Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 21k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam,

przymierzam sie do wylozenia podjazdu do garazu...

no wlasnie czym?

kostka widze jest w grubosciach od 4cm i wiecej

plyta azurowa 8cm i wiecej

po podjezdzie ma czasem jezdzic szambowoz

co byscie polecali?

pozdrawiam

c

Zeby robic podjazd do garazu musze miec ten garaz. Mimo ze go (jeszcze) nie mam juz na ten temat rozmyslam. Widzialam w ostatniej ofercie Leroy taka plastikowa kratke trawnikowa (3,98 zl/szt, wym. 32,5x32,5x3,5 cm). Widywalam tez taka na roznych parkingach. Ale nie wiem ile to warte... Moze ktos przekonal sie na wlasnej skorze?

Witajcie,

potrzebuje namiar na minikoparke okolice Chwaszczyna dokladnie Bojano.

PS

ile kosztuje godzina pracy koparki?

Pan Wojtek (Chwaszczyno) 604 419 436 lub jego brat - Marek 606 138 850. Ilekroc dzwonilam, byli "od reki". U nich mozna tez zamowic piasek/zwir.

ps. w zeszlym roku za duza koparke placilam 80 zl/h + 50 zl za dojazd (jesli praca dluzej niz 5 h nie bylo oplaty za dojazd).

dziekuje.

Witam serdecznie po swietach. Chcialem zapytac czy ktos moze polecic sprawdzoną hurtownie (atrakcyjna cenowo) z kominami systemowymi Sklaniam sie ku schiedlowi albo leierowi wiec jesli ktos kupowal gdzies w okolicach 3 city i jest zadowolony z obslugi i ceny moze podzieli sie namiarami i spostrzezeniami

Pozdrawiam

Witam,

my kupilismy w zeszlym roku Leier-a , ale bezposrednio z fabryki - najtaniej nawet wliczajac dowoz. Czyli z Malborka.

http://www.leier.pl

Pozdrawiam

Krystyna i Krzysztof

Witam serdecznie po swietach. Chcialem zapytac czy ktos moze polecic sprawdzoną hurtownie (atrakcyjna cenowo) z kominami systemowymi Sklaniam sie ku schiedlowi albo leierowi wiec jesli ktos kupowal gdzies w okolicach 3 city i jest zadowolony z obslugi i ceny moze podzieli sie namiarami i spostrzezeniami

Pozdrawiam

Witam,

my kupilismy w zeszlym roku Leier-a , ale bezposrednio z fabryki - najtaniej nawet wliczajac dowoz. Czyli z Malborka.

http://www.leier.pl

Pozdrawiam

Krystyna i Krzysztof

My kupowalismy Schiedla w firmie Insbud Wybrzeze z Gdyni. ul. Hutnicza.

Przy okazji :

Mamy do odsprzedania bardzo tanio ( do uzgodnienia ) przyczepe kempingowa. Wykorzystywalismy ja dla ekipy budowlanej w zeszlym roku. Spalo w niej 5, 6 osob. Przyczepa jest sprawna, na kolach, ale bez papierow wiec do transportu na lawecie. Miejsce odbioru Pogorze, gmina Kosakowo.

Dodatkowo ( juz wczesniej oglaszalismy ) 3 okna nowe FAKRO kolankowe. Odsprzedamy za 50% ceny, jaka my zaplacilismy - nie pasuja do naszych otworow - za krotkie - okna nie montowane. Nie zdazylismy zmienic zamowienia na dluzsze ( wyzsze ). Wiec leza i czekaja na nabywce w oryginalnych kartonach.

0-501027545

0-58 7182774

Pozdrawiamy

Krystyna i Krzysztof

Przy okazji :

Mamy do odsprzedania bardzo tanio ( do uzgodnienia ) przyczepe kempingowa. Wykorzystywalismy ja dla ekipy budowlanej w zeszlym roku. Spalo w niej 5, 6 osob. Przyczepa jest sprawna, na kolach, ale bez papierow wiec do transportu na lawecie. Miejsce odbioru Pogorze, gmina Kosakowo.

Dodatkowo mam do sprzedania okna kolankowe Fakro kolankowe 3 sztuki Odsprzedamy za 50% ceny, jaka my zaplacilismy .

o symbolu BDL

z balchami do obrobki okna na zewnatrz

info pelne tutaj:

http://www.fakro.pl/htmli/462.php

Oczywiscie faktura ( ksero, gdyz wszystkie okna sa na jednej fakturze ) bedzie dolaczona.

Okna kupilem dla siebie, ale przez roztargnienie zapomnialem w zamowieniu zmienic wymiary ( wysokosc okien ), gdyz podnioslem sciane kolankowa i teraz te nie beda pasowac.

Niestety bylo juz za pozno, aby zmienic zamowienie i okna przyjechaly do mnie takie jak wczesniej planowalem.

Dlatego tez okna te (do sprzedania) sa NOWE, nie uzywane, nie montowane, rozpakowane kartony w celu sprawdzenia zawartosci i zaklejone spowrotem, gotowe do bezpiecznej przesylki.

Jest to okno otwierane rozwiernie i uchylnie. Rozwarcie skrzydla do 90 stopni, uchylenie skrzydla do 12cm niezaleznie od rozmiaru. Obslugiwane za pomoca jednej klamki!!! Okno mozna zamknac na kluczyk, ktory znajduje sie w standardowym wyposazeniu. Jednokomorowy pakiet szybowy 4H-14-33.1T, o wspolczynniku U szyby = 1,1 W/m2K, z zewnetrzna szyba hartowana i wewnetrzna ze szkla laminowanego. Nowe okucia obwiedniowe. Do dachow o kacie nachylenia od 15 do 55 stopni.

2 x 78cm szerokosci x 75cm wysokosci

1 x 94cm szerokosci x 75cm wysokosci

0-501027545

0-58 7182774

Pozdrawiamy

Krystyna i Krzysztof

Co do beczek...mamy znajomych którzy maja jeszcze 2dwie beczki 1000l(używane) z kranikiem (mozna podłączyć wąż). Kupilismy a za 250 zł.Bardzo nam sie przydaja na budowie.Takze jakby co to moge dac namiary

Dzięki ale potrzebuję 60-100 litrowych, ew. trochę większych.

A tak przy okazji ile wody wychodziło wam na dzień/tydzień budowy?

Poszukuję namiarów na dobrego fachowca od prac ziemnych, zdjęcie humusu i wykop ław. Okolice Wejherowa. Proszę o pomoc :)

sprobuj z moim sasiadem, ktory jest "budowlańcem" (z Kapina) a przy okazji ma koparke wiec moze uda sie dogadac.

Marcin - tel. 602-240-647

pozdro

Potwierdzam. Firma Martinez.

Witam

Czy możecie mi polecić jakiś hotel/pensjonat/apartament w Gdańsku lub okolicach (powiedzmy do 30km) do 200zł/dobę. Chodziłoby konkretnie o dni 25-27 i skład 2+1.

Żeby nie zaśmiecać wątku - może być na priv.

Z góry dziękuję

Może tu spróbuj http://meteor.turystyka.pl/noclegi_gdansk.html

Rozglądm się za oknami - intersuję mnie plastikowe, bylismy dzisiaj w alu-plascie, ale mam mieszane uczucia. Co polecacie, albo co wstawiliście?

My wstawiliśmy okna Avante kupowane w Megabudzie - zestaw 3-szybowy i obustronnie złoty dąb. Wyglądają naprawdę dobrze. Na forum są wątki poświęcone oknom różnych firm. Po ich przeczytaniu miałem takie zamieszanie w głowie, że na ich podstawie nie zdecydowałbym się chyba na żadne. :)

Zdecyduj, jakie parametry okna są dla Ciebie ważne: przenikalność, wzmocnienia, okucia... a potem wyślij zapytanie ofertowe do kilku firm. Te dobre, sprawdzone znajdziesz na białej liście wykonawców, te do których nie warto wysyłać - na czarnej. Porównasz oferty, zdecydujesz.