lus 02.02.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Ad. Ronkowski. A tak szczególowo bardziej ? Jakie to są drzwi , jakiego typu ? Akurat kiedyś kupiłem drzwi wewn. sosnowe po . ok 800 zl tej firmy i wysoko je oceniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał M 02.02.2009 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Zdecydowanie odradzam zakup DRZWI FIRMY RONKOWSKI. Zapłaciłam ponad 2 tys. zł za sztukę, otrzymałam wszystkie uszkodzone i nie uznali reklamacji. NIE, bo NIE-nawet nie odpisali na reklamacje. Dobrze, że są rzecznicy i sąd. Pośrednik PremiumWOOD z Gdyni z ul. Łużyckiej zgarnął kasę (całoś zapłacona przed montażem-zgodnie z umową!!!) i umywa ręce, podobnie jak producent. Jeśli ktoś chce zobaczyć jak wyglądają drzwi, chętnie wyślę zdjęcia. Urządzałam mieszkanie od"zera", ale tak nieodpowiedzialnej firmy, fachowców nie miałam! Mam pewne i podejrzewam uzasadnione obawy że sprawcą Pani nerwów i niezadowolenia jest raczej sprzedawca i montażysta a nie producent drzwi. Osobiście mam kontakt z firmą Ronkowski od 7 lat, sprzedaje i montuje ich stolarkę. Zapewniam że pomimo pewnych rzadko zdarzających się zastrzeżeń ( są to drzwi w 100% z drewna więc bardzo delikatne i podatne na uszkodzenia) jest to produkt naprawdę dobrej jakości. Nie zdarzyło mi się jeszcze aby producent nie uznał uzasadnionej reklamacji. Bardzo proszę o kontakt oraz przesłanie dokumentacji zdjęciowej na adres [email protected] a zobowiązuje się wyjaśnić Pani zastrzeżenia, i pomóc w pozytywnym załatwieniu sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 02.02.2009 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Zdecydowanie odradzam zakup DRZWI FIRMY RONKOWSKI. Zapłaciłam ponad 2 tys. zł za sztukę, otrzymałam wszystkie uszkodzone i nie uznali reklamacji. NIE, bo NIE-nawet nie odpisali na reklamacje. Dobrze, że są rzecznicy i sąd. Pośrednik PremiumWOOD z Gdyni z ul. Łużyckiej zgarnął kasę (całoś zapłacona przed montażem-zgodnie z umową!!!) i umywa ręce, podobnie jak producent. Jeśli ktoś chce zobaczyć jak wyglądają drzwi, chętnie wyślę zdjęcia. Urządzałam mieszkanie od"zera", ale tak nieodpowiedzialnej firmy, fachowców nie miałam! My akurat mielismy stycznosc i z firma Ronkowski z Koscierzyny i z firma PremiumWood z ul.Luzyckiej. Ani na jednych,ani na drugich nie moge powiedziec zlego slowa. Drzwi zamawialismy bezposrednio u Ronkowskiego,z nim tez negocjowalismy cene i omawialismy wszystkie szczegoly,a bylo ich troche. Jak ustalilismy wszystkie szczegoly,przyjechali jego ludzie na pomiary i jak sie pozniej okazalo byli to montazysci,ktorzy pozniej przyjechali na montaz.Uwazam ,ze to dobre rozwiazanie,bo nie maja mozliwosci zwalenia winy na kogos innego ze zle zdjete np. wymiary. Drzwi byly w 100% zgodne z zamowieniem,do zadnych nie mielismy zadnych zastrzezen co do jakosci wykonania. Pozniej w trakcie uzytkowania wyszedl problem z opuszczanym progiem w drzwiach garazowych, ale napisaem maila i przyjechali wymienili caly prog bez zadnych problemow i zbednych pytan. Caly proces reklamacji odbyl sie droga telefoniczna i mailowa. Napisalem maila z opisem co i jak, a po dwoch dniach Pani zadzwonila i powiedziala,ze jak montazysci beda w okolicy to sie skontaktuja i przyjada.Minelo kilka dni i juz bylo wszystko zrobione. A jesli chodzi o PremiumWood to bralismy u nich podloge,rowniez zero problemow co do jakosci i terminowosci.Wszystko tak jak wczesniej ustalilismy. Pomogli doradzic,odpowidzieli na kazde pytanie,szlo sie z nimi nawet potargowac. Rozmawialismy tez o drzwiach,ale juz byly zamowione, nie bylo jednak czego zalowac bo i tak lepszej ceny nie mogli dac. Drzwi jak i podlogi mozna obejrzec ponizej w Galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej74 03.02.2009 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Zdecydowanie odradzam zakup DRZWI FIRMY RONKOWSKI. Zapłaciłam ponad 2 tys. zł za sztukę, otrzymałam wszystkie uszkodzone i nie uznali reklamacji. NIE, bo NIE-nawet nie odpisali na reklamacje. Dobrze, że są rzecznicy i sąd. Pośrednik PremiumWOOD z Gdyni z ul. Łużyckiej zgarnął kasę (całoś zapłacona przed montażem-zgodnie z umową!!!) i umywa ręce, podobnie jak producent. Jeśli ktoś chce zobaczyć jak wyglądają drzwi, chętnie wyślę zdjęcia. Urządzałam mieszkanie od"zera", ale tak nieodpowiedzialnej firmy, fachowców nie miałam! Mam pewne i podejrzewam uzasadnione obawy że sprawcą Pani nerwów i niezadowolenia jest raczej sprzedawca i montażysta a nie producent drzwi. Osobiście mam kontakt z firmą Ronkowski od 7 lat, sprzedaje i montuje ich stolarkę. Zapewniam że pomimo pewnych rzadko zdarzających się zastrzeżeń ( są to drzwi w 100% z drewna więc bardzo delikatne i podatne na uszkodzenia) jest to produkt naprawdę dobrej jakości. Nie zdarzyło mi się jeszcze aby producent nie uznał uzasadnionej reklamacji. Bardzo proszę o kontakt oraz przesłanie dokumentacji zdjęciowej na adres [email protected] a zobowiązuje się wyjaśnić Pani zastrzeżenia, i pomóc w pozytywnym załatwieniu sprawy. Pan Michał jak zwykle pomocny - brawo, niech inni biorą z Niego wzór jak traktować klienta. Co do drzwi Ronkowskiego - mamy je już prawie 18 miesięcy i jesteśmy zadowoleni. Zamawialiśmy je u pana Michała w Megabudzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lus 03.02.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Czy miał ktoś jakieś doświadczenia z firmą OMEGA OKNA Rumia/Gdynia ? Mam zamiar skorzystać z ich oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 03.02.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 lus widzę, że w końcu ktoś z Wejherowa Gdzie się budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominium 03.02.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Chcialabym kupic stemple o dlugosci 3m.Cena do 4zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rynus 03.02.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 czy kto mial doczynienia z ekipa Szymona Stencela z Pucka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowikowa 05.02.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 czy ktos moze robil juz swiadectwo energetyczne? potrzebuje do odbioru, czy ktos moze polecic mi uczciwa osobe z uprawnieniami, ktora nie skroi mnie za papierek? bardzo brdzo prosze o pomoc w tej sprawie Ja będę audytorem dopiero w grudniu tego roku Ale jakby cos to sie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 06.02.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Witam Czy miał ktoś z Was (drodzy forumowicze) stycznośc z firmą KMK DOM z Chwaszyna/Tuchomia??Wszelkie opinie mile widziane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pampers 08.02.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Witam serdecznie Poszukuję hurtowni w okolicach 3 miasta ktora oferuje porotherm 25 P+W oraz bloczki fundaentowe w przystepnej cenieMozę ktos ostatnio kupowal i posiada namiaryZ góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich budujacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola11 08.02.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Zerkaj na białą listę, tam można znaleźc również hurtownie ceny zawsze negocjuj. Ja korzystałam z zakupów w zasadzie na cały stan surowy, w hurtowni Bladowskich tel. (058) 684-91-32 Pępowo - mogę tylko chwalic . Z białej listy znam również hurtownię Patoka z Lublewa tel. (058) 691-71-00. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayekmc 08.02.2009 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Witam Poszukuje opinii na temat firmy DRUTEX a dokładnie nosze sie z zamiarem zakupu u nich okien , czy może ktoś korzystał z ich usług , jak przebiegła współpraca i jak sprawują się okna oraz czy sam produkt jest godny polecenia? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlafŁukasz 08.02.2009 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Witam Poszukuje opinii na temat firmy DRUTEX a dokładnie nosze sie z zamiarem zakupu u nich okien , czy może ktoś korzystał z ich usług , jak przebiegła współpraca i jak sprawują się okna oraz czy sam produkt jest godny polecenia? pozdrawiam Jesli to ta sama firma, ktorej szefem jest pan Gerard to jest to firma solidna, tyle, ze doswiadczenia mam z innego pola ich dzialalnosci budowlanej. Co do okien nie jestem w stanie nic powiedziec bo nie jestem jeszcze na tym etapie . Zakladajac, ze w sprawie okien zachowuje sie tak samo, to: 1. nie bajeruje. 2. nie naciaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlafŁukasz 08.02.2009 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Majkel - jeżli takie coś dyskwalifikuje kierbuda to sorki. Ja dałem mu część i resztę dam w późniejszym terminie, bo "budowa w toku". po moich doswiadczeniach w trakcie budowy przyrzeklem sobie jedno: NIGDY NIE ZAPŁACE NIKOMU CAŁEJ KWOTY ZA ROBOCIZNE JESZCZE PRZED ROZPOCZECIEM PRAC. Akurat ten facet chcial cala kase jeszcze przed zrobieniem czegokolwiek wiec mu podziekowalem. Jesli Ty sie dogadales inaczej to w porzadku / nie wnikam. Mialem to nieszczescie ze moze ze 2 razy sie przejechalem na takim układzie, ze zaplacilem "z gory", lacznie z moim kumplem, ktory robil mi pewne prace, a pozniej ciezko mi bylo go zmoblizowac zeby zajechal do mnie wykonac reszte umowionych prac. Takze jesli moge kogos uczulic - to zachecam aby nikt nie placil firmom / osobom "z gory" bo pozniej z tego wychodza same problemy. Jestem w trakcie zmiany kierownika. Dotychczasowemu nie placilem z gory, sam sie nie domagal. Byl z polecenia. I w ktoryms momencie sie okazalo, ze "klepnal" cos niezgodnie z projektem nie powiadamiajac mnie o tym. Bylo duze prawdopodobienstwo rozbiorki i ponownego wykonania. Teraz domaga sie umowionej zaplaty, bede "negocjowal" chocby symboliczne potracenie. NIGDY Z GÓRY, NAWET ZALICZEK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz1719504615 08.02.2009 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Witam.Poszukuje dobrych okien PCV z solidną firmą montażową z okolic Wejherowa. Rozważam Bertranda i MEGABUD....prosze o opinie, a może zna ktoś inną godną polecenia firmę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mckoper 08.02.2009 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Witam, osobiscie polecam Pana Piotra Zielińskiego SERWIS OKNO.W większości inwestycji które wykonujemy dla deweloperow jest wykonawcą stolarki okiennej.W moim mieszkaniu też mam okna z tej firmy. Link do oferty:http://www.makromedia.pl/firmy/firma.asp?f_Id=28854 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola11 08.02.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Witam. Poszukuje dobrych okien PCV z solidną firmą montażową z okolic Wejherowa. Rozważam Bertranda i MEGABUD....prosze o opinie, a może zna ktoś inną godną polecenia firmę. Pozdrawiam Megabud z panem Michałem Michnowiczem tel. 501-228-741. To nie tylko jakoś okien, to również jakośc obsługi. Mam dom na etapie hydrauliki, wszystko systemem gospodarczym, a więc współpracę z wieloma firmami mam za sobą, w tym większośc z polecenia lub białej listy. Niestety nie wszyscy zasługują na to, żeby tam byc, z różnych względów. Ale Megabud - moim zdaniem, to rewelka. Z czystym sumieniem i pewnością, że nie zawiedzie - mogę polecic. Rzetelnie, terminowo, elastycznie, usługi najwyższej jakości. Polecam . Pozdrawiam i życzę spotkań tylko z solidnymi firmami oraz radości z budowania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz1719504615 08.02.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Dziękuję za informację odnośnie okien. Z tego co się oriętuje to te same okna "Avante" co oferuje MEGABUD...,ale sprawdze ofertę poleconej firmy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz1719504615 08.02.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Mariola11 dziekuję za opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts