Siula 03.10.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 i ponawiam pytanko , robił ktoś balustrady do schodów u kowala?? jak najbardziej... tylko ten kowal niestety powinien znalezc sie na czarnej liscie ooopsssssss to lipa jednym słowem. Jeden mi zaśpiewał 500 zł za metr i nei mam porównania jeszcze z jakąś inną ofertą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 03.10.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 i ponawiam pytanko , robił ktoś balustrady do schodów u kowala?? jak najbardziej... tylko ten kowal niestety powinien znalezc sie na czarnej liscie ooopsssssss to lipa jednym słowem. Jeden mi zaśpiewał 500 zł za metr i nei mam porównania jeszcze z jakąś inną ofertą. Niedawno wstawialiśmy balustradę balkonową. Cena ok 300 (po negocjaji nieco mniej) Gość solidny z Orla. Jeśli jesteś zainteresowana to prosze PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylaS 04.10.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 i ponawiam pytanko , robił ktoś balustrady do schodów u kowala?? jak najbardziej... tylko ten kowal niestety powinien znalezc sie na czarnej liscie ooopsssssss to lipa jednym słowem. Jeden mi zaśpiewał 500 zł za metr i nei mam porównania jeszcze z jakąś inną ofertą. Niedawno wstawialiśmy balustradę balkonową. Cena ok 300 (po negocjaji nieco mniej) Gość solidny z Orla. Jeśli jesteś zainteresowana to prosze PW U mnie będą wstawiane za tydzień balustrady na balkonach facet konkretny ma katalogi mozna wybrać dodatki widziałam na zdjęciach balustrady na schody nawet nawet , no i ceny chyba nie wysokie my za metr balustrady na balkon będziemy płacić 250 zł.najlepiej jak ktoś wie czego chce rysuje mu na kartce i on wtedy mówi jaka cena. Jak zamontuje i będe zadowolona moge podać namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pampers 04.10.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Ile obecnie płaci się średnio za 1h pracy koparki i ewentualnie 1h samochodu do wywozu ziemi (może ktoś ma namiary na firmę do niwelacji terenu z samochodem do wywozu ziemi najlepiej w okolicach Kosakowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emes14 04.10.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Przyjmę niegliniastą ziemię z wykopu - Leźno. pozdrawiam tel. 784-088-847 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jadzidek 04.10.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Ile obecnie płaci się średnio za 1h pracy koparki i ewentualnie 1h samochodu do wywozu ziemi (może ktoś ma namiary na firmę do niwelacji terenu z samochodem do wywozu ziemi najlepiej w okolicach Kosakowa) Z tego co się orietuję to od 85 - 120 zł praca koparko-ładowarki za godzinę. Jeżeli chodzi o czas wykonania to wszystko zależy od operatora a nie od koparki. Wiem że OL-Trans w tamtych okolicach zajmuje się takimi rzeczami. Jak byś chciał namiar na samą koparko-ładowarkę za rozsądne pieniądze to pisz na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlafŁukasz 04.10.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Prestol - bardzo drogi, ja tylko sporadycznie tam kupuje. Sama przerabiałam te wszystkie hurtownie i naprawdę BLADOWSCY są najbardziej atrakcyjni cenowo. Nawet czasem jest taniej w Castoramie niż w Prestolu ale wiadomo jedni liczą każdą złotówkę jak my, inni nie muszą ja temat zakupów mam dokładnie przerobiony i naprawdę wiele można zaoszczędzić bo różnice czasem są naprawdę ogromne! PRESTOL - jak wypadają teraz z cenami w porownaniu z innymi hurtowniami w okolicy? Moj wykonawca od stanu surowego bardzo nalega, aby od nich brac wszystko. Transport mam w miare blisko (kilka km) od nich ma byc gratis. Mam miec tez rabat (nieustalona wysokosc... jakiego powinienem oczekiwac?). Dziekuje z gory za info. I pytanie ogolne: jaki % roznic w cenach materialow moze byc pomiedzy hurtowniami w promieniu do 15? km od Chwaszczyna? PS. czy 8 zl za wykopanie 1m3 ziemi (kopara) to zdzierstwo? ile powinno byc teraz max jesli nie place od godziny tylko od metrow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrk 05.10.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 >I pytanie ogolne: jaki % roznic w cenach materialow moze byc pomiedzy >hurtowniami w promieniu do 15? km od Chwaszczyna? Strzelam: do 10%. Ja teraz biorę wszystko z najbliższej hurtowni (fakt, że przywożą nawet 10 prętów czy jedną paletę porothermu po godzinie od zamówienia jest nieoceniony), ale w przypadku większych zakupów obdzwaniam okoliczne hurtownie a następnie idę do "mojej" i proszę o najniższą z usłyszanych cen. Dostaję ją. >PS. czy 8 zl za wykopanie 1m3 ziemi (kopara) to zdzierstwo? >ile powinno byc teraz max jesli nie place od godziny tylko od metrow? Ja chyba bym się cieszył z ceny za m3 - jesteś w stanie wszystko policzyć i zaplanować. U mnie nie było nigdy mowy o liczeniu inaczej niż na godziny (gdzie musisz stać i pilnować). Tak na szybko policzyłem, że te 8zł za m3 to przekłada się na 100zł/h w ciężkim gruncie uczciwego kopania, albo średnim gruncie - leniwego kopania Wydaje mi się, że jeżeli masz glinę, mokro, kamienie - to zyskasz płacąc 8zł/m3, ale jeżeli grunt masz prosty do kopania - to wyjdzie drożej niż na godziny. Ale mogę się mylić. P.S. Mi fundamenty kopała minikoparka przez 17 godzin! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 05.10.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 P.S. Mi fundamenty kopała minikoparka przez 17 godzin! Chyba długo to trwało. U mnie bez zdejmowania humusu 5godz normalną koparką. Dom 20x10m z prawie wszystkimi ściankami działowymi nośnymi tzn z fundamentem na ławach.Tyle że mój majster nadzorował robienie wykopów. A, zapomniałem dodać: grunt żwirasto- gliniasty, czyli łatwy. Majster kazał mi szukać koparki o szer. łyżki 80cm- nie robiliśmy szalunku na ławy dzięki temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 05.10.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Poratujcie, ile ton eko groszku może spalić piec 25 KW w sezonie jesienno-zimowym zakładając, że mamy także drewno na opał i będzie nim w piecu palone oraz, że jeszcze mieszkać nie będziemy tylko popalać minimalnie. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Będę bardzoo wdzięczna bo zaraz kupujemy piec i musimy też kupić opał U mnie ok 3t. przy normalnej eksploatacji z ciepłą wodą na sezon grzewczy (dwie ostatnie zimy) . Temp ok 22st.C z automatyką. Pow.ok 200m2. Teraz pierwszy raz kupiłem węgiel na całą zimę (przez tę panikę o cenach), do tej pory kupowaliśmy po 1,5t i nie było problemu z dowozem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek Sz. 05.10.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Witam, mam do sprzedania tynk gotowy do kładzenia w wiadrach 30 kg firmy WEBER - silikatowo/silikonowy weber TD336 (extra clean) 5 wiader po 30 kg tynku baranek 1.5 mm w kolorze 140C (całość powinna wystarczyć na 60m2 powierzchni ścian) - np. na cały wolnostojący garaż. Dodatkowo 3 wiaderka po 5 kg płynu gruntującego weber PG221 do tego tynku - na ok 90 m2 powierzchni ścian. http://www.netweber.pl/Servlet/Redirector;jsessionid=Lyt3HfjhbfcCCf2Lzks6LJt8NNhlBynvn5ds02rmQmxNQjTFQyQc!695055275?from=/Product/ProductList.jsp&action=ProdLoadFiche&random=-127495897&id=573 Tynk i płyn gruntujący pozostały mi po położeniu elewacji - zbyt dużo zamówiłem. Całość nie otwierana i nadająca się bez problemu do użycia. Kolor przyjemy pastelowy. Jak ktoś potrzebuje np. na jakiś niewielki budynek wolnostojący to polecam (jak garaż, czy warsztat). Cena producenta tynku za 1 wiadro to 264 zł - ja chce 150 zł.Cena gruntu za wiaderko u producenta to 43 zł - ja chce 25 zł. Cena za całość 800 zł. POLECAM WARTO! Wszelkie informacje na maila (zdjęcia koloru tynku itp). Możliwość zobaczenia na budowie koloru elewacji. Całość do odebrania osobistego w Gdynia - Wiczlino. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów! Wojtek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diffel 05.10.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Szukam sprawdzonej i rozsadnej cenowo ekipy od wykonczenia poddaszaChodzi o postawienie scianek g-k oraz ocieplenie dachu + g-k. Przy okazji ile placiliscie za tego typu prace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daren55 06.10.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Czy ktoś może mi podpowiedzieć - jakie jest zużycie wody (m3/m-c) dla rodziny 4-5 osobowej (woda użytkowa + ogrzewanie). pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 06.10.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Czy ktoś może mi podpowiedzieć - jakie jest zużycie wody (m3/m-c) dla rodziny 4-5 osobowej (woda użytkowa + ogrzewanie). pzdr. 4-6 m3 na osobe/ miesiecznie pozdrawiam daro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 06.10.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Czy ktoś może mi podpowiedzieć - jakie jest zużycie wody (m3/m-c) dla rodziny 4-5 osobowej (woda użytkowa + ogrzewanie). pzdr. U nas ok 10m3 m-cznie. na ogrzewanie to chyba tylko napełnienie systemu a to 15-30l, czyli śladowe ilości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siula 06.10.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 SylaSto ja czekam na namiary, od ANdrzeja juz mam jutro bede dzwonic, jeden kowal juz dzis byl u mnei mierzyc i zobaczymy co on zaśpiewa \ Co do Prestolu to 5 % to dobry rabat dla klienta z ulicy , nasz wykonwaca mial wiekszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek Sz. 07.10.2008 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Witam, mam do sprzedania tynk gotowy do kładzenia w wiadrach 30 kg firmy WEBER - silikatowo/silikonowy weber TD336 (extra clean) 5 wiader po 30 kg tynku baranek 1.5 mm w kolorze 140C (całość powinna wystarczyć na 60m2 powierzchni ścian) - np. na cały wolnostojący garaż. Dodatkowo 3 wiaderka po 5 kg płynu gruntującego weber PG221 do tego tynku - na ok 90 m2 powierzchni ścian. http://www.netweber.pl/ Tynk i płyn gruntujący pozostały mi po położeniu elewacji - zbyt dużo zamówiłem. Całość nie otwierana i nadająca się bez problemu do użycia. Kolor przyjemy pastelowy. Jak ktoś potrzebuje np. na jakiś niewielki budynek wolnostojący to polecam (jak garaż, czy warsztat). Cena producenta tynku za 1 wiadro to 264 zł - ja chce 150 zł. Cena gruntu za wiaderko u producenta to 43 zł - ja chce 25 zł. Cena za całość 800 zł. POLECAM WARTO! Wszelkie informacje na maila (zdjęcia koloru tynku itp). Możliwość zobaczenia na budowie koloru elewacji. Całość do odebrania osobistego w Gdynia - Wiczlino. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów! Wojtek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marisol 08.10.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Kochani, poratujcie mnie proszę namiarami na dobrego, spawdzonego stolarza, który może wykonać drewniane trepy na betonowe schody. Marisol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 08.10.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Witam, mozecie polecic jakiegos dobergo geodete - wroc! - geologa mialo byc oczywiscie - ? Chce zrobic badania pod domek jednorodzinny w Turze. Z gory dzieki! ps. te zamieszanie to z powodu takiego, ze geodeta trafil nam sie sredni....jeszcze nie klne ale malo mi brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmon 08.10.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Co do koparki w Kiełpinie Grn płaciłam 80 Polecam jakby coś na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts