Gdyni. chcę zaprojektować dom od "zera". bede wdzieczna za kontakt do rztelnego, sprawnego projektanta. budowa bedzie prowadzona w Mostach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaWi 23.09.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Witajcie! Czy ktoś z Was mógłby podać namiary na jakąś sensowną cenowo hurtownię elektryczną? Niedługo muszę zrobić zakupy na cały dom i za bardzo nie wiem gdzie. Mam też na zbyciu ok.200 szt. stempli długości 2,9 do 3,1 mb i ok.40 szt dł.4mb.Koszt 4,5pln/szt. Transport własny ze Skrzeszewa Żukowskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 23.09.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 MaWi, my kupowalismy w Ellconie na Bieganskiego (kontakty, ramki, takie rury w ktorych puszcza sie kable), mielismy spore rabaty, kable na allegro (akurat spzredawal gosc z Gdanska i przywiozl wszystko), jeden z kabli byl np najtanszy w leroyu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucasgg 23.09.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Witam, witam, ja też gmina kolbudy, konkretnie jankowo. u mnie za 145m użytkowej, z poddaszem użytkowym, dach dwuspadowy bez wykuszy, facet chciał 68tys, ale to za drogo, więc u mnie budowac nie będzie. jak widzisz, można o wiele taniej ale też i kosmiczne ceny się zdażają. myślę, że jeżeli twoja ekipa jest sprawdzone, można skorzystac W Jankowie kilka osób z uliczek prostopadłych do Podgórnej miało jednego polecanego wykonawcę - cena chyba nie zabijała, bo budują kolejny dom - podpytaj sie inwestora obecnie budowanego domku... -- Pozdrawiam, Łukasz Gryka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaWi 23.09.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Dzieki Szipie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżarecki 23.09.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Witajcie! Czy ktoś z Was mógłby podać namiary na jakąś sensowną cenowo hurtownię elektryczną? Niedługo muszę zrobić zakupy na cały dom i za bardzo nie wiem gdzie. Mój sąsiad wspomiał, że szukając hurtowni elektrycznej trafił przez przypadek do Żukowa. Podobno bardzo dobre zaopatrzenie + ceny. Kupuje wyłącznie tam. Mogę dopytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aganion 23.09.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Witam, witam, ja też gmina kolbudy, konkretnie jankowo. u mnie za 145m użytkowej, z poddaszem użytkowym, dach dwuspadowy bez wykuszy, facet chciał 68tys, ale to za drogo, więc u mnie budowac nie będzie. jak widzisz, można o wiele taniej ale też i kosmiczne ceny się zdażają. myślę, że jeżeli twoja ekipa jest sprawdzone, można skorzystac W Jankowie kilka osób z uliczek prostopadłych do Podgórnej miało jednego polecanego wykonawcę - cena chyba nie zabijała, bo budują kolejny dom - podpytaj sie inwestora obecnie budowanego domku... -- Pozdrawiam, Łukasz Gryka dszięki za wieści przyszły sąsiedzie:) mamy działkę od p. Demkowiczów, zaraz za sadem. jak będziemy w jankowie na pewno pójdę do budujących.pozdfrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmon 23.09.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Pomóżcie - proszę o namiary na sprawdzone ekipy budujące... Gdańsk - Kiełpino Grn. no właśnie, my też szukamy ekipy do Jankowa Gdańskiego. wie ktoś o jakiejś? pozdrawiamy Hej, Spróbuj pana Włodka: 661101228 Młody, zdolny, nie pije i pracowity Ja już mam ekipę i ciężko było wybrać, ale w końcu... jakoś poszło. W końcu pana Włodka nie wzięliśmy, bo inny pan wzbudzał w nas większe zaufanie. Ale Włodek budował dom naszym znajomym, jest super gościu pomocny i pracowity. A co ważne robi od A do Z, u nas będzie robił prawdopodobnie dach i tynki (o ile się cenowo dogadamy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmon 23.09.2008 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 czy ktos z forumowiczow buduje dom w Kielpinie Gornym????? Hej Daro, I co? Kiedy budujesz? My rejestrujemy właśnie dziennik, jak dobrze pójdzie z ekipą to startujemy w przyszłym tygodniu!!!! Witam Ja dalej tkwie w papierkowej robocie, ale tak naprawde ja zaczynam dopiero wiosna 2009 wiec mam troszke jeszcze czasu. Zazdroszcze Ci startu!! Pozdrawiam daro Witam, Też zaczynamy budowę w Kiełpinie, a właściwie chcielibyśmy zacząć. Mamy juz pozwolenie na budowę, ale nie mamy pojęcia co dalej? Nie wiemy od czego zacząć? Potrzebna jest woda i prąd, ale jak to załatwić? Macie może jakiegoś dobrego geodetę? I co z tym dziennikiem budowy? Pozdrawiam malamut A co ci będę żałować - masz mojego geodetę Darek 507185241, możesz mówić, że kontakt masz od Moniki, u nas wytyczał w zeszłym tygodniu. U nas znaczy w Kiełpinie Grn, za kościołem )) A od wczoraj... koparka szaleje http://thumb6.webshots.net/t/72/72/6/62/56/2473662560095004166PREyGW_th.jpg Dalej.. Pytasz o prąd - skoro masz pozwolenie znaczy, że masz warunki. Daj je elektrykowi z uprawnieniami, on już będzie wiedział co zrobić Przygotuje skrzynkę i zgłosi enerdze, że mają podłączać budowlany. Ci wpadają w środy i piątki i prąd masz. Co do wody - prosta sprawa. Kopiesz studnię i masz. Na początek wystarczyłaby nawet w baniakach Podobno, ale w ziemi jest zawsze, może nawet masz koło siebie jakiś staw, też styknie. Albo sąsiad ma właśnie studnię, pociągnij od niego - my tak zrobimy. A dziennik budowy kupujesz w urzędzie - oczywiście nie na poczcie tylko w kiosku z gazetami i batonikami , wypisujesz wniosek - od pana z informacji i składasz (bez kolejek!!!) w okienku od 14 do 17. Po 4ech dniach roboczych masz do odbioru zarejestrowany dziennik. I już. Ekipa i buduj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmon 23.09.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 czy ktos z forumowiczow buduje dom w Kielpinie Gornym????? Hej Daro, I co? Kiedy budujesz? My rejestrujemy właśnie dziennik, jak dobrze pójdzie z ekipą to startujemy w przyszłym tygodniu!!!! Witaj malysmonie, w której części Kiełpina G. budujesz - w starej czy w nowej? Pozdrawiam z Kiełpina zza kościoła Hm.. ja też zza kościoła, ulica Kortowska się kłania, a ty skąd? Może się już znamy? Jak daleko twój dom, bo mój w powijakach, czyli fundamenty lejemy Ale to już coś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmon 23.09.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Witam Gdzie w trojmiescie mozna wypozyczyc gotowe szalunki systemowe do fundamentow? Moze ma ktos namiary na firmy lub wypozyczalnie takich elementow. Prosze o namiary. Z gory dzieki za pomoc pozdrawiam daro Czytałeś trochę o laniu prosto w ziemię??? W Kiełpinie jest glina i takie fundamenty są możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmon 23.09.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Witam mam pytanie , ma ktoś może murarzy na zbyciu;)ale jeszcze w tym roku. Moja ekipa troszkę mnie olewa i nie wchodzi mi na budowę , zwodzą mnie od sierpnia mówią, żę już już wchodzą. U mnie jest troszkę gorzej bo mam tylko podniesiony fundament, trzeba podnieść ściany, najlepiej jakby umieli robić dach:) Prośba , jeżeli ma ktoś i zna jakiś wolnych murarzy proszę o kontakt. Pozdrawiam Wojto Mam, znam, powyżej podałam namiary na pana Włodka Jaworskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts