malysmon 08.10.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Witam, mozecie polecic jakiegos dobergo geodete? Chce zrobic badania pod domek jednorodzinny w Turze. Z gory dzieki! Beti, pytałam mojego, ale nie ma nikogo k. Tczewa, a liczą sobie za dojazd, więc nie wezmą okolic... Ale spytaj Marty o tego kolegę (patrz: spotkanie poniedziałek ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmon 08.10.2008 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 OKNA!!!! Kochani - doradźcie, dobre, tanie, polecane...???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daren55 08.10.2008 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 daro i andrzej - dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmon 08.10.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Pomóżcie - jakie okna -jaką firmę polecacie? Plastik, kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moris77 08.10.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 OKNA!!!! Kochani - doradźcie, dobre, tanie, polecane...???? "Dobre i tanie" dlaczego chcesz montować okna dwa razy tylko w odwrotnej kolejności najpierw tanie a za kilka lat jak się rozlecą to wymienisz na dobre. Branża okienna jest chyba najbardziej chorą i zepsutą ze wszystkich dziedzin budowlanych. Wiele firm kombinuje na wszystkim. Tani profil, słaba szyba, marne okucia, kiepska i cienka stal do profili no i byle jaki montaż, no i co jest również ważne czy sprzedając bardzo tanio i kiepski produkt firma będzie w stanie się utrzymać i istnieć za kilka lat aby móc obsługiwać i regulować Ci okna. To samo okno możesz kupić za 700 zł i za 1400 zł ale czy to będzie na pewno to samo. To tak jak z butami kupionymi w Tesco za 30 złotych rozlecą się za dwa miesiące i nikt do nikogo żalu nie ma bo przecież skoro było tak tanio to nie byliśmy chyba tak naiwni że myśleliśmy że przechodzimy w nich kilka sezonów. No dobra koniec wymądrzania się niestety nie polecę Ci żadnej firmy bowiem jestem z branży i nie ładnie się reklamować, ale poradzę Ci przeszukaj sobie białą i czarną listę wykonawców z trójmiasta a na pewno kogoś porządnego znajdziesz, i pamiętaj "O jakości się pamięta a o cenie zapomina." pozdrawiam Wszystkich budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siula 08.10.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 co do okien to raczej ciepło mówią o oknach Dziadek i Avante zwłąszcza z Megabudu w Rumii, ja ciepło moge na razie powiedzieć o Bertrandzie, pvc w okleinie, wyglądają ślicznie otwierają sie ok, a jak bedzie potem bo wprowadzamy sei w grudniu zobaczymy:) NIE BYŁY SUPER TANIE ALE RABACIK NIEZŁY W RUMII DOSTALIŚMY W Sopocie było niefajnie w salonie. A stosując dewizę mojego męża- chcesz dobry i tani komputer?? ( bo ciągle znajomi go podpytują o takie) KUP DWA : DOBRY I TANI Trepy na schody bedzie robił mi Pan Leszek692311922 i już za groma nei pamiętam od kogo on był ael polecany i umowiona jestem na listopad poczatek grudnia Spartankaa a Ty chcesz geodetę czy geologa? bo geologa mam Brus MArcin 501766220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmon 08.10.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 OKNA!!!! Kochani - doradźcie, dobre, tanie, polecane...???? "Dobre i tanie" dlaczego chcesz montować okna dwa razy tylko w odwrotnej kolejności najpierw tanie a za kilka lat jak się rozlecą to wymienisz na dobre. Branża okienna jest chyba najbardziej chorą i zepsutą ze wszystkich dziedzin budowlanych. Wiele firm kombinuje na wszystkim. Tani profil, słaba szyba, marne okucia, kiepska i cienka stal do profili no i byle jaki montaż, no i co jest również ważne czy sprzedając bardzo tanio i kiepski produkt firma będzie w stanie się utrzymać i istnieć za kilka lat aby móc obsługiwać i regulować Ci okna. To samo okno możesz kupić za 700 zł i za 1400 zł ale czy to będzie na pewno to samo. To tak jak z butami kupionymi w Tesco za 30 złotych rozlecą się za dwa miesiące i nikt do nikogo żalu nie ma bo przecież skoro było tak tanio to nie byliśmy chyba tak naiwni że myśleliśmy że przechodzimy w nich kilka sezonów. No dobra koniec wymądrzania się niestety nie polecę Ci żadnej firmy bowiem jestem z branży i nie ładnie się reklamować, ale poradzę Ci przeszukaj sobie białą i czarną listę wykonawców z trójmiasta a na pewno kogoś porządnego znajdziesz, i pamiętaj "O jakości się pamięta a o cenie zapomina." pozdrawiam Wszystkich budujących. Co do butów mam szczęście kupować sobie tanie i nosić kilka sezonów Ale co do okien oczywiście chcę dobre, tanie to miernik adekwatny do DOBRE, więc w klasie dobre szukam okien w nie złodziejskiej cenie. I raczej o to mi chodzi - chciałabym kupić okna warte swojej ceny. I to głównie miałąm na myśli... Niefortunnie faktycznie użyłam słowa tanie... Nie miałąm na myśli okien z rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmon 08.10.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 OKNA!!!! Kochani - doradźcie, dobre, tanie, polecane...???? "Dobre i tanie" dlaczego chcesz montować okna dwa razy tylko w odwrotnej kolejności najpierw tanie a za kilka lat jak się rozlecą to wymienisz na dobre. Branża okienna jest chyba najbardziej chorą i zepsutą ze wszystkich dziedzin budowlanych. Wiele firm kombinuje na wszystkim. Tani profil, słaba szyba, marne okucia, kiepska i cienka stal do profili no i byle jaki montaż, no i co jest również ważne czy sprzedając bardzo tanio i kiepski produkt firma będzie w stanie się utrzymać i istnieć za kilka lat aby móc obsługiwać i regulować Ci okna. To samo okno możesz kupić za 700 zł i za 1400 zł ale czy to będzie na pewno to samo. To tak jak z butami kupionymi w Tesco za 30 złotych rozlecą się za dwa miesiące i nikt do nikogo żalu nie ma bo przecież skoro było tak tanio to nie byliśmy chyba tak naiwni że myśleliśmy że przechodzimy w nich kilka sezonów. No dobra koniec wymądrzania się niestety nie polecę Ci żadnej firmy bowiem jestem z branży i nie ładnie się reklamować, ale poradzę Ci przeszukaj sobie białą i czarną listę wykonawców z trójmiasta a na pewno kogoś porządnego znajdziesz, i pamiętaj "O jakości się pamięta a o cenie zapomina." pozdrawiam Wszystkich budujących. Co do butów mam szczęście kupować sobie tanie i nosić kilka sezonów Ale co do okien oczywiście chcę dobre, tanie to miernik adekwatny do DOBRE, więc w klasie dobre szukam okien w nie złodziejskiej cenie. I raczej o to mi chodzi - chciałabym kupić okna warte swojej ceny. I to głównie miałąm na myśli... Niefortunnie faktycznie użyłam słowa tanie... Nie miałąm na myśli okien z rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmon 08.10.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 co do okien to raczej ciepło mówią o oknach Dziadek i Avante zwłąszcza z Megabudu w Rumii, ja ciepło moge na razie powiedzieć o Bertrandzie, pvc w okleinie, wyglądają ślicznie otwierają sie ok, a jak bedzie potem bo wprowadzamy sei w grudniu zobaczymy:) NIE BYŁY SUPER TANIE ALE RABACIK NIEZŁY W RUMII DOSTALIŚMY W Sopocie było niefajnie w salonie. A stosując dewizę mojego męża- chcesz dobry i tani komputer?? ( bo ciągle znajomi go podpytują o takie) KUP DWA : DOBRY I TANI Trepy na schody bedzie robił mi Pan Leszek692311922 i już za groma nei pamiętam od kogo on był ael polecany i umowiona jestem na listopad poczatek grudnia Spartankaa a Ty chcesz geodetę czy geologa? bo geologa mam Brus MArcin 501766220 I wszystko jasne. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmon 08.10.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 co do okien to raczej ciepło mówią o oknach Dziadek i Avante zwłąszcza z Megabudu w Rumii, ja ciepło moge na razie powiedzieć o Bertrandzie, pvc w okleinie, wyglądają ślicznie otwierają sie ok, a jak bedzie potem bo wprowadzamy sei w grudniu zobaczymy:) NIE BYŁY SUPER TANIE ALE RABACIK NIEZŁY W RUMII DOSTALIŚMY W Sopocie było niefajnie w salonie. A stosując dewizę mojego męża- chcesz dobry i tani komputer?? ( bo ciągle znajomi go podpytują o takie) KUP DWA : DOBRY I TANI Trepy na schody bedzie robił mi Pan Leszek692311922 i już za groma nei pamiętam od kogo on był ael polecany i umowiona jestem na listopad poczatek grudnia Spartankaa a Ty chcesz geodetę czy geologa? bo geologa mam Brus MArcin 501766220 I wszystko jasne. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmon 08.10.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 co do okien to raczej ciepło mówią o oknach Dziadek i Avante zwłąszcza z Megabudu w Rumii, ja ciepło moge na razie powiedzieć o Bertrandzie, pvc w okleinie, wyglądają ślicznie otwierają sie ok, a jak bedzie potem bo wprowadzamy sei w grudniu zobaczymy:) NIE BYŁY SUPER TANIE ALE RABACIK NIEZŁY W RUMII DOSTALIŚMY W Sopocie było niefajnie w salonie. A stosując dewizę mojego męża- chcesz dobry i tani komputer?? ( bo ciągle znajomi go podpytują o takie) KUP DWA : DOBRY I TANI Trepy na schody bedzie robił mi Pan Leszek692311922 i już za groma nei pamiętam od kogo on był ael polecany i umowiona jestem na listopad poczatek grudnia Spartankaa a Ty chcesz geodetę czy geologa? bo geologa mam Brus MArcin 501766220 I wszystko jasne. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 08.10.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Spartankaa a Ty chcesz geodetę czy geologa? bo geologa mam Brus MArcin 501766220 Geologa! dzieki - jutro bede dzwonila Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylaS 09.10.2008 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 co do okien to raczej ciepło mówią o oknach Dziadek i Avante zwłąszcza z Megabudu w Rumii, ja ciepło moge na razie powiedzieć o Bertrandzie, pvc w okleinie, wyglądają ślicznie otwierają sie ok, a jak bedzie potem bo wprowadzamy sei w grudniu zobaczymy:) NIE BYŁY SUPER TANIE ALE RABACIK NIEZŁY W RUMII DOSTALIŚMY W Sopocie było niefajnie w salonie. A stosując dewizę mojego męża- chcesz dobry i tani komputer?? ( bo ciągle znajomi go podpytują o takie) KUP DWA : DOBRY I TANI Trepy na schody bedzie robił mi Pan Leszek692311922 i już za groma nei pamiętam od kogo on był ael polecany i umowiona jestem na listopad poczatek grudnia Spartankaa a Ty chcesz geodetę czy geologa? bo geologa mam Brus MArcin 501766220 Jak cenowo wychodza takie trepy na schody mozesz zdradzić- też o takich schodach myślałam ale nie mam pojęcia ile mogą kosztować pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
otho 09.10.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Cześć.Mam pytanie do bardziej zorientowanych ode mnie.Nie znam okolic trójmiasta, ale chcę się tu wybudować, konkretnie w Dębogórzu (okolica Kosakowa) mam już kupioną działkę, lada moment będę miał pozwolenie na budowę, ekipę też już mam zamówioną. Niestety nie znam okolicy trójmiasta i nie wiem gdzie mogę znaleźć dobre hurtownie/sklepy aby zaopatrywać się w materiały budowlane, najlepiej takie, które duże gabarytowo materiały mogą dowieźć na plac budowy. Obecnie jestem na etapie wykopów pod fundamenty i szukania materiałów na ich wylanie (pręty zbrojeniowe, deski, beton z gruszki itepe). Poradźcie proszę gdzie zacząć tę przygodę, znacie może słownych dostawców, którzy oferują dobrej jakości towar? Aktualnie mam problem z deskami i betonem z gruszki (B20). Dzięki za przyszłe podpowiedzi.Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 09.10.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 co do okien to raczej ciepło mówią o oknach Dziadek i Avante zwłąszcza z Megabudu w Rumii, ja ciepło moge na razie powiedzieć o Bertrandzie, pvc w okleinie, wyglądają ślicznie otwierają sie ok, a jak bedzie potem bo wprowadzamy sei w grudniu zobaczymy:) NIE BYŁY SUPER TANIE ALE RABACIK NIEZŁY W RUMII DOSTALIŚMY W Sopocie było niefajnie w salonie. A stosując dewizę mojego męża- chcesz dobry i tani komputer?? ( bo ciągle znajomi go podpytują o takie) KUP DWA : DOBRY I TANI Trepy na schody bedzie robił mi Pan Leszek692311922 i już za groma nei pamiętam od kogo on był ael polecany i umowiona jestem na listopad poczatek grudnia Spartankaa a Ty chcesz geodetę czy geologa? bo geologa mam Brus MArcin 501766220 Z Bolszewa ( a i też z Gościcina). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 09.10.2008 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 czy ktos ma ochote na kotki jeden caly bialy drugi caly czarny gotowe do odbioru czyste zadbane umieją zalatwiac sie do kuwety, nie wiem jaka plec jutro powinienem wiedziec maja 1,5 miesiaca tel. 606 88 33 27 CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdan812 09.10.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Cześć. Mam pytanie do bardziej zorientowanych ode mnie. Nie znam okolic trójmiasta, ale chcę się tu wybudować, konkretnie w Dębogórzu (okolica Kosakowa) mam już kupioną działkę, lada moment będę miał pozwolenie na budowę, ekipę też już mam zamówioną. Niestety nie znam okolicy trójmiasta i nie wiem gdzie mogę znaleźć dobre hurtownie/sklepy aby zaopatrywać się w materiały budowlane, najlepiej takie, które duże gabarytowo materiały mogą dowieźć na plac budowy. Obecnie jestem na etapie wykopów pod fundamenty i szukania materiałów na ich wylanie (pręty zbrojeniowe, deski, beton z gruszki itepe). Poradźcie proszę gdzie zacząć tę przygodę, znacie może słownych dostawców, którzy oferują dobrej jakości towar? Aktualnie mam problem z deskami i betonem z gruszki (B20). Dzięki za przyszłe podpowiedzi. Robert Jeżeli chodzi o hurtownie to sprawdz w Kosakowie , po prawej stronie jak się wieżdza. i tam popytaj o reszte ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaK. 10.10.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 No u nas właśnie zakończył się proces tynkowania i jestem bardzo wdzięczna wszystkim, którzy polecili mi firmę TOTALNA GŁADŹ Nie mam się kompletnie do czego przyczepić więc polecam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdan812 10.10.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 No u nas właśnie zakończył się proces tynkowania i jestem bardzo wdzięczna wszystkim, którzy polecili mi firmę TOTALNA GŁADŹ Nie mam się kompletnie do czego przyczepić więc polecam dalej mogę prosić jakieś namiary na tą ekipe !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdan812 10.10.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 No u nas właśnie zakończył się proces tynkowania i jestem bardzo wdzięczna wszystkim, którzy polecili mi firmę TOTALNA GŁADŹ Nie mam się kompletnie do czego przyczepić więc polecam dalej mogę prosić jakieś namiary na tą ekipe !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts