eRaf 30.11.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Szukam doświadczonej i sprawdzonej ekipy w stawianiu ścian kartonowo-gipsowych. Możecie polecić kogoś najlepiej z okolic Kościerzyny lub Starogardu Gdańskiego. Praca do wykonania w Starej Kiszewie, w sumie powierzchni niedużo ale ściany trochę skomplikowane (skosy itp.)Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁL 30.11.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Witam!Gdzie w trójmieście kupię gotowe kotwy do mocowania murłaty?? Z góry dziękuję za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majonez 30.11.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Witam wszystkich, Buduję domek w gdańsku, interesują mnie pompy ciepła z bezpośrednim parowaniem. Dostałam ofertę z gdańska na instalację pompy ciepła geothermie confort. I kusi mnie kusi bo koszty instalacji z wierceniami i podłogówka na moje 300 metrow są konkurencyjne w porównaniu do innych ofert. Może ktoś z was ma już doświadczenie w użytkowaniu takiej pompy i podzieli się wrażeniami. http://www.geothermie.pl Mam jeszcze pytanie, gdzie w gdańsku najtaniej można dostać drzewko do kominka bo ostatnio kupiłam za 140, moze gdzies jest taniej:( szukam też wykonawców na podbitkę i elewację. pozdrawiam:) My mamy Thermogolv, ale to nie z Gdańska Hej! No to i ja sprawdziłem tą pompę - odwierty pionowe, bezpośrednie parowanie etc... Trzeba przyznać, że odpowiedź na zapytanie piorunująca... A cena... W pierwszej chwili szok... ale... Cena pompy i odwiertów w miarę ok., a reszta to kotłownia, pompy, rozdzielacze, zbiorniki na wodę i podłogówka... Czyli wszystko to co przy przyzwoitej kotłowni musisz i tak zrobić... Jak to odliczysz i przyzwoity piec kondensacyjny ( nie jakiś kompakt), to już różnica w kasie nie jest tak porażająca... Będę się zastanawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 01.12.2008 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Witam! Gdzie w trójmieście kupię gotowe kotwy do mocowania murłaty?? Z góry dziękuję za odpowiedź! Takowe kotwy możesz zakupic w hurtowniach(składach) budowlanych,sklepach metalowych, a takze wydaje mi sie ze i w Casto widzałem Sluchajcie towarzysze,mam pytanie(prośbę) może ma ktoś z Was jakieś elementy od rusztowania choinkowego i byłby skłonny wypożyczyć na jakiś niedługi czas(oczywiście nie za darmo ),pozyczylem rusztowanie od sasiada,ale niestety brakuje kilku elementów do kompletu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwonaJacek 01.12.2008 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 No to w umowie określ sobie ile procent instalacji ma być wykonane ze sztywnych kanałów a ile z giętkich, bo jak my z nimi rozmawialiśmy to była mowa o 90% sztywnych i to było powodem wysokiej ceny (taki standard mają) a jak przszło co do czego to ze sztywnych zrobili może 30%. Wtedy była już mowa o akustyce. Projektu nie zobaczyłem tylko jakieś rysunki na kartce odręczne (podobno instalacja jest przeliczona ale już tematu nie drążyłem), kolana pozaginane i tłumaczenie że rury są przewymiarowane wiec nie robi to że kolano będzie działało jak kryza i jeszcze kilka innych kwiatków Generalnie ja bym ich nie polecił. Czeka mnie jeszcze rozruch i regulacja całego układu. Zobaczymy jak to będzie chodziło. Trochę zmartwiłeś mnie. Kiedy masz zaplanowany rozruch? Masz jakieś zdjęcia wykonanej instalacji?J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szejens 01.12.2008 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Trochę zmartwiłeś mnie. Kiedy masz zaplanowany rozruch? Masz jakieś zdjęcia wykonanej instalacji? J Rozruch już był bo się uparłem że przed zamknięciem kanałów karton-gipsem chcę posłuchać jak chodzi ta instalacja czy nie świszcze wyje czy cokolwiek. W tym tygodniu mają przyjechać i porobić przepusty w sufitach na poddaszu a po malowaniu dopiero finalna regulacja o którą się najbardziej boję bo kanały elastyczne zwiększają opory i pytanie czy osiągniemy założoną wymianę. poza tym na strychu trzeba będzie jakąś zabudowę zrobić żeby ochronić te miękkie rury przed uszkodzeniami. Zdjęć muszę poszukać. Pewnie jakieś będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 02.12.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 No witam po prawie miesiecznej przerwie. W koncu doczekalem sie na net w domu i od wczoraj mamy nareszcie kontakt ze swiatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 02.12.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Witam,witam Mam takie pytanie,może ma ktoś z Was na sprzedaż grzejniczek stalowy (dwupłytowy),jakiś używany,najlepiej jakby było podłaczony od dołu,ale może być i z boku.Co do wymiarów to wysokośc w zakresie 40-60 szerokość od 80 do 120.Chodzi o tymczasowe(a moze i na dłużej) powieszenie w pomieszczeniu,które i tak jest mało reprezentacyjne. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej74 02.12.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 No witam po prawie miesiecznej przerwie. W koncu doczekalem sie na net w domu i od wczoraj mamy nareszcie kontakt ze swiatem Raffran drogi sąsiedzie , gdzie zakupiłeś net-a, jaie parametry, jak się spisuje. Mieszkamy już w Chwaszczynie od prawie roku no i w końcu przydałoby się miec net w domu. z tego co sie do tej pory orientowałem to chyba warto kupić w neti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w4 02.12.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Witam wszystkich zaczynających przygodę z budowaniem jak i tych którzy już ją ukończyliChciałbym złożyć wniosek o warunki przyłączeniowe do ZE w Katruzach działki budowlanej pod dom jednorodzinny, dlatego chciałbym się dowiedzieć od osób które otrzymały w warunkch zabezpieczenie przedlicznikowe 25A jaką moc wpisały do wniosku. Oraz druga sprawa, jakie papiery dołączyć do wniosku. wiem że piszą o dokumencie potwierdzający tytuł prawny do korzystania z obiektu jednak praktycznie czy może być to akt notarialny czy wypis z księgi wieczystej oraz gdzie zdobyć mapę zabudowy lub szkic sytuacyjny?PozdrawiamGG 4505885 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrk 02.12.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 >Chciałbym złożyć wniosek o warunki przyłączeniowe do ZE w Katruzach Też tam składałem papiery. Z ciekawostek - umowa podpisana 11.2007 planowany termin przyłącza 02.2009. Jeżeli chcesz mieć jak największe zabezpieczenie w stosunku do planowanej mocy - to na miejscu Ci podpowiedzą ile wpisać. Ja np. myślałem o 20kW ale ponieważ od 21kW zaczyna się większe zabezpieczenie, to się skusiłem (żeby w przyszłości nie mieć problemów z ewentualnym powiększeniem mocy). Tytuł prawny - ja dałem akt notarialy, ale wypis z kw też chyba może być. Wyrys z mapy ewidencyjnej dostaniesz w wydziale geodezji (niemal na przeciwko ZE w Kartuzach) - powinno być od ręki, natomiast mapkę do celów projektowych musisz zamówić u geodety - w razie czego mogę polecić osobę z Kartuz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w4 02.12.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 wrk - dzięki z info ale mam jeszcze pytanko (tak to bywa na początku) czy mapkę do wniosku można zanieś taką jak sie otrzyma z geodezji czy trzeba najpierw wynająć geodetę oby coś ponanosił? No i czy trzeba mieć już projekt domu? Bo prawdę mówiąc chciałbym złożyć wniosek teraz gdy jeszcze nie mam projektu po to aby już zacząć procedurę a mniędzy czasie wybierać projekt. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezi 02.12.2008 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Witam, kto uzytkuje kominek edilkamin dx lub sx? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 03.12.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Do W4W ZE w Wejherowie,zeby ootrzymac zabezpieczenie 25A (przed licznikiem) to nalezy starać sie o przydział mocy od 12.5 kW wzwyż. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 03.12.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Witam, Mam dwa pytanka : Pierwsze to czy wiecie gdzie mozna dostac dobra TRAWĘ Z ROLKI ??? a drugie : czy ktos z Was ma kuchnie z firmy EMKO z Osowy ??? Bede wdzieczna za wszelkie info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 03.12.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 HeyJelsi chodzi trawę,to polecałbym się przejechac do Redy na ul.Obwodową.Masz tam cłakiem przyzwoitem Centrum Ogrodnicze. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 03.12.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Raffran drogi sąsiedzie , gdzie zakupiłeś net-a, jaie parametry, jak się spisuje. Mieszkamy już w Chwaszczynie od prawie roku no i w końcu przydałoby się miec net w domu. z tego co sie do tej pory orientowałem to chyba warto kupić w neti. Przegladalem,przebieralem i padlo wlasnie na Netie,a dokladnie na WiMax. Za 1Mb bez zadnych limitow i ograniczen + telefon(120min) niecale 90PLN plus jednorazowa oplata za aktywacje. http://www.netiawimax.pl Troche to wszystko trwalo,sprawdzenie dostepnosci sygnalu,oczekiwanie na montaz,ale juz jest.Jak do tej pory chodzi jak nalezy,nie mamy z nim problemow. No a dzisaj zabieramy sie za istalowanie rutera,bo do tej pory mamy net tylko w jednym gniazdku,a chetnych jest wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 03.12.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Hey Jelsi chodzi trawę,to polecałbym się przejechac do Redy na ul.Obwodową.Masz tam cłakiem przyzwoitem Centrum Ogrodnicze. pozdrawiam Dziekuje za info. Niestety nie zajmuja sie trawa w rolkach ale polecili mi inna firme. Dzieki bardzo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej74 03.12.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Przegladalem,przebieralem i padlo wlasnie na Netie,a dokladnie na WiMax. Za 1Mb bez zadnych limitow i ograniczen + telefon(120min) niecale 90PLN plus jednorazowa oplata za aktywacje. http://www.netiawimax.pl Troche to wszystko trwalo,sprawdzenie dostepnosci sygnalu,oczekiwanie na montaz,ale juz jest.Jak do tej pory chodzi jak nalezy,nie mamy z nim problemow. No a dzisaj zabieramy sie za istalowanie rutera,bo do tej pory mamy net tylko w jednym gniazdku,a chetnych jest wiecej. Dzięki wielkie za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 03.12.2008 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Przegladalem,przebieralem i padlo wlasnie na Netie,a dokladnie na WiMax. Za 1Mb bez zadnych limitow i ograniczen + telefon(120min) niecale 90PLN plus jednorazowa oplata za aktywacje. http://www.netiawimax.pl Troche to wszystko trwalo,sprawdzenie dostepnosci sygnalu,oczekiwanie na montaz,ale juz jest.Jak do tej pory chodzi jak nalezy,nie mamy z nim problemow. No a dzisaj zabieramy sie za istalowanie rutera,bo do tej pory mamy net tylko w jednym gniazdku,a chetnych jest wiecej. Dzięki wielkie za odpowiedz. Jezeli bedziesz chcial to na priva moge ci podeslac numer jednej pani,z ktore wszystko zalatwisz.Nie tam zadna infolinia itp,tylko konkretna osoba ktora nie powiem sporo mi pomogla,wyjasnila,podpowiedziala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts